Bitcoin / Биткойн

Като технология е пийс ъф шит. Според мен е безумно цял свят да ти гледа в реално време какви преводи си правил. Просто е първата крачка към крипто революция. Времето му отдавна се изчерпа. Не покрива и едно от нещата, за които претендира. Дори ако програмистите решат могат да напечатат още милиард койнчета, стига да искат.
Има по-читави криптота, и няма и едно да може да замени реалния кеш. Засега.
Мислил съм да пусна мое крипто, което може да фиксне някои недостатъци на бай хойн. От 10 000 вида да станат 10 001. Маркетингът ми куца, другото ще се оправя. Бай ти Добри пусна Лев койн, ама не му се получи и сега пак си е на заплата с шеф на главата.
Криптото ще е една безкрайна надпревара, без победител. Винаги ще излиза нещо по-добро.
Щял да пуска проект заменящ недостатъците на Биткойн :D Ти чуваш ли какво говориш ?
Като технология е пийс ъф шит, ама е най-децентрализираната и защитена мрежа в света ? Всяка една друга криптовалулута може да решат да напечатат хиляди, милиони бройки да пуснат в обръщение и тогава инфлацията ще изяде твойте койни, които държиш. Винаги има такъв вариант, съответно има несигурност какво ще решат те. Ти зависиш от тях. После мрежата при биткойн е най-децентрализирана милиони компютри, копчки както искаш ги наричай работят от всички места по света и за да стане 51% атака е много по-трудно от всеки друг койн. Дали нещо ще се промени решават всички хора чрез консенсус дали да мине например от PoW на PoS, но хората са толкова много, че едва ли някой ще допусне някаква тъпотия и освен това се прави soft fork. При някой криптовалути като 40% от обръщенито се притежават от един човек (създателя й) каква децентрализация говорим. дори да има там smart contracts и тнт.
Това е предимството на Биткойн. Други криптовалути имат други предимства, но пък имат недостатъците, които Биткойн няма.
Покрива едно от нещата - Store of value - лимитирана бройка, децентрализирана (никой не притежава 40% от койните, има компютри, които работят по целия свят да гарантират децентрализираната работа на системата както и да подсигурят системата от 51% атака), което те прави спокоен да инвестираш в нея - сигурност, децентрализация, лимитирана бройка, доверие от хората - това е което има Биткойн в сравнение с другите. И тук идва също още една причина всяка една изкарава по-нови и по-добри smart contracts, транзакции и много други технически неща - съотвено има постоянно нови и по-добри. Ако инвестираш В Етериум и например Кардано им е конкурент не знаеш дали Кардано няма да измести Етериум - да ама като има хиляди проекти, тогава половината ще ударят 0 и затова те не са Store of value. Докато Биткойн е един в света на криптовалутите и той не се конкурира. Естествено има други ниши и те са много, които Биткойн не може да запълни и затова има други криптовалути, но да казваш Биткойн е нищо пред другите криптовалути според мен е грешно.
 
Последно редактирано:
Щял да пуска проект заменящ недостатъците на Биткойн :D Ти чуваш ли какво говориш ?
Като технология е пийс ъф шит, ама е най-децентрализираната и защитена мрежа в света ? Всяка една друга криптовалулута може да решат да напечатат хиляди, милиони бройки да пуснат в обръщение и тогава инфлацията ще изяде твойте койни, които държиш. Винаги има такъв вариант, съответно има несигурност какво ще решат те. Ти зависиш от тях. После мрежата при биткойн е най-децентрализирана милиони компютри, копчки както искаш ги наричай работят от всички места по света и за да стане 51% атака е много по-трудно от всеки друг койн. ...
Оф омръзна ми едно и също да дъвчем. Всеки може да провери на blockchain.info, половината от Биткойн ги държат нещо като 300 портфейла. Юзерите зад тях са в пъти по-малко, тъй като всеки ги е разхвърлял по няколко портфейла.
После копането, тъкмо в момента изнасят СТОТИЦИ ХИЛЯДИ Ант майнър 9 ли 19 ли излезе вече, не мога да им хвана простотията. От Китай към щатите, със самолети ги товарят колкото могат да насмогнат. За ква децентрализация може да бълнуваме, като простия миньор не може да се добере до модерна копачка. Продават ти нещо морално остаряло, първо копат с тях после ги шиткат на дребните риби.
После 51% атака умишлено натискат спирачката да не я направят. CEX.IO ли беше пул, позабравих им цирковете, бяха стигнали до 48% и умишлено намалиха газта да не плашат рибоците. Просто се отделиха на нов пул. Отделно, че може да разцепиш биткойна и с малко под 50%, тъй като е вероятностен процес.

но да казваш Биткойн е нищо пред другите криптовалути според мен е грешно.
Ей, не се спряхте да ми вменявате каквото не съм казвал. Биткойн е мания, истерия, рекламен бранд, фетиш, емоция. Сори че толкова рекламно го изтърсих, но Биткойн е най-примитивното крипто, просто защото постави основата. На Сатоши ми ръкава не му е минавало през ум, че постави началото на най-тъпата истерия на века.
Ето ти hyperledger, най-големите корпорации бачкат с него и ти го дават без пари. Това е новата икономика, ама вие не се интересувате от това. Гледате гол четириъгълен на графиката, и "прогнозирате" кво ще се падне на рулетката.
 
Screen-Shot-2014-06-13-at-11.17.16-710x458.png


На косъм бяха да минат 51% и да разцепят Биткойн ако искат.
Тука може да видиш как Биткойн го държат няма и 10 едри китове. За ква децентрализация говорим? Презреният от вас кеш е 100 пъти по-добре децентрализиран.
 
Дори ако програмистите решат могат да напечатат още милиард койнчета, стига да искат.
Да ясно, нищо не разбираш от технологията. Само да кажа за протокола, че бройката остава 21 милиона докато не се появи консенсус между всички копачи, а това точно за превишаване на лимита от 21 милки няма как да се случи. Разбираш толкова от крипто, колкото аз от космически кораби-0леви знания. Подобен бе казусът с Bitcoin Cash- там ставаше въпрос за увеличаване на блок сайза, ама ти тея неща няма как да ги знаеш :D :D :D :D

Пусни си койн, буквално след 10 минути мога да си пусна CryptoInvestCoinBG и какво? Кой ще го купи, кой ще го използва и за какво?

Иначе да, Биткойн е бавен, но както е казал един интелигентен човек: Това е предимство, а не бъг. Но Биткойн си остава най-защитен от към атаки върху блокчейна.


Презреният от вас кеш е 100 пъти по-добре децентрализиран.

Да бе така е, само че когато се напечатат ~22% от общия брой долари така да се каже в обръщение, твоите хартии рязко губят покупателна сила. Моите биткойни от деня в който ги купих за пръв път до сега са с многократно увеличена покупателна сила.

На Сатоши ми ръкава не му е минавало през ум, че постави началото на най-тъпата истерия на века.
Дали? Я провери защо Сатоши ми ръкава както го наричаш създава прословутия бай хойн както го определяш и дали ръкава ми Сатоши е селнал 1 биткойн през това време.
 
Последно редактирано:
Screen-Shot-2014-06-13-at-11.17.16-710x458.png


На косъм бяха да минат 51% и да разцепят Биткойн ако искат.
Тука може да видиш как Биткойн го държат няма и 10 едри китове. За ква децентрализация говорим? Презреният от вас кеш е 100 пъти по-добре децентрализиран.
Тия 50% са били 2014г. то и 2009г е можело да се направи 51% атака ама тогава никой не му обръща внимание да хаби ресурс за "хакване на измислена интернет валута" Когато обаче вече става нещо повече от "безполезна интернет валута" вече е късно да се направи 51% атака.
И това за 300 човека държали по-голямата част от Биткойн също няма да е вярно, ако тръгна да го проверявам. Ти явно работиш с данни от 2009-2014г.

Ето ти hyperledger, най-големите корпорации бачкат с него и ти го дават без пари. Това е новата икономика, ама вие не се интересувате от това. Гледате гол четириъгълен на графиката, и "прогнозирате" кво ще се падне на рулетката.
И с какво ми гарантира децентрализацията и сигурността тоя hyperledger ? И Биткойн е комбинация от Blockchain и .. прочети си, а не само блокчейн

Винаги се сещам за хора от видеота от 2009-2012 година и казват не искаме тия фалшиви пари. Ако бяха купили тогава сега щяха да могат да отидат поне в Ел Салвадор на почивка или да изкарат някой лев.. И да българския лев е фалшив, защото извън България никой не ти го иска нали ? Първо ще го обмениш в друга валута и тогава ще пазариш. Както и при Биткойн, следователно лева е фалшив, колкото и Биткойн.
Някой български ютубъри вече изтъкнаха някои ползи на бедните страни и Биткойн от липсата на банкиране, инфлация, скъпи такси за преводи и тнт.

Bank of Israel Testing Ethereum Tech in Digital Shekel Trial
Bitcoin to become legal tender in El Salvador
Morgan Stanley Buys Over 28000 Shares of Grayscale Bitcoin
Bitcoin ETF - очакват одобрение от SEC
Имаше новини и за Парагвай и другите държави около Ел Салвадор, че също го разглеждат като вариант.
3-тия най-богат човек в Мексико, който има БАНКА казва, че Биткойн е бъдещето.
И не ми се занимава да вадя още мога да ти изкарам още 100 реда

Чакаме твоята по-добре криптовалута - ще задържиш 10-20% от нея и като стане като Биткойн ще си милионер.
 
Последно редактирано:
И с какво ми гарантира децентрализацията и сигурността тоя hyperledger ? И Биткойн е комбинация от Blockchain и .. прочети си, а не само блокчейн
Поне погледна ли какво е, преди да ме караш да чета? Не е "валута".
3-тия най-богат човек в Мексико, който има БАНКА казва, че Биткойн е бъдещето.
Пък Стойчо Керев разправя, че Луната е куха, а Земята плоска. Мъск едни работи разправяше, одруса балъците, после се умълча като пръднал в джамия.
Да ясно, нищо не разбираш от технологията. Само да кажа за протокола, че бройката остава 21 милиона докато не се появи консенсус между всички копачи, а това точно за превишаване на лимита от 21 милки няма как да се случи.
Как точно го правят тоя консенсус, поне копачка на живо виждал ли си? Копат разни мушмули, дето дори теглят заеми и едвам подкарват копането.
Разбираш толкова от крипто, колкото аз от космически кораби-0леви знания. Подобен бе казусът с Bitcoin Cash- там ставаше въпрос за увеличаване на блок сайза, ама ти тея неща няма как да ги знаеш
Дори са ми отрицателни знанията. Само "валутите" с Биткойн в името надхвърлят 50 броя. Всеки се натиска да отхапе от курбана, ако трябва и рингтонове ще му вградят, само да има кой да ги купува. За презрян кеш.
 
Биткойн кеш, diamond, silver, gold...
Bitcoin хлор не знам дали има, сигурно не се харчи това име. Инак щяха да измислят.

Хихи, Шибата ги размножили до едно число с 15 нули отзаде. На всеки жител на планетата има по милиони Шиби!
Айде, не останаха! Дефлационни и ограничени!
 
Последно редактирано:
Биткойн кеш, diamond, silver, gold...
Bitcoin хлор не знам дали има, сигурно не се харчи това име. Инак щяха да измислят.
Виждаш ли, доста си далеч от споменатите от теб 50 броя, защото дори и да ги има, те са мноооого по-малки от Биткойн... достатъчно малки за да не ги знаеш. А ти така го представяш, сякаш всички са равни. Ами далеч не са равни, всяко следващо крипто с Биткойн в името е в пъти по-малко от предишното. Иначе казано, присъствието на думата Биткойн в името не само не прави криптото толкова ценно колкото Биткойн, прави го дори по-малоценно отколкото ако имаше оригинално име. Да направиш ново крипто и да му сложиш Биткойн в името е просто проява на лош вкус.
 
Оня ден си бих баници да се чудя как по дяволите успяват да направят по 100 милиона оборот дневно, с шибания CatCoin. После ми светна. Тия имат борса и не плащат комисионни. Местят го от единия крачол в другия, и coinmarketcap като види големия оборот и го изтиква на първа страница.
Всеки ден научавам за нова мошенгия, именно за това тоя цирк ми е толкова забавен. Дори на мол Малашевци няма да видиш толкова цигания, като у криптото. Някакъв хахо пуснал койнове да се копат на микроконтролерчета, дотам е стигнала простотията.
Инак да, всеки алткойн надгражда Биткойн, теглят му сорсовете и надграждат по нещо. Етер вкара смарт контракти, новите криптота теглят етера и надграждат по още нещо...
Само че защо Биткойн е най-скъп - именно защото е дива мания. Това е причината да не го скъсявам, нямам идея утре до какви висини ще стигне щуротевината.
Верно ако вкарам рингтончета дали ще кълват шараните? Дори ще ги шиткам по милионче бройката, щом фотоколаж можел да струва 65 милиона $.
 
Инак да, всеки алткойн надгражда Биткойн, теглят му сорсовете и надграждат по нещо. Етер вкара смарт контракти, новите криптота теглят етера и надграждат по още нещо...
Идеята зад Биткойн е друга, но ти това няма как да го разбереш.

Това е причината да не го скъсявам, нямам идея утре до какви висини ще стигне щуротевината.
Що бе, в един момент като падне на някакви нива, където спомена, ще направиш огромни печалби. Въпросът е преди това да не влезеш в статистиката на "ректнатите".
Етер вкара смарт контракти, новите криптота теглят етера и надграждат по още нещо...
Коя криптовалута предлага по-добри смарт контракти в блокчейна от Етера?
 
Идеята зад Биткойн е друга, но ти това няма как да го разбереш.
Па нали за това са тия форуми, просвети ме! Ама недей лъга като Андреа, там дето алткойновете били 3% от пазара. Просто не е вярно.
Що бе, в един момент като падне на някакви нива, където спомена, ще направиш огромни печалби. Въпросът е преди това да не влезеш в статистиката на "ректнатите".
Казах, че е казино. Стига сте си измисляли бе хора! Няма логика зад цените, всичко е рандом.
Коя криптовалута предлага по-добри смарт контракти в блокчейна от Етера?
Не знам дали са по-добри, просто взеха от етера и ги имплементираха при повечето от новите крипто.

Туй от форума на инвестора, струва ми се забавно. 2630 полета, щото нали нова икономика, извън контрола на правителства и дрън дрън. Те не че не могат да копат в Китай, ами обичат авиацията и искат малко да се повозят. А новият ант майнър изглежда брутално, 15 кила тежал.
Китайските миньори емигрират в Мериланд, САЩ
smile.png

С един самолет пренасят 200 машини S19.
Необходими са им 2630 полета за да изнесат 526 000 S19
Цена за транспорт на 1 машина S19: $143

A Chinese logistics firm is airlifting 3 metric tons (3.3 tons) of bitcoin mining machines to Maryland as the Chinese government cracks down on the industry.

Photos appearing to show the equipment packed up and ready to be airlifted
Guangzhou-based Fenghua International told CNBC it is airlifting 3,000 kg (6,600 lbs) of machines to Maryland.
This weight of mining machines “would be about 200 units of S19,” Thomas Heller, chief business officer at Compass Mining, told CoinDesk. An Antminer S19 Pro weighs about 15.2 kg. With a hashrate of about 95 terahashes per second, 200 of the machines equate to 19,000 TH/s.

50 exahash per second of mining capacity in China has been turned off recently, or the equivalent of 526,000 S19 machines. One EH is equal to 1 million TH.
That gives about 80,000 metric tons of machinery potentially sitting idle.

BitFuFu Lucky Su, [23.06.2021 04:41] "Thousands of S19j have been shipped in Kazakhstan and the U.S."
 
Просто няма смисъл :D :D :D :D
Я няма, случи се един дето не повтаря едни и същи простотии като зомби.
Гледай го чичака, уж не може да се види и пипне криптото, ама го пазят с автоматично оръжие!
06172021_Bitcoin-Mining-Russia_151619-1020x675.jpg
 
Ама недей лъга като Андреа, там дето алткойновете били 3% от пазара. Просто не е вярно.
За разлика от теб аз не говоря наизуст. Процентите ги изчислих лично. Тогава ми стана любопитно какво наистина е разпределението на криптовалутите в общата капитализация. Защото и аз имам своите предположения, едно от което беше че всички тези хиляди нови криптовалути дето се появяват постоянно завземат пазарния дял от другите на по-предно място. Като знаем че са хиляди, това наистина звучи страшно много. На практика обаче всичко от 101 място нататък представлява едва 2-3% от всичко, а не както ти изглежда... може би 30%.

Същия проблем имаш и с представата за колко ток се харчи за копаене. Намерих ти информация че е 0 цяло и колко там %, но ти пак си го представяш все едно е 30%.

Преди да плямпаш, поне си направи труда да проучиш нещата. Сега вземи калкулатора и сам изчисли каква е капитализацията на койните от 101 нататък, после ела да съобщиш. Чакам резултата от сметките ти.
 
За разлика от теб аз не говоря наизуст. Процентите ги изчислих лично. Тогава ми стана любопитно какво наистина е разпределението на криптовалутите в общата капитализация. Защото и аз имам своите предположения, едно от което беше че всички тези хиляди нови криптовалути дето се появяват постоянно завземат пазарния дял от другите на по-предно място. Като знаем че са хиляди, това наистина звучи страшно много. На практика обаче всичко от 101 място нататък представлява едва 2-3% от всичко, а не както ти изглежда... може би 30%.

Същия проблем имаш и с представата за колко ток се харчи за копаене. Намерих ти информация че е 0 цяло и колко там %, но ти пак си го представяш все едно е 30%.

Преди да плямпаш, поне си направи труда да проучиш нещата. Сега вземи калкулатора и сам изчисли каква е капитализацията на койните от 101 нататък, после ела да съобщиш. Чакам резултата от сметките ти.
Спомена, че АЛТКОЙНОВЕТЕ вземат 2-3 % от капитализацията на криптото, пък то на практика само Етер отхапва 30%. Не е ставало въпрос от 101 нататък.
 

Горе