Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

От: От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Малко излишен въпрос, ама все пак да питам. Когато правя покупката от Walmart, трябва да въведа адрес на който да се изпрати продукта. Там пиша адреса на моя купувач. От Walmart също искат и телефонен номер. Там отново ли давам тел. номера на моя купувач от Ebay?

Ако купувача е предоставил номер, даваш неговия, ако не, оставяй твоя :)
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Мислите ли, че от Walmart ще се обадят на български номер? :)
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Здравейте, записвам се и аз в темичката . Дропшипинга е нещо ново за мен , но след всичко прочетено в чичко гугъл реших и аз да опитам.
Ще ме простите за въпроса ( на някой компетентен колега може да му се стори малко нелеп , но ако не питам няма как да разбера .
След като си направих регистрация в walmart С адрес в чикаго , ми дава следното : we dont ship items located over 50 miles from you.???
Какъв адрес да сложа или ми засича ip-то ?
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Изчисти си cookies на браузъра.Отвори Уолмарт и отгоре от My Local Store задай произволен зип код-например 10001.После кликваш на Make this my local store и всичко би трябвало да е наред и да виждаш цените на продуктите
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Привет, Walmart имат ли gift опция за продуктите си и ако нямат изпращат ли цени на клиентите си при доставка?
 
От: От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Здравей, Logout. Аз продавам чрез дропшипинг в ибей и амазон само един продукт(по-скоро за хоби, че ми вдига малко адреналина :). От магазина, от който го поръчвам ми казаха, че не прилагат фактура, когато изпращат към US адрес. Затова съм спокоен, че клиента не се чувства прецакан, както ако види фактурата и разбере, че е могло да даде и по-малко. Това ми е въпроса. От големите вериги (Уолмарт, Сиърс и т.н.) слагат ли фактури и касови бележки заедно със стоката? Ако да, има ли клиенти, които се оплакват от това, че са получили покупката си не от ибей търговец, а от Уолмарт например? Благодаря.
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Ако евентуално някой остави такъв фийдбек от йбей могат да ти го махнат, защото ти си решаваш каква цена ще сложиш. На мен ми се е случвало дори следната ситуация, клиент ми пише - "I receive the item in amazon box, i bought it for 21 $ and i see it is 15 $. Well done" Така че това не е проблем.
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Ако евентуално някой остави такъв фийдбек от йбей могат да ти го махнат, защото ти си решаваш каква цена ще сложиш. На мен ми се е случвало дори следната ситуация, клиент ми пише - "I receive the item in amazon box, i bought it for 21 $ and i see it is 15 $. Well done" Така че това не е проблем.

Благодаря. И все пак, има ли начин да се избегне това? Има ли склад, където да ти го преопаковат, да ти махнат фактурата и да го изпратят (на добра цена, разбира се)? Всички препращачи, които разгледах дават много високи цени за САЩ, по-високи отколкото за чужбина.
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Една от пречките , които успях да открия е : Billing addressa трябва да е Американски , нямат възможност за EU billing address. Говорих с един човек и той ми обясни , че в такъв случай се работи с Gift cards.

Попълваш рандом us adress и нямаш грижи.Приема се и paypal.Ето ти един реален us adress: Street Adress: 776 Seven Hills Rd
City: Metamora ZIP CODE: 61548 State: Illinois Phone: 5047842110 За имена попълваш твойте реални.
@logout а принципа на работа както при Amazon-eBay ли е? Има ли някакви тънкости, които трябва да се знаят или направят? Благодаря :)

И мен ме интересува като цяло принципа. Въпросът с доставките също много ме вълнува ( Кой поема доставката , колко е дълга тя до Европа ) Струва ли си изобщо да инвестираш време в подобен проект ? И аз предлагам всички мнения и отговори да бъдат поствани само тук , за да може постът да достигне до повече хора. Поздрави !

Зависи кой ти е доставчика.В амазон всички стоки над 35 долара са с free shipping в US.В Walmart всички над 49 долара.Когато направиш 10 позитивни фиидбека в ebay,с продажби на US пазара,ти се отключва една опция наречена Ebay Global Shipping Program.Какво представлява програмата-клиент от Дания си купува продукт от теб като заплаща всички мита и данъчни ставки и такси за доставка на ebay. Какво правиш след продажба? Влизаш в сайта на твоя доставчик walmart,amazon,sears and etc,поръчваш продукта и го шипваш до адрес,който е зададен от ebay.Адреса е global shipping склада на ebay.След като пристигне в техния склад ebay,оформят митническите документи,преопаковат стокатаи я препащат до дестинацията на купувача.След като поръчания предмет е достигнал global shipping центъра,ти не си отговорен с нищо.Например ако клиента отвори case,че продукта не е доставен-ebay правят full refund,продукта е изгубен-ebay правят full refund,продукта е счупен-ebay правят full refund. Не правят full refund ако предмета не отговаря на описанието,но си има методи за измъкване и от тази ситуация.

А как се започва ? Смисъл трябва ли да имаш payoneer примерно ? Листинга как става , трябва ли предварително да говоря с тях или просто си харесвам продукт , пускам го в eBay и като го купят , просто го купувам от walmart и на шипинг адрес пиша съответно адреса на купувача ? Не знам дали няма да прозвучи нагло , но ако подкрепите темата с малко цифри може повечко хора да обърнат внимание на тази алтернатива. Поздрави !

Payoneer карта не ти трябва.Трябва ти дебит visa с доларова сметка.Все пак не е желателно дфа пртеминаваш конвертиране на валутата. Листинга си става по стандарния начин-copy paste на description,акто правиш заглавие богато на ключови думи,естествено добре описващи продукта.За да направиш добро заглавие.seo оптимизирано могат да се използват инструменти като : http://www.title-builder.com/title-builder# и https://adwords.google.com/KeywordPlanner Цифрите са лесна работа: ebay-sales.jpg

Единствения начин тази схема да проработи е , да продаваш в US еBay , защото независимо дали ползваш fake адрес или не , Walmart просто не предлагат шипинг до Европа.
Walmart не предлагат,но ти продаваш в ebay който предлагат.Прочети горния пост.

Ще ми обясните ли как точно става, че не съм много наясно: пускам даден продукт в ebay, някой го купува, но как става плащането от негова страна? Предварително или когато продукта достигне до него? И за доставката не ми стана много ясно. Благодаря предварително!

Палщането от страна на клиента става през paypal.Доставка е безплатна в амазон за продукти над 35 долара и безплатна в walmart за продукти над 49.

Здравей , харесваш си продукта в Walmart като преди това си проучил как стои въпросът с конкуренцията и продаваемоста на дадения продукт. Пускаш го в US eBay поради простата причина , че Walmart предлагат доставка ( безплатна ) само и единствено в US. След като продуктът бъде закупен от някого в еBay парите ти се превеждат автоматично в сметката или PayPal ( зависи какво си задал като платежен метод ). След което поръчваш въпросния продукт от Walmart и на шипинг адрес пишеш адреса на купувача от eBay и те му го шипват. Накратко това представлява метода. Поздрави !

Човека не се ли сърди, че продукта му е изпратен от името на walmart и да се сети, че там го има по-евтино?
Не се сърди като цяло.Клиента гледа да му хареса продукта и избобщо не му пука,че пише walmart на пакета.Естествено си има метод и да се скрие цената.Не казвам,че няма да има и такива които са открили на каква цена си им продал продукта,но те са 1 на 200.

Като цяло повечето от хората подминават този факт , но ако случайно някой се заяде може да поиска да върне продукта , което не е проблем. Ако остави negative feedback , се обаждаш на eBay и обясняваш историята и те махат feedback-а понеже ти не си представил невярно съдържание на продукта и т.н. Клиентът сам е решил да го купи от теб ! Това беше обяснено в една група на дропшипъри от walmart към ebay. Поздрави !

продукта на Walmart ли го връщат директно или на теб?

На walmart.Ако някой иска да върне продукт,walmart ти предоставят prepaid shipping label,при условие,че си посочил че продукта е дефектен.Лично аз винаги това посочвам и не съм имал проблеми.

Стана ми интересна тази схема, гледам един конструктор на Lego от Walmart го продават в eBay с 20 долара надценка. И има 128 продадени артикула. Не е зле, а?
Бягай надалеч от лего.Може да имаш неприятности с ebay.Избягвайте и дрехи,обукви електроника,лесно чупливи продукти и др.
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Дропщипинг модела е напълно позволен от ebay.При разговор със съпорта на ebay многократно са ме питали какъв ми е модела-винаги съм казвал dropshipping или retail arbtitage. Конкуренцията е огромна,но и търсенето расте в пъти повече.Има хора които продават успешно един и същ продукт на 50,70,70 Въпроса е колко добро заглавие ще напишеш за да излезеш пред конкуренцията.
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Здравейте и от мен,аз също се интересувам от тази дейност,да попитам ,към кой ценови диапазон Вие сте се насочили,аз мисля да се пробвам на стоки между 300-600 долара? Как мислите или по добре с нещо по евтино,но все пак да покрива безплатната доставка.Как ще бъда уведомен например,че моята стока е закупена,за да направя и аз по-бързо поръчката от другия сайт?
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Здравейте и от мен. Браво за темата и аз се записвам и мисля да тествам и аз, как се случват нещата дали ще успея да постигна напредък в този бизнес.
Разгледах сайта Уоумарт, но ми се струва много постен или аз някак не долавям интереса към продуктите които се предлагат.
Въпроса ми е към тези които ползват + този сайт също и амазон.
Кой сайт е за предпочитане от двата? В кой има по добър избор и с кой се работи най лесно чисто информативно да си направя сметката от къде да стартирам.
Благодаря
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

...Естествено си има метод и да се скрие цената...

Ето това ме интересува. Как се скрива цената? За мен лично, е неприемливо подобно отношение към клиента. Малко грубее. Поставям се на негово място, когато види по-ниската цена. Със сигурност не е приятно. Да не говорим, че го губиш като клиент за следващи покупки. Знаем колко държат големите търговци на returning customers, и това не е случайно. Хайде, брандираната опаковка мога и да преглътна (може да си имал такава под ръка или да си свършил наличност и да си поръчал артикула от Уолмарт, за да си получи клиента стоката навреме), но поне цената не трябва да се вижда. Абе, изобщо компромиси със съвестта трябва да се правят при всички положения, но поне да са в по-тесни граници. Та, как може да се скрие цената?
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Има различни сайтове, които може да ползвате за доставчици, Walmart е супер тъй като цените не са високи, малко хора го ползват и така може да направите бързо Hot item, но защо искате да го продавате международно, при положение, че Америка са 300млн. пазар.
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Здравейте,искам и аз да пробвам този модел за дропшипинг от Walmart към Ebay,но досега не съм продавал в ebay и имам няколко въпроса.Доста информация прочетох но едно не ми стана ясно,когато някой закупи артикул от теб кой плаща транспорта купувача или продавача(Аз)?Защото на едно място прочетох че доставката се плаща от продавача,но попаднах и на статия в която клиент се оплаква че е закупил стока от ebay но когато е пристигнала пратката е видял че е от Walmart.Проверил е артикула колко струва в Walmart и е видял че е по евтин,но също така доставката е била безплатна а той е платил за нея?Доста обяви разгледах и доста неща видях от Walmart,но в Walmart са с безплатна доставка а в ebay са с по 30-40$ долара доставка.Аз си мисля че те печелят от доставката или греша?Другият ми въпрос освен adwords какви други програми ползвате ако не е тайна?Също така попитам в момента имам 0 звезди в ебаъ утре ще взема кода от банката за да потвърдя в paypal картата и ще направя 10-15 поръчки за звезди,но да изчакам ли първо feedbacks от покупки или да пусна и обяви за продажба,защото до колкото разбрах след получаване на поръчката могат да се дават feedback?Другият ми въпрос е свързан с Walmart,направих кода да е 10001 от mylocal store но след като въведа кода ми дава тези който са най близо и трябва да избера един от тях нали така?
И последно как се скрива цената както в амазон make a gift (или поне някакъв жокер дайте как става че не може всичко на готово)
Извинявам се много за дългият пост,но просто искам всичко да е изрядно и разбирам че feedbacks са най-важни,от колкото продажбите.
Благодаря!
 
Последно редактирано:
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Здравей. Доставката я плащаш ти (продавача), като разбира се си я включваш в продажната цена. Така на практика в крайна сметка я плаща купувачът.

Тази статия съм я чел и аз, в eBay можеш да си сложиш колкото искаш за доставка. Аз обаче не бих го препоръчал, увеличи си продажната цена ако толкова много държиш, но задръж доставката до клиента в разумни граници. Това се нарича Shipping Fee Abuse и често се наказва, ако прекалиш много. Ако можеш да напаснеш цените дори е най-хубаво да предлагаш продуктите с безплатна доставка до клиента.

Предполагам знаеш как действа безплатната доставка до клиента, но да си кажа - включваш я в цената на продукта. Психологически обаче клиентът вижда безплатна доставка и поръчва, от практиката ти казвам, че посещаемостта и продажбите са в пъти повече. За теб е същото дали ще сложиш нещо за 15 паунда и 2 паунда доставка или 17 паунда и безплатна доставка. За клиента обаче далеч не е същото :)

Изчакай колкото можеш повече и събери колкото можеш повече истински feedbacks. Вижда се все пак кой е написал фийдбека, какво си е купил, на каква стойност. Не насилвай нещата, действай спокойно и с разум. Прав си - feedbacks са много важни в началото, след като ги напрупаш си ги пази на висок процент.

За Walmart нищо не мога да ти кажа.

Успех!
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Поздрави на logout за добрите и изчерпателни отговори. Доста неща разбрах, само искам да попитам как последно е най-хубаво да развиваме feedback-a на акаунта в ибей - с продукти с ниски цени или с продукти с високи цени, но на които получаваме безплатна доставка при покупки над 50$?
И другото, което искам да попитам е, какъв е тоя тип доставка expedited и защо тя е най-кратка като време и в същото време 0.00$?
 

Прикачени файлове

  • expedited.jpg
    expedited.jpg
    39.5 KB · Преглеждания: 59
Последно редактирано:
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Здравейте! Може ли малко помощ?

Имам стар eBay акаунт с български адрес. Когато се опитвам да добавя продукт, ми дава, че нямам право да продавам международно. Явно имам два варианта:

1. Да натрупам рейтинг, продавайки продукти, намиращи се в България. Четох, че някои успяват да премахнат ограниченията още след първата продажба.
2. Да въведа проформа адрес в Щатите и телефонен номер от същия щат, за да се потвърди профила.

Кое решение е по-удачно? Ако дам адрес в САЩ, няма ли опасност в един момент да ме потърсят за данъци? Докато в другия случай ще плащам редовно данъците в България.
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Няма проблем да листнеш продукт само за САЩ. Вече ако искаш да шипваш международно е друго. Ако имаш фирма ще се гледа къде е регистрирана. Няма значение, че е даден адрес в САЩ.
 
От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?

Ето какво ми излиза, когато се опитам да добавя продукт с локация САЩ (при български адрес в eBay):
Attention Sellers:
You're not allowed to sell internationally at this time.
To sell internationally on eBay, you need to:

• Have an eBay account in good standing

• Have at least 10 Feedback points from selling

• Have had your first successful sale more than 90 days ago

• Meet the selling and item requirements of the site(s) where you want your listings to appear
 

Горе