Да продавам ли mamita-bg.com

От: Продавам mamita-bg.com

Колеги, благодаря ви за добрите думи и за съветите.
Прави сте, да не го продавам. Аз сега не се оплаквам от печалбата от сайта, просто понякога ми писва и ми идват щури идеи....
Относно дизайна - прави сте, но не ми остава време, възможности и пари, за да го направя про...

Поздрави!
 
Re: Продавам mamita-bg.com

не е нужно да бързаш хубавите работи стават бавно този месец нямаш другият ще отделиш малко по другият също

иначе относно продаването ако не ти трябват пари спешно а сайта си избива месечните разходи си го дръж...
 
От: Продавам mamita-bg.com

Не ми трябват спешно, а доходът от сайта за 1 месец избива разноските за цяла година....
Мненията на колегите ме отказаха, даже се амбицирах да направя собствен онлайн магазин, който се каня да направя от много време, но все не ми остава време....
Таргета го имам, както и офертите, остава да намеря време!
Мерси за подкрепата, coolice :)
 
От: Продавам mamita-bg.com

Изида, първо поздравления за сайта - добре си го разработила,
но второ направо си загубих времето да чета тази тема, да разглеждам сайта и трафика т.н та накрая да прочета че се отказваш ... не с лошо ти го казавам всеки има правото да си промени мнението, но лошото е че в купувам/продавам на този форум има само безмислени оферти.

- пуска се оферта за готин сайт, вместо да се дискутира цента и т.н се прави ревю на сайта и се обеждава как да не се продава.
- някой си продава сайта които е пълен шит
- някой си продава сайта и иска безумна цена
- някой пуска оферта за услуга и пак на безумна цена
- някой малък пуска оферта на смешна цена и като се хване нищо не доставя накрая

Айде със здраве и тези който пускате в тази секция която за мен беше сериозна едно време, мислете по тези въпроси.
 
От: Продавам mamita-bg.com

vitohol, мерси за забележката, но не мога да променя заглавието. Ще помоля да изтрият темата или да се архивира някъде.
Не съм се отказала напълно, но просто разбрах, че тук няма човек, който да ми даде цената, която бих могла да взема.
Никой не предложи цена, затова и аз не посмях да дам, за да не започне як спам!
 
От: Продавам mamita-bg.com

Ами по принцип цената се формира на база 10x средния приход от сайта на месец. Ако правиш условно казано 100 лв. това означава че цената е 1000лв. Е сега има и изклучения но да речем 15 месеца и т.н. Но ако си вложила много труд па не може да му вземеш цената по това правило е тогава по добре не го продавай. Но кой би направил инвестиция която ще му се върне да речем за 2-3 години а да не говорим че без да се подържа приходите падат и т.н
 
изида ми е прителче ( виртуално ) и немога да и дам лош съвет

иначе витохол е прав относно цената... и тои ми е приятелче....

факт е обаче че на българскията пазар рекламата от големи фирми не достига до сайтовете на независимите уебмастъри и това изкривява нещата в посока надолу.

затова към всички

ако сайта ви е на + и нямате спешна нужна от пари и успявате да отделяте време за подръжката не го продаваите ... ако ви трябват още пари правете още сайтове като се насочвате към по доходни ниши и чуждият пазар :)..
 
От: Да продавам ли mamita-bg.com

Определено подкрепям на 100%, за какво да се продава сайт, които е лидер или # 2 в нишата или е пак на челни позиций в даден пазар и да се продава за смешни пари, защото е с БГ трафик и рекламудателите минават през оня скапан кръг от рекламни агенции, които те плескат на уж големите сайтове в БГ и ти генерират няколко си стотин-хиляди импресии без никакъв резултат.

Примерно от 6 години имам поща в АБВ и нито веднъж не съм кликнал на скапаните им банери, а съм генерирал толкова много импресий, че ако ме чуят рекламудателите - ще се изприщят.:)

Предполагам че скоро този кръг от реклами агенций ще започнат да гледат на сайтове (на независимите уебмастъри, както каза Кулайс), с цел да намерят подходящия таргет за клиентите си. Ако не стане така е обречена история. Защо ли? Еми защото рекламудателя ще си плаща, а рекламните агенции ще му вкарват скапан трафик - извода е ясен - грешно харчене на пари и ресурси. Никой на никой не помага по този начин.

Затова, наистина е хубаво да се вържат важните позиции извоювани със сайтовете, които сте създали и продължавате да развивате - това не е захуба на време и ресурси, просто е умело лавиране в преспектива. :) Успехи и много печалби.
 
От: Да продавам ли mamita-bg.com

Ся да ти кажа как е било там дето съм бил и на още много много места..

и защо ше си остане така..


Многото пари идват от островните държави с пудрата захар и металните резервни части, минават през 5-6 дружества пак твои, през 2 етажа счетоводители и адвокати, през петстотинте милиона импресии, който си генерирал за годините и нито единия клик.... и завършват... където ти е кеф на куро

Така ще е и за напред, за това нека бъдем песимисти/реалисти
 
От: Да продавам ли mamita-bg.com

Така ще е и за напред, за това нека бъдем песимисти/реалисти
Бате, силно се надявам да не е така, защото това е адски тъпо и глупово. Не че който не е първи не си пази кашничката, но така се цакат рекламудателите, а това от своя страна е скапано, защото фразата онлайн маркетинг ще стане мръсна и ще я свъзват с големите сайтове, а това реално не е така.

Аз съм леко оптимист и мисля, че за всеки ще има място под слънцето - времето лекува, а това си е за стабилна терапия според мен.:)

И още един призив към, собствениците на големи сайтове - не провайте бебчетата, защото не оправдават учакванията ви: Работа/Кеш. ;)
 
От: Да продавам ли mamita-bg.com

Именно рекламодателите им е се тая...
Тях описавам в горния пример.
за 6000 лв за банер в .bg медия примерно мислиш ли, че някой седи и гледа резултата.
Нема такива неща в БГ, нема и да има още 10 години ако има още България до тогава.

Парите трябва да се "почистват", а схемата досега работи перфектно. Тя не е само онлайнмаркетингова, тя е и счетоводна, правна, политическа...

Съжалявам, че трябва да съм песимиста на седмицата. Но говната са си говна и си смърдят, колкото и да пръскаме с ароматизатори.
 
От: Да продавам ли mamita-bg.com

Първо искаме да се извиниме на Изида за спама в темата й, но мисля че форума й е много преспективен и мисля че колкото и да и се предложи (не говоря за исхвърляне от сорта на милион) ще е малко имайки предвид, колко е развит сайта и какво може да предложи за посетителите си. Това е ценното във всеки един бизнес - уникалността.

И определено е скапана ситуацията отностно рекламудатели/стигане до добър трафик. Дано да се промени положението. Но и аз мисля че е малко стегнация в момента за такъв тип онлайн маркетинг - реклама си е направо (онлайн). Май е на принципа има няколко големи мрежи определящи кой ще лапа парите на рекламудателите и за останалите ИзиТрейдър. Това еповече от кофти и е адски примитивен начин за развиване на Бг мрежа и просперитета й. Както и факта че Гугъл е много по-добро поле за изавя на всеки един бизнес, дали ще ми набиват някой банер от голям сайт - все тая, но като се допитам в Г за дадена услуга/продук определено се знае че се търси.

Еми освен успехи на рекламудателите и дано да виждат смисъл в това, аз лично никакъв не виждам и си трабва промяна в това отношение - а това ако не се оправи до 10 години, не знам за каква реклама в мрежата говориме?:)
 
От: Да продавам ли mamita-bg.com

Момчета, благодаря ви за съветите и за дискусията която заформихте...
Наистина нещата в БГ са такива, каквито ги описа радев, но пък съм оптимист като Блинки
Ако човек работи усилено, успехът ще дойде...

Мерси за корекцията на заглавието!
 

Горе