Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

daynnite

Active Member
Рейтинг - 97.3%
36   1   0
Здравейте закупих една дериктория и сменям името от webjo-bg на linkove.info пак да е същата идея самия домейн да е логото........

ето вижте старото лого webjo-bg.com

рамезра на логото е 234х44

Край на конкурса: 01.8.2011, 8:00pm.
 
Последно редактирано:
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

20.jpg

Радвам се ,че ще открия конкурса ! Успех на всички участници !
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

linkove copy.jpglinkove2 copy.jpglinkove3 copy.jpg
Тройката :)
Посочи край на конкурса поне!Успех на всички.
 
Ето го и моето предложение.

3594531u.png


Нещото което ме накара да го направя - приятното мото - след като ще се подиграваме, окей, и ние можем. Който иска да ми лепи квито иска точки, ама 20 лева за лого си е подигравка, на която дори и индиец няма да се хване.
Към желаещия логото - успех да намериш нещо по-добро, за тази цена.
Към предлагащите лого - тежко ви, ако наистина заформите нещо повече от това, на такава цена.
 
От: Re: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

хаха ти колко искаш да ти дам за един шрифт просто ? 200лв не виждаш ли какво искам то това не е и лого даже а името на сайта с някаф красив шрифт !
 
Re: От: Re: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

хаха ти колко искаш да ти дам за един шрифт просто ? 200лв не виждаш ли какво искам то това не е и лого даже а името на сайта с някаф красив шрифт !

Да, именно защото видях какво искаш, а то е ЛОГО, си позволих да направя този саркастичен вариант на подобно нещо. Защо - най-точното обяснение може да се прочете в следния цитат.


За хора които не се занимават с това, може да ви се струва абсурд, но незнаете колко умения и труд се изискват, за да стане едно лого наистина добро. Цени от 100-200 лева за доказали се фирми и дизайнери са трохи. Тези пари не се дават за да отвориш програмата и да направиш нещо. Това не е цената за труда, а цената за креативността и уменията. Според вас добрият имидж на фирмата и добрата марка струват ли 20-30 лева? Или могат да струват стотици дори хиляди левове :)

Вярно е, че и за 20-30-40 лева може да се намери не лошо лого, но ако наистина искаш да градиш имидж и марка, ти трябва нещо наистина добро. Фирмената история не се гради от логото, макар то да е част от нея и да оказва влияние, но имиджа на фирмата зависи основно от логото, от маркетинга и от PR-a :)

Относно конкурса и аз ще се пробвам :p Ще видим какво ще излезе :)

Едно от най-стойностните мнения във форума в последно време.

А и в интерес на истината, за да бъда още повече по темата - за мен всеки който каже, че би направил нещо срещу 15-20лв в тази сфера (не говоря за докерите на гарата), за мен си е поредния китаец/индиец с български паспорт. Факт е, че голяма част от хората не си ценят труда, но пък и без коментари като моя няма да почнат да го правят.
Нямам нищо против робите - не съм дизайнер, най-вероятно и аз ще се възползвам от тънките цени, ама поне същите тея роби след това да не реват в политико насочените теми, защото някак си не върви да го правят.
 
От: Re: От: Re: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Да, именно защото видях какво искаш, а то е ЛОГО, си позволих да направя този саркастичен вариант на подобно нещо. Защо - най-точното обяснение може да се прочете в следния цитат.




Едно от най-стойностните мнения във форума в последно време.

познавам поне 5 човека който ще ми направят за 50лв не по лошо лого от "доказалите се дизайнери" нарочно пуснах задачката тук заради съфорумците нали това е идеята на форума да се зарибяваме:) ........ който иска участва .....веднага се появи разбирач по темата тц тц P.S пък и честно казано съм all in с парите сега покрай няколко проекта иначе и 50лв ще пусна награда :)
 
Не точно, че съм разбирач, изобщо даже не съм. Ако трябва да бъда честен, не мога да си сменя цветовете на едно лого, по някой път дори и не мога да го оразмеря точно :)

Основно, което явно не схвана, беше трохичката :) Тази същата робска трохичка заради която всеки реве, че тук пари нямало. Е пари има - ама има и роби, а робите пари не изкарват - те преживяват. Точно заради това ми беше и горно предложение :)

За мен цялата тази история с интернет бизнеса/"интернет предприемачеството"/сайтовете и т.н. си беше просто хоби до преди няколко години, а и все още е, но съм тотално разочарован от хората които едва ли не си подават дупето, само за да изкарат пари за 3 кутии цигари.
Ще ме прощаваш, ама като познаваш хора които за 50 лева ще ти направят логото, защо не предложи същата цена за да видиш каква е конкуренцията, какви звезди има на небосклона - ще ти го кажа в прав текст - защото гледаш да минеш по тънката лайсна. Не, че има нещо лошо, дори напротив. Никой не е забогатял като е разхищавал, ама вече почнахте да прекалявате.

Разбирам си аз от няколко неща и не се гордея кой знае колко много с това, защото знам, че има много хора които разбират много повече от мен в дадена област, ама да работя за такива трохички - е няма да стане. Крайно време е и на останалите люде да им светне една лампичка над главата. След като искате нормални заплати - ами искайте си ги, а не само да ревете по форумите каква била минималната заплата и какви данъци какви щуротии налагала държавата. Държавата не ви определя пазарната стойност на вашият труд - определяте я вие.

Ама хайде да не ти разводнявам повече темата, ще ти спестя останалото от това което имам да казвам, но още веднъж цитираш ли ме по начина по-който го направи по-горе ще си кажа всичко което си мисля за бизнесмените като теб, а и за работниците които се навиват да работят за такива като теб :)

Без лоши чувства,
Красен
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

ти къде отиде замлъквам направо.......
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Нямам нищо против създателя на темата (конкурса), нито против участниците, но мисля, че 20лв. за лого е подигравка. В моята тема, в която предлагам услугите си също не съм сложил висока цена, но вече размислих и мисля да спра да приемам поръчки от форума, както и изцяло от България, защото тук явно не се цени труда на дизайнера. Много хора мислят, че е нещо лесно и нещо, с което всеки би се справил. Прочиташ една книга за Photoshop, пусната от Adobe, научаваш как се прави нов документ, а след това и всички инструментчета и простотии, и вече си дизайнер. Е не мисля, че е така.. как ще се научиш да боравиш с Photoshop/Illustrator или CoreDraw е без значение дали чрез книга, уроци в нета или ще отвориш въпросната програма и ще почнеш да си цъкаш, докато не научиш кое какво прави - начини много. Но на въображение, креативност и идеи никой не може да те научи или по-скоро аз не познавам такъв човек още. Дори да вземеш бакалавър или магистър за дизайн си нищо без горе посочените качества.. Когато искаш лого, се предполага, че си започнал сериозен или поне имаш амбиции да наречеш така проекта си, ако не то такова "животно" не ти трябва (лично мое мнение). Отворете си гардероба и вижте колко пари струва едно лого - хилядите тениски Адидас, Найк и прочие, които са просто една обикновена тениска с една кука отпред и на етикета, която струва 5 пъти повече от същата тениска без въпросния знак. Ето колко струва едно лого. Самата дума се определя, като синоним на търговска марка и то не случайно. Логото е нещото, което едва ли не продаваш, нещото което дава първото впечатление на клиента и което може както да го спечели, така и да го загуби. Защо една огромна част от хората не си купува обикновена тениска, а дава в пъти повече пари за тази, на която е ЛОГОТО на Адидас примерно? Ако даден човек стой пред два магазина за дрехи на единия с изкривени и отлепящи се букви пише "Магазин за дрехи", а на другия вижда лого със силует на момиче, чиято рокля в края елегантно изписва името на магазина.. е къде ли ще влезе? Надявам се някой ден наистина нещата да се променят за дизайнерите тук, но лично аз докато са така нещата ще работя в чуждестранните сайтове, въпреки, че би ми било приятно докато се разхождам из града да виждам мои неща тук-там, но не искам, когато ги видя да знам, че са направени за 20лв. Това е накратко от мен, извинете ме за спама и приятен ден на всички. Поздрави и успех с конкурса!
ПП: Искам още веднъж да повторя, че нямам нищо против създателя на темата-конкурс, както и към дизайнерите, просто исках да изразя личното си мнение.
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

20лв. са си 20лв. е момци... Ако на ТОП дизайнерите във форума им се струва робско да си изгубият 10-те минути да сглоблят "лого" за 20лв. дава перфектната възможност на "Пешо", който вчера е гледал урока "Как да пишем текст по път (path)" да грабне двайстака, първия си iTrader и Реп. И вечерта на "капана" да каже: -Момци, бирите са от мен! :) Все трябва да се започне от някъде нали?

За да не съм тотално оффтопик, по-късно и аз ще се включа за двайстака, че сега трябва да ходя при моя робовладеец, че след няколко дни наем трябва да се плаща...

Айде успешен ден на всички ТОП и начинаещи дизайнери и предприемачи.
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

3.jpg
Приятен ден на всички ! И аз се отправям към работното си място :D
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

linkove5 copy.jpg

Малко подобрение на първото ми лого...

А този пич където философства, да така е прав си, 20лв. са малко пари за лого, аз правя лога за кефа, харесва ми да си джиткам из фотошопа, ако ще и конкурс за 1лв. да има пак ще си направя труда, за да направя нещо смислено, а и плюс това съм в процес на разработка на портфолио, така че тези идеи са добре дошли в портфолиото ми...Дано има още конкурси за напред.Успех на всички участници!
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

linkove.pngИ за мен 20 лв. са пари. Пък и още се уча, накрая след участието ми в 100 конкурса след 100 опита ще имам порфолио - дори и да не съм заработил 1 стотинка до тогава. Ако пък свърша работа на някой ще съм доволен, което ще е награда за усилията ми.
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Здравейте,

Доста може да се дискутира по темата за конкурсите, по принцип хора които са добри дизайнери не би трябвало да участват в конкурси, а да си държат на сигурна клиентела и на цените, но конкурсите са начин за по-неопитните дизайнери да понаучат нещо, да черпят идеи, да подобряват уменията си. За себе си мога да кажа, напоследък по-рядко участвам в конкурси, но когато участвам не го правя толкова заради наградата, а за да подобрявам уменията си, понеже смятам, че има още доста неща, които мога да науча чрез практика и конкуренция с други участници и колеги :) Наградата е просто вид бонус, който можеш да спечелиш освен опита и уменията :)

Но за един много добър и професионален дизайнер, конкурсите действат по-скоро негативно от колкото позитивно, защото губи време, за да направи нещо хубаво, а накрая не получава нищо ако не изберат неговото творение, което не е правилно. Един такъв дизайнер би трябвало дори за 1 предложение да получава нужното заплащане, дори то да не се хареса на клиента.

А ето нещо което сглобих набързо за този конкурс :)

linkove-logo.jpg
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Още един опит :)

LinkoveInfo2-1.jpg
 
Последно редактирано:

Горе