Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Като New Member ще си задържа реакцията на коментара на nandibandi към Well-Known Member tedkata. Тя може да си позволи по-свободно да говори, знаете се, а и все пак някакво приличие от страна на новодошлите да има... ;)

Тедка, шегувам се, не е с лошо. Имам ваксани познати и се надявам поне с ADE да се разминат, пък да видим.
Иначе и аз карам една стара Астричка, докато не я забранят за вредни емисии по новите евроразпоредби. Дано и твоята, като са я изтеглили от пазара, да не кажат "Не важи, навивай пак ръкава за по-modeRNA". То тъй или иначе ще трябва редовно и все по-редовно подновяване на вапцанационната книжка, че кюара много бяга, като покемон е. Извърнеш глава от на екрана на смартфона и той избягал, айде пак ръкава нагоре. Някъде по света вече без трети боц не им важи, скоро и без бустер на тримесечие.
Но, въпреки майтапите съм добър по душа и вътрешно не си викам "Хаха, как се прецакахте", ами "Дано поне да не им навреди", ама като чета резултати от научни изследвания появяващи се понякога и все по-често и по мейнстрийми, дори само тях да вземем - не съм обнадежден.

Но ти пак пробвай със сканиране и магнит, така за майтапа, а и да ми докажеш, че съм тъп:) Иначе съм съгласен, че бродят ужасни конспиролози из нета, и то по европата, а не "заблудените българи". Някои дори си позволяват да цитират дословно Кевин Аштън, известният инженер от Масачузетския технологичен институт, на когото се приписва IoB: „Конвенционалните интернет диаграми изпускат най-важните рутери от всички: хората. Проблемът е, че хората имат ограничено време, внимание и прецизност и не са много добри в получаването на информация за нещата в реалния свят. И това е огромна пречка. Ние сме физически тела.“
И си изсмукват от пръстите следното заключение: "Буквален превод: ние с вас сме най-желаните неща за Интернет на нещата и нашите физически тела са основната пречка за постигането му. Как ще успеят да влязат в тялото ти?" Не ги е срам!

Гледам, че Дачко махнал поста за Шиши? Вчера публикува за трета игла, днес "Тази публикация вече не е достъпна. Възможно е да е премахната или настройките ѝ за поверителност да са променени." Да не би, докато е писал за третата, Шиши да си е бил четвърта и поста да е загубил актуалност? Винаги си е бил алчен, пък и той за кюар се бори човечеца, откак му поразбутаха бизнеса... :)
И как ще се получи ADE от ваксината ?
 
Все не ми се получава това с мисленето, но пък ти си заложил на сигурното ведно с изява на антиТиквунските си политически пристрастия:
"Кацаров: Няма от АстраЗенека, защото откакто Борисов спря имунизацията с нея, няма интерес"
Поне си хванал промоцията. Има и уверение за сигурност от пословични секюръри: „Информационно обслужване”: Няма изтичане на лични данни при хакерската атака" след като "Сайтът за зелените Ковид сертификати беше под голямо нападение"

А виж го пък тоя: "Френски учен: Регистрирани са 26 523 смъртни случая, официално свързани с ваксината"
И веднага: "Бързам да уточня, че не съм нито конспиратор, нито антиваксър (редовно се ваксинирам срещу грип и нямам никакви предубеждения относно „класическите“ ваксини, които са задължителни у нас)." Да бе, Професор Жак Габриел Балик, член на националната академия по хирургия във Франция, да бе бате, все едно ще повярваме на теб, вместо на гъстият с ГАВИ Гладен държавен здравен инспектор, който преди няколко месеца вика „българите са идиотите на Европа“ имайки предвид огромния процент (84% по официални данни) неваксинирани българи. Той е умен, тото не играе, мисли му, и това даде своя плод:
"Доц. Мангъров: Кунчев е е с две ваксини, не сваля маската и е с COVID-19"
:)
Ти си изтъкан от фейкове бе, човек. Недей, че се смея с глас.
 
За феновете на Радеф: той самият се е вакснал, ам тайно. Щом е толкова вредно и опасно, защо ли го е направил се питам???
 
За феновете на Радеф: той самият се е вакснал, ам тайно. Щом е толкова вредно и опасно, защо ли го е направил се питам???

Защото е малоумник. Ама го остави парашутиста. Има право да се боде по три пъти на ден. Негово си решение. Прочети постовете на Малоун в Туитър. Не акцентирам само на споделения от него.
 
Последно редактирано:
Защото е малоумник. Ама го остави парашутиста. Има право да се боде по три пъти на ден. Негово си решение. Прочети постовете на Малоун в Туитър. Не акцентирам само на споделения от него.
Нищо не чета повече. Следвам си здравият разум и ако трябва ще си сложа и трета игла.
 
Нищо не чета повече. Следвам си здравият разум и ако трябва ще си сложа и трета игла.

Твое право! Всеки сам трябва да си избере дали да се ваксинира.

Масови жалби срещу зеления сертификат и реакцията на комисията срещу дискриминацията: Заповедта на здравния министър е дискриминационна, обяви Комисията за защита от дискриминация в 9-ет членен състав. Комисията за защита на личните данни също реагира.

Пълният текст на становището на първата комисия:

Създалата се ситуация в страната поставя предизвикателства, както пред гражданите, така и пред институциите. Налагането на мерки от министъра на здравеопазването, отразени в Заповед РД-01-856/ 19.10.2021 г., поставят ограничения, които несъмнено целят запазване на живота и здравето на гражданите на територията на Република България.

Защитата на общественото здраве като национална кауза всъщност е детерминирана от предприетите мерки на държавата за индивидуалната защита на живота и здравето на всеки гражданин. Правото на живот е основно и неотменимо право, като е допустимо в някой случаи защитата му да изисква ограничаването на други права. Това обстоятелство обаче не променя изискването, че мерките следва да бъдат единствено необходимите за ограничаване или предотвратяване на нежеланите ефекти.

Безспорна е необходимостта от приемане на адекватни мерки при наличие на заплаха, застрашаваща живота и здравето на гражданите, като тези мерки следва да са пропорционални с оглед преследваната цел. Принципът на пропорционалност и съпътстващите го мерки трябва да намерят своето приложение към отделните групи лица, ползващи се с конкретни, характерни за групата специфични нужди (напр.: противопоказания за ваксиниране, установено преболедуване по друг от приетия със заповедта метод, наличие на антитела без регистрирано заболяване на лицето, лицето да в процес на ваксинационен курс и др.).

КЗД подчертава, че за да се избегне дискриминация на тези, които не са ваксинирани, и поради посочените по-горе причини, държавата в лицето на компетентните органи следва да гарантира универсални, достъпни, навременни и щадящи мерки, които да не предизвикват особена тежест за гражданите както от финансово или социално, така и от времево или друго естество, различно от обикновените ограничения, които гражданите търпят в ежедневието си при създадената обстановка.

Непропорционалното и нееднакво третиране на всички лица, независимо от здравния, имунизационния или какъвто и да било друг статус, чрез въвеждане на изискването за наличие на „зелен сертификат“, следва да бъде съобразено с принципа на пропорционалност, като мерките бъдат навременни, обществено необходими и социално оправдани.

Припомняме, че Регламент (ЕС) 2021/953 на Европейския парламент и на Съвета от 14 юни 2021 г. относно рамката за издаването, проверката и приемането на оперативно съвместими сертификати за ваксинация срещу, направено изследване за и преболедуване на COVID-19 (Цифров COVID сертификат на ЕС) с цел улесняване на свободното движение по време на пандемията от COVID-19, зачита основните права и съблюдава принципите, признати по-специално в Хартата на основните права на Европейския съюз („Хартата“), включително правото на зачитане на личния и семейния живот, правото на защита на личните данни, правото на равенство пред закона и недискриминацията, свободата на движение и правото на ефективни правни средства за защита. Когато прилагат регламента, държавите членки трябва да се съобразяват с Хартата.

В регламента се акцентира на необходимостта от предотвратяване на пряката или непряката дискриминация срещу лица, които не са ваксинирани, например поради медицински причини, поради това, че не са част от целевата група, за която понастоящем се прилага или се разрешава ваксината срещу COVID-19, например деца, или защото все още не са имали възможност да бъдат ваксинирани, или са предпочели да не се ваксинират.

Поради това непритежаването на сертификат за преболедуване или притежаването на сертификат за ваксинация, в който се посочва ваксина срещу COVID-19, не следва да е предварително условие за ограничаване повече от необходимото на достъпа до услуги, свободното движение, упражняване правото на труд и други права, защитени от закон.

На национално ниво защитата на основните права на гражданите е уредена в Конституцията на Република България, съгласно която се гарантират животът, достойнството и правата на личността и се създават условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.
Равното участие в обществения живот е гарантирано и в Закона за защита от дискриминация (ЗЗДискр.). Законът гарантира недопускането на пряка или непряка дискриминация срещу граждани на територията на страната по признаци, неизчерпателно изброени в нормата на чл. 4 от ЗЗДискр.

В тази връзка и с оглед своите правомощия, регламентирани в чл. 47 от ЗЗДискр., Комисията за защита от дискриминация (КЗД):
ОБРЪЩА внимание и ПРЕПОРЪЧВА да се спазват антидискриминационното законодателство и принципа на равно третиране.

При упражняване на правомощията си министърът на здравеопазването следва да спазва изискването, че издаването на сертификати не следва да води до дискриминация, основана на притежаването на конкретна категория сертификат, какъвто е и смисъла на Регламент (ЕС) 2021/953 на Европейския парламент и на Съвета от 14 юни 2021 г.

Еднаквото третиране на различните случаи би могло да представлява нарушение на принципа на равното третиране.

КЗД препоръчва на министъра на здравеопазването да преразгледа и прецизира заповедта си максимално, с цел обхващане на всички или почти всички групи граждани или ситуации.

Комисията обръща внимание на работодателите от сферите, извън посочените в заповедта, да не ограничават правото на труд чрез въвеждане на мерки, които не са обективно оправдани и надвишават необходимото за постигане на целта.

Изложеното становище представлява принципна позиция, която не ограничава КЗД да разгледа всяко конкретно оплакване за нарушение на антидискриминационното законодателство, с което е сезирана.

Становището е прието от деветчленния състав на Комисията за защита от дискриминация.

Становище и на Комисията за защита на личните данни:

"...Единствената правна възможност за администраторите, извън посочената в параграф втори, да осигурят баланс при изпълнението, както на заповедите на министъра на здравеопазването, така и на законодателството за защита на личните данни, е да извършват проверка на Цифровия COVID сертификат на ЕС, без да съхраняват резултатите от нея. Тези действия могат да се извършат само при доброволно представяне на сертификата, а липсата на такова представяне не може да се използва за ограничаване на правата и свободите на физическите лица. ..."
 
Въпроса е защо се налага да принуждават лекарите да се ваксинират?
Говорим за хора, които са наясно със ситуацията и работят с болни и виждат какво става. Въпреки това не искат да се вакснат.

Даваш ми за пример някакъв доктор казал.. нали обичате статистиките 20 процента ... (ако ги приемем за истински)
Ама то и луди лекари има ти какво си мислиш, че като е лекар и разбира от всичко. Защо не чуеш мнението на имунолозите. Те са тези, които се занимават с това ? И как всички са на едно и също мнение, че ваксина трябва. Само един Чорбанов дето не е съгласен, защото той прави собствена ваксина.
 
Delta plus дали ще удължи срока на годност с още 3 месеца?
 

Този антиваксър ли е според вас? Това е създателя на иРНК технологията за ваксините.
Първо, ако прочетеш на повечето места пише, че д-р Малоун е изобретател на РНК ваксините. Подвеждащо е..
Малоун е изобретател на РНк трансфекцията, метод, който е много далеч от тези ваксини.Мисля, че проф. Каталин Карико е изобретател на РНК ваксините и тя до колкото съм гледал казва, че ваксините са полезни и безвредни.
Затова казах, че има много манипулираща информация в интернет и хората се подвеждат.
Влезте в профила на Аспарух Илиев. Може да е дразнещ, но ако се съмнявате нещо му задайте като въпрос в коментарите и веднага ще ви отговори научно. Или следете какво публикува
 
Айде да ходиш да си........................ пуснеш още една тема как си сготвил боб. Блинки не си позволява да разпорежда, смешката на форума седнал да ни подрежда.

Victor R, съболезнования. Май здравите и правите го карат по-тежко от хронично болните, ще се окаже.
Назад си с материала ти май.. Аз го казах и обясних, че никой не е застрахован, но дакато при другите грипове и вируси страдат старите или със заболявания, а тук освен тях и млади и здрави. Обясних и защо, ама то като ви е едно и също в главата - Ковид е обикновен грип, умират само стари, умират само със заболявания, ваксините ще ни убият и край - нищо не искате да чуете повече
 
Като New Member ще си задържа реакцията на коментара на nandibandi към Well-Known Member tedkata. Тя може да си позволи по-свободно да говори, знаете се, а и все пак някакво приличие от страна на новодошлите да има... ;)

Тедка, шегувам се, не е с лошо. Имам ваксани познати и се надявам поне с ADE да се разминат, пък да видим.
Иначе и аз карам една стара Астричка, докато не я забранят за вредни емисии по новите евроразпоредби. Дано и твоята, като са я изтеглили от пазара, да не кажат "Не важи, навивай пак ръкава за по-modeRNA". То тъй или иначе ще трябва редовно и все по-редовно подновяване на вапцанационната книжка, че кюара много бяга, като покемон е. Извърнеш глава от на екрана на смартфона и той избягал, айде пак ръкава нагоре. Някъде по света вече без трети боц не им важи, скоро и без бустер на тримесечие.
Но, въпреки майтапите съм добър по душа и вътрешно не си викам "Хаха, как се прецакахте", ами "Дано поне да не им навреди", ама като чета резултати от научни изследвания появяващи се понякога и все по-често и по мейнстрийми, дори само тях да вземем - не съм обнадежден.

Но ти пак пробвай със сканиране и магнит, така за майтапа, а и да ми докажеш, че съм тъп:) Иначе съм съгласен, че бродят ужасни конспиролози из нета, и то по европата, а не "заблудените българи". Някои дори си позволяват да цитират дословно Кевин Аштън, известният инженер от Масачузетския технологичен институт, на когото се приписва IoB: „Конвенционалните интернет диаграми изпускат най-важните рутери от всички: хората. Проблемът е, че хората имат ограничено време, внимание и прецизност и не са много добри в получаването на информация за нещата в реалния свят. И това е огромна пречка. Ние сме физически тела.“
И си изсмукват от пръстите следното заключение: "Буквален превод: ние с вас сме най-желаните неща за Интернет на нещата и нашите физически тела са основната пречка за постигането му. Как ще успеят да влязат в тялото ти?" Не ги е срам!

Гледам, че Дачко махнал поста за Шиши? Вчера публикува за трета игла, днес "Тази публикация вече не е достъпна. Възможно е да е премахната или настройките ѝ за поверителност да са променени." Да не би, докато е писал за третата, Шиши да си е бил четвърта и поста да е загубил актуалност? Винаги си е бил алчен, пък и той за кюар се бори човечеца, откак му поразбутаха бизнеса... :)
Как може да се получи ADE от ваксина ?
 
Първо, ако прочетеш на повечето места пише, че д-р Малоун е изобретател на РНК ваксините. Подвеждащо е..
Малоун е изобретател на РНк трансфекцията, метод, който е много далеч от тези ваксини.Мисля, че проф. Каталин Карико е изобретател на РНК ваксините и тя до колкото съм гледал казва, че ваксините са полезни и безвредни.
Затова казах, че има много манипулираща информация в интернет и хората се подвеждат.
Влезте в профила на Аспарух Илиев. Може да е дразнещ, но ако се съмнявате нещо му задайте като въпрос в коментарите и веднага ще ви отговори научно. Или следете какво публикува

Развесели ме. Прав си, че в интернет информацията е подвеждаща, защото има поне 10 професори, които казват, че са открили технологията. С научни спорове няма какво да се занимавам. Знам му биографията. Добър вирусолог е до появата на Ковид. И разбира се след публикациите му със съмнения за ефикасност на ваксините е обвиняван от кой ли не. А този Илиев не съм го чувал. Какъв специалист е?
 
И да попитам тия дето казват, че производителите на ваксини искат да ни убият и са лоши хора и т.н
Сигурни ли сте, че не пиете или не сте пили на техните лекарства ?
Разгледайте всички производители на ваксини + старите производители на ваксини замесени във скандали за странични ефекти и вижте целия им списък с лекарства, които произвеждат.
Това е само на едната, а те са поне 6-7

 
Последно редактирано:
Те така са протестирали и с БЦЖ, ама накрая на всички им я бият. Въпрос на време е - след години ще се смеят с глас на всички невярващи.
А колкото до това дали Ковид е като грип - ами я си спомнете, че грипните епидемии в България са 1-2 месеца. Зимата. И бройката болни е много по-малка. А Ковидът си вършее неуморно целогодишно. Лятото за малко само отстъпва, дали защото хората са повече на открито или защото се влияе от времето - не знам, но това са фактите.
 

Горе