Моля за разяснения и съвети при инвестиране

Здравейте на всички участници в форума.
Регистрирах се днес и веднага пускам тема защото имам желание за започване на някаква дейност,но нещата са ми много неясни.
Видях че има много теми от такова естество,прочетох доста такива не само тук но и по други сайтове,но се осмелих да пусна тема само тук.
Желанието ми е не само да инвестирам но и да развивам някаква дейност.
Досега през главата ми минаха доста идеи,но след проучване се отказвах,минал съм през идеи свързани с животновъдство(охлюви,копринени буби,пъдпъдъци),растениевъдство(тикви,овошки,билки),различни видове магазинчета и др.
Занимавам съм се с земеделие но нещата там не вървят и искам да сменя насоката.
Както вече казах прочел съм много теми за различни бизнес идеи,печелене на пари от интернет,инвестиране и т.н.
Пробвах с така наречените птц сайтове и от там равносметката е -840 долара,пробвах различни стратегии за печелене от футболни залози там също е - просто не знам точно колко,пробвах и с онлайн търговия с акции,но само с демо сметка и там нещо не тръгна.
сега се чудя да пробвам с копаене на крипто валути,но мненията там са много противоречиви.
Основно темата я пуснах за да си изясня нещата около откриване на онлайн магазин-какви са изискванията(фирма,осигуровки,регистрация по ддс,касов апарат и т.н),как стои въпроса с вноса на стоки от чужбина,оформления подръжка,абе общо взето всичко.
Също така съм отворен за всякакви идеи както за предмет на дейност на онлайн магазина така и за други.
Моята идея е възможно най-простата - препродажба на стоки от ebay.
Само да добавя че разполагам с около 20000лв.
Благодаря предварително за отделеното време.
 
От: Моля за разяснения и съвети при инвестиране

Да отвориш онлайн магазин не е лоша идея. Има хора във форума, който предлагат качествена и не чак толкова скъпа изработка на такъв. Нужно е само да решиш какво ще продаваш и от къде ще снабдяваш. Популяризирането и рекламата на онлайн магазина след като бъде готов вече е малко по-финна работа и относно това трябва да проучиш малко повечко, защото имам наблюдения, че начинаещи в тази област пръсват доста пари без особен резултат, докато се научат как става.
 
От: Моля за разяснения и съвети при инвестиране

идеята ми за онлайн магазин няколко пъти я изоставям на заден план,причината е че съм много начинаещ в тази сфера.Дори и да си платя на някои да ми направи сайт,незнам какво да правя после с него,а и идеята ми е да препродавам боклучета от ибей, но не ми е ясно как ще стане ако ми трябва регистрация по ддс как ще взимам фактури.
 
От: Моля за разяснения и съвети при инвестиране

Това което мога да ти препоръчам е да се задържиш в сферата където си работил досега. В момента са изключително популярни био продуктите и като цяло продуктите от разни малки фермички. Нееобходимо е да се ориентираш какъв тип продукт имаш желание точно да произвеждаш. До колко лесно може да стига този продукт до големи населени места ( по възможност София ) без да се развали и с добра транспортна цена. Хубаво е този продукт да се консумира от масата хора и да се разчита на голям оборот. Другият вариант е да го направиш малко "по-бутиков" и да разчиташ на по-голямата надценка. Тогава трябва да наблегнеш на много неща като опаковката, как да изтъкнеш положителните му качества и т.н.

След това ти трябва човек или фирма, която да ти помогне с разпространението му и рекламата. Възможно е да се направи базов сайт с безплатна система за управление на съдържанието и някой безплатен дизайн. Ще се дадат малко пари за конфигурацията му и след това вече повечко пари за рекламата му. Може да се свържеш и с някой разпространител на продукти. Примерно имам допълнителен бизнес под формата на ресторант в София и работя с много такива доставчици.

Ако се спреш на такъв вариант, може да ми пишеш директно в скайп и да ти помогна с рекламата. Основната ми фирма се занимава точно с това :)
 
От: Моля за разяснения и съвети при инвестиране

Основно темата я пуснах за да си изясня нещата около откриване на онлайн магазин-какви са изискванията(фирма,осигуровки,регистрация по ддс,касов апарат и т.н),как стои въпроса с вноса на стоки от чужбина,оформления подръжка,абе общо взето всичко.

Здравей!
Ще отговоря на кратко, за конкретни въпроси може да ми пишеш и на лични:
- фирма - ЕООД или ООД - изборът е твой
- осигуровки - самоосигуряващ се минимум 108.36 лв./мес. Това е 1 вариант, има и други.
- касов апарат - може и без касов апарат. Наложен платеж по Еконт. Банкови плащания.
- Внос е когато стоката влиза в България от страна извън ЕС. При покупка от ЕС е ВОД.
- ДДС - зависи от оборота, а също така и от покупките от ЕС.
Виж и други мои коментари - някъде съм писала повечко :) При конкретен въпрос може и на ЛС.
 
От: Моля за разяснения и съвети при инвестиране

Доколкото разбирам изискванията свързани с откриването на онлайн магазин не са много по различни от тези за физически.
От както открих темата прочетох още доста информация свързана с печелене на пари от Интернет. Сега ми се върти идеята да купя някой съществуващ сайт с цел печалба от реклами.понеже никога не съм имал досег в тази сфера , да не говорим че много скоро разбрах че изобщо се печели от такива сайтове , се чудя дали ще мога да се оправя с него.
 

Горе