Търся инвеститор за фирма в сферата на телекомуникациите.

Todor.S

New Member
Здравейте,

Имам фирма от една година на пазара, която се занимава с внос на телекомуникационно оборудване от Русия. В момента целта е да бъде изградена и опорна мрежа. Търся инвестиции, за да може да бъде създадена складова база за оборудването, както и за изграждането на опорна мрежа.
Някой може ли да ми даде съвет, как да мога да привлека инвестиции?
 
Мога да съдействам за доста сериозен потребителски кредит 40-80k на изгоден годишен лихвен %. Изискванията са да си осигуряван поне 6 месеца на приличен доход брутно възнаграждение над 1200 ( може и на по - малко, но тогава трудно ще достигнем 80k) да си с добро ЦКР, да не си в списъците с кредитни милионери ( демек да не си теглил по схемата от 5 банки едновременно ).
 
Преди няколко седмици се возих при един бакшиш и ми обясняваше подробно за тази схема :D Ебати, и тука ли налазихте ... няма спасение от тея кредити.
 
Не съм налазил никой и за нищо колега. Явно нямаш сърце да поемеш финансов риск. Пример:Създаваш бизнес за Х лева започваш да печелиш добре отпускат ти фирмен кредит е започваш да работиш с парите на банката, а твоите си ги изтеглил. Утре недай си Боже фалираш горят парите на банката. В други ден дай Боже искаш да биеш една финансова инжекция на бизнесчето защото нещата вървят - ти вече си теглил фирмен кредит имаш брилянтна кредитна история влизаш в бинката и от входа ти правят салям алейкум и ти отварят вратата на мениджър корпоративни клиенти. Аз ти предложих по различен вариант с потребителски кредит, но идеята е сходна. Успех в начинянието, просто се опитах да ти бъда полезен. Аз работя на тази схема и нямам проблеми. Не е чак толкова страшно да вземеш пари от банката на 6.68 % годишна лихва и да печелиш от тях по 50 60% годишно.
 
@lazy boy 6.68% за теб е изгодна лихва? Странни разбирания имаш. Преди две седмици се опитаха да ми пробутат в банката потребителски кредит за 60к лв. на 4.50% лихва.
 
@lazy boy 6.68% за теб е изгодна лихва? Странни разбирания имаш. Преди две седмици се опитаха да ми пробутат в банката потребителски кредит за 60к лв. на 4.50% лихва.
А колко е нормална годишна лихва за такива кредити ?
 
@Svetliooo нямам си на идея. Не взимам потребителски кредити.

Просто казвам, че на мен ми предложиха 4.5%, което е значително под изгодната 6.68%
 
А добре, помислих че си на вътре с нещата.
Има го и друго нещо - разни скрити такси и прочее. Преди няколко години ми се наложи да тегля потребителски кредит и примерно Раймазнен имаха нисък процент, но в край на сметка връщаш повече отколкото при другите. За това не гледаш само процента, ами им влизаш със въпроса - тегля 60к от вас, колко ще трябва да ви върна след N на брой години ? В такъв случай лихва и прочее не те интересува. Банките имат многобройни скрити такси. В това отношение ПроКредит тогава бяха най-добри - на вид имаха висока лихва, но де факто трябваше да връщам най-малко пари там.
 
Svetliooo

Тук си много прав не е от значение лихвения процент само, а и другите условия по договора, които влачат такси след себе си. Усвоих кредита декември 2017 тогава си беше добър лихвения процент 6.68 ( за ДСК става въпрос). Март 2018 от Уникредит Булбанк взех на 4.5. Лихвения процент не е константа той се променя заложено е и по договор.
 
@lazy boy 6.68% за теб е изгодна лихва? Странни разбирания имаш. Преди две седмици се опитаха да ми пробутат в банката потребителски кредит за 60к лв. на 4.50% лихва.

И на 10% на година ще взема сега ако ми дадат не ме интересува какво печели банката от мен интересува ме какво аз печеля с парите на банката. В начлото работих с пари на приятели на 4% на месец и печелих.
Well - Known - Member си във предприемач.сом значи си money maker знаеш, че със 60 k може да направиш и милка с умения, нюх и доза късмет. И защо приемаш предложение за потребителски в такъв размер като пробутване аз бих го приел като финансиране на още една бизнес идея.
 
Не смятам лихвата по банкерски начин ;). Сам си изчлисвам всичко - взимам 50к като давам за тях 100к за Х време (застраховки, таксички и т.н. разходи).
С моментите нива на euribor и тем подобни така се променя лихвата че нямам думи :D.
 
AMitrev
30k лв. на 4.5 % годишна лихва за 120 месеца × 340 = 40 800 лв. Лихвата за година ти е 1080 лв, а годишната вноска 4080. Ако с 30к не можеш за година да изкараш за вноските + не е добре.
 
Последно редактирано:
@lazy boy чакам си ризата.

Какво общо има с темата и лихвите които ти предлагаш за супер изгодни с това какво мога или не мога да правя аз?
Не знам защо си засегнат, но преодолей го.


@Todor.S направи ли си бизнес план, с цифри, графики и картинки (инвеститорите доста обичат картинчетата/графиките :)). Пробвал ли си с eban.org или българският който мисля беше bban (или нещо сходно). Или пусни добре офермени теми в няколко форума (тук, инвестор, и т.н.)
 

Горе