Смятат да обложат с данък и лихвите по депозитите?

От: Смятат да обложат с данък и лихвите по депозитите?

Ах тоя цайсатия гнусен гей...... :twisted: Толкова ми е противен като го видя че ми се драйфа от него направо..... Като го гледам ме избива на извращения... :twisted: Освен че е противен на външен вид, и действията му са гнусни! Такъв голям тарикат е тоя, толкова е хитър че и в гъза си има мозък. Ще живее той толкова години в USA и накрая ще ми дойде тука да става депутат... Защо ли ? Ами защото тука има далавера, тука има лапаница, до като USA не минава номера. Същата работа и с Плевналиев - живял доста години в Германия и се върнал в България - защото има голяма далавера тука, дето там я няма.

Тоя цайсатия простак, най много да нанесе удар върху банковата система по този начин. Не му ли идва на акъла че хората ще започнат да изтеглят спестяванията си, и ще ги вложат в "Буркан-Банк" ? А други ще ги изтеглят и ще ги преместят към чужди банки в бели държави, където няма такива простотии. В белите държави в условия на криза, данъците изобщо не ги пипат.

За изборите до година - ами всъщност не, реално няма да спечелят изборите, но най много да изфабрикуват фалшиви резултати, което изобщо няма да ме учуди.

-snimka-1-16-03-2012-04-23-22.jpg

Съобщението,което сте въвели е прекалено кратко.Моля ,въведете съобщение ,което съдържа поне 10 символа.
 
От: От: Смятат да обложат с данък и лихвите по депозитите?

А ти какво толкова харесваш в идеята? Че ще даваш още от парите ти на държавата, която после ще ги харчи за Facebook страница за 50к и други подобни жизненоважни "инвестиции"?

Е това е съвсем различна тема. Аз говоря, че налагането на данък върху финансова и капиталова печалба е също толкова честно, колкото върху това, че печелиш от продажба на банички. За втори път днес давам пример с баничарския бизнес, явно ме тегли натам :)
 
От: Смятат да обложат с данък и лихвите по депозитите?

Айде стига са слагали данък в/у капиталовата печалба, че хептен всичкото инвеститор ще си бие дузпата
 
Re: От: От: Смятат да обложат с данък и лихвите по депозитите?

Е това е съвсем различна тема. Аз говоря, че налагането на данък върху финансова и капиталова печалба е също толкова честно, колкото върху това, че печелиш от продажба на банички. За втори път днес давам пример с баничарския бизнес, явно ме тегли натам :)

Спомни си за азиатската криза която инвеститорите за една нощ само с натискане на копчета изтеглиха няколко милярда, големите пари като ги натиснеш скачат много бързо и не се връщат скоро и става криза от нищо
 
От: Смятат да обложат с данък и лихвите по депозитите?

Доходите от спекулация с акции на БФБ и другите европейски лицензирани борси са освободени от данък (с изключение на доходите от дивиденти). Идеята е да се стимулира спекулацията (инвестирането?). Може съответните частни компании (БФБ София АД и Централен депозитар АД) да са дали някой лев на депутатите за да гласуват "правилно".

Обаче има дефект в закона и на практика да купуваш европейски акции (различни от акции, търгувани на БФБ) е проблемно, защото не може да спазиш буквата на закона (трябват ти някакви документи, които на практика не можеш да осигуриш или ако все пак по някакъв начин успееш това ще ти струва много скъпо).

удостоверение за платен данък в чужбина - задължително ли е да се подава към данъчната декларация?
Удостоверения от власти на друга държава - възможно ли е да бъдат получени

Част от проблема е, че инвестиционния посредник не дава информация за размера на дивидента, а само за размера на плащането след като действителния платец на дохода (емитента на акциите) е удържал дължимите данъци в чужбина. Т.е. дори и да решиш да не прилагаш спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане (и да си платиш данъка върху дивидента още един път в България) няма да знаеш данъчната основа и ще трябва да се ровиш в сайта на компанията, чиито акции си купил (емитента на акциите) и там да издирваш решението за разпределяне на дивидент, да го четеш внимателно и т.н. Освен това никъде не пише, че плащането на данък два пъти е напълно законно и те освобождава от задължението да предоставиш онова невъзможно за взимане удостоверение...

Основната причина чуждата НАП да ти откаже такова удостоверение е, че те не знаят кой е действителния собственик на акциите (инвестиционния посредник не казва на никого, освен на клиента си, кой е собственик на акциите, които инвестиционния посредник е купил - т.е. в регистрите на съответния депозитар стои името на инвестиционния посредник, който е подизпълнител на инвестиционния посредник, който предоставя услуги на действителния собственик*).

* Действителен собственик значи beneficial owner.
 
Последно редактирано:

Горе