Отказване на пратка в иБей?

chefo89tmt

New Member
Здравейте на всички.Нов съм тук .Прочетох доста работи,но не открих това ,което търся.Смятам да продавам от време на време различни стоки в иБей.Да кажем ,че пусна някаква стока на търг за 1 седмица.В края на този период има най-висока оферта и се чудя ако не ме устройва мога ли да откажа да продам стоката си на клиента и ако е възможно колко време имам ,за да реша дали да му е пратя или да е откажа?Благодаря предварително на всеки който може да ми помогне
 
От: Отказване на пратка в иБей?

Сложиш ли reserved price няма да продадеш нищо...

Продавай си основинте количества продукти с нормални стартови цени, които те устройват (т.е. не си назад). След време, ако натрупаш положителен рейтинг и ти се увеличи интереса (залаганията) към продуктите можеш да слезнеш с началната до където ти е кеф.

Също така пускай неща, които са ти на далавера на много ниска начална цена, имено с цел да натрупаш рейтинг и да имаш плюсчета.


Тук идва момента, че ако продаваш нещо, което си взел от Европата, каквото и да правиш не можеш да слезнеш под цените на търговците от Европа заради транспорта, но това е друга бира... И тук има варианти...
 
  • Like
Реакции: Brad
От: Отказване на пратка в иБей?

Май не ме разбрахте.Четох доста работи,но не откривам това което ме интересува.Примерно пускам стока без (reserved price) ,с начална цена да кажем 0,99$ .В момента ,в който изтича търгът е предложена сумата от 10$ .Мога ли след това да откажа сделката и ако е възможно какъв срок имам след изтичането на търгът(ако не ме удовлетворява цената например) ?
 
От: Отказване на пратка в иБей?

В случая, който описваш не можеш да откажеш сделката освен ако не искаш след няколко отказани и дадени негативни оценки за сделките да те баннат. То след няколко отказани и никой няма да купува от теб, защото ще си ненадежден. Това не е детска градина а сериозен сайт за бизнес сделки. Ако ще се отказваш когато ти скимне просто не се захващай. Друг е въпроса, че може да се изтълкува дори като измама, което се преследва от закона в някои случаи
 
От: Отказване на пратка в иБей?

Има хитри продавачи, които наддават от фалшиви акаунти в последния момент, за да не им купи някой стоката на прекалено ниска цена, но ги хващат лесно.
 
От: Отказване на пратка в иБей?

а РЕЗЕРВИРАНАТА цена показва ли се на останалите клиенти?Тоест ако сложа висока резервирана цена ,която няма да се достигне ,мога да проваля сделката ако тя не е достигната.Нали така?
 
не се показва но пише че резервираната цена не е достигната разгледай търгове ибей

идеята на резервираната цена е да е толкова че да е изгодно да продадеш не да е висока те може да наддават над нея

доста хора не харесват резервираната цена включително и аз защо не започнеш от там където ти е изгодно да продадеш с минимална печалба
 
От: Отказване на пратка в иБей?

Аз искам да пусна стока ,която е сантиментална за мен,но предполагам ,че няма да и взема много пари,но ако се направи хубава оферта бих я продал.А и като първи опит за продажба бих искал да проверя как ще се развият нещатата и колко ще се наддава за нея.
 
От: Отказване на пратка в иБей?

Другият вариант е просто да я пуснеш на цена, която те устройва. Ако някой я купи добре дошло, ако не я купи просто не я продаваш.
 
chefo89tmt каза:
Тоест ако не се достигне резервираната цена сделката пропада ?А мога ли да приема сделката независимо ,че не е достигната тази цена ,а е обявена?

да според описанието НО не съм го тествал

Note: If a seller's reserve price isn't met, they might choose to offer the item to one of the bidders using a Second Chance Offer.
 
От: Отказване на пратка в иБей?

Не мога да я пусна на точно определена цена докато не натрупам 10 продажби до колкото разбрах.
 
От: Отказване на пратка в иБей?

Колегите горе са ти дали доста полезни насоки, но да се включа и аз:

... и се чудя ако не ме устройва мога ли да откажа да продам стоката си на клиента и ако е възможно колко време имам ,за да реша дали да му е пратя ил...

йбей не толерира подобни практики. Дори има специални условия при които можеш да прекратяваш търг преди края му. Първия път е фор фрий, втория път предупреждават, а после започва да ти струва пари и се включват един куп филтри - ставаш набеден.

Въобще целия алгоритъм на платформата е много тровещ и трудно се бяга от начертания път. Пример: единия от профилите ми е доста стар, с ~700 позитива, и в момента е с определени рестрикции за продажбите заради малко глупости миналата година :)

Въпреки, че явно по скоро целиш единична продажба, имай и тези неща предвид: макар да е голяма аудиторията им, таксите които прибират лично по мое мнение хич не са малки. За пример: в неделя съм продал артикул на търг за 180 евро. Продукта е пуснат от 1 евро начална цена + 5 снимки, БЕЗ НИКАКВИ други екстри. Това удоволствие(таксите за обявата и процента който си слагат на крайната сума) ми струва малко над 17 евро - почти 10% !!! Не съм върлия продавач там, пет до 10 продажби месечно, но като събера месечните фактури от всичките профили, се чудя защо ме мързи толкова, и не ги давам тея пари за ЕН самостоятелна шоп платформа + СЕО(това не мисля че те интересува, прсото си изливам душата :oops: ).

Продавачите са ужасно уязвими! Не само опитващите да хитруват, но и по- разсеяните, особено ако купувача е зла недона*бана кучка. Някой път нещата просто се объркват. Или както вече горе ти казаха: от тръстед много бързо ставаш ънтръстед.

Не че не е възможно това което си намислил, особено ако ще пращаш без тракинг номер. Казваш, че си го пратил, но то не е пристигнало. Ще си резолвнат парите обратно от ПП и толкова. Обаче както си нов продавач, точно след 2-3 негатива залязваш.

За това: Играй по правилта щом става въпрос за епизодични продажби. Трудно ще намериш вратичките които неизбежно се появяват щом разучи платформата и начина и на работа :)

Моя съвет: листвай с резервирана, твърда или начална цена различна от 1 евро цена, САМО продукти които са с малко търсене или строго профилирани(както явно е в твоя случай). В останалите случаи правилно заглавие на продукта, правилната категория, средно добро описание + три неразмазани снимки са ти съвсем достатъчни. Закачат се МНОГО повече хора, и често се увличат или не са запознати с реалната стойност и бида отива доста над този на продукт който седи листнат на sofort от 2 седмици. Добър пример е продука за който говорех по горе - на твърда цена върви с 40-50 евро по- ниско.

Дано съм ти бил полезен. Поздрави и успех с продажбите...


Има хитри продавачи, които наддават от фалшиви акаунти в последния момент, за да не им купи някой стоката на прекалено ниска цена, но ги хващат лесно.

Да, честа практика, но ако не наглееш си позатварят очите. Все пак и те печелят, но хора с достатъчно технически познания(като например много от юзърите тук) могат доста да си поиграят на котка и мишка преди да изгорят :)

едит:

Не мога да я пусна на точно определена цена докато не натрупам 10 продажби до колкото разбрах.

не може да я пуснеш със стартова цена, това ли имаш предвид? :confused:
 
От: Отказване на пратка в иБей?

Виждам ,че никой не разбира какво питам.НЕ ИСКАМ ДА МАМЯ .НЕ ИСКАМ ДА ПРАВЯ МОШЕНГИЙ ,за това съм писал тук за да разбера дали е позволено да се откажа от сделката.Задавам за 5 ти път същия си въпрос и моля да не се спами повече глупости и лични историй които нямат нищо общо с темата,а който може ,да ми отговори директно на въпросите,които са два в този случай.Пускам стока на търг с начална цена 0,99ц ,като резервираната цена ,която искам е 1500$.След като изтече търгът най-високото наддаване ,което съм получил е 15$ и при това положение сделката няма да се състои и всичко е наред с акаунта ми,нали така,а мога ли да приема офертата от 15$ и да сключим сделка независимо ,че съм задал резервирана цена от 1500$?
 
От: Отказване на пратка в иБей?

Слагаш си начална цена от която да започне наддаването(така няма как да го продадеш на по ниска), слагаш и опция предложи цена(евентуално ако някой е заинтересован може да направи оферта). Това трябва да ти е достатъчно. Тоест, трябваше да бъдеш по конкретен щом НИКОЙ не те разбра до сега :)
 
От: Отказване на пратка в иБей?

Английският ми не е много добър,но благодаря за мненията.По-ясно от това не виждам как да го обясня.Питам единствено за отказване на поръчката при гореописаните условия.
 
От: Отказване на пратка в иБей?

С всичко изписано до момента излиза, че:

- С английския не си много на добре;
- За първи път ще се осъществява нещо подобно;
- Не става много ясно всичко.

Извод:

- Използване на доверен и сигурен човек (може би и човек от форума?), имащ PP + eB акаунт, които да list-нат обявата за продан (по-горе съм написал страните - избор на кой пазар, в коя?), да се продаде артикула, да се изпрати, да се Withdraw-нат кинтите в PP акаунта и вече доверения човек да ти даде остатъчната сума (тя гарантирано НЯМА да е точно и баш $1500, а от нея се ИЗВАЖДАТ: eB final value fee + eB listing fee + PP transaction fee + PP withdraw fee + BG trusted man fee, и тогава се получава крайната сума, може да бъде около $1400).

Нов акаунт, с 0 репутация, нямащ 10 продажби (не покупки!), едва ли може да си позволи да list-не такъв артикул с такава цена (high risk in high risk category). То дори и стари не могат, освен ако не са с опр. доста по-висока репутация, активност и „старост“ на акаунтите. Съответно може би това се очертава (за съжаление) и единственият възможен вариант (за продажбата му в близките дни и седмици).
 
От: Отказване на пратка в иБей?

Пич ,тази цена беше ПРИМЕРНА ,ако не си разбрал.Аз какво питам,а то какви работи се пишат ?!??!Хайде заключвайте темата ,че се обърна на "народна топка" тук.Никой ли до сега не разбра ,че единственото нещо ,което питам е дали мога да прекратя сделката ако цената която са ми предложили не ме удовлетворява и дали това е ОК за ибей при някакви условия (например ако РЕЗЕРВИРАНАТА ЦЕНА) не е достигната.Толкова спам видях в тая тема ,че ми е трудно да повярвам ,че някои хора са прочели какво се пита в темата ,а направо си разказват биогравията,която не ме интересува.Зададен бе конкретен въпрос,на който се търси отговор.Благодаря на: coolice и Ivo94 ,които бяха най-конкретни и ми бяха от полза
 
Последно редактирано:

Горе