Украйна - Русия какво ви е мнението

Американският телевизионен канал NBC показа "шокиращ" репортаж от Крим
❗

Репортерът пристигна там през напълно ремонтирания след взрива Кримски мост и разговаря с местни хора, които му казаха, че са руснаци и са готови да защитават земята си от Украйна.

Като стана въпрос за Крим, нещо са се заели да строят бутафорни укрепления по брега. Сигурно очакват някаква атака от Черно Море или да усвоим едни пари?
 
 
Последно редактирано:
Човекът със свастиката харесва това. ;)

1677915145998.png

Да обобщим: хората, подкрепящи фашисткия режим в усрайна, използват и признават само два вида символи:

  • Свастиката;
  • Педалското знаме..
 
  • Like
Реакции: Vbb
Да, положението е - надай се куме, на пияни жени. Нищо по същество, нищо за унижението да слагаш чуждо знаме над българското на националния ти празник, явно го одобрявате. Щом е така, спестете си приказките за чуждопоклонничеството следващия път, няма разлика на коя страна си се надупил.
 
Ето от информация от любимия сайт на либералите които ми твърдят тук , че нямало нищо такова... само да погледнат датата на статиите ...

Украинските "частни" армии​

А. Херцлиб / Б. Рачева
6.11.20146 ноември 2014
Понеже редовните ѝ въоръжени сили са в отчайващо състояние, Украйна е принудена да набира армия от доброволци. Контролът над тях е труден, а в редиците им има всякакви хора - от активисти на Майдан до десни екстремисти.



Доброволците се обучават в гориста местност на два часа път с кола от столицата Киев. Мястото изглежда достатъчно отдалечено от фронтовите линии в Източна Украйна. Към него упътва табелка с надпис: "Тренировъчна площадка". Тук се обучават бъдещите попълнения на "Дяснонационална доброволческа армия" - един от трийсетте доброволчески батальона в Украйна. Командир на базата е Роман Микола. "Бойците ни не са войници, а обикновени граждани, още не са съвсем обучени, но пък са много мотивирани", обяснява той.
33-годишният Олексий от Киев например е архитект по професия, но засега е зарязал работата си, за да се бие за родината си, както сам уверява: "Искам децата ми да израснат в свободна страна, а не да робуват на Русия. Украйна има нужда от мен сега и аз съм готов дори да умра в тази война."
Хиляди се записват
В тренировъчния лагер на "Дяснонационалната доброволческа армия" в момента се обучават около стотина бойци. Базата е бивша собственост на украинската армия. Батальонът е създаден след протестите на Майдан през април тази година. Финансира се, както и други подобни отряди, от олигарси, мултимилионери и дори от политици. От анексирането на Крим насам хиляди украинци - мъже и жени - са се записали в доброволчески батальони. Включително защото състоянието на редовната украинска армия е отчайващо.
"Кой ще воюва за страната ни, ако не самите ние. Ако не сме ние да я защитим, руснаците щяха да са вече край Киев", казва Олексий.

Мнозина мислят по този начин. Паравоенното обучение продължава месец и половина. Целта е да подготвим колкото се може повече бойци за Източна Украйна, обяснява командващият батальона Микола. Провежданото обучение е дори по-добро от това на редовната украинска армия, уверява той. А благодарение на щедрите дарения от населението, бойците му са добре екипирани с униформи, хранителни продукти и одеяла.

За родината

Журналистката Мария Кабатсий инвестира цялото си свободно време в дейности, свързани с подкрепата на доброволческите отряди. Вечер тя изработва маскировъчни мрежи в подземията на една библиотека в квартал "Оболон". 31-годишната жена е член на групата "Net Sawing Volonteers", организирана чрез Фейсбук за събиране на стари дрехи, използвани за изработването на маскировъчни мрежи. "Тонове такива мрежи изпращаме на фронта. Това е приносът ни в защита на нашите войници. Трябваше да направим нещо, защото иначе те нямат никакъв шанс срещу добре въоръжената руска армия", казва Мария.

Потвърждава го и експертката Маргарете Клайн от германската фондация "Наука и политика": "За разлика от руската армия, през последните 20 години украинската не е модернизирана. Липсват ѝ съвременно въоръжение, адекватно обучение и професионално командване. В количествено и качествено отношение тя не може да се мери с руската армия", изтъква Клайн.

Включително и по тази причина, много украинци посещават седмичния пазар в киевския квартал Подол, където предлагат саморъчни изделия. Печалбите от продажбите отиват директно за зле финансираната украинска армия. Олга Билигина-Лазебникова, например, продава фотоплакати с изгледи от Украйна. От продажбите междувременно са набрани 8 500 евро за армията, разказва тя: "На нашите войници им липсва почти всичко - топли чорапи, дрехи и лекарства. Затова ние им помагаме."
Експерти бият тревога

Наред с умерените бойци, в доброволческите отряди се включват обаче и неонацисти. Като например в батальоните "Азов" и "Айдар", подозирани от "Амнести интернешънъл" в извършването на военни престъпления в Луганск. Формално доброволческите съюзи са подчинени на вътрешното министерство, но не винаги то упражнява надежден контрол върху тях, предупреждава експертката за Украйна Клайн. "Когато контролът е занижен, или напълно липсва такъв, съществува опасност от подкопаване на държавния монопол върху сектора на сигурността."

Казано по друг начин: не е изключено да възникне държава в държавата. Политологът Олексий Харан не споделя това мнение: "Ако Западът, и особено НАТО, подкрепяха Украйна в тази война, нямаше да имаме нужда от доброволчески армии", убеден е той.

 
Да, положението е - надай се куме, на пияни жени. Нищо по същество, нищо за унижението да слагаш чуждо знаме над българското на националния ти празник, явно го одобрявате. Щом е така, спестете си приказките за чуждопоклонничеството следващия път, няма разлика на коя страна си се надупил.
Правиш ли разлика между признателност/благодарност и раболепие пред държава, която никога с нищо не ни е била полезна - усрайна? Ако визираме наглосаксонците, пък, положението е още по-зле - раболепие пред държави, които винаги са водили политика, която е в наш ущърб и дори са бомбандирали столицата ни след пълна капитулация.
И продължават да го правят - справка: ветото за Македония (не е само Франция), отказ от евтини горива, закриване на електроцентралите ни, унищожаване на селското стопанство, лишаване от право на военна защита, чрез обезоръжаване на армията ни...
 

Тъмни истини за доброволческите батальони в Украйна​

Флориан Келерман (ДЛР)
11.06.201511 юни 2015
Ако не бяха доброволческите батальони, преди година Украйна едва ли щеше да е в състояние да отблъсне сепаратистите. Днес обаче тези структури са на практика неконтролируеми, а мнозина твърдят, че приличали на мафия.



Доброволческият батальон "Айдар" беше един от първите, създадени преди една година в Украйна. Много от борците за независимост от Майдана впоследствие влязоха в неговите редици. Още през пролетта батальонът се сражава срещу сепаратистите край украинското селище Щастие. По това време ръководител на "Айдар" беше Серхий Мелничук.
Преди броени дни украинският парламент отне имунитета на Мелничук, който междувременно стана депутат. Прократурата го обвинява в нелегална търговия с автоматично оръжие. Според Генадий Москал това е само върхът на айсберга. Москал е губернатор на почти изцяло превзетия от сепаратистите регион на Луганск и има сведения за много престъпления, извършени от "Айдар".
Убийства, отвличания, плячкосвания
"Близо 30 бойци на "Айдар" са задържани заради брутални убийства, заради разстрели и отвличания. Тези хора не се спират дори пред официални представители на украинската държава - обстрелваха например къщата на един общински съветник, чиято жена е председател на регионалния съд", разказва Москал. Той е представил на прокуратурата списък с 65 подобни деяния. И твърди, че това е съвсем малка част от престъпленията, извършени от бойци на "Айдар". От данните във въпросния списък става ясно, че поне отделни части от батальона действат като безскрупулна мафиотска организация. Мъже в униформи плячкосват жилища и отвличат хора, за да изнудват близките им за паричен откуп. Ръководителите на "Айдар" подчертават, че ставало дума за отделни изключения, а целият батальон бил готов да съдейства за разкриването на подобни провинения.
Още миналия август "Амнести Интернешънъл" апелира към Украйна да въведе ред сред доброволческите си батальони. Съвсем наскоро правозащитната организация повторно написа в един от своите доклади, че не само проруските сепаратисти, но и украинските сили изтезавали задържани. "За съжаление това не е някакво ново явление в Украйна. От десет години насам наблюдаваме как полицията се отнася към задържаните. Тя ги подлага на систематични изтезания и почти няма полицай, който да е понесъл отговорност за деянията си", казва Татяна Мазур, ръководителка на украинския клон на "Амнести Интернешънъл".
Междувременно възмущението от действията на доброволческите батальони расте, а покрай това поддръжката за тях сред украинското общество се топи. Един пример отпреди няколко дни: членове на "Десен сектор" нападнаха демонстрация на хомосексуални в Киев, маскираните биячи хвърляха бомбички, а един полицай беше тежко ранен. Преди това водачът на "Десен сектор" Дмитро Ярош беше апелирал да се осуети провеждането на демонстрацията, защото хомосексуалните били перверзни типове и врагове на традиционното украинско семейство.

"Доброволческите батальони трябва да бъдат интегрирани в армията", посочва в тази връзка Олег Бондарчук, политик от Партията на свободата, основала батальона "Карпатска Сич". "Трябва да уредим законодателната база, която позволява съществуването на доброволческите батальони. Това е важно и за самите доброволци. Засега те официално не се водят военнослужещи, не ползват никакви облаги, а един ден няма да ги считат за ветерани", обяснява Бондарчук.

Част от армията, но само формално

Всички големи доброволчески съюзи междувременно дадоха принципното си съгласие да бъдат интегрирани в армията. Някои дори вече направиха тази крачка - сред тях е и батальонът "Айдар". Само че засега промяната е чисто формална: старите командни структури си остават запазени, защото доброволците нямат доверие на армейските си началници - те зачитат единствено своите предишни командири.

Други батальони пък не са встъпили в армията дори и формално. Дмитро Ярош от "Десен сектор" например настоява неговата формация да получи автономия в рамките на армията. За нея той е готов и на конфронтация: през април една специална част на украинската армия обкръжи военната база на "Десен сектор", но доброволците отказаха да предадат оръжията си. В крайна сметка армията се видя принудена да отстъпи и да се изтегли.

 
Правиш ли разлика между признателност/благодарност и раболепие пред държава, която никога с нищо не ни е била полезна - усрайна? Ако визираме наглосаксонците, пък, положението е още по-зле - раболепие пред държави, които винаги са водили политика, която е в наш ущърб и дори са бомбандирали столицата ни след пълна капитулация.
И продължават да го правят - справка: ветото за Македония (не е само Франция), отказ от евтини горива, закриване на електроцентралите ни, унищожаване на селското стопанство, лишаване от право на военна защита, чрез обезоръжаване на армията ни...
Бе говорим за руското знаме над българското къде пак отиде в украйна, англосаксонци та после през Македония и Франция, та стигнахме до горивата, електроцентрали и кво ли не. Голямо сучене голямо нещо. Както казах, нагъзването в която и да е посока малоумно.

Правиш ли разлика между признателност/благодарност
Да правя я, правя разлика между признателност и чуждопоклонничество. Когато поставиш чуждо знаме над твоето на националния ти празник това не е признателност, а сваляне на гащи, мазане с вазелин и надупване.
 

В леглото с „Десен сектор”​

Ан-Дорит Бой (ФАЦ)
23.07.201523 юли 2015
Властите в Киев постепенно се превръщат в заложници на своите съмнителни партньори от „Десен сектор”. Дали пък в Украйна няма да се отвори и втори, вътрешен фронт, пита в коментара си Ан-Дорит Бой във ФАЦ.


Навремето правителството в Киев от немай къде се съюзи с крайните националисти от „Десен сектор”. В борбата срещу сепаратистите, които получаваха материална и персонална подкрепа от Русия, правителствените сили щяха да изглеждат още по-зле, ако на тяхна страна не се биеха нахъсаните доброволчески батальони, свикани от националистите.
Разбира се, бързо се видя, че тези помощници са непредсказуеми и опасни. Положението не се промени особено дори след последното решение тези части да преминат под командването на украинските военни. Правителството в Киев се стресна едва когато преди две седмици хора от „Десен сектор” влязоха в престрелки с полицията в Западна Украйна. Вярно, малко по-късно лидерът на „Десен сектор” Дмитро Ярош обеща, че няма да отваря втори фронт вътре в страната. Но въпреки това принудителният съюз с националистите си остава тежка ипотека за управниците в Украйна.
Дори ако на обещанието на Ярош може да се вярва, пак си остава въпросът дали той е в състояние да държи хората си под контрол.
Ан-Дорит Бой, „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”
www.faz.net
Всички права запазени! Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurt am Main


 
Къде видя свастика ма?
снимката в профила ти е свастика , опитай се същата тази снимка да я сложиш на профила си във фейсбук или само да я постнеш и ще разбереш , че символа на украйнските нациски батальони е забранен защото се води фашистки ! Самата Мета ще те накаже с поне месец
 
  • Like
Реакции: Vbb
С тези русофили освен да се смееш друго няма как. Ти го питаш защо руското знаме е над българското, то ти отговаря ами украинското ли? Не бе, идиоти, нашето да е над руското. Имат проблем с това, че "неутралитет" и "независимост" от пропагандата, която като гъби попиват не е руско влияние в България. И при подобен въпрос се объркват какво да кажат и започват със съчиненията. Смешки...
 
Къде видя свастика ма?
нандито и контралошия не са много запознати, това всъщност е точно свастиката, обърнатото слънце.
 
Бе говорим за руското знаме над българското къде пак отиде в украйна, англосаксонци та после през Македония и Франция, та стигнахме до горивата, електроцентрали и кво ли не. Голямо сучене голямо нещо. Както казах, нагъзването в която и да е посока малоумно.


Да правя я, правя разлика между признателност и чуждопоклонничество. Когато поставиш чуждо знаме над твоето на националния ти празник това не е признателност, а сваляне на гащи, мазане с вазелин и надупване.
Празникът е общ - български и руски. Както каза президентът: "... признателност към царя Освободител..."

Да речем че не е идеална вертикалната композиция, ама и не виждам много смисъл да задълбаваме в символиката.
 
нандито и контралошия не са много запознати, това всъщност е точно свастиката, обърнатото слънце.
Слънцето е друг символ, бе.
 
Слънцето е друг символ, бе.
Не това, което си е пуснал Лошият, аватара на Скай е точно обърнатото слънце.
 

Горе