Apple умира?

Айпад убива десктоп и лаптоп, Айфон убива таблет и лаптоп...

Ти винаги виждаш единствено своите нужди. Не знам как се нарича това като психологично състояние, но го имаш. Но дори да не го виждаш ясно, различните хора имат различни нужди, имат различни интереси и правят различни неща. На теб може и да ти е достатъчен един айфон за да си гледаш филми на него и да звъниш на клиентите. Повечето хора на тая планета пък не звънят на клиенти въобще, не колекционират никакви мейли, а за гледане на филми отдавна има много начини. Ако хванем друг заклет почитател на Айфон, сложим ви двамата един до друг и ви наблюдаваме 2 часа, ще установим че правите съвсем различни неща на телефоните. Даже си мисля, че точно ти ще се побъркаш ако те заставим да си ползваш Айфона по най-нормалния начин - да си чатиш по цял ден с френдовете, да си разменяте селфита и да цъкаш игрички. Говорим за една и съща джаджа - на която ти й придаваш философски измерения.

Смартфоните са просто лесно преносими компютри. Съответно някои дейности на тях се правят лесно - ало, снимки, видео, съобщения, игрички. Тяхното предимство е и големия им недостатък - малък размер. Много дейности се правят много по-лесно на лаптоп или десктоп. Това че ти не ги правиш не значи, че други хора не ги правят. Точно по същата причина, поради която ти смяташ твоя айфон за най-подходящото устройство, други хора смятат десктопа за най-подходящото устройство. Успех ако трябва професионално да обработваш видео/фото/аудио на айфон. Или да програмираш на айфон. Или да пишеш книги или други материали. Да те видим каква философия щеше да развиваш ако работата ти беше свързана с нещо такова.

Това е просто джаджа бе да му се не види.

Още се учиш да даваш стойност на нещата. Когато се научиш - ще усетиш, че не хората са различни - а стойностите, оценката, мисленето. Съответно всеки взима решенията в живота си спрямо нивото на стойностите. Но съм забелязъл, че хората не търсят най-доброто решение спрямо стойностите им - това изкривява мисленето им. И цял живот се влачат... лошо няма. Живота е борба.
 
Wireless кога?

То си има за Айфон отдавна. И за Часовника серия 4. Безжично се зареждат... за Айфона е 300 лв за Часовника си влиза в цената му.
 
Другарчета :)

https://www.apple.com/business/

Four colleagues. Two days. One chance. This is Apple at Work.

Боже :) трябва да споделя:

1. Слушалки Айпъл
2. Часовник Айпъл
3. Айфон...

Звъни телефона...
Часовника вибрира... приемаш обаждане през часовника - но в слушалките...
Хендсврии...
0стават 15% заряд в слушалките биииииип.
Връщаш ги в кутията за 3 минути дигат до 80-100% батерия
Звука и команди Siri :)
Свалиш едната или двете всичко спира. Сложиш ги обратно - всичко тръгва...
 
Слушалките са 300 лв.

Докато научих кое как дадох около 400 лв за хендсфриии шитни.... дори джабра за 150-170 лв.... и пак се прецака в гаранционната карта. Не трябвало да го зареждам повече от 6 часа... ебати тъпото.

Ябълката я забравих един път на село и се зареждаше 5 дни и е ток и жица.
 
Както казах по-назад в темата, тези са едно към едно със секта.
8za2MwT.jpg
 
На Ифоне не можеш да теглиш торенти. Също и премахнаха рекордерите на разговори. Голяма балъщина. Откакто си продадох Ифонето 6s плюцъ, родих се, нов човек съм.
 
Както казах по-назад в темата, тези са едно към едно със секта.
8za2MwT.jpg

Beats представи нов модел изцяло безжични слушалки Powerbeats Pro, които се фиксират със скоба към ухото. Моделът използва най-новия чип на Apple H1, който предлага по-бързо свързване и по-стабилна връзка спрямо W1. Powerbeats Pro са предназначени за активни потребители, като са водоустойчиви, а освен това се зареждат от своя калъф за съхранение. При поставяне в ухото слушалките се активират, а при сваляне поставят плейбека на музика на пауза. Интересно е наличието на отделни хардуерни бутони за управление на звука и възпроизвеждането, като можете да използвате или само едната слушалка или двете в стерео режим.

Виж им ревюто от cnet в Ютуб :)

250 $ Света се променя :)
 
На Ифоне не можеш да теглиш торенти. Също и премахнаха рекордерите на разговори. Голяма балъщина. Откакто си продадох Ифонето 6s плюцъ, родих се, нов човек съм.
И на андроид 9 не можеш да записваш разговори току така. Това че не можеш да теглиш торенти не е никакъв минус за нормалния потребител. Аз в торентите не съм влизал от години и не съм умрял.
 
И на андроид 9 не можеш да записваш разговори току така.

За Айфон си има платени приложения. Премиум нивото дава възможност за записи - и в двете посоки. Други само в едната посока... някой изискват набирането да става през Апа... трети преди приемане на разговор дават питане дали с Апа да приемеш.

Има премиум приложения от ниво “телефонен секретар” и след настройки можеш да зададеш кой контакт да работи (да запише) разговора си безплатно за обаждащия се... ако не вдигнеш след 4-то прозвъняване примерно.

Или ако говориш и те търси някой... може да си запишеш и своя глас.

Мда :)
 
Аз съм с Xiaomi и функцията за запис на разговори си идва вградена в операционната система. Няколко години е включена и никога не съм имал проблем. Преди това няколко години бях с Lenovo и ползвах безплатно приложение, което също работеше без забележки. Малко ми е мъчно, че нямам щастието да ползвам премиум приложения за тази цел, но някак ще го преживея. :D
 
Браво :)
 
Стив Джобс бе известен с това, че изисква от себе си, очаква много от другите и най-вече от хората на лидерски позиции.

Когато основателят на Apple e повишавал служителите си до вицепрезиденти, той е имал история, която им е разказвал.

Легендарният изобретател отива в офиса си и вижда, че боклукът не е изхвърлен, за което иска обяснение от портиера. Служителят отговаря, че ключалката е била сменена, а той не е имал ключ, разказва Business Insider.

По думите на Джобс портиерът е бил отговорен за станалото и обяснението, което е дал и е било приемливо.

"Когато си портиер, причините са от значение", е казал американският предприемач.

"С други думи, когато служителят е на по-висока позиция като вицепрезидент, тогава всички оправдания се считат за провал. Той е отговорен за допуснатите грешки и няма значение какво казва", е продължил Джобс.

Това е начинът, по който основателят на Apple различава истинските лидери.

При лидерите няма място за оправдания
Амбициозният бизнесмен е дал следният пример:
"Ако имате нужда от части, за да изпълните дадена поръчка, а пратката от вашия доставчик закъснява, отговорността е ваша, защото трябваше да се уверите, че всички детайли и срокове са ясно определени. За закъсняващата доставка на частите вината не е ваша, но вие трябва да проверите дали те са на разположение."
Още една ситуация, с която Стив Джобс се опитва да обясни колко е важно личното поемане на отговорност от хората на високи позиции гласи:
"Обличам се небрежно за полета си до Тампа, където имам важна среща. Но официалните ми дрехи остават в другия багаж, който авиокомпанията изпраща във Вегас.

Можех да нося чифт официални дрехи в ръчния си багаж или да се облека директно за срещата."
Много хора мислят, че успехът или неуспехът са причинени от външни фактори и най-вече други хора. Ако постигнат успех, казват, че го дължат на съдействието от други хора, ако се провалят, пак прехвърлят вината на трети лица.

Според Джобс това може да се случи, тъй като човек не е способен абсолютно сам да постигне големи успехи. Но успелите хора не разчитат изцяло на останалите. Те предвиждат сложните обстоятелства, проектират най-лошия и най- добия изход от дадена ситуация, имат ясни очаквания, правят план и го следват, наставляват, ръководят, обучават. Те работят чрез другите, но поемат отговорност за крайния резултат.

По думите на основателя на Apple успешните хора се държат така, сякаш и неуспехът и успехът може да бъде контролиран от тях.
 
Боц :)

 
Dear Stamen,

Your pre-order of Mortal Engines is now available for you to download. You can download it now or at any time in the future by visiting Purchased.

Download your pre-order now.
spacer.gif

113x170bb-85.jpg

Mortal Engines
Genre: Action & Adventure
℗ 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.
 
Легендарният изобретател отива в офиса си и вижда, че боклукът не е изхвърлен, за което иска обяснение от портиера.
Интересно. Стиви Жобса вместо да прави дребни, неуместни забележки на хора под него - може би първо трябваше да изхвърли боклука в собствената си къща, или да съм по-точен - проститутките, от които хвана СПИН и гибердяса преди няколко месеца.
 
Интересно. Стиви Жобса вместо да прави дребни, неуместни забележки на хора под него - може би първо трябваше да изхвърли боклука в собствената си къща, или да съм по-точен - проститутките, от които хвана СПИН и гибердяса преди няколко месеца.

Майко Мила! Стиви Жобса умря (гибердяса) през ноември 2011г. от рак на панкреаса. Знаем, че си напорист в желанието да покажеш остроумност, ама чак да пренаписваш житейски истории... чеки малко..
 
Знаем, че си напорист в желанието да покажеш остроумност, ама чак да пренаписваш житейски истории... чеки малко..

Пичага е :)
 

Горе