Украйна - Русия какво ви е мнението


ClubZ e медия която се чете от:
  • Грантаджии
  • Нео Марксисти
  • Глупави Хора
Може да си избереш кое от трите си, те ще се опитат да извъртят нещата така, че черното е бяло само за да пасне на неритива на левичарите.

При сегашния механизъм немската газова компания нарежда плащане от собствената си банка към Газпром Банк, плащането се отчита като направено, парите вече са на Газпром, но ако Газпром Банк попадне в бъдеще под санкции банката кореспондент между немската банка и Газпром Банк може да задържи Еврото в ескроу сметка и да каже че парите са преведени, но Газпром Банк не може да ги ползва докато не паднат санкциите.

При новия механизъм, клиента трябва да си преведе еврото в Газпром Банк и то да пристигне успешно в банката, Газпром Банк трябва да продаде Еврото на трети лица успешно, за рубли - по този начин крепи рублата като създава търсене, чак след това немската газова компания ще получи рубли в сметката си и може да плати газта. Ако нещо се случи с парите преди да са станали на рубли гори клиента, който се води че не е платил, а не Газпром да има блокирани пари които не може да ползва.

Запада мисли шефката на руската централна банка за глупава и иска да я чука докато хвърчи с бъдещи санкции, и затова се оплаква толкова да плати така, макар че на практика да не изглежда много по-различно от плащане с Евро.

ClubZ мисли читателите си за глупави и им пробутва такива статии.
 
Последно редактирано:
Индия и Русия си връзват банковите системи, за да може да се правят плащания без SWIFT и ще е готово след седмица.

 
призова света да криминализира Z
И ся кво - канселираха и Zoro - ей голем Zор. Очаквам скоро нашия марионетен съвет да издаде укааз, с който ни задължава да му викаме Жоро.

zorro-sword.gif
 
И ся кво - канселираха и Zoro - ей голем Zор. Очаквам скоро нашия марионетен съвет да издаде укааз, с който ни задължава да му викаме Жоро.

zorro-sword.gif
И Зоро ли ти отнеха...
Ето, за утешение.
 
В контекста ще вникна след адекватен отговор на това.
Това, според вашите дефиниции е What about-изъм, така че ще получиш едно голямо Zero.

В контекста можеше да вникнеш ако можеше да гледаш глобално на нещата, но ти не можеш. Фактът, че вярваш в анимационни герои като анонимните го доказва.
 
Айде спама!:D Сега като почне нашия информатор със секретните полети и военните снимки, като му ги събереш - колко моя спам, кажи-речи:) Та няма проблем:)
Да има тука и трета гледна точка, пък кой както реши да си го чете. Свободна воля, нъли тъй.
(Подчертал съм разни работи по лично виждане.)

(Тоя е швед, м/у др., нандибанди, нали имаш познати там. Затова разправя за Швеция, но нали знаем как всички се научиха да действат някак синхронно в последно време, така че - днес у Швеция, утре - и на други места. А те даже горе-долу по едно и също време вече ги правят нещата. То и сега същите неща ги има на мн др. места де.)
---

Някои взаимосвързани маловажни подробности около "войната": спонтанни странични ефекти, изискващи спешни лечения...

от 4 МАРТ 2022 Г

"Войната в Украйна може да има много по-голямо значение от това, което се представя в медиите. Играта е по-сложна и побира ключови играчи, които играят на страните в конфликта. Войната бързо измести фокуса от пандемията и нейните последици. Той може също да действа като спусък, който в крайна сметка насърчава изграждането на Нов международен икономически ред и прилагането на Четвъртата индустриална революция и Програмата на ООН 2030. Това важи в областта на киберсигурността, където Русия и WEF са ключови играчи, както и цел на ООН за устойчиво развитие номер 7, „Устойчива енергия за всички“.

Русия, използваща цените на енергията си като оръжие, беше истинската причина ЕС да инвестира сериозно в енергоспестяване и възобновяема енергия. Външно обаче рационалното беше всичко за спасяването на климата. Целта, поставена през 2007 г., беше 20% възобновяеми енергийни източници и 20% подобрения на енергийната ефективност до 2020 г. (Директивата на ЕС за възобновяемата енергия, която беше разработена през декември 2008 г., имаше това за цел).

През 2018 г. целта беше повишена на 32% възобновяеми източници до 2030 г. и 32,5% енергийна ефективност. През 2019 г. това стана част от Зелената сделка на ЕС с цел постигане на неутралност на въглеродния диоксид до 2050 г.

Последствието обаче е, че зависимостта от външния свят се е увеличила. Зелените инвестиции не дадоха реална независимост, а затварянето на атомни и въглищни електроцентрали само влоши ситуацията. За да се произвежда възобновяема енергия в по-големи количества, е необходима основна система за изкопаеми горива (нефт, природен газ или въглища). Вятърната и слънчевата енергия изискват регулираща мощност. Това доведе до днес повече от 60% от енергията да се внася в ЕС.

Нарасналата зависимост от Русия постави особено Германия в несигурна ситуация на политиката на сигурност. Европа притежава само 1,5% от известните ресурси на природен газ, докато Русия има почти 40%. Това илюстрира какво се има предвид под „взаимозависимост“.

Немският Energiewende (текущият преход на Германия към "нисковъглеродно, екологично безопасно, надеждно и достъпно енергийно снабдяване") изглежда се основава на чисти фантазии и съчетава гигантски разходи с посредствен резултат. Повече от половината (56%) от нуждите на Германия от газ сега се покриват от Русия, в сравнение с една трета преди десет години.

Освен това руски компании като Газпром, с бившия германски канцлер Герхард Шрьодер в борда, купиха стратегически газови централи в Германия. Газпром, който е най-големият доставчик на природен газ в света, се контролира от руската държава и Владимир Путин назначи главен изпълнителен директор Алексей Милър (той също заема поста заместник-министър на енергетиката на Русия). Председателят на УС Виктор Зубков беше министър-председател на Русия 2007–2009 г. и вицепремиер 2009–2012 г.

В същото време, когато Русия (или Газпром) държи Европа в капан, страната е много зависима от приходите, защото 2/3 от руския износ идва от нефт и газ. Във всеки случай ситуацията рискува да предизвика европейска енергийна криза с големи последици за нашите доставки в Европа. Това е напълно неустойчива ситуация, която се издига. Цените на енергията растат. Цената на петрола вече се повиши до над 100 долара за барел, а цената на бензина вече е малко над 20 SEK за литър тук, в Швеция. Разбира се, това се отразява и на цените на храните. Бившият министър на отбраната на Швеция Микаел Оденберг също предупреждава, че чуждестранни сили може да прекъснат енергийните доставки на Швеция за по-дълъг период от време.

От моя страна, натрупах много знания, откакто написах геополитическия си анализ преди 15 години. Играта е по-сложна, отколкото предполагах тогава. Има ключови играчи, които играят на страни извън контрола на нациите, където съществува съвсем различен дневен ред.

Конфликтът има последствия, които засягат тази основна игра. Фокусът на хората веднага се измести от пандемия към война. Мнозина сега декларират презрението си към Владимир Путин и дават подкрепата си на Украйна, вместо да говорят колко дози ваксини са взели и колко луди и опасни са тези, които не са.

Нарастващият брой хора, които започнаха да се съмняват в пандемията, също накара другите да се тревожат. На практика всички бягат на новата топка. Това означава, че нарастващото съзнание и дебат за това какво всъщност се е случило през последните две години се озовава в задънена улица. Това също показва колко лесно се контролират много хора. Очевидно няма нужда от мозъчни чипове и дистанционни управления, когато една добре смазана пропагандна машина може да бъде също толкова ефективна.

Последствията и оценката на пандемията сега са засенчени.
Например, какво се случва с докладването за странични ефекти или със зашеметяващата злоупотреба с власт от Джъстин Трюдо в Канада? Или Джасинда Ардънс в Нова Зеландия и демонстрациите там? Какво се случва с комисията по короната на Райнер Фюлмих (която обаче не беше отведена в истински съд, както беше обещано първоначално, а се провежда като независим трибунал без изпълнителна власт)? Както основните, така и алтернативните медии вече са почти 100% фокусирани върху новата криза в Украйна.

Едно здраве

Това също означава, че важните решения относно бъдещото управление на пандемията не се обсъждат и ефективно се държат далеч от общественото внимание.
През декември 2021 г. например СЗО излезе с предложение за международен договор за превенция и готовност за пандемии. Този препарат започна на 1 март 2022 г. и е планирано да бъде представен на Световната здравна асамблея 2023 г., последвано от приемане до 2024 г. Това ще даде на СЗО по-голям мандат да ръководи работата, за да създаде единен глобален здравен отговор – Едно здраве. Както пише Европейският съвет:

"Вирусите не познават граници. Нито едно правителство или институция не могат сами да се справят с бъдещите пандемии."
(ТОЧНО, едно към едно както казват Фондация Рокфелер още през 2003г. (по памет) в документи за здравната мрежа КORD. Съвпадение.. Само да допълня автора)

Европейската комисия също така предложи удължаване на регламента Covidpass с 12 месеца. Следователно Covidpass може да продължат да се изискват на граничните пунктове в рамките на Съюза.

Не е малко вероятно пропускът да стане постоянна характеристика в ЕС и да бъдат включени други видове изисквания за данни.

Това всъщност може да е входът към „цифровия портфейл“, който е посочен в докладите на Световния икономически форум и който Шведската агенция за цифрова администрация (DIGG) също работи от името на шведското правителство.


В същото време се разглежда новият шведски закон за пандемията и предложението ще бъде представено през май с окончателен доклад не по-късно от септември 2023 г. Това може да бъде съгласувано с Договора на СЗО, за да се гарантира, че шведското законодателство може позволяват по-широкообхватни мерки следващия път, когато пандемия удари, отколкото конституционно разрешените по време на кризата Covid-19. Например, полицейски час, регионални забрани за пътуване и по-големи изисквания към задълженията на лицето ще бъдат разгледани.

Дезинформация

СЗО и ЕС също искат „да подобрят потока от надеждна и точна информация и да предприемат глобални действия срещу дезинформацията“. Това набра нова инерция във връзка с кризата в Украйна, където има призиви за по-строг контрол върху интернет за справяне с руската дезинформация. ЕС, воден от Урсула фон дер Лайен , иска да затвори руски новинарски сайтове като Russia Today и Sputnik .

"Ние разработваме инструменти за забрана на токсичната и вредна дезинформация в Европа."
(Урсула фон дер Лайен )

Това, разбира се, скоро може да бъде разширено и до други критични за системата сайтове. Това също може да доведе до замразяване на банкови сметки, точно както по време на демонстрациите на камиони в Канада. Бившият министър на отбраната на Швеция Микаел Оденберг също смята, че всички руски граждани трябва да бъдат депортирани от Швеция (!). Междувременно руските продукти като водката започнаха да се премахват от рафтовете на магазините.

В Швеция Шведската агенция за психологическа защита през януари беше инициирана със задачата „да идентифицира, анализира, среща и предотвратява неправомерно влияние върху информация и друга подвеждаща информация, насочена към Швеция или шведски интереси“. Докладът на шведските граждански агенции за извънредни ситуации относно теориите на конспирацията дава картина на това какво означава това.

Теориите на конспирацията като част от операции за влияние, насочени към Европа, т.е. отвън навътре, се разпространяват активно от лоялната към режима преса в Русия, както и в Източна и Югоизточна Европа."
...
Както Brexit, така и президентските избори в САЩ през 2016 и 2020 г. бяха засегнати от дезинформация и теории на конспирацията, а по време на пандемията от covid-19 беше възможно да се видят нови коалиции между противници на ваксините, отрицатели на климата и „класически“ привърженици на конспиративни теории, които вярват в властен елит, тайно общество, или асоциации.”

Антиваксърите и други критици вече могат да бъдат свързани с Русия. Няколко профила с връзки към „движението за истината“, като профилът в New Age Саша Стоун и „майсторът на дезинформацията“ Бенджамин Фулфорд от няколко години разпространяват посланието, че Владимир Путин заедно с Доналд Тръмп ще разкрият и свалят глобалистите. Нов световен ред.

"Аз съм голям фен на Доналд Тръмп. Колкото и аз съм фен на Владимир Путин. Те са най-великият двоен акт, който можех да си пожелая. Шахът, който се играе, е изискан."

Преувеличената реторика и послания, които бяха широко споделяни в социалните медии, сега могат да бъдат използвани за неутрализиране на опозицията срещу Четвъртата индустриална революция.

Кибер полигон

Това е свързано и с упражнението „Кибер полигон“. Всяка година от 2019 г. насам Световният икономически форум практикува кибервойна с голяма част от руските актьори като участници. Първата година учението се проведе в Москва. Някои обхванати теми са „Фалшиви новини – нова „цифрова“ пандемия?“ и „Международни разпоредби в мрежата – необходимо е, но възможно ли е?”.

Някои от участниците са били министър-председателят на Русия Михаил Мишустин , председателят на руската голяма банка Сбербанк Херман Греф (член на борда на Световния икономически форум 2011–2022 г. и бивш Газпром) и руският журналист Владимир Познер , заедно с Клаус Шваб , Тони Блеър , Стив Возняк (Apple) и Джеръми Юргенс (WEF).

Това показва колко близки са „враговете“. В своите встъпителни изказвания за 2020 г. Клаус Шваб похвали добрите отношения между Световния икономически форум и Русия.

"Искам да благодаря по-специално на моя добър приятел и ангажиран партньор в Световния икономически форум г-н Херман Греф, главен изпълнителен директор и председател на изпълнителния съвет на Сбербанк и разбира се, член на съвета на настоятелите на Световния икономически форум. Форумът изгради отлични отношения с Руската федерация. Както с бизнес общността, така и с правителството. Имах удоволствието да се срещна с президента Путин миналата година и с нетърпение очаквам да задълбочим тази връзка с вас, г-н министър-председател (Михаил Мишустин) и вашето правителство."

В същото време Шваб подчерта промяната, която е настъпила във връзка с пандемията и как тя се отваря за дигитализацията на света.

"2020 годината, която наистина промени света. Благодарение на технологията можем да се присъединим към Cyber Polygon изцяло дистанционно. За първи път всъщност, след Втората световна война, пандемията на коронавируса бележи фундаментална преломна точка в нашия глобален курс."


След нахлуването в Украйна няколко от руските актьори бяха изтрити от уебсайта на Световния икономически форум, докато Клаус Шваб и главният изпълнителен директор на WEF Бьорге Бренде осъждат действията на Русия.

"Същността на нашата организация е нейната вяра в уважението, диалога и усилията за сътрудничество и сътрудничество. Затова дълбоко осъждаме агресията на Русия срещу Украйна, атаките и зверствата. Нашата пълна солидарност е с народа на Украйна и всички, които страдат невинно от тази напълно неприемлива война. Ще направим всичко възможно, за да помогнем и активно да подкрепим хуманитарните и дипломатическите усилия. Надяваме се само, че в дългосрочен план разумът ще надделее и че отново ще се появи пространството за изграждане на мостове и помирение"

Но възможно ли е да се приеме сериозно това твърдение? Не е ли по-скоро, че конфликтът означава следващата стъпка по пътя към новия дигитален световен ред?

Още през октомври 2021г. Русия стартира своя Център за четвъртата индустриална революция след споразумение между WEF и руското правителство. Във връзка с това Евгений Ковнир , генерален директор на ANO „Цифрова икономика“, заяви:

"Нашата организация обединява водещи руски технологични компании. Ще работим заедно с лидери от тези компании и в цялата мрежа, за да проучим и приложим най-добрите международни решения за AI, IoT и политиката за данни. Ние ще донесем напредъка на Русия в тези области в глобалната мрежа и ще помогнем за оформянето на глобалния напредък в Четвъртата индустриална революция."

Порталът Strategic Intelligence на WEF , който стартира в края на 2019 г., описва позицията на Русия в глобалната игра.

"Чрез укрепване на институциите за глобално управление Русия може да помогне за създаването на общ интерес за справяне с глобалните проблеми, свързани с енергийната сигурност, продоволствената сигурност, киберсигурността, изменението на климата и устойчивостта на околната среда."


Тези въпроси сега бяха изведени на преден план по много рязък начин през войната. Това трябва да се разглежда и във връзка с казаното под заглавието „Геополитически сблъсък на ЕС“.

"Енергийните нужди, свързани с отношенията с Русия, също ще изпитат решимостта на Европа да бъде единен стратегически участник. В свят, в който властовата политика и нагласите на транзакциите все още доминират, Европа трябва да продължи да се застъпва за демокрация и многостранност и да служи като лаборатория (и модел) за успешно транснационално управление."

ЕС трябва да постигне по-голямо единство, за да успее. Сега има общ враг. Освен това стратегическото партньорство с Китай се счита за „неизбежно“, ако геополитическите стремежи на ЕС трябва да бъдат изпълнени.

Истината е, че сме изправени пред геополитическа промяна. Старият свят се разбива все повече и повече с всяка настъпваща криза. На заден план върви походът към новата глобална система. Новият международен икономически ред – където участници като WEF, G20, OECD, МВФ, Световната банка и ООН играят централна роля.

Водещият световен политически форум G20 , на който членуват както ЕС, така и Русия, тази година има за приоритети глобалното здравеопазване, устойчивия енергиен преход и цифровата трансформация.
В първия случай се обсъжда как трябва да се изгради нова глобална здравна архитектура след пандемията, а във втория случай са на фокус въпросите, свързани с новата криза (Устойчив енергиен преход). Последното е свързано с цел № 7 за устойчивост на ООН, „Устойчива енергия за всички“, към която ООН публикува глобална пътна карта на 3 ноември 2021 г.

Войната в Украйна и последиците от нея представляват „тригер събитие“, което подчертава проблема. Въпросът как да се постигне глобална енергийна сигурност вероятно ще бъде гореща тема през остатъка от тази година, като Русия и ЕС са едни от основните играчи.

В средата на горното изображение е централният стълб – цифровата трансформация, където сливането между човека и дигиталния свят е в центъра. Всичко е предназначено да доведе до цифровата валута на въглероден диоксид и свързаното човешко същество. В тази област изглежда няма разкол между лидерите на Изтока и Запада. Във всеки случай WEF включва и двете страни.

Войната в Украйна отваря и въвеждането на военно положение с дигитални дажни карти и промяна на хранителната система.
Продажбата на резервни запаси и разрушаването на отбранителните способности, което се случи през 90-те години на миналия век, отваря нови добри сделки за оръжейната индустрия и доставчиците на защитно оборудване, храни за съхранение и т.н. Това също така мотивира страни като Швеция и Финландия бързо да се присъединят НАТО за защита. Кризите отварят възможности..."
 
Последно редактирано:
@AseasRoa е тука горе малко "от нащо" съм дал (макар че не сме на точно едни и същи мнения, то и не трябва; но за някои неща съвпадат). Вмъкнах се м/у военните шамари с риск за акаунта си и го постнах.:) Тъй, да има. Ако такова - фърли му ено око кат си нямаш работа.
 
Фактът, че вярваш в анимационни герои като анонимните го доказва.

Той Кадиров щото е нещо по-различно. Марионетка сложена да плаши някой но плаши само гаргите. Но прехласването ви тук към него е страхотно, говори много що за хора сте. Между другото Хитлер също е имал такава дивизия - 13-а СС планинска дивизия „Ханджар“. И то по същите причини, защото е знаел че мюсюлманите са фанатици и в името на религията са готови на всичко. Интересното е, че точно като Путин, преди това ги превзема и си слага марионетно правителство. Фактите и събитията са "напълно случайни".
 
Той Блинки пусна как Кадиров млати Мъск(арата), ние само невинно гледахме...
 
Нандиня, извинявай, че те припознах с Люба. Ти си Неделя Щонова.
Искаш ли преди да кажа онова за оня, да ти кажа дали той беше прав за теб?
 
Той Кадиров щото е нещо по-различно. Марионетка сложена да плаши някой но плаши само гаргите. Но прехласването ви тук към него е страхотно, говори много що за хора сте. Между другото Хитлер също е имал такава дивизия - 13-а СС планинска дивизия „Ханджар“. И то по същите причини, защото е знаел че мюсюлманите са фанатици и в името на религията са готови на всичко. Интересното е, че точно като Путин, преди това ги превзема и си слага марионетно правителство. Фактите и събитията са "напълно случайни".

Те тука и ядрен удар са окей , щом путин ще го прави, болни мозъци отвсякъде. Руската ядрена сила е най-добрата ядрена сила.
 
Кво стана с великия руски конвой дето щеше да стигне киев преди 3 седмици.

Пентагонът заяви, че не е ясно дали е останало нещо от огромния конвой от военни автомобили, който бе дълъг над 60 км, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
"Не знам дори дали още съществува на този етап. Те така и не изпълниха мисията си", каза говорителят на Пентагона Джон Кърби.
Закъсалата автоколона стана символ на трудностите, които Русия изпитва на бойното поле. Тя бе атакувана многократно от украинските сили през първите седмици на продължаващата вече над месец инвазия.
Украинското правителство заяви, че руските сили са блокирали 45 автобуса, изпратени, за да евакуират цивилни от обсадения град Мариупол, и само 631 души са успели да се измъкнат от обсадата с личен транспорт, предаде Асошиейтед прес.
Дванайсет украински камиона успяха да доставят хуманитарна помощ за Мариупол, но провизиите са били иззети от руските сили, каза снощи украинската вицепремиерка Ирина Верешчук.
Според украински представители десетки хиляди хора са се измъкнали от Мариупол през последните седмици през хуманитарните коридори, като броят на жителите на града е намалял от предвоенните 430 000 души до близо 100 000 към миналата седмица.
Верешчук каза, че близо 45 000 жители на Мариупол са били насилствено отведени в Русия и в райони в Източна Украйна, контролирани от проруските сепаратисти.
 
Да не се окаже само, че украинците изведени от руснаците, ще живеят в концлагери?
 
FOeN99wXsAAXGss


Хубави машинки си имат великата руска армия, баси клошарите. Това оръжие вътре отзад е от първа световна.

FOePXPcXIAkZM26


И пушки от първата световна война.

Тея ли клошари щяха да се бият с НАТО?

 
Ти се готви за зашеметяващите разкрития тая вечер,
Наистина ли му се доверяваш на тва подло човече, Дефа?

Глей ква дата си е избрал за ''разкритията" - 1-ви април. Ся ще каже ''майтап, бе Уили, няма да кажа нищо" или пък ако теорията му се окаже невярна, ще каже ''ма аз се шегувах''. Хич не го подценявай Дефа. Той е хитра лисица. То без хитрост можеше ли да управлява толкова много и различни бизнеси?

Искаш ли преди да кажа онова за оня, да ти кажа дали той беше прав за теб?
Първо: нЕма да наричаш Етера ''оня'', че ш'ти избия зъбките, момченцее!

Второ: Ако наистина е казал, че ''нищо не разбирам'', значи е бил прав - няма нуждаа да ми казваш.

Трето, не ти отива ролята на злобно интригантче. Бъди възвишен! :)
 

Горе