Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

dnc

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
20   0   0
Продава се сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Сайтът е създаден през 09/2013, на WP - платена тема, категориите са подбирани много внимателно след анализ за да бъдат лесно монетаризирани в бъдеще, а именно както следва:
Places”- лесно може да бъде монетизирана чрез афилиейт на Томас Кук, Трип Адвайзор, Букинг или Томсон

Sunglasses, Swimwear, Ski Equipment, Teeth Whitening, Skin Care e предвидено да се монетаризират чрез Амазон – има богат избор на продукти на цени от 5 до 500 паунда, буквално за всяка категория (мога да посоча примери)

Car Hire – за тази категория също има поне 4-5 възможности от големи рента кар компании за афилиейт

Към момента сайта е с Алекса Ранг 6 000 000, брой посетители дневно между 15 и 30, средно уникални за месец около 180-200, page view 1400, приходи към момента 0лв
„Големия” трафика идва от няколко места: Google organic, Facebook, Pinterest, Predpriemach, Yahoo, Bing и няколко английски травел форума в които пиша когато имам време.

analitics 21.jpg

Сайта има потенцял и ще бъде лесно за някой с умения да го реализира, дори е подходящ за спекуланти – ако някой положи малко труд в следващите 2 месеца и увеличи трафика лесно може да го препродаде в Флипа или някъде другаде – все пак е сайт на английски!!!



Ето какво получавате:

1. домейнът HelloMyHoliday.com – платен до 09/2016 $ 36 х 1.41=51лв
2. хостинг за 9 месеца в SiteGround, пакета е адванс и на него могат за бъдат качени до 5 или 15 други сайта (вече не помня колко сайта можеше да се качат) платен за една година – 78 паунда 78 х 2.31=180лв
3. WP тема платена $ 125 х 1.41=176лв
4. 50 статии качени на сайта + 10 които още не са качени, всичко платено на стойност 182 Евро 182 х 1.958 = 356лв
5. 50 снимки на стойност 50 паунда от istockphoto, другите снимки на сайта са безплатни 50 х 2.31 = 115.50лв
6. Изработка на сайт платени 510 паунда 510 х 2.31=1178лв
7. Facebook Page с 80 фена
8. Twitter с 20 последователи
9. Pinterest, все още няма последователи

Общо платени 2056.50лв


Месечен разход по сайта 0 лв, всичко е платено и поне за следващите 9 месеца няма да се налага да подновявате или плащате каквото и да било!!!
При желание и интерес могат да бъдат предоставени документи доказващи всяко едно плащане, както и принт от Pay Pal и Money Gram


Всеки може да коментира в темата, както намери за добре – критики, упреци и тн, или да наддава, но няма да бъде толерирано изказвания от рода „давам 800лв пиши ми ЛС” или други оферти под посочената сума, ако е възможно за такива коментари ще давам червен реп. Благодаря!!!




Причини за продажба:

Това е първият ми сайт, не знам как се правят сайтове и затова си платих на фирма за изработката – мислех, че след направата му всичко ще е лесно и трафика едва ли не ще дойде от само себе си, но съм се заблуждавал. Изчетох доста, научих се да работя и да използвам WP, но се оказа че това не е достатъчно! Неща като СЕО, линк билдинг и други подобни са ми тъмна Индия и за да получа желаният резултат или ще трябва да продължа да плащам или да чета, чета и още да чета – но в този случай може да отнеме година две докато се види резултат.

Все още имам офлайн работа, която ми носи 100% от приходите и ангажира голяма част от времето ми, така че за сайта остават реално 2-3 часа дневно, което не е достатъчно.

Когато получих готовия сайт с 8 качени статии имаше Алекса Ранг 18 000 000, сега към този момент 3 месеца по късно мога да се похваля, че е 6 000 000 и това без да използвам услугите на професионалист. Много труд хвърлих и хич не ми се продава, но се уморих, ако някой все пак даде насоки какво може да се направи и успее да ме разубеди също ще съм признателен – естествено ако не се появи купувач през това време.

Начин на плащане: Escrow, Pay Pal, Банков трансфер по сметка в Райфайзен България или в Брой.
За последното ще бъда в Пловдив между 28/01/2014 и 02/02/2014 следващите 3 дни ще съм в София, така че ако има желаещи сделката може да бъде извършена и при лична среща в един от двата града. Абсолютно всичко от горепосочените регистрации и акаунти ще бъде прехвърлено на ваше име!

Аукцион:

Начална цена: 2200лв

Стъпка: 100лв

Цена купи сега: 3400лв

Край на търга 26/01/2014


Ако съм пропуснал нещо или имате въпроси питайте директно в темата, предпочитам всичко да е черно на бяло – не желая да има съмнения.
 
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Ако някой ти предложи парите, за които ще раздаваш ряпи, трябва да си биеш гъза в тавана. Не знам как се надяваш някой да ти каже, че дава 800 лв. при положение, че този сайт има по 15 влизания дневно.
 
  • Like
Реакции: dnc
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Аз съм написал ясно че съм невежа и не знам как да му докарам трафик, но все още мисля, че сайт с 50 статии средно с по 400 думи на език различен от БГ има потенциал - има хора гледащи в перспектива и познаващи уменията си. Аз за момента търся възвращаемост на разходите направени от мен!

Благодаря ти, че пръв се престраши да пишеш в темата - както виждаш мога да давам и зелено...
 
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

поздрави за перфектно предложената оферта, но цената е прекалено завишена на база, че в нета все още има безплатни идей ;)

успех с продажбата и щастлива нова 2014г.
 
  • Like
Реакции: dnc
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Като собственик на сайт, разбирам те защо му искаш толкова пари и ги смяташ така. Като реалист обаче, ще ти кажа, че никой не го интересува колко пари си дал за сайта и колко ти е струвал до момента. Може да си втънал и с 10 бона, но когато не можеш да предложиш възвръщаемост на инвестицията, сам разбираш, че няма смисъл някой да рискува да втъва по същия начин, след като може да плати много по-малко пари и да получи същия резултат.

Шокиращо е и, че си платил 1200лв на някой да ти инсталира един wp и да ти сложи темата, платена също от теб ($125 за wp тема WTF?!). Като един потенциален купувач обаче, мен ме интересува колко откриваем е сайта, какви посещения има, откъде са посещенията, какви приходи прави, откъде ги прави, какви са шансовете за развиване и покачването на приходите и т.н. Според мен единствената реална стойност, която има вмомента е домейна и статиите в него. Не става да пуснеш един неразработен сайт за няколко хиляди лева с обяснението, че който искал можел да го разработи - щом може, разработи го и го пусни тогава.
 
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Абсолютно съм съгласен с Firefly, знам че ми струваше много пари и няма да съм изненадан ако никой не прояви интерес - най-много това да ме амбицира и след като разкарам малко празнични грижи от главата си да докарам проекта до задоволително ниво!

Не съм човек който се отказва, но явно ми се насъбраха повечко ангажименти в последните седмици и този сайт беше пръв на топа!

Затова и писах в обявата - критики, съвети с две думи приемам всичко!

Дори и да не се продаде, не е нещо фатално, просто имах други очаквания - мислех, че 2-3 месеца са достатъчни но вече е сигурно, че съм бил в грешка!
 
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

dnc - правиш грешка, че определяш цената на базата на вложени пари в проекта. По принцип така се прави, но според мен това се отнася за продаваема стока. А ти нямаш нищо. Абсолютно нищо. Ти имаш само една гола обвивка. И въобще не е важно колко безумни пари си дал за тази според мен малко тъпа и обикновена тема (има безплатни и далеч по-хубави теми), за "изработката" на сайта (вече така ли му се казва на инсталация на Уордпрес, която може да отнеме час-два, и в най-лошия случай до ден-два с разни настройки?). Също така според мен не е добра идея да слагаш и хостинга - това, че си се вързал да дадеш толкова пари не е оправдание, купувача може да си има свой хостинг.

С една дума летиш в облаците с тази оферта, не знам колко струва сайта, моето мнение е, че е някъде около стъпката ти - т.е. най-много около стотина лева, и съвет: махни от ценовата оферта тези безумия като платен хостинг, изработка на сайт, цена на тема. Това си е твой проблем, не на купувача.

И не забравяй това, което съм казвал и преди - една стока струва толкова, за колкото се появи оферта за купуване, а не за колкото ти искаш да я продадеш!
 
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Пуснал калкулатора и смята колко са набутал... туй обява ли е
Кажи ми кво ши спечеля от сделката, шоу ми дъ мъни, дет се вика на инглиш

От де знайш, че ако реша да правя подобен сайт ши са набутам за --> "6. Изработка на сайт платени 510 паунда 510 х 2.31=1178лв"
Мноо тежкарска обява, ама шарани тъй не са фащат
:lol:
 
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Много ми харесва сайта - добре подреден и с интересни статии.:D
Отдавна не бях срещал тук във форума нито така добре написана оферта,
нито сайт, който да не е правен единствено и само с цел кликове от адсенса.
Трябва да го купи човек, който знае добре езика и евентуално може да пише,
за да си го развие, защото наистина има потенциал.
Успех с продажбата, която за съжаление се съмнявам да е тук,
като съветът ми е да намериш време и да го поразвиеш,
а после да го предложиш на други места.
 
  • Like
Реакции: dnc
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

братле по-добре си го дръж и си го развиваи защото така или иначе си се набутал с пари които засега нямат избиване. направи му сео, реклама, афилиеити и тогава може да стане нещо. сега продаваш мечти. аз също сам се набутал 2 бона за сайт ама си го развивам защото никои няма да ми го оцени а някои ден ще го продам за повече от 2000
 
  • Like
Реакции: dnc
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Благодаря на всеки за мнението му, различни хора и мнения, което от своя страна е добре - като от всичко това може да се извлече полезното за в бъдеще.

Ще се постарая да дам някакво смислено обяснение на всеки, писал по-горе, най малкото за да се задоволи любопитството, пък и да има нещо като дискусия!

Странникът-смятам, че ако имах твоите познания и опит в тази сфера и бях от страната на потенциален купувач щях да реагирам по същият начин, но за съжаление или радост имам познания в друга област. Това че реших да имам уеб сайт го приемах и все още го приемам като някаква авантюра, която се оказа по-трудоемка отколкото очаквах.
Относно парите, не го приемам като набутване просто съм платил тези пари и точка-2000лв няма да ме направят по-богат или беден, винаги може да минем тънко или да се набутаме-просо реалност.

Хостинга да е проблема, който не го иска няма да го взима ще му ги приспадна.

Една стока струва толкова колкото и е определена цена - не съм убеден, че като идеш да си купиш нов лаптоп оставаш на тезгяха 142лв щото толкова си преценил и си тръгваш с новата покупка под мишница.

Търсене-предлагане, това поражда конкуренция, а конкуренцията е рожба на капитализма!
В форума сам виждал обяви от 300лв до 45 000лв - това е предлагане, а дали има търсене е отделен въпрос.


dintronix The money is here, just someone should take them! Оценявам мнението ти, дори по този начин написано. Мисля, че знаеш по добре от мен как да изкараш пари от този сайт!!!!! Обявата не e тежкарска, просто обичам нещата да са ясни от самото начало - знам, че няма да впечатля много хора с този сайт, но това е с което разполагам. НЕ сам на лов за шарани, всичко е написано в обявата-ако някой даде идеи за докарване на трафик бих си го запазил.

brad1985 Благодаря - последните месеци не са най-добрите, та една добра дума за мотивация е добре дошла!

jasonborn Май ще се окажеш пророк! Благодаря!
 
Последно редактирано:
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Една стока струва толкова колкото и е определена цена - не съм убеден, че като идеш да си купиш нов лаптоп оставаш на тезгяха 142лв щото толкова си преценил и си тръгваш с новата покупка под мишница.

Може да не си съгласен, но реалностите са такива. И не, примера ти не е точен. Тук не става въпрос купувача сам да си слага цена на стоката, но за разумно предложение, на което ще се намери купувач и двете страни ще се срещнат. И примера ти не е точен, ако сложиш цена от 20 000 лв. - толкова ли ще струва според теб?
 
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Сам лаптоп не може да си направиш, докато сайт като обявения 90% ще могат и то на доста по ниска цена :) По-добре вложи време и умение да го развиеш, чак тогава му искай повечко пари. Късмет
 
  • Like
Реакции: dnc
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Напротив, със всичко написано по-горе съм съгласен и съм реалист относно евентуална продажба, но съгласете се с мен, че все пак сайта не е гол като пушка и 50 статии са си добра база за развитие, а цената не е 20000.

Целта НЕ ми е била да си купя фейсбук страница с 15к 15 годишни фенове да я оспамя за 3 месеца с снимчици и да докарам по 300 посещения на ден и да го пусна за продажба и да заблуждавам хората. Идеята е сайта да се развива натурално с хубав и качествен трафик. За момента това имах, това предложих

Като чета мненията все повече се убеждавам, че е по добре да си качвам статии и да се помъча още малко, но пък ако имаше повече посещения дневно, тогава нямаше въобще да мисля за продажба

За да бъде всичко коректно, ще оставя обявата за още седмица, все пак във форума има различни хора с различни виждания за нещата и ако все още мненията са да го развивам ще помоля тогава модераторите да я бастисат темата!

Благодаря на всички писали и изразили мнение до момента, всеки един от коментарите Ви е от полза, това помага да се взимат решения в моменти когато си на кръстопът!

Весело посрещане на Новата 2014 здраве и късмет желая на всички от форума и техните семейства!
 
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Само не разбрах при платена тема, статии и картинки и сайт на WP , за какво си платил другите 510 паунда.
За да ти качат статиите в сайта ли ?
Или за това някой за 5 мин да ти инсталира WP.

Съвет: Опитай се да продадеш сайта във Flippa.

Тук за тази цена няма кой да ти обърне внимание.

EDIT: И за тая смотана тема си платил 176лв !!!
 
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Да, за инсталирането на WP и други дреболии, на като не можеш и не знаеш плащаш:)

Относно Flippa има време, а наистина разбрах, че predpriemach е по-скоро да се учиш, от колкото да продаваш нещо и то било по-скъпо от ххх лв

Хубавото е, че за последната седмица направих 4 продажби та вече гледам по-ведро на нещата и съм склонен да положа повечко усилия-просто ми отнема повече време, защото не разбирам нищо от СЕО, линк билдинг и тн, чета всеки ден и това което отсея от плявата го пробвам - стъпките са малки, но мисля че са в правилната посока. Времето ще покаже.
 
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Имаш ли права за ползване на снимката на мацката дето си сложил?
 
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Хубавото е, че за последната седмица направих 4 продажби та вече гледам по-ведро на нещата и съм склонен да положа повечко усилия-просто ми отнема повече време, защото не разбирам нищо от СЕО, линк билдинг и тн, чета всеки ден и това което отсея от плявата го пробвам - стъпките са малки, но мисля че са в правилната посока. Времето ще покаже.

То ще се окаже накрая, че ако не го продадеш, ще спечелиш много повече - и пари и знания и опит. Но пък така се получават нещата и се трупат знания и умения - с работа.
 
  • Like
Реакции: dnc
От: Аукцион за сайтът HelloMyHoliday.com, сайтът е на английски!

Да, за мацката и хедъра като цяло, няма нищо копи/пейст.

Странникът, ти ще излезеш много прав, както винаги! За тази една седмица от както пуснах обявата по направих някои неща и дръпнах в АЛЕКСА-не знам колко голямо е значението на позицията там, но все пак е нещо за лайк като мен. :)
 

Горе