Моят първи сайт

TsvetanS

New Member
Здравейте, от известно време следя форума и да кажем, че се запалих по темата за изкарване на пари онлайн. Реших, че ще опитам със сайт. В последно време ми се върти в главата, идеята за сайт за всякакви новини свързани с технологиите и реших, че ще се опитам да създам нещо, дори и да не е успешно, все пак трябва да започна от някъде. И така онзи ден купих хостинг и домейн и започнах създаването на моят първи сайт. Сайта е на английски език, защото предполагам това ще донесе повече трафик. Подредих горе-долу сайта, и тези дни имам повечко свободно време, в което смятям да кача малко повечко съдържание, да направя страница във Facebook и да дооправя оформлението на сайта. Четох, че начина, по който смятаме да изкарваме пари от сайта, трябва да сме го решили още преди създаването на самия сайт, но аз все още не съм го решил. Вие какво бихте ми предложили?
Като цяло мислите ли, че може да се изкара нещо от такъв сайт и ако да ще съм много благодарен на всеки, който ми даде съвет за правилното развитие на сайта. Знам, че може би ще е трудно да се поддържа такъв сайт, но мисля, че ще успявам да качвам по 2-3 статии дневно. Отделно приемам всякакви критики и съвети по оформлението и съдържанието на сайта. Ако сайта потръгне и има някакъв успех, мислех да направя и YouTube канал и да качвам новините под формата на кратки видеа.

Ето и линк към въпросния сайт: techy-spot.com
 
Последно редактирано:
Можеш да сложиш Адсенс и да печелиш от кликове или в статиите в които пишеш ревюта да слагаш афилейт линк към някои от стоките и да печелиш % от евентуална покупка ... Предполагам ако развиеш и ютуб канал с ревюта и клипове - може да си докараш и някой лев от посещенията в ютуб .
 
Здравей Цветан,

Мисли за изкарването на пари след като си изградил основа, поне 2-3 месеца е нужно да минат. Има всякакви начини за изкарване - афилиейт, реклами и други, но тези два са едни от основните. Фокусирай се върху добро съдържание (ако ще е whitehat) първите няколко месеца, покрий всичко по нишата, за която ще пишеш (ако си си направил домашното с ключовите думи), след това следва монетаризиране и линк билдинг - guest posting е добра стратегия, отново ако ще ти е whitehat.

Не си давай парите за ранкващи услуги като PBN и прочие, защото в 99% от случаите няма да ти помогнат и само ще дадеш камара пари.
 
Последно редактирано:
Значи за момента да се съсредоточа върху натрупването на качествено съдържание и SEO-то, а монетизирането да оставя за след време?
 
Значи за момента да се съсредоточа върху натрупването на качествено съдържание и SEO-то, а монетизирането да оставя за след време?

Точно така. Не разпръсквай вниманието си в много посоки, защото обикновено накрая човек не свършва нищо. Карай ги едно по едно.
 
Сайтовете на английски са истинска бомба със закъснител. Бомба за пари. За целта обаче ще ти е нужно натруване на съдържание в сайта, редовни интересни публикации, страници във всички социални мрежи, които ти идват на ум, и честото им поддържане. Трябва само да бъдеш търпелив и поне година да пускаш по няколко материала дневно.
Следи големите играчи в сектора и виж кои техни публикации предизвикват интерес и се опитай да копираш темата, но с по по-добри и по-подробни материали. Сигурна крачка към успеха. :)
 
Добре, а някаква реклама нужна ли е за момента или и за нея да мисля след като понатрупам съдържание? 2-3 статии на ден мислите ли, че са достатъчни или ще трябва да си търся някой да ми помага?
 
Предлагам ти да си смениш wp-admin УРЛ-а на първо място, а след това да си сложиш 1 htaccess с настройки в папки като wp-includes/ защото са ти отворени и това не е на добре.
 
Предлагам ти да си смениш wp-admin УРЛ-а на първо място, а след това да си сложиш 1 htaccess с настройки в папки като wp-includes/ защото са ти отворени и това не е на добре.

Благодаря за съвета. Мисля, че вече успях да защитя всичко нужно.
 
Имам бегъл спомен, че с теб говорихме за този сайт в някой друг форум и беше преди дооооооста, доста време.
Иначе колегите са ти дали достатъчно добри съвети. Съветвам те да свържеш доста социални профили със сайта и да се публиквуат всичките неща и там, пример: туитър, фейсбук, дори вконтакт ( има доста английско четящи, руснаците са луди ), пинтерест, каквото пуснеш в сайта да отива и там, Реклама ще ти е нуджа, като добереш някакъв редовен трафик, но с рекламата също трябва да се внимава. Може да изхарчиш доста пари, и накраая слаб резултат. Иска се таргетирана аудитория на tech темата ти. Едновременно с това, ако се регнеш в големите tech форуми си пускай линкове.. Иска си СЕО и то за англоезичен май ще е трудно СЕО така ми се струва нямам си идея.
 

Горе