Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

sezam

Member
Здравейте!Имам малко по различен проблем.Имам много клиентки(дрехи,обувки,чанти,аксесоари)но нямам онлайн магазин.Нямам опит и търся съвет,как е най-добре да се постъпи-дроп шопинг или някакъв вид сътрудничество с вносители или какво бихте направили,ако имате да кажем 200- 300 000 потенциални клиентки.Основно са от фейсбук,ако това е от значение и при публикация на един тоалет има около 20-50 000 виждания,100-2000 харесвания и 5-6 "искам гооооооо" "от къде да си го поръчам".Занимавам се с реклама,но до сега на други неща ,а не на дрехи.Нямам време,да водя разговори с клиенти,да опаковам и пращам стоки..въобще,тази дейност е най-добре да се върши от друг.Мислех си,че е възможно да направя някакъв магазин и да се договоря с други онлайн магазини да рекламирам техните стоки и при заявка ,те да се занимават с доставката,но тук пак ще трябва да поставя мои телефони и ще стане една доста тромава система.Не съм запознат с онлайн продажбите и ще съм благодарен на всеки съвет.
 
От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Баси проблема! :) Направи си магазин. Ако си осигуриш договорки с доставчиците, хубави проценти и тн - вземи човек да се занимава с пратки и клиенти. Иначе това с рекламата на други магазини, а те да оправят доставките ми звучи като чиста проба афилиейт, което едва ли е проблем да намериш. Въпросът е на какви програми ще попадне и какъв процент ще печелиш...
 
От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Бих ти помогнал с твоите начинания тъй като в момента и аз разработвам онлайн магазин.
Драсни ми ако искаш помощ от всякакво естество :)
 
От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Един съвет - не се подвеждай по подобни приказки ей така. Ученичките искат всичко и си сменят мнението през 5 минути, а в същото време събират пари за цигари от закуски. Вземи направи едно хубаво проучване преди да се набутваш по-стабилно.
 
Направо прави онлайн магазин, не знам какво толкова му се чудиш. :) А как ще работиш зависи изцяло от това какви възможности предлага самия търговец или производител, на който му перваш продуктите във facebook страницата. Всичко е възможно и постижимо. Щом имаш клиенти, време е да почнеш да печелиш от тях. Обикновено, схемата в интернет бизнеса тук и по цял свят е имат продукта/услугата, и тогава набират клиенти, използвайки различни канали, като интернет, така и телевизия, преса и др.

Използвай ресурса максимално оптимизирано и точно. Не разсейвай трафика, насочи го изцяло към твоя магазин и започни да правиш пари от тях. Ти знаеш ли, ако днес продадеш, примерно, 5 рокли за 150 лева с търговски маржин от 33% (това е реално, ако не вярваш - разходи се в Илиянци и после по Витошка - и на двете места са на печалба :) ) , че това ще е реално около 250 лева (бруто), но си е добре. Замисли се как да стане, сметни си какво ще ти струва и колко си готов да инвестираш. Ако се решиш да го направиш, продължавай да развиваш страницата, като им пускаш снимките с малко фотошоп препратка, на която да има някакво силно послание, като "Скоро ще е твое на адрес www......." или нещо такова. Може и да е идея по-тактично, но е важното да очакват нещо от теб и да следят с нетърпение страницата за новости.

Нямам време,да водя разговори с клиенти,да опаковам и пращам стоки..въобще,тази дейност е най-добре да се върши от друг.

За това се наема екип, който да се грижи за това. Ако не - договарящ го с търговеца, от който ще зареждаш. Има начини да се измисли. Можем да ти дадем адски много съвети, чак до тръгването на първата поръчка, но аз лично бих те посъветвал да прецениш риска (който като гледам не е голям, и то никак)., възможностите, перспективите, слабите страни. Разпиши си примерни цифри и виж дали може да сформираш и малък екип. Абе приготви се за ниво "създаване на бизнес", от числата, които си дал тук, се класираш много по-добре от всяко едно магазинче на някоя главна улица.

Казвай с какво да ти помагам, аз лично много ще се радвам да те видим работещ бизнес. Давай, ти си, брат. :)
 
От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Разкарай потенциалните клиенти и премини на реални! Всеки, които не купува да се разстрелва на място. :twisted:
Времето за компромиси свърши. Искам го, харесвам го, ще си го купя....не работи.

Експеримента е основата на .....ъъъъ...ъъъъъъъъ, исках да кажа, ъъъ, а де...основата на решението :)

Пусни нещо, което можеш да доставиш и ги бъзни тия 5-6 100%тови купувачки, че ще го имат, ако кихнат.

Ако кълват, отваряй дюкян на чаршията.

Ако не :twisted:
 
От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Lqllqlq-На афилиейт ще работя само с пистолет опрян в главата.-:)Печеля в пъти повече когато насочвам трафика към мои сайтове на които има банери от гугъл вместо да го подарявам на някой.
tuger -Нямам продукти,нали това казвам.
eLast -75% от тези 300 000 са жени на възраст 18-55 години и затова смятам,че е доста подходящ таргет
Blinky - Погледни най-голямата ми страница и може да поговорим по сериозно-вече е над 100 000 говорят за това,като пренасочвам темата на страницата към мода ,най общо казано.Разбира се ,че им казвам-очаквайте скоро,но взех така да правя за доста проекти и не е добре-:)Апропо-погледни,туристическите страници и посъветвай клиентите си там да засилим ,защото трафика от тях е много добър и полезен,а там зная какво да правя и го правя"очаквайте скоро"-:)
Sash888-във фейсбук при мен е малко по различно.Няма как да водя диалог .
Другият вариант е да започна да рекламирам чужди продукти,но от личен опит зная ,че е по-добра инвестиция,да насочвам трафика към мои сайтове.
Възможно ли е,да поставя продукти на други онлайн магазини(а още по добре на вносител или търговец на едро) и при поръчка на нещо,той да я изпълнява като получавам някакъв %?
Третият вариант който май е най неангажиращ-да направя някакъв сайт за мода и да вкарвам 50-100 000 трафик на ден и да печеля от реклама.
 
Re: От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Blinky - Погледни най-голямата ми страница и може да поговорим по сериозно-вече е над 100 000 говорят за това,като пренасочвам темата на страницата към мода ,най общо казано.Разбира се ,че им казвам-очаквайте скоро,но взех така да правя за доста проекти и не е добре-:)Апропо-погледни,туристическите страници и посъветвай клиентите си там да засилим ,защото трафика от тях е много добър и полезен,а там зная какво да правя и го правя"очаквайте скоро"-:).
Това са хубави статистики. Може да им пуснеш анкретки, за да напипаш и по-детайлни неща. Да провериш кои реално ще са ти клиенти. Защото в мола много зяпачи и windows shopper-и, но купувачите не отговарят обикновено на тези числа. Виж чрез някой друг маркетинг трик колко реално ще са ти купувачи и потенциални продажби на ден и на какво и защо и всичко. Стигни до реалните числа и после действай. Но да ти кажа честно няма да е зле да пуснеш онлайн магазин - все пак ресурса от трафик го имаш. Трябва просто да го обърнеш в кинти. Знам, че звучи кофти, казаното от мен, по този начин, но реално това е най-точния и ясен начин, по който може да се определят и нарекат нещата в тази ситуация.

Питай ги за цени, коя им и сумата, на която биха купили дадена стока/продукт. Какво би го мотивирало да го купят още на момента. Имаш доста голяма аудитория, чак се чудя как още не си започнал да си правиш някакви маркетинг експерименти. :)

Както се вика, ти реално и от FB може да прекараш шоп, но аз лично бих ти препоръчал да си е на домейн, отделен като индивидуален актив на дейността ти. Пък и може да създадеш отделен бранд. Опции много. Започни с проучванията, това ще ти подскаже и какво реално може да се направи, в какво количество и т.н. Не разчитай на празни статистики. Действай детайлно и точно, това ще ти гарантира по-сигурен успех с минимален риск.
 
От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Това че харесват и пишат, не значи че ще купят. И аз така съм пускал разни неща, уж било невероятно, всички го харесват, а в крайна сметка никой не купува :)
 
От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Между имам клиенти и имам потенциални клиенти разликата е от земята до небето - Отделно да предположим че пуснеш реална стока и първата дето си я е купила напише във ФБ-ка аз си я купих - и повечето почват да си викат е то сега нема всички да ходиме еднакво :)
 
От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Най добре изстискай колкото можеш от трафика на момента, защото да градиш бизнес на базата на фейсбук страници е меко казано безумие. Все едно сега да градиш на базата на трафик от гугул:) Идва един момент, в който нещо става и си аут ъф да бизнес. Прави краткосрочни планове и вземай всичко от това което имаш сега, щото утре може и да го нямаш.
 
От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

biaaro-Аз донякъде се съобразявам с това и затова търся съвети,за бързи резултати за да използвам добрия моментен потенциал.Зная ,че повечето тук гледат с пренебрежение на фейсбук и на трафика от там,но той си е златен ...стига да успееш да го насочиш на правилното място и по подходящия начин.
 
От: От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Възможно ли е,да поставя продукти на други онлайн магазини(а още по добре на вносител или търговец на едро) и при поръчка на нещо,той да я изпълнява като получавам някакъв %?
Добре, няма да го наричаме партньорска програма/афилиейт, а ще му викаме "комисион от осъществена продажба на артикул от търговец на едро". WTF?! Не се обиждай, ама питаш и искрено се опитвам да помогна с идея. И не, не искам да си с пистолет в главата, и ако афилиейт е лоша дума, а процент от продажба не, то нека така да бъде.
Кое е притеснението ти?
Казваш, че умееш да насочваш трафика, умееш да задържаш вниманието на хората в страницата, поддържаш активна, то тогава какво те спира?
Имаш хората, те са активни - ами попитай ги какво ги интересува! Те ще си кажат, а ти ще си заложиш по-нисък процент потенциални от реагиралите, за да си реалист. Ако има толкова пазар, а би следвало да има при такъв възрастов спектър, то защо наистина да няма някой, който да управлява тези поръчки?
Какво гониш като бързи резултати? Дребни неща на ниски цени? Седни и поговори с жена какво е модерно, интересно сега и все ще ти хрумнат идеи. Ако имаш шанс - възползвай се, защото ето аз от много умуване, пропуснах възможността да реализирам един сезонен проект това лято...Ако беше се появила тази тема преди месец, изобщо нямаше да водим този тип разговори, а в съвсем различна насока... :)
 
От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Само аз ли виждам противоречие...

..... 200- 300 000 потенциални клиентки....един тоалет има около 20-50 000 виждания,100-2000 харесвания и 5-6 "искам гооооооо" "от къде да си го поръчам"....

С риск да си навлека нещо негативно ще кажа, че описанието на темата ти първо е подвеждащо, второ нереално. Това, че някой е харесал нещо не го прави потенциален клиент. Пращането на стоки не е толкова сложна работа, така че ако беше толкова добре досега да си направил онлайн магазин или поне да си измислил начин да продаваш нещо чрез някой друг, а не да се занимаваш с адсенс само. Ако имаш време да висиш във фейсбук значи имаш време да измилсиш нещо.

Ако ти е толкова добър фейсбук трафика (без момиченца и момченца) помисли как да го обърнеш в пари, по принцип не е хубаво да разчиташ само на адсенсе доходи. Примерно почни с афилиейт и продавай чужди стоки, както те посъветваха по-горе (ти така или иначе нямаш свои). По-горе виждам, че си против афилиейт и тук идва въпроса защо? Казваш че имаш добър трафик, хиляди харесвания и желащи да си купят, но нямаш какво реално да им предложиш. Факт е, че от афилиейт продажба може да се печели много повече отколкото с адесенсе например, а ако случаят е обратен то твоите 200-300 000 потенциални клиенти въобще не са потенциални.

В нета намерих някаква статистика, че регистрираните фейсбук потребители са малко над 2, 3 млн. Но не можах да намеря статистика с нереалните потребители, само аз имам поне 3 профила, които дори не изполвам за лични цели и съответно на никой не съм фен. Другаде намерих инфо, че едва малко над 1,1 млн домакинства имали достъп до нета (за 2011). Не знам доколко може да се разчита на подобни статистики, но няма начин да имаш реални 200-300 000 фена и да не печелиш от афилиейт. Аз лично използвам предимно онлайн пазаруването и като видя такива сайтове с по 100-200 хиляди фена или пък такива, които ежедневно се покачват с няколко хиляди, това не ми се вижда реално и не им вярвам и отивам в друг магазин. Вярвам на такива с по-реална бройка фенове. Но, например склонна съм да вярвам на фен страницата на евроспорт, тези дни празнуваха 1млн фена, малко са като се има предвид, че е европейски канал, но за това са максимално реални.
 
От: От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Добре, няма да го наричаме партньорска програма/афилиейт, а ще му викаме "комисион от осъществена продажба на артикул от търговец на едро". WTF?! Не се обиждай, ама питаш и искрено се опитвам да помогна с идея. И не, не искам да си с пистолет в главата, и ако афилиейт е лоша дума, а процент от продажба не, то нека така да бъде.
Кое е притеснението ти?
Казваш, че умееш да насочваш трафика, умееш да задържаш вниманието на хората в страницата, поддържаш активна, то тогава какво те спира?
Имаш хората, те са активни - ами попитай ги какво ги интересува! Те ще си кажат, а ти ще си заложиш по-нисък процент потенциални от реагиралите, за да си реалист. Ако има толкова пазар, а би следвало да има при такъв възрастов спектър, то защо наистина да няма някой, който да управлява тези поръчки?
Какво гониш като бързи резултати? Дребни неща на ниски цени? Седни и поговори с жена какво е модерно, интересно сега и все ще ти хрумнат идеи. Ако имаш шанс - възползвай се, защото ето аз от много умуване, пропуснах възможността да реализирам един сезонен проект това лято...Ако беше се появила тази тема преди месец, изобщо нямаше да водим този тип разговори, а в съвсем различна насока... :)

Сега ще разясня,защо не искам да работя на афилиейт(не се засягай,но вероятно не си работил/а на афилиейт)Аз работя в момента с десетина сайта и само на твърда цена(на публикация/или на посещение по техен избор-аз съм си го сметнал,така че да излиза едно и също)Аз имам два лап топа и 3 компютъра,като влизам от поне два браузера.Коя "бисквитка " ще ми запише?Като и на всеки десетина дни повечето сайтове ги изчистват,нищо,че казват че се пазят три месеца.Един в офиса ,два у дома,правя купуване и плащане през един макбук за по голяма сигурност.Рекламирам почивки,но никой няма да купи директно почивка.Ще я види на моя публикация или банер примерно в офиса,ще се обади на мъжа си,но няма да му каже влез в еди какво си фейсбук приложение,кликни на този банер и ще отидеш на сайта "грабо.бг"а ще му каже-влез в грабо и виж има оферта за банско.Мъжа и влиза и я купува.Какво ще получа аз в случая,затова че са видели офертата през моя банер?Или правя публикации във фейсбук.Вижда я през деня,вечерта се прибира у тях и я купува от домашния компютър след като са го решили семейно.Според мен ,афилейта е за наивници.Това си е мое мнение и не ангажирам с него никой.Вероятно може да се печели,но трябва да се направят специални блогове и техники за да се купи през теб,но от фейсбук това е неприложимо.
 
От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Добре, съгласи ме, но тук идва другото - ти къде ще продаваш? В БГ, нали? Каква е гаранцията,че няма да те пързулне доставчика и да те прескочи? Относно афилиейта, то там е както и с всичко друго - ако искат да те лъжат ще го направят. Аз не бих посмял или помислил да го направя, защото предпочитам да не покрия очакванията на партньора за реализирана печалба, но не и да ме разнесе на 100000000 места като измамник. Както съм казвал обаче, колкото по-голям става бизнеса, толкова повече забравя как е стигнал до там и става немърлив. Примери всеки ден.
По темата - мисля, че е редно да поразпиташ. Леко, завоалирано, но с идея какво искаш да научиш. Убеден съм, че ще има резултат.
 
От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Само аз ли виждам противоречие...



С риск да си навлека нещо негативно ще кажа, че описанието на темата ти първо е подвеждащо, второ нереално. Това, че някой е харесал нещо не го прави потенциален клиент. Пращането на стоки не е толкова сложна работа, така че ако беше толкова добре досега да си направил онлайн магазин или поне да си измислил начин да продаваш нещо чрез някой друг, а не да се занимаваш с адсенс само. Ако имаш време да висиш във фейсбук значи имаш време да измилсиш нещо.

Ако ти е толкова добър фейсбук трафика (без момиченца и момченца) помисли как да го обърнеш в пари, по принцип не е хубаво да разчиташ само на адсенсе доходи. Примерно почни с афилиейт и продавай чужди стоки, както те посъветваха по-горе (ти така или иначе нямаш свои). По-горе виждам, че си против афилиейт и тук идва въпроса защо? Казваш че имаш добър трафик, хиляди харесвания и желащи да си купят, но нямаш какво реално да им предложиш. Факт е, че от афилиейт продажба може да се печели много повече отколкото с адесенсе например, а ако случаят е обратен то твоите 200-300 000 потенциални клиенти въобще не са потенциални.

В нета намерих някаква статистика, че регистрираните фейсбук потребители са малко над 2, 3 млн. Но не можах да намеря статистика с нереалните потребители, само аз имам поне 3 профила, които дори не изполвам за лични цели и съответно на никой не съм фен. Другаде намерих инфо, че едва малко над 1,1 млн домакинства имали достъп до нета (за 2011). Не знам доколко може да се разчита на подобни статистики, но няма начин да имаш реални 200-300 000 фена и да не печелиш от афилиейт. Аз лично използвам предимно онлайн пазаруването и като видя такива сайтове с по 100-200 хиляди фена или пък такива, които ежедневно се покачват с няколко хиляди, това не ми се вижда реално и не им вярвам и отивам в друг магазин. Вярвам на такива с по-реална бройка фенове. Но, например склонна съм да вярвам на фен страницата на евроспорт, тези дни празнуваха 1млн фена, малко са като се има предвид, че е европейски канал, но за това са максимално реални.

Pisara,с риск да ми се обидиш,явно само ти виждаш противоречие защото работиш и мислиш в много по малки мащаби и затова ти се струва подвеждащо и нереално,но грешиш.
Pisara,явно не си много наясно с фейсбук и по точно с моите страници и че аз плащам четерицифрена сума на администратори да публикуват през 20-30 минути интересни публикации,без прекъсване по 24 часа от две години.Аз тук в началото не казах цялата истина за да не ми завиждат,но имам над 600 000 реални,а не измислени или фалшиви фена по страници и 100-200 000 по фейсбук приложения.Страницата която си посочил за евроспорт,е с два пъти по малко активни фенове от една моя страница в която таргета ми е над 80% фенове на възраст 18-55 години като от тях 75% са жени и моята е значително по добра за това което питах(дрехи,обувки,накити).
http://awesomescreenshot.com/09e7tk3f5

http://awesomescreenshot.com/0b87tkf6e

Някой от този форум знаят ,че не лъжа и знаят някой от тези страници.В една друга тема съм обяснил как стоят нещата в момента за фейсбук и темата беше точно на lqllqlq с питане за успешно развитие на ФБ страница.В предишната си публикация,разясних и мисля,че доста добре и за най-наивните,че няма как да спечелят от афилиейт.Предполагам всички защитници на афилейт програмите са такива,защото се надяват един ден да имат подобни програми на магазините си и някой да им докарва трафик и клиенти по този начин.Много повече се печели от адсенс....стига да знаеш как.AMOUN знае как и аз преди година прочетох една негова тема и видях един чек..за което му благодаря.Лично аз си докарвах трафик на един елементарен сайт от порядъка на 200-215 000 посещения дневно и много добри приходи,като го държах месец така,но започнах да си губя феновете и спрях за да си запазя страниците.Вече се замислям да направя нещо за рекламиране на онлайн магазини,вместо да се занимавам със стоки.И да не се отклоняваме от основната тема,защото виждам ,че се измества.Въпроса беше за съвет-ако имате този потенциал,как бихте постъпили.
 
Последно редактирано:
От: От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Вече се замислям да направя нещо за рекламиране на онлайн магазини,вместо да се занимавам със стоки.И да не се отклоняваме от основната тема,защото виждам ,че се измества.Въпроса беше за съвет-ако имате този потенциал,как бихте постъпили.

Ами защо не започнеш с това? Ако нещата са такива каквито ги описваш, аз определено бих се възползвал. Следващия месец мисля да пускам един магазин и подобна възможност ми изглежда супер!
 
От: От: Имам клиенти,нямам магазин.Търся съвет!

Ами защо не започнеш с това? Ако нещата са такива каквито ги описваш, аз определено бих се възползвал. Следващия месец мисля да пускам един магазин и подобна възможност ми изглежда супер!

Аз по принцип го правя отдавна и имам десетина редовни клиента на които публикувам,но ми се иска да имам нещо свое.Защото така,получавам приходи,но фейсбук страниците не са мои,а на фейсбук.Ако имам примерно печалба 200 лева на ден от реклама на чужди сайтове или рекламирайки мой сайт и той продава и имам от него 200 лева печалба-предпочитам второто,защото с времето сайта ще се развива,ще си е мой и ще има потенциал.Не зная дали се разбира това което се опитвам да кажа.Понякога и сам не се разбирам-:)
 

Горе