От какво печелят тези сайтове?

Shamsina

Member
Привет!
Следях много активно форума преди години и благодарение на споделените опит и знания научих много неща, които ми помогнаха в тогавашния бизнес.
Сега съм на етап проучване за нов бизнес. Като част от популяризирането му ще има безплатни нещица за клиентите, но не кампанийно, а по принцип. И така се натъкнах на няколко платформи, където можеш да печелиш в разни игри. И тук е въпросът ми. От какво печелят тези сайтове(платформи)? Само на 1 от тях е платено публикуването на игра. На останалите е безплатно. От реклами ли печелят или от друго? Или нещо ми убягва, ако има друг източник на печалба освен такса за участие и реклама на сайта. Със сигурност няма да им ставам конкурент, но като допълнение на бизнеса имам идея за създаване на подобен сайт, но в друга насока.

За тези става въпрос:
http://www.igraiteispechelete.com/

[URL]http://razdavalnik.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81
[/URL]

http://vsichkiigri.bg/
 
Всички игри е част от всички оферти, продават реклама, имат си и други сайтове от групата и това е още един такъв. Предполагам и другите се опитват да продават реклама по някакъв начин или пък може да има афилиейт линкове. Предполагам не е кой знае какво като цяло, по-скоро идеята е придобиване на мейл абонати, които според общите условия на повечето сайтове сигурно получават оферти и от други сайтове, както и заемане на позиция с надеждата един ден да има рекламодатели и афилейт приходи.
 
tanipo, благодаря. Но мисля, че има друго, което ми убягва - и двата сайта, освен всички игри имат фб групи с повеме от 20 000 фена и са на поне 7-8 год. Освен това не е необходимо да им се регистрираш на сайта. А си е времеемко събърането и качването на игри постоянно.
Иначе за всички игри - да, там е ясно. Но и те са едниствените с плащане за публикация.
 
Ми нямам време да правя анализ на всички по отделно, но примерно тези от раздавалник. Имат адсенс, гледам имат и собствен магазин с някакви продукти, това че не е необходимо да се регистрираш в сайта, не значи че не се регистрираш за мейл бюлетин, не видях и как можеш да ви вкараш продуктите там, сигурно нещо се плаща. Гледам имат и вип позиции, и там нещо се плаща. Имат и някаква реклама за точки за лоялност - може и тяхна да е мрежата, може и рекламодател да е.
 
Кой е казал, че печелят, може просто да оцеляват от адсенс, колкото да ги има :)
 
Кой е казал, че печелят, може просто да оцеляват от адсенс, колкото да ги има :)

Е, кой би се занимавал толкова години с непечелившо и времеемко начинание?
 
Е, кой би се занимавал толкова години с непечелившо и времеемко начинание?

Аз лично се занимавам с няколко такива :) Хванеш ли се на хорото, не искаш да оставиш наложен сайт.
А някои хора успяват да монетизират по-добре такива сайтове, тези, които са част от някаква група или собственика има друг голям основен сайт и много контакти, най-вероятно успява да продаде директна реклама и в по-малките.
 
Гореизброените сайтове имат 15-20 000 посещения на месец, тъй че адсенса е плачевен.
 

Горе