Канабис - Марихуана

Какво е мнението Ви относно легализирането на марихуаната?

  • Против. Сегашната правна рамка в България е ОК.

    Votes: 8 20.0%
  • За - развлекателни цели. (Сходно на Амстердам, Колорадо)

    Votes: 4 10.0%
  • За - медицински цели. (Сходно на Канада, Дания)

    Votes: 9 22.5%
  • За - развлеактелно и медицински цели. (Калифорния)

    Votes: 24 60.0%
  • Колебая се (50/50)

    Votes: 0 0.0%
  • Друго - посочете в коментар

    Votes: 0 0.0%

  • Общо гласове
    40

TheVengefulOne

Active Member
Здравейте,

В последните години наблюдаваме голямо развитие с легалния статут на растението по целия свят. Любопитен съм какви са настроенията във форума, пък и в България, като цяло.

Темата е в раздел Политика, понеже решенията (забрани, разрешения и т.н.) са чисто политически решения, базиращи се на посоката на общественото мнение на 51%+ от населението.

Личеното ми мнение е, че Амстердам печели много от зеления бизнес. Отделно законодателството в повечето богати държави е все по-благосклонно към канабиса. Според мен това е чудесна възможност за нас да се включим в тази зараждаща се индустрия.

Плюсове:
- Ниски бариери за вход в индустрията. Например не можем да сме конкурентни в автомобилостроенето, понеже пазара е запълнен, тотално зависим от големи капитали, утвърдени пазари, дистрибуторски мрежи и други фатори с каквито не разполагаме.
- Неразвит пазар - чудесна възможност за нови Български фирми да се отвърдят като лидери в индустрията.
- Благоприятни фактори, като ниски цени на ел. енергия (за отглеждане в халета), и добър климат (за high end exclusive BIO отглеждане навън).
Икономически no-brainer.

Минуси:
- Повечето модели не са тествани с времето.
- Все още не сме палъно наясно с вредите и ползите от растението.
- Риск за младите
- Риск за шофьорите
- Риск за операторите на тежки машини


Discuss.
 
Риск за младите - хазарт, цигари, алкохол
Риск за шофьорите - алкохол
Ама държавата си дърпа акцизите... що не го прави с наркотиците/опиатите не ми е ясно.
 
Мразя наркотиците, не съм взимал такива, никога няма и да пипна. Много против тези работи съм.

Обаче. По-скоро съм за легализацията, дори и на тежките наркотици. Който иска да взима каквито субстанции иска. Стига това да става във специализирани заведения под строги регулации и високи цени. Така реално ще има контрол. Но без да ставаме туристическа дестинация за евтини наркотици. Това не е добре. Изкушението за младите ще е много по-малко. Тези хора ще се следят и т.н. Рисковете от употреба на машини, шофиране и т.н. са сходни с тези след употреба на алкохол, така че този проблем вече го имаме.

В един идеален свят, това трябва да се разреши само в определени места със стаи за преспиване. Отиваш там, употребяваш клкото искаш, излизаш само ако си адекватен. Т.е от 2-3 дни не си взимал нищо. Така който иска ще ползва, без да напушава оществения ред и без да се развива незаконен бизнес за милиарди левове.
 
С един колега имаме план да направи Сандански Амстердам на балканите. Имаме много подходящи курорти за това, като слънчака и банско в които може да има обособени зони за това.

Аз съм твърдо ЗА легализацията, защото:
- Когато един продукт се продава незаконно, то тогава няма никакъв контрол от страна на държавата. Или т.е. може да ти слагат всякакви боклуци или да ти разреждат и ти нищо не можеш да направиш. Дори по-лошо - не знаеш какви боклуци ти слагат. За това трябва да има контрол върху качеството. Така няма човек да се натрови.
- Ако се продава в строго определени магазини това ще намали вероятността непълнолетни да употребяват. Няма да елиминира, но поне ще намали. Или на хора във видимо нетрезво състояние.
- Ако се продава в строго определени магазини ще могат да се следят хората колко и какво взимат - така може да се намали злоупотребата.
- Спонсориране на незаконни групировки - чрез наркотиците се спонсорират незаконните групировки ( звучи като рекламите за цигарите ). Ако има контрол, то тогава парите ще отиват в бизнеса и в държавата.

Алкохола е много по-вреден от тревата за хората, но просто защото срещу него няма такава пропаганда и всички го приемат за нещо нормално. Дори когато отида някъде и не пия и започват да ме гледат странно и да ме питат дали ми има нещо, толкова промити мозъци. И след това като се напият като свине и на другия ден искат да скочат пред някоя кола ... но нее, алкохола не е вреден.
Някой има ли познат алкохолик ? Ако да, можете ли да кажете, че тревата е по-вредна от алкохола ?

Ако тревата е забранена, то тогава трябва и кафето, сладкото и алкохола да са. Докато при тревата няма никакво пристрастяване, то при изброените три има и резултатите са много лоши:
Кафе - някой, който пие по 3-4 чаши на ден пробвал ли е да го спре ? Боли ви главата, нали ? Защото мозъка е пристрастен към кофеина. А когато не пиете кафе можете ли да свършите елементарна работа ? Не, нали ? Защото мозъка е пристрастен.
Сладко - диабет, дебели хора и прочее. Вижте щатите и техните 60%+ obese + overweight population. Ние сме плътно зад тях по тази класация.
Алкохол - вижда ли ли сте алкохолик на живо ? Аз да, трагична гледка е. При това съсипва живота на околните, не само неговия. А да не говорим за стотиците ПТП-а причинени от алкохол.


Единствената причина да е нелегална е пропагандата на щатите от 70-80те години ( май е обяснено в първото видео ) срещу наркотиците. Същите тези, които вече твърдят обратното, просто на нашите политици не им е изгодно, защото ще загубят много пари + грешното мнение на обществото по въпроса.

едит:
А има ли още хора, които вярват в тази глупост, че се било затъпявало от тревата ? Познавам един много много добър програмист, свръх продуктивен е. Пуши тревата като обикновени цигари, IQ-то му е сигурно 130+, за толкова години продължава да си е напълно адекватен и дори си има собствен start up ... доста повече от алкохолиците, които спят по пейките, но нали .. алкохола не е вреден, тревата е ..

bwZb2dt.png
 
Последно редактирано:
Еха, какво зелено форумче сме се събрали - 7 на 0 анкетата.

Личното ми мнение е, че пълната легализация и комерсиализация на канабиса е по-скоро въпрос на кога, отколкото на дали. Притесненията ми са свързани главно с това, че изпускаме златната кокошка. В Македония медицинската употреба е легална от юни 2016-та, Гърците - същото, но от по-скоро. При нас дори не съм сигурен, че е имало дискусия по въпроса някога?
А пазара само ще ръсте, и пръвоначалните играчи ще хапнат баницата.

Edit:
Мисля, че дискусиите на живо, в които съм участвал - всичките се водеха по една много порочна теза. Тревата е по безвредна от алкохола. Това забелязах, че обрича 420 каузата. Тревата може и да е по-безвредна от алкохола, но анти-420 настроените - всеки път като отидат на кръчма консумират една и съща марка ракия и хапват една и съща салата (в масата си). А биват карани да са отворени към канабис (наркотици-хероин-кортикостероиди-анатема) - абсурдно е. Няма как с такива хора да се прокара тезата, че легализацията е нужна, поради факта, че тревата е по-безвредна от алкохола. Те са загубени още в секундата която думата "дрога" е намесена в разговора.

Според мен финансовата изгода е ключа към пълната легализация. Но не данъци (защото никой не му пука, че държавата "че крадне повече кинтаж от назе"), а да говорим за потенциалните работни места, дистрибутори, продавачи, склададжии, меринджей, (извинявам се на дропшипърите, малко е прекалено на първо време) ;
Например в щатите, където не всички щати са легализирали напълно канабиса - имат 200 000 души работещи в индустрията. Ако САЩ е 350 милиона, а България - 7 - тогава следва, че при същата актиновст - в България ще има 4 600+ работни места пряко свръзани с канабиса.
 
Последно редактирано:
Ако сте виждали, как изглежда възрастен човек на сутринта, който е пил пил хапче за сън предната вечер - едва ли ще сте против медицинската марихуана. Да не говорим за МС и т.н.
 
Като цяло истинската марихуана е напълно безвредна, да кажем дори полезна. Реално то си е билка, друг е въпроса какво става когато се омеша с разни химии. Като млад съм пафкал много, ама много :) и не бих казал, че има странични ефекти. Легализацията ще стане рано или късно, но за сега монополите се възползват и дерат кожи с цени за боклуци...
 
Като цяло истинската марихуана е напълно безвредна, да кажем дори полезна. Реално то си е билка, друг е въпроса какво става когато се омеша с разни химии. Като млад съм пафкал много, ама много :) и не бих казал, че има странични ефекти. Легализацията ще стане рано или късно, но за сега монополите се възползват и дерат кожи с цени за боклуци...
Аз съм пушил при главоболие, мигренозни състояния. Понякога нурофен не ми е помагал дори, нито 2 нурофена. Марихуаната облеквача моментално. Също така можеш да спиш леко ако страдаш от Инсомния, и можеш да ядеш нормално ако страдаш от Булимия. Ако се предозира, може да съпътства депресия или да станеш бавен. Също при предозиране почваш да развиваш толерантност и не действа ефективно. Както Joe Rogan го каза в цитата по-горе -- и на Чизбургери можеш да предозираш. И на вода. Има водно отравяне (разреждане на кръвта). Това е състояние, при което тялото се лишава от ценни микроелементи, като натрий, в същото време се увеличава сериозно количеството вода в клетките и това общо нетипично състояние на организма довежда често до смърт (Water intoxication).

Има:
• Food poisoning;
• Water poisoning;
• Alcohol poisoning;
• Tobacco poisoning (Nicotine poisoning)
• etc.

И съм съгласен. Модерната марихуана в България я движат 1-2 групировки, които няма да назовавам по ясни причини. Знам от много близък източник, че някои от подчинените им по инструктаж пръскат марихуаната с втечнен хероин за да станеш техен вечен клиент. Загрява се помия херо, вкарва се горещо в пулверизатор и се пръскат главите. Който не вярва -- да си го нач*ка.
 
Преди пуших много, по грам средно, като съм стигал и до 2-3. Това в продължение на година/две. В момента не забелязвам промяна в поведението ми, както физически така и психически. Сега пуша по-рядко, само когато съм изморен и искам да си почина.

Алкохолът е много по-вреден от марихуаната, няма за какво да го коментираме това. Нека да поговорим за нещо друго- Аз лично съм на мнение, че човек злоупотребил с алкохол може да нанесе по-големи поражения върху обществото, отколкото един нормален човек който се е напушил. Тука не говорим за наркомани или алкохолици, говорим за обикновени хора.
. Ако се предозира, може да съпътства депресия или да станеш бавен.
Какво разбираш под предозиране? От марихуаната не може да се "предозира" до такава степен че да умреш. И между другото, като се напушиш губиш продуктивността си, независимо колко си пушил, губиш част от нея. Разбира се ако се "напушиш на гъз" нормално е да не си толкова продуктивен, отколкото като дръпнеш два-три пъти. Също така влияе и на концентрацията по някакъв начин, но тука вече нещата опират до контрол.

Аз лично съм за пълната легализация (медицински цели/развлечение), но регулациите са задължителни.
 
За целта щом всички сте за това.. може да помогнем на обществото да станат нещата за 1-2 години...

Как ?

Ами тука сме стотици с хиляди сайтове... страници, групи и т.н.

Ако всички се включат.. намирате празно място в сайта си и започваме агресивна реклама... за легализация на марихуаната + статии ползи и т.н.
Всичко се получава с реклами...
Имаме ммногомилионна аудитория... просто трябва да се информират хората ...
 
Легализирането е най-малкия проблем. Важен е контрола. А както знаем в Бг понятието контрол не съществува.
В другите държави е ок и няма проблеми. Но там има строги правила, които се спазват и се следи за спазването им от съответните органи. А и не забравяйте, че това ще убие огромна разработена ниша.
 
Преди пуших много, по грам средно, като съм стигал и до 2-3. Това в продължение на година/две. В момента не забелязвам промяна в поведението ми, както физически така и психически. Сега пуша по-рядко, само когато съм изморен и искам да си почина.

Алкохолът е много по-вреден от марихуаната, няма за какво да го коментираме това. Нека да поговорим за нещо друго- Аз лично съм на мнение, че човек злоупотребил с алкохол може да нанесе по-големи поражения върху обществото, отколкото един нормален човек който се е напушил. Тука не говорим за наркомани или алкохолици, говорим за обикновени хора.

Какво разбираш под предозиране? От марихуаната не може да се "предозира" до такава степен че да умреш. И между другото, като се напушиш губиш продуктивността си, независимо колко си пушил, губиш част от нея. Разбира се ако се "напушиш на гъз" нормално е да не си толкова продуктивен, отколкото като дръпнеш два-три пъти. Също така влияе и на концентрацията по някакъв начин, но тука вече нещата опират до контрол.

Аз лично съм за пълната легализация (медицински цели/развлечение), но регулациите са задължителни.
1. Някъде да съм споменал че пия? Защо ако не е едното, трябва да е другото?
2. Можеш да предозираш. Виждал съм напушенячета дрогерчета от много марихуана как не могат да си отворят очите.

Предлагам заедно с легализацията на марихуаната да се промени и закона за оръжията, и да можем да купуваме като в Тексас само с лична карта. Така не само ще оставим друсалките да си стопят мозъка, не само ще оставим натуралната селекция да си свърши работата, ами и всеки дрогер, който реши да ни се изправи, да скача като петле и да се прави на "бате", можем лесно да му пуснем 2 куршума .45 ACP в гърдите около сърдечната област, та хубаво да му се напълнят гърдите с кръв като се опитва да си вземе въздух, хубаво да се помъчи и да гаргари собствената си кръв, а после съда е ясно за кого ще отсъди. За наркомана няма да е.

Като ще става Дивия Запад, да става правилния Див Запад в пълната му форма.
 
За целта щом всички сте за това.. може да помогнем на обществото да станат нещата за 1-2 години...

Как ?

Ами тука сме стотици с хиляди сайтове... страници, групи и т.н.

Ако всички се включат.. намирате празно място в сайта си и започваме агресивна реклама... за легализация на марихуаната + статии ползи и т.н.
Всичко се получава с реклами...
Имаме ммногомилионна аудитория... просто трябва да се информират хората ...
Няма да си мръдна пръста. Това че не съм против не значи че съм много за. Ако го приемат няма да изроптая, понеже не съм либерал, който гледа само да забранява нещо, което не му отърва. Но имаме по-сериозни проблеми да решаваме, отколкото някакво тъпо растение, за да могат 99% от глупаците да могат по-лесно и по-често да бягат от реалността и да бягат от отговорността.
 
1. Някъде да съм споменал че пия? Защо ако не е едното, трябва да е другото?
2. Можеш да предозираш. Виждал съм напушенячета дрогерчета от много марихуана как не могат да си отворят очите.
Първо, никъде не съм казал че пиеш.... :D Като се замислиш 1/3 пият поне един път на 2 седмици ама хубаво пиене не за 1-2 бири.
Второ, уверявам те тия са пушили "друсалка". Пушил съм брутални количества наведнъж, просто заспиваш като пич и след 2-3 часа нищо ти няма сън и се чувстваш свеж.

Предлагам заедно с легализацията на марихуаната да се промени и закона за оръжията, и да можем да купуваме като в Тексас само с лична карта. Така не само ще оставим друсалките да си стопят мозъка, не само ще оставим натуралната селекция да си свърши работата, ами и всеки дрогер, който реши да ни се изправи можем лесно да му пуснем 2 куршума .45 ACP в гърдите около сърдечната област, та хубави да му се напълнят гърдите с кръв като се опитва да си вземе въздух, хубаво да се помъчи, а после съда е ясно за кого ще отсъди. За наркомана няма да е.
Това е една от причините в USA да се стрелят толкова. Щото е супер лесно да си купиш ЛЕГАЛНО оръжие. Но там имат и проблем с успокоителните, които се предписват буквално почти на всеки. А това, че някакви се друсат и правят мизерии и глупости, не означава, че "тия дето пушим трева не мислим трезво". Кофти е всичко да се слага под общ знаменател.

Няма да си мръдна пръста. Това че не съм против не значи че съм много за. Ако го приемат няма да изроптая, понеже не съм либерал, който гледа само да забранява нещо, което не му отърва. Но имаме по-сериозни проблеми да решаваме, отколкото някакво тъпо растение, за да могат 99% от глупаците да могат по-лесно и по-често да бягат от реалността и да бягат от отговорността.
Как да бягам от реалността? Аз да не се друсам с хероин? Това е сериозен въпрос и не е заяждане.
 
Смешно е колко не си наясно що се гърмят сега, по същото време по което и с камиони сгазват хора във Европа. Чети за МК УЛТРА проектът ако наистина искаш да спреш да бъдеш "тъпа овца".

Класика си. Нагъл и едностранчив необективен Либерал който иска дрога, но не и оръжия.

Плюс това аз нямам проблем да се разхождат дебили с оръжие. Ще го гръмна като куче. Между другото жена ми носи оръжие, но няма да коментирам какво. Просто ще кажа, че и теб би гръмнала като куче ако се пробваш.

Така и ще ускорим чистенето на утайката. Да, ще има и жертви от добрата страна, но това е неизбежно. Това е животът.
 
Последно редактирано:
И също не искам някой напушен да ме блъсне докато си вървя по тротоара. След напушване се губи КРАТКОТРАЙНАТА ПАМЕТ, но ти като Дрогер...забрави така ТАКТИЧНО да споменеш, че няма как да имаш добри координации зад волана след употреба на марихуана. Меко казано ти се губят кадри и можеш лесно да сгазиш дете, което изскача на пътя. Ти просто няма да го видиш. Затова много хора ползват лафа "във филма си", просто щото ти липсват кадри. Да не говорим че са НАЛИЦЕ и звукови халюцинации и може да ти се причуе линейка, а то реално да няма.

Когато аз съм пушил, ВИНАГИ и на 100% от случаите съм си СЕДЯЛ ВКЪЩИ. Но повечето копелета гаранция няма да си стоят и не си стоят дори сега вкъщи. Което ги прави потенциално много опасни особено ако шофират. Всеки тъпак с джип ще пуши и ще се качва да кара, гарантирам ти.

Затова и предлагам вие да си пушите, а останалите като нас да вървят с open carry карабини тип AR15 или H&K G36.
 
Последно редактирано:
И след последните ми два поста, ще поясня защо гласувах ЗА, апък се изразих сурово.

Ако почнем със забраните, превръщаме се в Северна Корея. Аз съм ЗА елиминирането на почти цялата регулация, за отворено общество и по-голяма свобода. Но свободата не може да е частична или избираема. Когато имам лицемери насреща си, няма да ги подкрепя.

Не пуша и отдавна не съм пушил и ВСЕ ПАК гласувах със ЗА. За това се иска доста смелост и решителност, надявам се го оценявате. Сега разберете и моята гледна точка. Компромис трябва да се прави и по други въпроси, макар да не ви касаят пряко. Това е дефиницията на "сплотено общество". Да разберете другия.
 
Ще се изразя така : Алкохола е мотивант , а тревата и хашиша са демотивант. Алкохола и трева/хашиш не трябва да се употребяват когато шофираш/ще шофираш. След това започват сравненията. Алкохола като мотивант, може да те мотивира да се забавляваш/щурееш или да те избие на агресия. Трева/хашиш като демотивант , единствено може да те мотивира да стоиш там където си я употребил и да не мърдаш, защото ти е добре. Скоро един приятел от Испания ми изпрати доста як клип (не можах да го намеря за да го кача тук). На клипа се вижда как около 15 човека се бият пред дискотека употребили алкохол и на 5 метра от тях един напушен ги гледа, смее се и си яде дюнера. За - развлекателни цели. (Сходно на Амстердам, Колорадо) -- между другото, то и сега е така, просто е незаконно. Може би, повече искам да влезе строг закон - "Да не се предоставя алкохол на лица под 21 години" и наказанията да са много сериозни. Ако си на под 21 и искаш толкова много да тръкнеш малко алкохол, сядаш си у вас, заключваш се и цялата домашна ракия е твоя.
 
Пичове, както казах съм ЗА легализацията, но да приказвате, че е безвредна - не е. Имам познат, спортна натура, национален шампион по много олимпиади и състезания по науки, който като отиде в университета и започна да ухотребява тая гадост, в момента се е надул като плондер, станал е тъп и бавен, дори не успя да завърши. Там говорим за състояние от по няколко цигари на ден... Най-тъжното е, че и до ден днешен вярвa, че е безвредно, че чак зариби и брат си и няколко свои приятели по въпросната гадост. Последния път като го видях ми се приака направо, познавам го от 1-2 клас. Страхотни родители има и страхотен човек беше той, до преди да си запали по тая глупост. Брат му също, ама и той върви по този път ...
 

Горе