Избор на куриер за доставки в чужбина

Аз пращам за Европа с БП малки пакети за 6-7 лв. Препоръчано с приоритет и ти дават тракинг номер.
 

От доста време си търся нещо за пратки извън България до 2 кг.
Някой знае ли нещо за тия или са нови гъби? Не е нужно да изпращате запитване. Базовите им цени са из вътрешните страници.
 
UPS за извън Европа, ТНТ в Европа (или Спиди/ДПД), пощите стават също за малките пратки.
Цените на БГ пощи ги вдигнаха повече от тези на пощенските служби в другите европейски страни напоследък, с договор за повече бройки с ТНТ около два 2кг на кантар. Под 1кг повечето пъти са по-евтини.
 
Бтв. в момента пощите отказват да изпращат с препоръка и проследяване към чужбина. Малко е руска рулетка цялото, щото може след 3 седмици да тръгне една лавина от мейли, че хората не са си получавали нещата.
Съмненията ми са, защото в много страни отказват пратките за чужбина, т.е. нашите дали успяват да ги доставят?

Има ли някой наблюдения дали пристигат?
(Дано!)
 
Съмненията ми са, защото в много страни отказват пратките за чужбина,
Пратките на БГПОСТ летят с търговски/пътнически полети за разлика от DHL примерно, които имат собствени самолети. Сети се сам какво става в момента ...
 
Имам хиляди пратки на месец с БГ пощи и знам за какво става въпрос. Конкретно питам за опит в ситуацията.
 
Това какво трябва да означава?
 
Здравейте на всички, и аз дълго търсих вариант за транспорт на пратки.
От цялото ми търсене ще споделя какво намерих: за ЕС - https://eushipments.com/ - в момента преговарям с тях за договора,любезни са,мисля,че цените са ОК.
Другия ми вариант са https://a1post.bg/ - цените им са доста по-високи в сравнение с горните, но аз искам да ги ползвам за ЮК - правят доставки и дотам, докато горните не правят.
Надявам с съм била полезна!

 
Съветвам те да провериш за куриерските услуги на In Out. До колкото знам цените, които предлагат са добри и винаги работят с местни куриерски фирми, които доставят до крайния клиент. Също така трябва да се запознаеш със законите на повечето държави, защото има такива, които не позволяват наложения платеж да е повече от 2к.
 

Горе