Форум на WP?

D.Ivanov

Well-Known Member
Искам да си направя едно малко форумче, да събера едно малко community на едно място. В момента пробвам phpBB, готино е ама много занимавка, за всяко нещо по кода трябва да ровя, а аз съм свикнал на леснотията с WP и от телефона да си оправям нещата, когато нямам достъп до компютър.

Мисълта ми е има ли някаква тема, която да е като на истински форум, в смисъл phpBB си е готин, структурата му много ми харесва. Тествах набързо bbpress, но това е само плъгин, самата тема за WP трябва да е с layout като на хубав форум. Търсих из нета и не можах да намеря.

Целта ми е да си направя форум на WP, който да има функционалност и визия като на нормален форум, структуриран като phpBB примерно. Искам да може да се пишат ЛС, да има подписи, ранкове, репутации и т.н., както е за всеки нормален форум, но да е с WP или някоя друга по-олекотена и лесна платформа, която може да се управлява от админ панела без да се рови по кода много много.

Смятам, че темата ще е полезна и за други колеги.

Има ли такова животно изобщо?
 
Минах по тоя път и всичко пак си отиде на phpbb.
Пиши на ЛС повече за сайта, готово съм да помогна с phpbb-то безплатно че ме хвана носталгията като го спомена.
Имах няколко премиум теми и плъгини за него.
Мога да ти покажа и последния phpbb фгорум който съм интегрирал с wp.
 
Ползвал ли си го?
Аз последно преди малко по-малко то година и беше доста зле.

Ибаси наглите копелета -
https://wpforo.com/community/qa-lay...eshooting/how-do-i-set-the-forum-to-be-wider/
как изкопирали стака

Не, но ако търсиш форум на wp това е в момента решението, което е активно разработвано и модерно изглеждащо. Недостатък е, че много функционалности са платени.
 
XenForo е много добра система също , с доста добавки и лесна за ползване .

Да, със сигурност, но аз търся нещо безплатно или по-евтино, не става въпрос за комерсиален форум да вадя пари от него, но ако се развие може да пробвам xenforo, заглеждал съм се в него. За мен водещото е да е лесно за управление.
 
Не, но ако търсиш форум на wp това е в момента решението, което е активно разработвано и модерно изглеждащо. Недостатък е, че много функционалности са платени.
Сега им разгледах темите и още не бих го препоръчал за един сериозен сайт, за нещо ей тъй за теста става.
Но пък ако продълват да го развиват ще се получи, макар да не се знае финансово дали ще е конкурентен на останалите.
 

Горе