Относно задаващата се Световна Криза и Пандемията от COVID-19

Статус
Not open for further replies.
Иначе аз чакам да чуя колко души в Африка умряха от глад днес, ама май ще си остана с чакането.

Да сте чули за COVID в Индия??? За незапознатите, това е държава, в която сутрин всичкото мангал влиза в реката - едни се мият в нея, а други облекчават естествените си нужди. Дезинфектант не вЕрвам да ползват, а и тоалетна хартия едва ли...
 
Да сте чули за COVID в Индия??? За незапознатите, това е държава, в която сутрин всичкото мангал влиза в реката - едни се мият в нея, а други облекчават естествените си нужди. Дезинфектант не вЕрвам да ползват, а и тоалетна хартия едва ли...

Айде без расизъм и в така напрегнатото ни ежедневие, моля.
 
74628268.jpg
 


О, ужас! Цели 84 болни при популация 1,339 милиарда! Пандемия, шок, извънредно положение...
 
Айде без расизъм и в така напрегнатото ни ежедневие, моля.
Че къде видя расизъм? Конотацията на израза "мангал" е изцяло положителна в конкретния случай. ;) Освен това, моето ежедневие не е напрегнато. :)
 
Италия имат +3500 нови случая днеска, вчера имаха +2500. На глава от населението имат 350.
Но не, няма вирус, това в от медиите
 
О, ужас! Цели 84 болни при популация 1,339 милиарда! Пандемия, шок, извънредно положение...
Изчакай няколко дни да стигне до Мумбайското гето.
 
Естествено не те четох докрай, щото си, както винаги досадно многословен...

Целият свят те разбра, че не можеш да четеш, не е нужно да ни предупреждаваш в началото на всеки пост.

На някои хора ги е страх от коронавирус, на други от книжарници, абзаци, букви. Всеки с проблемите си, предполагам. Пусни си телевизора на Шоуто на Слави, там поне няма четене, и без това нямаш кой знае какви мозъчни клетки, които да се притесняваш, че ще загубиш.
 
Аз си напазарих, за да огранича излизанията ми, а не защото очаквам празни магазини скоро. Поне за сега съм далеч от мисълта, че ще се спрат доставки на хранителни стоки. Който иска да се прави на герой и да пише надъхващи постове => ок, но не разбирам защо обиждате. Не виждам някой от запасяващите се да обижда тези, които не го правят.

Поствам какво ми прати приятел италианец, с който разцъкваме игрички от време на време. Това е вестник с починали, които до преди 10 дена е имал по 1-2 страници, а днес са 10.
Смисъл цъкайте си още постове и си правете геройски групички, но повишете си хигиената и ограничете посещенията на роднини и особено по - възстрастните. Аз лично видях пропуски в хигиената ми като докосване често на лице, уста и т.н. и гледам да го подобря. За последните 24 часа в БГ са намерени 10 заразени при направени 200 теста, но ако тръгнат да се правят по - чести тестове със сигурност бройката ще се увеличи многократно. В Италия днес са открити нови 3500 заразени, но като чета по форуми и социални медии бройката е доста по - голяма. Те мисля, че скоро си подобриха начините на тестове и тогава започнаха да излизат тези големи цифри. Не мисля, че в БГ прилагат същите тестове.
 
Аз съм си джермофоб по природа, затова си имам литър дезинфектант за ръце, разпределен в шишенца навсякъде вкъщи, където може да ми е нужен + 1 в чантата - това от години. Хигиена - ок. Дали е достатъчно обаче? Мне. Ако има да ми се случи - ще се. Ако е писано сега да ритна камбаната - ми така ще стане. Няма смисъл да изкупувам магазините, та нормалните хора да не могат да си купят важните за деня/седмицата продукти.

Хора, даже и да се разболеете, повечето от вас ще се излекуват. Що се шашкате? Това не е рак.
 
Последно редактирано:
Целият свят те разбра, че не можеш да четеш
Да се чуди човек защо се пънеш да ми пишеш тогава? ;)
 
Дали е достатъчно обаче?

Не, но е добро начало. Като добавиш и временната изолация нещата са малко по други. Това не лекува, но помага, за да спре разпространението му. За да може да няма много пациенти и лекарите да не решават, кой ще живее и кой ще умре.

Но това с магазините е излишно, за съжаление паниката е взела връх.
 
От тук насетне, всяка година ще има подобни вируси! Защото разбраха, че така по-лесно могат да манипулират хората. На никой така или иначе не му стана ясно кои са рисковите групи и именно те трябва да се пазят.При всички останали с добра имунна система, дори няма и да го усетят. Едва ли всички млади живеят все още с майки, бащи, баби и дядовци. Така, че блокирането на държавата за мен е пълна простотия! Тези, които разчитат само на заплата и не могат да работят от вкъщи, какво правят?- да мрът,но не от вирус а от парична криза. Не всеки има нещо заделено, защото живеем в държава където 70% от населението разчитат само на заплата. Но банките ще работят и ще си чакат падежната дата, както енергото, парното и т.н, но че на теб не са платили понеже принудително не си на работа, а няма как да си готвач или фризьор онлайн, тях това не ги интересува. С вирус или без вирус сметките си вървят, а когато не си работил две седмици, положението може да стане много по зле от американски коронавирус, който цели да си отмъсти на Китай, а след това да събори и ЕС!
 
Статус
Not open for further replies.

Горе