Украйна - Русия какво ви е мнението

Олеее, то за 5 минути спама ми беше наполовина надвишен бе!:) Представям си след още 5. Добре тогава: още и от мен докат съм тука. (бездруго ше изчезвам). Мойто е поне една стотна важно колкото римайндиното (и най-важното - е 100 пъти по-малко количество):)
Та, понеже ако не съм прав и има реална война, тя е между Щатите/нато и Русия, малко история. Пък и да няма война, а цирк - пак малко за наслада (кратичко):

Зората на PSYOPs

Според историка Джой Роудс, известен физик е казал на министъра на отбраната на САЩ Робърт Макнамара през 1961 г.: „Докато Първата световна война може да е била смятана за война на химиците, а Втората световна война е била смятана за война на физиците, за Трета световна война. . . може би трябва да се счита за война на социалните учени."

Армията на САЩ признава, че пресечната точка на социалните науки и военното разузнаване е започнала по време на Първата световна война, когато предвоенният журналист капитан Бланкенхорн създава психологически подраздел във военното министерство за координиране на бойната пропаганда.

Тези операции в сивата зона, както станаха известни, достигнаха плато по време на Втората световна война, когато военните стратези, основавайки се на военновременни изследвания в психологията на тълпата, привличаха социални учени във военните усилия чрез Службата за научни изследвания и развитие (OSRD).
Службата ще събира информация за германския народ и ще развива пропагандни и психологически операции (PSYOPS), за да понижи морала им. Това кулминира през 1942 г., когато федералното правителство на САЩ става водещ работодател на психолози в САЩ.

OSRD беше ранна администрация на проекта Манхатън и отговорна за важни военновременни разработки в технологиите, включително радарите. Агенцията е ръководена от инженер и изобретател Ваневар Буш – ключов играч в историята на изчисленията, известен с работата си върху The Memex, ранно хипотетично компютърно устройство, което ще съхранява и индексира потребителски книги, записи и друга информация, и което ще продължи да вдъхнови повечето големи постижения в развитието на персонални компютри през следващите 70 години.

Когато Втората световна война приключи и нова заплаха се появи от следвоенна опустошена Европа, учени и войници отново се обединиха, за да победят невидим и агресивно експанзионистичен противник.

В съветските сателити в Европа и в страните, застрашени от комунизма в Азия, Африка и Латинска Америка, специалните операции от Студената война, както станаха известни, бяха мъглява категория военна дейност, която включва психологическа и политическа война, партизански операции и противобунтовни действия. . За да мобилизира тези „специални военни тактики“, армията създава Службата на началника на психологическата война (OCPW) през 1951 г., чиято мисия е да набира, организира, оборудва, обучава и предоставя доктринална подкрепа на Psywarriors .

Офисът се ръководи от генерал Робърт МакКлур, баща-основател на психологическата война и приятел на шаха на Иран, който играе важна роля в свалянето на Мохамед Мосадек в иранския държавен преврат през 1953 г.

Неразделна част от проектите на OCPW на McClure, беше квазиакадемична институция с дълга история на военна служба, наречена досиета на човешките отношения (HRAF). Основана от антрополог, превърнал се в информатор на ФБР Джордж Мърдок, HRAF е създаден да събира и стандартизира данни за примитивните култури по света.

По време на Втората световна война неговите изследователи работеха ръка за ръка с военноморското разузнаване, за да разработят пропагандни материали, които биха помогнали на САЩ да освободят тихоокеанските държави от японския контрол. До 1954 г. катедрата се разраства в междууниверситетски консорциум от 16 академични институции, финансирани от армията, ЦРУ и частни филантропии.

През 1954 г. OCPW сключи договор с HRAF за създаване на серия от наръчници за специални военни действия, маскирани като стипендия, които се опитваха да разберат интелектуалния и емоционален характер на стратегически важни хора, особено техните мисли, мотивации и действия, с цели глави, съставени за нагласите и подривните потенциали на чужди граждани, докато други глави се фокусираха върху средствата за предаване на пропаганда във всяка целева нация, независимо дали са новини, радио или от уста на уста. Това, разбира се, беше десетилетия преди интернет.

cold-war-propaganda.jpg

(инак е дълго бая тва, за развитието към модерни псиоп и пропагандни техники и практити, вече с нета и т.н., интересно е; то не че не са ясни де)
 
Между другото Хитлер също е имал такава дивизия - 13-а СС планинска дивизия „Ханджар“. И то по същите причини, защото е знаел че мюсюлманите са фанатици и в името на религията са готови на всичко.
Е, да де! Те щат-ците също използват успешно тоя прийом.
Нали затва си създадоха Осама и талибаните. Затова не само им предадоха управлението на държавата, но и им оставиха всичкото си въоръжение, изтегляйки се от Афганистан''.

Мюсюлманите са добър обслужващ персонал във военно отношение. Ето че Путин е научил нещо от сащ.
 
Е, да де! Те щаат-ците също използват успешно тоя прийом.
Нали затва си създадоха Осама и талибаните. Затова не само им предадоха управлението на държавата, но и им оставиха всичкото си въоръжение, изтегляйки се от Афганистан''.

Мюсюлманите са добър обслужващ персонал във военно отношение. Ето че Путин е научил нещо от сащ.
Щатите са абсолютно недостижими за вечни времена по мръсни прийоми, то кой друг има такива неограничени възможности освен тях. (Не казвам, че другите не са правили и не правят - руснаци, китайци и секви, всички правят, но са нямали, нямат, а може би няма и да имат такива възможности и такъв глобален обхват (даже най-големия им конкурент - СССР, кога са имали толко ресурс). Освен ако сега щатите с долара не се кютнат и Изтока поеме. Тогава вече...)

М/у др., ние трябва да сме някъде тука май
Трета световна война. . . може би трябва да се счита за война на социалните учени."
или близо.:)
 
Това, според вашите дефиниции е What about-изъм, така че ще получиш едно голямо Zero.

В контекста можеше да вникнеш ако можеше да гледаш глобално на нещата, но ти не можеш. Фактът, че вярваш в анимационни герои като анонимните го доказва.

Толкова сте прозрачни, че нямаше и нужда да ми пишеш. Отговор на въпросите ми няма, а само някакви небивалици. В случая мнението на анонимните съвпада с моето no war. А вярвам, че при война трябва на първо място да съм българофил, а после да мисля глобално. Нашето правителство не ми харесва (личи си от темата преди изборите, в която главно действащо лице за избирането на най-проамериканската партия е русофила @nandibandi ), но за добро или лошо тези са в момента и са взели страна. Няма да съм против България заради заблудени индивиди като вас.
 
Е, да де! Те щат-ците също използват успешно тоя прийом.
Нали затва си създадоха Осама и талибаните. Затова не само им предадоха управлението на държавата, но и им оставиха всичкото си въоръжение, изтегляйки се от Афганистан''.

Мюсюлманите са добър обслужващ персонал във военно отношение. Ето че Путин е научил нещо от сащ.
Нали Путин беше различен от щатите, силата на доброто, освободителят ? Сега какво излиза, същия терорист като САЩ.
 
"...С ускоряването на програмите за проучване, снабдяване и обучение на оборудване, LTC Джон О. Уивър, CPT Робърт Асти и други членове на факултета завършиха разработването на POI за курса по психологическа война. На 17 април 1951 г. LTC Weaver назначава CPT Asti за старши инструктор..."
psywar_logo.jpg

Логото, отпечатано върху поканата за прием на първите завършили курса за офицери по психологическа война, юни 1950 г. „Quis Est Veritas?“ е латинския израз за „Какво е истината?“
:D
 
Отговор на въпросите ми няма, а само някакви небивалици.
А какъв отговор очакваш на това?

@Krumov и другите проруски пишещи, кажете как си представяте България ако сме от другата страна в тази ситуация.

Тогава аз отново искам отговор на въпроса: как биха постъпили сащ, ако Путин стоварваше свое въоръжение на техните граници? Ще ти подскажа: Нямаше да мрънкат 20 години. ;)

В случая мнението на анонимните съвпада с моето no war.
Ейййй, верно ли, бе? Тва ли им било мнението на анонимниците? Не сме рзбрали, щото досега никога не се бяха опитвали да спират война. А не като да е нямало, напротив - сащ води такива непрекъснато от 60 години. сащ нападат суверенни държави без резолюция на ООН. сащ си фабрикуват причини за нападение и пълно унищожение на суверенни държави.

И сега да ми циврите, че тоя нежен балет в украйна бил агресия, е глупост на квадрат.

И не ми говори, че си против войната, щом вземаш страната на агресора, който я създаде с цел провокация/с цел отслабването на стратегическия враг.
 
Тогава аз отново искам отговор на въпроса: как биха постъпили сащ, ако Путин стоварваше свое въоръжение на техните граници? Ще ти подскажа: Нямаше да мрънкат 20 години.
Путин има стоварени оръжия до техните граници. Русия граничи със САЩ.
 

Кой разпространява фейк нюз - Кмета на Белгород или РФ , дето беше унищожила авиацията на Украйна на третия ден от 'специалната военна операция' , бахти клошарите, къде им е безпрецедентното ПВО дето пази руската земя и граница, смях. Добре, че си имат ядрено оръжие, че досега поляците да са ги изринали като тор от Украйна за 1 ден, пък камо ли да се бият на множество фронтове с НАТО самолети и войска.
 
Тогава аз отново искам отговор на въпроса: как биха постъпили сащ, ако Путин стоварваше свое въоръжение на техните граници? Ще ти подскажа: Нямаше да мрънкат 20 години. ;)

Аз я питам за България какво ще е по-добре, тя пак за Путин и САЩ отговаря. Вие сте безнадеждно облъчени.
Ейййй, верно ли, бе? Тва ли им било мнението на анонимниците? Не сме рзбрали, щото досега никога не се бяха опитвали да спират война. А не като да е нямало, напротив - сащ води такива непрекъснато от 60 години. сащ нападат суверенни държави без резолюция на ООН. сащ си фабрикуват причини за нападение и пълно унищожение на суверенни държави.

Поредната глупост. Защото за нашите медии не са били доходоносни войните в държави, които не са ни засягали пряко не значи, че не са правили нищо. Но нали Руменчо от погледа не ти го е написал - значи е така, а инфо с това какво са правили в другите войни има колкото искаш.

 
Аз я питам за България какво ще е по-добре
За България най-доброто е пълният неутралитет - извън нато и ес. За жалост, с продажни политици, които ни уверяват, че наглосаксонците имат полза от нашето съществуване, това няма как да стане.

За анонимниците - браво! Добра работа вършат. Всички конфликти, в които си мислят, че са се намесили, са успешно потушени.

То и сайтовете, дето уж хакваха, се оказаха блокирани от отделните правителства, ама карай.

Прав си, че се оказах адски наивна за кирчо и кокорчо, ама и ти не си по-добре от мен. Здраве! :D
 
За България най-доброто е пълният неутралитет - извън нато и ес. За жалост, с продажни политици, които ни уверяват, че наглосаксонците имат полза от нашето съществуване, това няма как да стане.
Дай един пример с една такава балканска държава (Сърбия е зависима от Русия, а също и от пазара в ЕС). В 21-век няма страна с пълен неутралитет, дори Северна Корея и зависима от Китай и Русия. Говориш някакви утопични приказки.
 

Брррррр. Тея руски конвои, и давам 1 час най-много докато всичко е разнебитено срещу адекватна армия и модерно оборудване / въоръжение.
 

Ето и как лъжат балъците като наште ватенки тука, с геноциди.

Mediazona shared screenshots of what it said were emails from the FSB to the media outlets, giving them the instructions. It said that the FSB sent the video to news outlets under the condition that the outlets do not say where the video came from.
 
И много ми е интересно, като се почне с "продажните политици", "слаба държава". Политиците са избрани от народа, те са негово отражение не са се пръкнали от нищото, а държавата това сме ние, хората които работим и плащаме данъци, гласуваме, изискваме и тн. Все някой друг ни е виновен. "България не ме обича, а аз съм ебати пича."
 

Горе