Гръцко гладно нема

От: Гръцко гладно нема

Няма проблем да дължиш пари, когато имаш работеща икономика. Има страни, които дължат доста повече от Гърция.

Ето няколко интересни факта за икономиката на Гърция (http://www.economic.bg/bg/news/5/lyubopitni-fakta-za-ikonomikata-na-gartsiya.html)

- Първият фалит на страната се случва 4 столетия преди Христа
- В последните столетия Гърция е изпадала в дефолт 5 пъти.
- Страната е изкарала 90 г. във финансови кризи от независимостта си насам
- Корупцията струва на Гърция между 8% и 10% от БВП
- Само 23,9% от населението на Гърция е под 24 години
- Страната е третият в света производител на зехтин

Там явно просто не се случват нещата...

Явно нема земаш на серьозно и ма четеш отгоре отгоре,,, а в мойте постове има длибоко, като марианските падини са, тъй да знайш :drama:
Май си пропуснал това - http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=60989&p=710945&viewfull=1#post710945
 
От: Гръцко гладно нема

11698529_10205559220672227_4568635717371371165_n.jpg


Автор: Йовчо Савов
 
От: От: Гръцко гладно нема

Споко, чета те мнооого дълбоко. Да ти имам оптимизма:
Нишо не развирате от гръцка трагедия и комедия, па и по политика сти толко компотентни
Амчи те от фалита ши спичелят повиче дажи, ама не ги пускат да издрапат на суша и пак шиги залеят с пари, това ако не е гръцка трагедия,,, пък на вази вие смешно
Кой е измислил дефолта, ааа не знаете, гърците са измислили дефолта ощи през 6 век преди новата ера, а тогава МВФ не е имало, затуй че да фнимават тия от МВФ на кой размахват пръст, шото гърците имат афторско право по наследство за дефолта,,, стана ли ви ясно, че трагедията е гръцка и ножа е дървен,,, дайте узо чими пресъхна устата ви убиснявам
Предполагам, че нещо те свързва с гърчолята и някак не ти се иска да видиш какъв голям горски oxi се е задал. Само мога да ти кажа, че наистина ти съчувствам. 20 юли е близо, а 3.5 млрд към ЕЦБ са много далеч. Кофти работа!
Лично на мен не ми се вярва, че банките въобще ще отворят тоя месец. И ми е жал за най-бедните и за младежите в Гърция, щото с нищо не го заслужиха тоя идиот Ципрас. Верно, че гласуваха за него, ама те миличките все с надежда го правят, като нашите пенсионери. Но тоя път кризата няма да подмине и баровците. На бас вече се схванах с един друг подобен оптимист, та ще видим какво става точно след 3 седмици.
 
От: От: Гръцко гладно нема

И ми е жал за най-бедните и за младежите в Гърция, щото с нищо не го заслужиха тоя идиот Ципрас. Верно, че гласуваха за него, ама те миличките все с надежда го правят, като нашите пенсионери.

Не обвинявай само пенсионерите. Дори в тоя форум има доста млади социалисти...
 
От: Гръцко гладно нема

Мързеливи ли са гърците или не? Какво показват европейските статистики?
7 октомври 2012 г. в 02:26
Пускам тези статистики за последен път, и на следващия, който ви заяви колко са мързеливи гърците, му кажете да ги погледне. Това са официалните статистики на Европейския статистически институт – Евростат.

Първа таблица: Какъв процент от работещите европейци работят на половин работен ден? Обърнете внимание на Холандия, Германия, Англия, Белгия, Дания, Франция, Англия, Швеция, Норвегия, Швейцария и после ги сравнете с Гърция. От тази таблица следва, че явно колкото повече работят хората в една държава, толкова по-голяма възможност има да “фалира”. България също е ценен пример:
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/st..._employment).png&filetimestamp=20111117143058

От тази статистика става ясно, че в Германия 26,2%, над една четвърт от всички работници се трудят на половин работен ден! Докато в Гърция са 6%. Така първо установихме, че явно от гледна точка на трудолюбието, в Германия не се тачи много 8-часовия работен ден.
Във втората половина на таблицата (последните 3 колони) са изнесени данните на хората с втора работа, от които става ясно, че от 6.4% гърци на половин работен ден, 3.1% имат и втора работа. Значи остават само 3.3% работещи гърци на половин работен ден.
При работливите германци от 26,2% само 3,6% имат втора работа, следователно 22,8% от работещите работят на 4 часа! 7 пъти повече от гърците!

Втора таблица: След като видяхме, че “работливите” германци на половин работен ден са над 7 пъти повече от “мързеливите” гърци, човек може да си помисли, че поне работещите на цял работен ден германци работят повече часове от гърците, нали така? Все пак германците са “работливи” и не ядат кюфтета гратис… Да, ама не – ето ви втората статистика (ей, това са статистиките на Евростат, не съм ги измислила аз!), средните отработени часове годишно от работниците на пълен работен ден. Тук откриваме добрите и работливи германци, холандци, белгийци, французи, датчани, финландци, след гърците. Чудна работа, нали били мързеливи? Имам още изненади по темата.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/st..._equivalents.png&filetimestamp=20110622140711


Трета таблица: тази ми е най-любимата. Толкова любима, че изпитвам душевен оргазъм, когато я изкарам в лицето на повтарящите неолибералните бълвочи и неспособни на грам критично мислене хорица.
Таблицата представя следното: първата половина (първите 3 колони) представят данните на средно отработените часове годишно. А втората половина (последните 3 колони) показват заплатените часове, тоест прочутите 13-ти заплати, отпуските и т.н. Освен, че можете да видите тук реалните цифри, ясно показващи колко часове в повече се трудят гърците от “трудолюбивите” германци, “които ги носят на гърба си” (ох, бедничките те…), ще видите и точно колко часове в повече са им заплатени. И хоп – нова изненада! Как така германците работят по-малко, а взимат по-голям % надбавки? Например един грък, работещ на пълен работен ден, който съвсем спокойно може да е “бюджетник” (което ще рече лекар, учител, пожарникар и т.н.), отработва средно годишно 1707 часа, и му се заплащат 1862. А един германец работи 1650, а му се заплащат 2023! Ама що така бре?! Нали германците издържали гърците?! Същото можем да кажем за “работягите” от Холандия, Франция, Белгия, Словакия, Финландия, Швеция… И накрая гърците пак се оказаха най-работливите, най-ниско заплащаните и най-прецаканите от всичките стари “членки”. Ще чакам да видя съществува ли някой радетел за капитализъм, способен да признае, че е бил в грешка относно “мързела на гърците”…

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/st....png&filetimestamp=20110622081227#filehistory

Тъй като тези статистики сигурно са ви изненадали – кой не е чувал, че гърците са мързеливи? – по всяка вероятност във вас сега спонтанно възниква въпросът “Защо тогава Гърция е в криза?” Затова ще се опитам да отговоря с едно изречение, но ви съветвам да изгледате филмите “Дългокрация” и “Карастройка”, където темата е много сериозно разгледана (ще ги намерите в нашия сайт – www.dokumentalni.com).

Гърция е в криза, защото гръцките управници и видни капиталисти, в комбина с германските и други европейски капиталисти, просто окрадоха държавата заради собствените си частни интереси.

Звучи ли ви познато?

Даниела Пенкова
 
От: Гръцко гладно нема

Това е доста правдоподобна теория - Путлер има сериозен интерес да отслаби Европа. ...
Не е само теория. Има определени факти, които подтикват към размисъл:
Тайната връзка на СИРИЗА с Москва

0000188295-article3.jpg

Новият гръцки външен министър Никос Кодзиас (първият отляво) и руският създател на идеологията на Евразийството Александър Дугин (в средата). Снимка: блога на Антон Шекховцов
 
От: Гръцко гладно нема

Вискяре, какви са тия данни. Ако искаш да разбереш реалната ситуация, кой колко работи, виж БВП на Гърция и Германия. Какво го формира. Това трябва да сравняваш.
Може да видиш и:
Колко са работещите в Гърция? Дали имат 3.5 млн?
Колко са неработещите - пенсионери, деца, инвалиди?
Какво работят работещите? Може би в над 65% в държавната администрация и с търговия? Или не е така?
Какъв е процента на ранно-пенсионираните?
А на трудоустроените? А на трудоустроените заради дюстабан :)?

След като видиш тези данни пак си помисли, ЦИРОЗА права ли беше, да се дърви на кредиторите.
 
От: Гръцко гладно нема

Вискяре, какви са тия данни. Ако искаш да разбереш реалната ситуация, кой колко работи, виж БВП на Гърция и Германия. Какво го формира. Това трябва да сравняваш.
Може да видиш и:
Колко са работещите в Гърция? Дали имат 3.5 млн?
Колко са неработещите - пенсионери, деца, инвалиди?
Какво работят работещите? Може би в над 65% в държавната администрация и с търговия? Или не е така?
Какъв е процента на ранно-пенсионираните?
А на трудоустроените? А на трудоустроените заради дюстабан :)?

След като видиш тези данни пак си помисли, ЦИРОЗА права ли беше, да се дърви на кредиторите.

В допълнение на това трябва да се добави и "сивата икономика". Ако отидеш на почивка 2 седмици в Гърция и си събираш касовите бележки ще си имаш около 2-3 най-много :)
 
От: Гръцко гладно нема

идеологията на Евразийството Александър Дугин (в средата)
Евразийската идея съществува още от времето на германските геополитици, като Карл Шмит.
 
От: Гръцко гладно нема

Вискярски, кви са тези твои постове, от няколко дни на сам, оневиняващи маляките и хулещи кредиторите, комунизма май падна инфото е свободно - та я ми кажи след като пречетеш това, как е в швабландия има ли същото или не?

Германският вестник Handelsblatt предлага списък от някои отрязани доплащания. Те ярко свидетелстват за това, как не лошо са си живели някои от гръцкия държавен сектор. Сега те се премахват от държавните разходи.

Оказва се, че шофьорите на служебни автомобили, които управляват дизелови коли, получават по 25 евро на месец за „подгряване на двигателя".

Локомотивните машинисти, с отчитането на всички доплащания са си докарвали по 7 000 евро. Това не е пречило те да получават още 420 евро месечно за спазване на санитарната хигиена. Всеки четвърти железничар е получавал тези пари, за да си мие ръцете по няколко пъти на ден. А отпуската на работещите в сектора се е изчислявала, не знайно как и защо, сякаш деня има 28, а не 24 часа.

Добре са си живели и водачите на автобуси в Атина. Ежемесечно на тях се е доплащало по 310 евро, ако в течение на месеца не са закъснели нито едни път за работа. Но подобна практика е била разпространена и при някои държавни служители - имали са добавка към заплатата, за да идват навреме на работа.

Куриерите в министерствата и другите ведомства са получавали допълнително към заплатата по 290 евро, фактически за изпълнение на задълженията си - да пренасят документи от кабинет в кабинет.

А служителите в държавните учреждения са получавали бонуси, за това че са се занимавали с копирането на документи.

Още куриоз: на съдиите са доплащали към заплатата определени суми, за да не работят излишно бързо и усърдно.

Освен това стоматолозите към държавния застрахователен фонд IKA са получавали командировъчни, както и правото да покриват транспортните си разходи за сметка н а обществените средства. Въпреки, че както отбелязва Handelsblatt, повечето от медиците са работели без да напускат кабинетите си.

Като мериш две страни гледай какво произвеждат за даденото време - защото през комунизма всички са били заети, но 1 зает са падали още 6 заети във ведомството и само си клатели краката - ако беше толкова производителен комунизма, нямаше да фалира ;)
 
От: Гръцко гладно нема

Вискяре, какви са тия данни. Ако искаш да разбереш реалната ситуация, кой колко работи, виж БВП на Гърция и Германия. Какво го формира. Това трябва да сравняваш.
Може да видиш и:
Колко са работещите в Гърция? Дали имат 3.5 млн?
Колко са неработещите - пенсионери, деца, инвалиди?
Какво работят работещите? Може би в над 65% в държавната администрация и с търговия? Или не е така?
Какъв е процента на ранно-пенсионираните?
А на трудоустроените? А на трудоустроените заради дюстабан :)?

След като видиш тези данни пак си помисли, ЦИРОЗА права ли беше, да се дърви на кредиторите.

Като гледам домейна, това е официалния сайт на ЕС. Нещо против?
Това, че някой отглежда домати, не го прави мързелив спрямо някой, който произвежда Мерцедеси. БВП е показател за богатство, а не за работливост или мързел.
Да сменяш името на политическа партия, в сериозна дискусия, е детска постъпка. Мислех, че си по-голям от трети клас.

Ха кажи тези кредити - и в Гърция, и у нас, и в някои други страни, за какво се харчат?
Една сериозна част отива за покупка на стоки от кредитиращите: техника за армията, техника за промишлеността... Във всяка такава сделка в цената е включена комисиона. С част от тези кредити политиците провеждат политика единствено в свой интерес: социални разходи за следващите избори. Защото докато са на власт, ще сключват сделки и ще прибират комисионни. В крайна сметка от тези кредити почти нищо не се харчи за благоденствието на държавата.
Около 20% от парите, които България получава от ЕС, отиват за рекламни кампании. Една пета от парите се изпаряват! Вместо чичо от село да си купи крава с тези пари, и да произвежда мляко, той слуша по медиите и чете по вестниците колко много пари са приготвени за него!

Факт е, че Балканите се обезлюдяват. Факт е, че Балканите все повече затъват в дългове. Нямам представа целта на този процес, но той не е измислен нито от китайците, нито от руснаците. Дори и от индийците и арабите не е.
 
От: Гръцко гладно нема

Fuck the EU! :)

А тЪй, вперед, нали? :lol:

Ейй, ще ме разбиете значи :) Сигурно въобще не се замисляте какво имате на разположение благодарение на това, че БЪлгария е в ЕС, ама "фък" нали?

Или пък знаете и разбирате, но се правите на луди :)
 
От: Гръцко гладно нема

хулещи кредиторите,

Кредитирането отдавна не е само финансова операция: Зел Кольо, дал Кольо е в историята. Кредитирането от доста време е политика. А и кредити на международно ниво не се дават, за да си свърши работата кредито получателя.
Кредит към частно лице е едно. Кредит към държава, където подписващия получател не е частно лице, е яко корупционна история.

Писал съм го и преди: Служители на Интерпред са подписвали неизгодни сделки срещу един касетофон. Представи си сега на държавен кредит от 1 милиард каква е комисионната.

но 1 зает са падали още 6 заети във ведомството и само си клатели краката

Би ли показал сатистика и за България към днешна дата? Колко % са тунеядците и колко % са произвеждащите нещо?
 
От: Гръцко гладно нема

Fuck the EU! :)

И що така бе боби или просто за спорта пишеш 1 ред и след 2-3 дни пускаш 1 снимка и цикъла се затваря?
 
От: От: Гръцко гладно нема

Кредитирането отдавна не е само финансова операция: Зел Кольо, дал Кольо е в историята. Кредитирането от доста време е политика. А и кредити на международно ниво не се дават, за да си свърши работата кредито получателя.
Кредит към частно лице е едно. Кредит към държава, където подписващия получател не е частно лице, е яко корупционна история.

Писал съм го и преди: Служители на Интерпред са подписвали неизгодни сделки срещу един касетофон. Представи си сега на държавен кредит от 1 милиард каква е комисионната.

Нали затова има бдителен народ да си избира бдителни политици - сега излиза, че с патлак са ги заставяли да взимат кредити - но пък с кеф по 13-14 заплата взимат с тонове бонуси всички в Гърция - хайде с тези двойни стандарти. Огромна част от кредита е станал вече на тор - какво искаш да си говорим по въпроса повече? Разбирам 1 милиард да се тегли и да се окраде, но това няма нищо общо с реалността в Гърция - този социализъм, не би бил осъществен без кредитите или не е така?
 
От: От: Гръцко гладно нема

Нали затова има бдителен народ да си избира бдителни политици - сега излиза, че с патлак са ги заставяли да взимат кредити

Де видя бдителен народ? Правото да гласува на всяко келеме, навършило 18 години, дали е бдително?
Защо с патлак? Грубо е. Има си законни комисионни.
 
От: От: Гръцко гладно нема

Де видя бдителен народ? Правото да гласува на всяко келеме, навършило 18 години, дали е бдително?
Защо с патлак? Грубо е. Има си законни комисионни.

Когато тройната ламя беше на власт, от даскалото по забравих каква инциатива трябваше да ходя на една среща на централна и местна власт, та на тази ти среща Станишев каза само 1 умно нещо:
Всеки народ сам си избира политиците.

Та в тази връзка каквото народа такива и политиците - като не си бдителен си сърбаш попарата.

Нали ти е ясно, че не могат ти дадат кредит тука така, колкото и да искат ако не подпишеш - тези омразните кредити са валидни в юж. Америка - сега чакам и Аржентина и тя да обяви редица кредити за омразни и да избегне дефоута.
 

Горе