6 Съвета: как да направим успешен сайт в хазартната ниша

bgtifo

Well-Known Member
Здравейте колеги,

в последно време забелязвам, че много от вас са се насочили към създаване на афилиейт сайтове в хазартната ниша свързана със спортни залози, казино и покер игри. Аз смея да твърдя, че имам опит с подобен тип проекти и за това ще си позволява да ви дам 10 аргументирани съвета, как да успеете с подобен тип сайтове.

На първо време, е необходимо да обърнете внимание на съдържанието. За никого не е тайна, че полезното и добре структурирано съдържание печели сърцата на посетителите. Време е да загърбите скучните статии свързани с що е то футболни залози и имат ли те почва у нас. Насочете се към подробни ревюта на букмейкърите, в които представяте техните услуги. Не пропускайте и най-малките детайли, а включете информация за предоставените опции на различните компании. Винаги бъдете обективни и не възхвалявайте напразно този или онзи.

Следващата стъпка, е да стигнете до сърцето на играчите. Това става, след като им предложите нещо, което не се намира в останалите уебсайтове. Така например можете да сложите видео и снимки от мобилните версии на сайтовете за залози, както и да разгледате бонусите, които те предлагат. Никога не копирайте, а поднасяте уникално съдържание, което да заинтригува читателите. Последните ще се отблагодарят за старанието ви.

Третата позиция е за семантичните статии. Да речем, че имате ревюта на всички известни букмейкъри, в които се споменава за техните услуги, но не се разглеждат в детайли. Направете си блог, където стъпка - по стъпка обяснявате, как и какво се прави. Добавете справки за регистрация на акаунт, депозит, усвояване на бонуси, работа със сайтовете и така нататък. В статиите пишете за конкретни неща, а не разводнявайте контента.

Четвъртото място е за линк билдинга. В случай, че сте изградили полезно и интересно съдържание, то трябва да го популяризирате в интернет пространството. За целта се прилагат различни методи за изграждане на връзки към сайта ви. Моят съвет, е да се съсредоточите към взимане на връзки от авторитетни сайтове и/или блогове във вашата ниша. За целта пуснете теми във форумите за афилейт маркетинг и уеб услуги. Разполагате с варианти за публикуване на платено съдържание с линк или размяна на статии (гест блогинг).

Петото ми напътствие се свързва с употребата на социални мрежи. Последните са много добро решение, с чиято помощ ще спечелите фенове. Направете си страница с анализирани прогнози за футболни мачове, като се базирате на мненията на специалисти. Редовно четете спортните издания в интернет или пресата, за да се запознаете със състоянието на отборите и техните амбиции. По този начин ще градите адекватни предвиждания. Разбира се, не забравяйте, да подчертаете, че не носите отговорност за евентуални загуби.

И последно Ви съветвам да запознаете хората с риска от хазарта и спортните залагания. Много букмейкъри имат системи за ограничаване на депозитите и разумно залагане. Пишете за тях, тъй като по този начин ще информирате посетителите си за възможността да загубят повече пари, отколкото да спечелят.

Надявам се, че съм бил полезен за на колегите, които имат или планират да имат афилиейт сайтове в хазарния бранш. Не се притеснявайте да ми задавате въпроси по темата на ЛС или на имейл [email protected].

P.S.

Извинявам се за евентуално направените правописни и/или пунктуационни грешки!
 
Извинявам се за глупавия въпрос, но реално кои букмейкъри все още предлагат афилиейт за България? Питам за големите букмейкъри като Bet365. Те скоро мисля прекратиха афилиейт системата им за нови клиенти. Тоест не може да привличаш повече хора с линк. Аз скоро мислих да стартирам сайт в тази ниша, но останах доста разочарован от това....
 
Заглавието е малко подвеждащо.Някой като напише "хазартна ниша",и си мисля за казина,не за футболни залози.
Хазарт,лотарии,футболни и всякакви други букмейкъри.Всичко тва е за шараните,които чакат пари от небето.
Да промотирам хазартни сайтове,е все едно да продавам алкохол и цигари,уж законно,ама вреди...
 
Хазарт,лотарии,футболни и всякакви други букмейкъри.Всичко тва е за шараните,които чакат пари от небето.

Лично аз мисля, че много си се объркал, като разбира се не твърдя, че от лотарийните билетчета се печели. По скоро твърдя, че като цяло спортните залагания, не са за шараните, които чакат пари от небето. Ако желаеш мога да изложа и аргументи, не се заяждам.
 
Колегата по-скоро говори за печалба от афилейт и реклама на букмейкъри , от колкото за печалба от прогнози :)
Статията е полезна ако искаш да правиш тепърва сайт на тази тематика и искаш да е класиран добре , но бумът на регистрациите поотмина вече и е доста по-трудно да се трупат регистрации (качествени) ... Въпреки това ако занапред някой читав сайт за залози вземе лиценз има шанс да се привлекат нови клиенти .
 
Да, ако колегата е говорил за печалби от афилиейта се извинявам за глупавия коментар. Аз възстанових работата по един стар проект- алгоритъм за прогнози, и мисля да сложа афилиейт линкове, пък каквото стане в крайна сметка. В понеделник ще се свържа с BEt365 и ще споделя инфо относно афилейта им- дали приемат нови хора или не.
Успех на всички
 
Бета до колкото знам за момента не приемат нови афилиейти, а и махнаха много от стартите, говоря дори за хора от над 5-10 години, които вече не работят с тях, оставиха си някои партньори по тяхна преценка.
 
Аз преди 1 месец кандидатствах при тях. Не ме приеха като причина изтъкнаха, че новините в сайта ми не са достатъчно актуални... Става въпрос за Бет365, но с другите афилиейт програми не съм имал проблеми до този момент. С тази разлика, че от Ефбет прокараха някакви супер изисквания за натрупване на регистрации и активни играчи, които могат да се покрият, но само със сериозен сайт и много работа. Що се касае до Betfair и Winbet там нещата са по-лесни, стига да имате добра идея, как да привлечете трафик.

P.S.

Не правете грешката да създавате еднотипно съдържание, търсете различен контент, който би бил полезен за потребителите. Такова съдържание може да се отнася за иновативните хрумвания на букмейкърите, от сорта на виртуален футбол, електронни спортове и други подобни. Просто следете нещата и ще прихванете трафика.
 
Последно редактирано:
Бета до колкото знам за момента не приемат нови афилиейти, а и махнаха много от стартите, говоря дори за хора от над 5-10 години, които вече не работят с тях, оставиха си някои партньори по тяхна преценка.

Да, и аз бях получил такава информация, но не бях сигурен. Гледам има сравнително нов букмейкър- 1xbet. Ако не се лъжа е руски букмейкър. Та въпросът ми е, знаеш ли те приемат нови афилиейт партньори?
Благодаря
 
@CryptoInvest относно 1хбет нещата не са за форумите... Пиши им на съпорта относно афилиейт програмата и ще получиш точен отговор.

Там нещата са малко по-сложни, но в никакъв случай не и невъзможни!
 
1хбет е страхотен сайт ... на първо четене ... приемат клиенти от българия и имат добра афилейт програма ... Проблемът при тях е че много от клиентите се оплакват че като хванат голама печалба и им правят спънки за тегленето . Аз лично депозирам при тях със скрил и никога не съм имал проблеми , но повечето хора депозиращи с карта имат оплаквания ... Това е и главният проблем хората да избягват сайта ...
 
Бета до колкото знам за момента не приемат нови афилиейти, а и махнаха много от стартите, говоря дори за хора от над 5-10 години, които вече не работят с тях, оставиха си някои партньори по тяхна преценка.
НЕ приемат нови, старите като мен им забрахниха да рекламират, оставиха клиентите. Кой сайтове оставиха, по-тяхно усмотрение , но според мен тези с по-голям трафика, така направиха силните още по-силни... пед@растия.
Мога да ти предложа Efbet
на ефбет в общите им условия пише че си ДЛЪЖЕН да им осигуряваш по 5 клиента минимум...
 
Може да пробвате и уинбет, имат лиценз и афилиейт. За 1хбет този руския сайт нямам представа, но гледайте и за лиценз, добре е да има бг лиценз.
 
Две нови регистрации искат Ефбет за да можеш да теглиш комисионната и поне пет човека да са играли в текущия месец .
Колега, да те допълня, не 2 нови регистрации, а две нови регистрации с ДЕПОЗИТ. И 10 нови регистрации да имаш в месеца, нямаш ли два нови депозита не можеш да си получиш комисионната.
 
Ефбет наистина прекалиха с претенциите към афилиейтите... Разбира се, не е невъзможно да се постигнат техните изисквания.

Алтернативата е в Betfair. Winbet и 1хБет, но за последния пак казвам, че трябва да се внимава и то много.

Очакваме Bwin, които имат лиценз в България, да пуснат вече някаква адекватна афилиейт програма, която да носи дивиденти на уебмастърите.
 
bwin и да пуснат тотално ме изгубиха като клиент ... като стъпиха в българия се регистраирах към техноя афилейт ... 1 месец яко реклама ... близо 400клиента ... и накрая ми пишат че регистрираните от България клиенти ще бъдат премахнати от афилейта ми ... пълни тъпаци ... Никога повече няма да им правя реклама !!!
 

Горе