Защо Seo Audit е много важен за вашата Seo кампания?

BlackFriday

Well-Known Member
"Как можете да избегнете скъпа, неправилно управлявана SEO кампания, след като се уверите, че имате пътна карта, която ще ви отведе там, където искате да отидете."

Истината е, че преди да започнете каквато и да е SEO кампания, има работа по сайта, която трябва да се направи, за да сте сигурни, че се отправяте в правилната посока, имате правилна стратегия и имате правилно оптимизиран сайт. Това е така, независимо дали сте на път да стартирате нов сайт или сте пуснали преди няколко месеца кампания за стар сайт.

Тайната е да си конструирате така сайта, ПРЕДИ да похарчите дори един допълнителен лев в усилията си за SEO. В противен случай може да сте на загуба с много пари всеки месец - или защото сайтът ви не е добре оптимизиран или е оптимизиран с погрешни ключови думи.

Един SEO одит е вашата карта и вашият компас

Представете си, че Магелан е тръгнал с кораба си по неизвестен път по света без компас в ръката си. Едно нещо е сигурно: той не би бил ТОЙ! Вероятно щеше да се провали или по-лошо… той и екипажът му може би биха се изгубили в морето.

И така не бихте се впуснали в дълго пътуване, без да знаете къде отивате или как да стигнете дотам, нали? Независимо дали имате бюджет от 100 лева или 1000 лева годишно, когато популяризирате класирането на сайтовете си чрез SEO, правите огромна грешка, ако първо не сте извършили правилния сео одит на сайт.

Един добър SEO одит включва:

Правилните ключови думи, които представляват вашата марка, индустриална ниша, онлайн продукти или услуги е, че има достатъчно от тях, за да може да се направи разлика от търсачките и как да го класират.

Подходящо съдържание - както по отношение на качеството, така и по отношение от типа - на сайта Ви е, така че търсачките да могат да го намерят и да го класифицират правилно.

Финната настройка на вашия сайт по отношение на неговата структура ви гарантира, че видимото съдържание и кодът е изработен и разработен по такъв начин, че търсачките да могат да го намерят и да има смисъл да го търсят.

Вземане на пълен списък с препратки към вашия сайт, включително: „кои“ са тези сайтове, колко линкове към вашия сайт сочат, какво е нивото на качество на тези сайтове и как те класифицират сайта ви в техните връзки към вас.

За повечето компании и предприемачи, как да избират правилно ключовите си думи как трябва да оптимизират сайта си е много важен въпрос и честно казано, повечето от тях допускат грешки. Защото това изисква допълнителен ресурс от хора и софтуери, които водят и до по-големи разходи.

Без предварителен сео анализ, не би могло да се познае с кои ключови думи да се оптимизират даден сайт:

По-долу са пет често срещани грешки при избора на ключови думи, които се правят всеки ден от вашите конкуренти и други, извършващи SEO кампании. Възможно е дори сами да правите тези грешки. Тези грешки колективно струват много $$$$$$$$ на собствениците на фирми, уебмастъри и компании, големи и малки, така че много пари се губят в оптимистични усилия всеки месец:

  1. Опитвате се да оптимизирате всяка страница от сайта си за твърде много ключови думи
  2. Избиране на ключови думи, които нямат значително количество трафик по отношение на среднодневните търсения в интернет
  3. Избор на ключови думи, с прекалено висока конкуренция спрямо други сайтове като (amazon, ebay, etc), прави перспективата за класиране почти невъзможна задача
  4. Не се оптимизира за избраните ключови думи по правилния начин
  5. Изборът на ключови думи, които са твърде общи и евентуално да водят трафик към сайта Ви, обикновено не водят до неговото монетизиране (т.е. с желаното поведение на посетителя не се извършва покупка в сайта ви)

И това не е всичко по отношение на ключовите думи, които трябва да се оправят

Вече думата е на лице и вие си мислите че сте номер едно, но ако сте избрали правилната ключова дума, по която да оптимизирате сайта си, в никакъв случай не означава, че вече сте на върха, това е само част от пътя който трябва да извърви вашия сайт или бранд.
Налице са цял куп от елементи, които трябва да присъстват, когато оптимизирате сайта си за по-добра видимост в търсачките.

Тук идва момента да Ви кажа че, с моя сео одит ще покажа грешките на сайта ви, както и други основни елементи за добра сео оптимизация и това е благодарение на повече от 10 годишното ми присъствие в уеб пространството.
 
какво се случва след това което съм написал, верно отнема време ама 100 000 + локално търсене си е супер :)

BbKaOhb.jpg
 
Примерни цени не могат да се дават просто така. Зависи от инстурментите, които са ползвани, добрите са платени, а също така както каза колегата зависи големината на сайта. ;)
 

Горе