Украйна - Русия какво ви е мнението

Деп кога почва да говори, аз съм на второто видео 30-та минута, май е 4-5 часа всичко?
А, забраи да го гледаш целия епос. Само компилацийки с избрани моменти му е майката.
 
Иран се очаква да бъде първата страна, която ще въведе схема за рациониране на храни въз основа на нови биометрични идентификационни номера, на фона на бунтове за храна. Там, където паспортите за ваксини се провалиха, паспортите за храна вече ще се приемат с нетърпение от гладни хора, които не могат да смогнат на бързото надуване на цените на храните.

Понеже криза, понеже войната...:)

(Но, разбира се, нищо не е и не върви по план. И аз нищо не съм поствал за това. За пръв път го чувам.)
 
В темазата за ваксините, имаме мозъчен аневризъм на един математик, чудя се дали колабира, или има още какво да покаже

6gpzmc.jpg
 
Темата за ваксините в момента е по-войнствена от тая тука, а уж трябваше да е обратното. Нещата се объркаха, като промяната на половете, джендърите. Какви времена доживяхме, объркаха се нещата.:)
 
Прогнозите бяха, че ще има локални конфликти. Размирици. Но няма да има ядрена война.
Тва са си твои прогнози! Аз казах през 84-та, че 2022 ще има война в Украйна м/у нея и Русия, и Израел ще победи. Има ме записан със смартфон.
 
Темата за ваксините в момента е по-войнствена от тая тука, а уж трябваше да е обратното. Нещата се объркаха, като промяната на половете, джендърите. Какви времена доживяхме, объркаха се нещата.:)


E то тука не е като да има какво да се дискутира, освен да се оборват конспирации и гадания.

https://hardwarebg.com/forum/showth...та-в-Украйна?p=5549772&viewfull=1#post5549772 По скоро тук за адекватни дискусии. Пък нямаше начин да опусна ЕР-Малък ( Иван Тъпото ) във антивакс темата. Но днес съм казал, че няма да се товаря с Мордор и бумащината им.
 
E то тука не е като да има какво да се дискутира, освен да се оборват конспирации и гадания.
Точно, и аз тва викам. Като конспирациите ви, че имало война в Украйна, биели се, Русия, Украйна, цял сблъсък на две цивилизационни точки и незнам си кво. Глупости на таркалета. Ето ми пост първи, и втори за темата, от началото на февруари:
Мнението ми, съвсем накратко, е, че засега виждаме само високо напрежение, мускули, заплахи за ескалация, зад които много успешно протичат едни други значими процеси. Продължението на коментара би прозвучало твърде фантастично, по-добре мълчаливо да изчакам да видя случването на фантастично звучащите неща.:)
И точно това и става. С допълнението, че тогава не бях стоплил и за филма в Южна Украйна, където трябва хубаво да се разруши и да се изселят туземците (някой може да се замисли защо са тия предоволни помощи за бежанци в държавите, в които са изселени, и защо от цял свят ги засипват с финансова и всякаква друга подкрепа; ми за да не се върнат, затова:)).

И следващите от първите постове:
Укази за развяване на знамена и химни, народа се сплотява, война няма, но военното положение продължава. Санкции, инфлация, затягане на каиша, военносременни мерки, някои кибератачки и други номерца налагащи още мерки и затягане, но и нов тип реакции с нови технологии, ала-бала... Там е захарта - в случващото се около войната/военното положение, което е вследствие от тях.

Дали догодина по същото време няма да пишем в тема "Кога смятате, че вече ще свърши военното положение"
, освен ако някой не направи "Ще почва ли вече войната, или не? Какво смятате?":D
Същото нещо - специална многостранна операция по изселване и разрушаване, жизнено необходимо за билд бак бедър-а. (Още по-хубавото е че мнозинството е убедено, че е война, следи, преживява с насочено натам внимание. А през това време...стават същичките неща от дългите ми постове, не само тук, но и в други теми, практически - откакто драскам във форума. Като гледам настройката, това насочено преживяване отклоняващо погледа от фундаменталните световни промени, без проблем може да продължи години. Точно по замисълът му.:))
А какво следва след такива кибератаки - и от едната, и от другата страна на (полувъображаемата) барикада? Как да се предпази "икономиката, обществото, гражданите" от следващи кибератаки? А такаа - всичко под наблюдение и контрол 24/7/365. Амаа..те май първо "няма да успеят" и нещо може да се бъгнат системите. (А може и грам кибератаки да няма, но усилия за превенция.) Та, май-май, ще се наложи революционализация малко. Едни суперзащитени цифрови валутки? Една вери гууд, а от другата страна - и очен харашо дигитализацийка. И тъй натам..

От колко време се мели и се мели и се мели, че ще има кибератаки, след които ще има яката перестройка? WEF, като един малък пример сред всички останали, от колко време подгряват тенжурата със киберсигурността? Линкове към офиц. източници иска ли някой? Има на корем:)

И така нататък. Сега почва филма, още сме в началото.
Киберсигурността я чакаме яко да тръгне...
И тука малко по основното, демек: възстановяването от кризите
BIS boss
-
-

Подготвяйте са, пълнете буркани и дюшеци със CDBC, че докат' са обърнеш и - ей го на:)
(+Много други постове за много други предстоящи неща.)
И Петък, 13-ти Май, имаме напредък:
Не знам какво е петък вечер; аз съм по друго време. Гледай там, следи как и колко напредва операцията. Аз съм все по-вдъхновен от благотворните влияния на уркаинският конфликт върху обществата по света!
--

Нов доклад на Bank of International Settlements изчислява, че до 90% от националните централни банки са поне в етапите на планиране за стартиране на цифрова валута на централната банка (CBDC):

"Девет от 10 централни банки проучват цифровите валути на централните банки (CBDC), а повече от половината сега ги разработват или провеждат конкретни експерименти. По-специално, работата по CBDC на дребно се премести в по-напреднали етапи."

Можете да прочетете целия доклад на МВФ или обобщение, публикувано от Bloomberg.

Изглежда, че програмите за издавани от правителството цифрови пари набират скорост по целия свят поне от 2020 г. и очевидно сега те съществуват в повече от половината държави на планетата.

Най-новите от тях – Бразилия и Намибия – обявиха плановете си едва миналия месец.

Както при всички глобалистки програми, стремежът към CBDC винаги е част от „текущото нещо“.

Първо, това беше отговор на Covid
Но те също биха могли да ни помогнат да спрем изменението на климата
Сега те са отговор на войната в Украйна

Използвайки този метод, те преминаха от едва обсъждана крайна идея към редовно масово отразяване и 90% от света ги изпробваха, всичко това в рамките на няколко години.

Интересното е, че докато за CBDC се говори все повече и повече, има една специфична особеност, за която се говори все по-малко: Програмируемост.

Програмируемостта е хипотетична характеристика на цифровата валута, която би позволила на емитента да задава ограничения и контрол върху нейното използване.

По същество всеки CBDC би дал на държавата, централната банка или корпорацията, която издава парите като заплата, властта да контролира как и къде се харчат парите.

Всеки CBDC представлява потенциален контрол на трета страна върху вашите пари.

Толкова е просто.

Като се има предвид как са минали последните две години, изобщо не е трудно да си представим как може да се злоупотребява с подобна система.

Спиране на плащанията за „защита на NHS“, запор на заплати за „борба с изменението на климата“ или индивидуални финансови санкции, защото не сте ваксинирани.

Човек не трябва да гледа по-далеч назад от протеста на канадските шофьори на камиони, за да види държавата , която финансово обезличава онези, които изразяват несъгласие. CBDC би улеснил този процес както за държавата, така и по-трудно да го избегне.

Съвсем очевидно това е най-големият етичен и социален проблем във всяка потенциална система за цифрова валута.

И все пак, нито в доклада на BIS, нито в доклада на МВФ, нито в резюмето на Bloomberg изобщо не се обсъжда идеята за „програмируемост”. Думата се използва точно веднъж и в трите документа и те никога не обясняват какво всъщност означава.

Агустин Карстенс, ръководител на Банката за международни разплащания, обсъди подробно идеята във видео през лятото на 2021 г.
"Ключовата разлика [със CBDC] е, че централната банка ще има абсолютен контрол върху правилата и разпоредбите, които ще определят използването на този израз на отговорност на централната банка, и след това ще разполага с технологията, която да наложи това."

Статия в Telegraph от юни 2021 г. отново разказа за възможните предимства на програмируемата валута:

"Дигиталните пари могат да бъдат програмирани, за да се гарантира, че се изразходват само за основни неща или стоки, които работодателят или правителството смятат за разумни […] Може да има някои социално полезни резултати от това, предотвратявайки дейност, която се счита за социално вредна по някакъв начин."

Те никога не са били склонни да говорят за програмиране преди, така че е забележително, че трябва внезапно да затворят този път на дискусия.

Може би знак, че са надценили какво биха приели хората и вече изпитват повече отблъскване на идеята, отколкото са очаквали.

Това е утешителна мисъл.

Но не се заблуждавайте: това, че спират да го споменават, не означава, че го пускат. Те просто искат да забравиш за това.

О, и само в случай, че се чудите, списъкът на страните, които изпробват цифрови валути, включва Украйна и Русия, Съединените щати и Китай, Великобритания и ЕС.

Всеки отбор в лигата.


Избирането на страна няма да ви спаси.
---

Лека петъчна вечер:)

Примерно, само малка част от постовете и нещата. Всичко от постовете ми ще стане (докато тече "войната"), тва е истината. Щото не съм ги писал и измислил аз, а такива, дето следят и анализират яко и изкъсо. И те нищо не са си измислили, а отчитат действителността... Такива работи (само гледайте натам как 100% се сбъдват "конспирациите", докато...тече "войната"):)
 
Няма какво да се дискутира защото про Украйна отбора не е подготвен в следствие на рапортите на западната преса. Например Alexander Mercouris каза че в британската преса на превземането на Попасная са отделили два реда.

А защо е важна Попасная ами тя е най високата точка в района и дава възможност да се обстрелва прицелно на разстояние от 30 километра. Включително и Лисичанск в който се намира Артилерията която покрива Севеодонецк

photo_2022-05-08_09-39-30.jpg

Иначе очакваме да върви бавно защото в северна Украйн е дъждовно и Руснаците не бързат.
 
Поредната модерна украинска казарма - после пак ще четем, че руснаците са стреляли по хотел, детска градина или училище.photo_2022-05-18_20-43-34.jpgphoto_2022-05-18_20-43-30.jpgphoto_2022-05-18_20-43-22.jpg
 
Последно редактирано:
Иначе очакваме да върви бавно защото в северна Украйн е дъждовно и Руснаците не бързат.
Как ше бързат като барута са е намокрил :hankey:, мускетите не гърмят, пък ватенките са станали с няколко кила по-тежки от водата... :D ахахаха.
 
Лошият - само да те светна, щото не знаеш - училищата не работят във военно време, нито детските градини - и не са обект със специално значение, като болниците. Като дислоцираш един батальон, нали трябва да спи някъде - точно училища и друга инфраструктура се ползва за такива неща.
 
Същото нещо - специална многостранна операция по изселване и разрушаване, жизнено необходимо за билд бак бедър-а.
Путин ше остане в историята като втория най-голем славяноунищожител, негофта мамичка!

Гледай, изтрепа сума ти русолява човешка маса, само и само да направи място за мургави и масурести ЧФТ :mad:

Жотата първо искаха да земат земята на арабите и кат не стана, сега искат да паразитстват върху изконна славянобългарска територия.
 
В случая е "забавно", че тези неща за разпространени да кажем преди 20 години. По-късно са малко пооременяни. Предполагаемите времеви диапазони не са спазени. По-късно са писани по конспираторските издания, което ги е направило да звучат още по-недостоверно.

Ето пример. Избирам си просто един линк по темата, който гугъл не е скрил все още. Препечатка от в-к "Строго Секретно", което предполагам е превод отнякъде другаде.


Какво да направим, че @EGraphix може би не ги е чувал тези неща. Освен това не сме от близкото обкръжение на английската кралица. Нито сме тайни руски олигарси за да знаем с точност кога и как.

Някои хора сега научават, че в Украйна има конфликт от Майдана насам.
Сам със себе си ли водиш диалог? Как да ги знам, като не се информирам то "Строго Секретно", "Брадва" или "ИстинскиИстории.инфо". Нещо интересно във весник ШОК няма ли? Например за ново откритие на чай от Речен Репей, който лекува всички видове рак но фарма-мафията умишлено го държи в тайна?
 
Пускам и тук поста, че си е за тая тема

Голяма нация и държава са - превърнаха пустиня в рай. Като се има предвид, че и водата им беше проблем до някоя от войните.



Пък на тези се кефя още повече, няма такава разузнавателна агенция като Мосад - ЦРУ не може да се сравнява с тях в региона, в Изтока Мосад имат една камара опрации, и ме кефи как не се разправят с терористи изобщо - не се преговаря с тях.

В тая документалка едното старче ( нисък много - стар към 90 години - на тъмбнейла е той - легенда! ) - умря преди 3-4 години този - шеф на Мосад на по-късен етап,, преди това един от хората, отвлякъл Айхман от Аржентина - та в документалката разказват много интересни истории - как са уплашили нацистите, които Египет и други държави привличат след ВСВ да работят за тях във военната индустрия, разказва старчето и за Германия по време на олимпиадата, като палестинците правят атентат и държат в плен спортистите - старчето каза, че министър председателката го пратила в Германия, и от неговите впечатления каза: "още години им трябват за да се оправят от Нацизма" - после какво се случва със всеки свързан с въпросните терористи, не знам дали знаеш - на голямата черна дъска - и задраскват се един по един. Тоя старчето мисля, беше разменен за 1000 военнопленници, като го хващат, в неуспешен атентат да отровят някакъв принц.
Даже старчето в документалката го питат - добре де, как спиш, колко хора си убил: "спя перфектно, защото един такъв терорист, който елиминираме, може да разплаче 100 майки" му беше отговора - голямо лице е, що годе съм изгледал всичко документално за Мосад, само в тази документалка и в още една говори все интересни неща.


Пък за войните да не говорим - баси държавата, от началото ги нападат от всички страни, и така докато Израел не ги научи, че : който нападне Израел, не само че остава унизен, а и губи територия - шест дневната война се учи във всички военни училища като перфектен пример за военни действия срещу многоброен противник по сила въоръжение, но не и акъл.

a4f6b6a6604cbdd70c936ca2dcda85d2.png





@contra Израел проблема вмомента им е Иран, не помня вече колко пъти искат от ООН и от САЩ подкрепа за военни удари, онези не дават, САЩ също не са окей, и не от сега - 2012 някъде.

Ей още една документалка интересна за clandestine ops ( black ops )

Даже не сме и разбрали, че Сирия са правели ядрено оръжие - ама като ги удрят - Израел не коментира, Сирия също - щото ще стане проблем със световната общност, и казват, че Израел са стреляли нещо си - официално и двете държави отричат до 2000-и някоя .
 
Путин ше остане в историята като втория най-голем славяноунищожител, негофта мамичка!

Гледай, изтрепа сума ти русолява човешка маса, само и само да направи място за мургави и масурести ЧФТ :mad:

Жотата първо искаха да земат земята на арабите и кат не стана, сега искат да паразитстват върху изконна славянобългарска територия.2

@етерИум, дай му ги моля те тия 30 сребърника на Юда-та, че да земе да млъкне.
 
@етерИум, дай му ги моля те тия 30 сребърника на Юда-та, че да земе да млъкне.
Той си намери достоен за нивото си събеседник за сговор по про-израиля, с достоверно инфо за истината за операциите на Мосад, които са едната страна от конфликтите (и то кои!), директно от Мосад. За пореден път достоверен източник. Мисля, че един форумен орден "Златен шаран" трябва да бъде въведен от администрацията, кандидати бол.
 
Примерно, само малка част от постовете и нещата. Всичко от постовете ми ще стане (докато тече "войната"), тва е истината. Щото не съм ги писал и измислил аз, а такива, дето следят и анализират яко и изкъсо. И те нищо не са си измислили, а отчитат действителността... Такива работи (само гледайте натам как 100% се сбъдват "конспирациите", докато...тече "войната"
Проблема е там, че глобалистите се възползват от кризите в света за да си прокарват идеите, а не че умишлено на тайна среща в Израел ги създават за да може после да действат. Много отдавна е казано "Купувай, когато има кръв по улиците, дори и да е твоята". Това за дигиталните валути сме го коментирали във форума още преди години, не е някаква тайна. Одавна тече този процес, много хора вече доброволно пазаруват само с карти, телефони и какво ли не. Смъртта на кеша ще е пагубна за свободата но не вярвам да се стигне до там. Все още има много консервативни общества. Просто сега се възползват от ситуацията и страховете на хората. Така плашат и с глобалното затопляне (което после стана "Климатични промени", което е абсурдно) за да наливат едни трилиони в "зелени" източници. Даже наскоро ЕС одобри още 200+ милиарда за "зелени" източници, така сме щяли да борим зависимостта от Русия. Все едно да гасиш огън с бензин.

За разрушението не знам колко е истина, като още Април месец имаше километрични опашки към Киев на хора които се връщат по домовете си. Защо са й на Европа образовани украинци, като може да си вкарва евтини африкански бачкатори на килограм.
 
Китай бавно започва да превзема Русия, обаче тук ватенките се радват как можели без Европа и ще им е даже по-добре. Всъщност колкото си по-изолиран, толкова по-зависим ставаш от "новите инвеститори". Първо защото губиш лостове за преговори, определяне на цени и условия, второ защото си отчаян и те го знаят. В случая, голямата част от пая ще е за Китай.

Московските власти, Министерството на промишлеността и търговията и КАМАЗ преговарят с китайски производители за производство на автомобили в завода в Москва, който беше освободен след напускането на Renault, съобщава "Известия", като се позовава на източници от пазара.

Китайските производители JAC Motors, FAW и BYD са сред основните кандидати, но и други китайски компании водят преговори. Според публикацията се планира използване на една от китайските автомобилни платформи за нов модел, който ще се произвежда под марката на самия завод в Москва (бившето Renault).
 

Горе