Относно задаващата се Световна Криза и Пандемията от COVID-19

Green Bars

Well-Known Member
Интересно как още няма подобна тема във форума, при условие че се води точно за предприемачи.

Китай в момента е в сериозна криза, повечето от големите заводи все още са затворени, това няма как да не повлияе на световната икономика.
Отделно туризма също ще изпадне в яка криза, чета статии как в момента плажовете по Бали и други източни дестинации са почти празни, празни пазари, празни казина и тн, хиляди хора блокирани по круизни кораби. И това е само началото!

Примерно при грипа ако средно 1 заразява други 4, то при този нов вирус 1 заразява над 10 други.
Тепърва ще има пик на пандемията, и ще се отрази икономически на целият свят.

Та вие какво мислите за тези неща?
 

angelovarna

Active Member
Грип като грип. :)
Може да има известни спадове в производство и за тамошния туристически бизнес, но не мисля, че ще е нещо чак толкова катастрофално.
 

Green Bars

Well-Known Member
Имайте предвид, че цял свят зарежда китайски стоки, а в момента производтвото е спряно.
А за турзима не е толкова еднопосочно, много азиатски туристи посещават не само Европа, но и целият свят. Блокирането на тези азиатски туристи ще окаже сериозно влиание върху туризма като цяло.
 

alex.atanasov

Active Member
Грип като грип. :)
Може да има известни спадове в производство и за тамошния туристически бизнес, но не мисля, че ще е нещо чак толкова катастрофално.
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6 - като се има предвид, че инкубационния му период е 10/14 дни е доста стряскащо. Не знам как е в БГ и какви мерки са предприети, но примерно тук в Малта има доста взети такива. Няма паника, но за сега.. Икономически обаче...
 

Svetliooo

Well-Known Member
Всъщност при този вирус, степента на заразяване е между 2.3-3.5, не е 10. Източник - https://medium.com/@esbaker/why-im-concerned-about-the-coronavirus-applying-viral-growth-data-metrics-to-a-growing-crisis-7b462c9d7265

В началото и аз бях много скептичен, все пак там живеят 1 милиард и 300 милиона души, а се панират за някакъв вирус със смъртност 1-3%. Та там всеки ден от ритане на ъгълчето на дивана умират повече хора, отколкото от този вирус.
НО ... всъщност да си припомним, че това е комунистическа страна и не може да се вярва по никакъв начин на изнесената информация. Вероятно смъртността е значително по-висока от обявената. Това от едната страна, от друга - затвориха петият най-голям град под пълна карантина, когато имаше 20-30 смъртни случая ... случаенос? Кой ще си спре 1/5 от икономиката, заради 20 смъртни случая? Еми не са 20 и са знаели, че е много по-опасно.
Факт е че смъртността е в пъти по-ниска от предишните вируси, но за сега е доста трудно да бъде спрян.
Надявам се да не дойде тук, защото с това застаряващо население, което имаме, ще е абсолютна чума и накрая ще оцелеят само жилавите мангали.
 

Green Bars

Well-Known Member
Защо е за коша?
Видяхте ли от днес новините?
Китай вече показват други цифри, а именно 15 000 нови заболели за 1 ден и 242 смъртни случая за ден / вчера/

Китайските фабрики няма да отворят скоро!

А този John Galt , той ходи в кофата да рови!
 

Горе