Сектата на ковидитите

Знам, че е почти невъзможно за ковидите да мислят, но нека помислят върху това.
 

Прикачени файлове

  • FB_IMG_16272386245318721.jpg
    FB_IMG_16272386245318721.jpg
    141 KB · Преглеждания: 8
Знам, че е почти невъзможно за ковидите да мислят, но нека помислят върху това.
Спекулант, сектант, промит мозък :D :D :D
 
Моя човек в Швейцарска медия

 
За пръв път в човешката история можем предаваме заболяване, което нямаме на тези, които са имунизирани против него....
 
Освен това, такова разделение на крайни ваксъри и антиваксъри (както се заформя тук, но и навсякъде другаде), както и привилегии за ваксинирани с/у неваксинирани, или пък задължително ваксиниране, както се случва сега в Гърция, никога не трябва да има. Всички губим от това.
Това много хубаво го казваш и е така, но чул ли си някой от загрижените за здравето на хората лица по медиите да говорят за разделението като проблем? Разделението се получава, защото се налагат едни неща, с които повечето хора по начало не са съгласни. Не само това, а и икономиката потъва и създава цяла палитра от допълнителни не-медицински проблеми. Хората са недоволни и изнервени. Дори в комунистическите държави няма как да задължиш всички хора заедно да направят нещо задружно и щастливо с пълно съгласие, винаги има група от неводолни. В случая с короната, мерките и иглите, повечето хора са в несъгласие и сблъсъкът е неминуем.

Според мен това е и целта - разделение. Аз и преди съм го казвал. Не е въпроса в короната, наистина има куп други много по-смъртоносни проблеми, за които и преди това не е ставало на въпрос. За щастие, короната не отговори на първоначалните очаквания за апокалиптичен вирус в стил Черната Смърт. И хората го виждат това въпреки неспирните всявания страх по медиите и дори въпреки че някои хора загубиха свои близки. Просто загрижеността на правителства, институции, медии, знайни и незнайни лица, е в пъти повече от необходимото. И не спират, продължават да натискат, което води до още повече недоволство и разруха. Заради това е много лесно да се отсъди, че целта не е да спасим човечеството от злия вирус. Целта е разделение, или нещо което се постига чрез разделение.

Единственото решение на проблема са всички да бъдат ваксинирани - това е позицията на тези с власт. И след като всички бъдат ваксинирани, да бъдат отново затворени. И отново ваксинирани. И отново затворени. И до кога така? Как да няма разделение при това положение. На път сме дори доброволно "ваксинираните" да започнат да застават на страната на анти-корона-ваксърите.
 
Опитна мишка обаче няма да бъда.
Да припомня и този проблем дето се мъчат да инжектират младите и дори децата с веществото. Ето:

1627251545810.png
От началото е ясно, че младите нямат абсолютно никакъв проблем с короната, ама никакъв. И сега този се опитва да ни убеди, че видиш ли, младите ще измрат ако не им бъде вкарано вещество. И това е само един от твърде многото абсурди. Могат да измислят какви ли не доводи и колкото по-дълго го правят, толкова по-убедително ще звучи... за слабите души поне.

Въобще за всеки проблем, който не може да се тества бързо и безплатно от всеки човек, могат да се измислят много убедителни причини защо е истина и защо е лъжа. Същото е с плоската Земя например. Понеже обикновения човек не може ей така да излети от планетата и да хвърли око от там, то няма как да убедиш който и да е, че планетата е кръгла (или плоска). Просто няма нагледни доказателства.

При короната дори не става въпрос за доказателства. Имаме хора с власт, които просто казват едни неща и очакват единствено съгласие. Аз го казах и преди, дори случаите да паднат на 0, те ще продължават с филма. Ще кажат "Да, случаите може да са 0, ама за всеки случай трябва да приложим еди какви си мерки".

Преди пуснах пост за това, че в Исландия при 85% "ваксинирани" затягат отново мерките. А знаете ли колко са официалните смъртни случаи там? 30. И не за ден, не за месец, а от началото. Или 87 смърти на милион. Някъде по дъното на класацията са спрямо други държави, и въпреки това мерки. Просто трудностите дето се създават навсякъде в момента толкова надвишават необходимостта, че логичния извод е, че короната е просто предтекст за да се приложат тези трудности.
 
Ехааа, вече и Земята стана плоска...
Наистина ли не схвана смисъла в изречението???

Добре, специално за теб да го кажем на по-разбираем език: Искат да ни накарат "да мачкаме таралеж с гол гъз", под предтекст, че са загрижени за живота и здравето ни. ;)
 
Моя човек в Швейцарска медия

И моят, но медията е шведска. ;)
 
Ехааа, вече и Земята стана плоска...
На теб ти е смешно, ама пробвай да докажеш пред някой плоскоземец, че Земята е кръгла. Както и да мериш хоризонта, все е равен. Единствено можеш да хванеш този плоскоземец, да яхнете една ракета и да напуснете планетата, което по обясними причини няма как да стане. Но дори ако можеше да стане, пак е възможно при вида на кръглата планета плоскоземецът да намери обяснение. Ще каже например, че е халюцинация... най-вероятно правителството изпраща определени вълни над плоската земя, които така променят възприятията, че човек да си мисли че вижда Земята като кръгла.

Виждаш ли, въобще не е трудно да се убедиш в нещо и колкото и да те притискат до стената, все да измисляш невъзможни за доказване обяснения.

За обикновения човек обаче няма практическо значение дали Земята е кръгла или плоска. Докато тази постановка с короната засегна човечеството, най-вече в негативен план. И всичко заради идеята, че един мистериозен вирОс обикаля планетата и иска да умори всички.

Година и половина водим тази идеологическа борба. Сектантите в общи линии повтаряте каквото сте чули по новините. И то не ви интересуват толкова нещата дето казват, колкото начина по който ги казват. Медиите всъщност понякога показват и нашата гледна точка. Нали би се съгласил, че Мангъров изглежда едва ли не нощува в телевизията. Но от начина по който медиите съобщават нещата можем безспорно да заключим, че са на страната на идеята, че короната ще ни убие всички и трябва да спазваме каквито мерки се налагат. Мангъров служи само за малко интрига, да си намират феновете на медията срещу кой да плюят.

Та те буквално могат да съобщят в сутрешните новини "Ваксините със сигурност ще ви убият до 6 месеца!", и това ще мине между капките когато в обедните новини продължат да разправят колко са безопасни. В нета веднага ще се появят мнения "Видяхте ли признаха, че ваксините ще ни убият", които до вечерта ще бъдат отговорени от сектантите с "Объркал си се, преди малко чух във вечерните новини, че са безопасни".
 

Сега разбрах защо сектантите са се хванали толкова здраво за вируса. То е очевидно, но явно съм отказвал да го приема. Това са хората, на които короната им идва като далавера, които имат финансова изгода от цялата ситуация. Това по default го знаем за политиците, но важи и за немалкия процент от бизнеси, които просперират на фона на много други затъващи бизнеси. То е толкова ясно. Ако от първата половина на 2020 ти валят в пъти повече парички, защо по дяволите ще искаш тази радост да приключи? Короната ти е пръв приятел и като такъв ще вярваш в нея и ще я защитаваш до последно.

Изключвам Тедката, той просто е твърде наивен страхливец.
 
Австралийците имат нужда от малко французи и гърци да им поразбутат нещата. Там наистина е действащ тоталитаризъм.
 
За съжаление протестите не вършат много работа. Те са начин на изказване на мнение, но за да се случи нещо трябват действия. Това е разликата между организираната престъпност (всичко това над народа) и народа - народа не е организиран.

Бизнесите (магазини, ресторанти, кина...) стоят по средата и имат основна роля в прокарването на всички тия промени. Но те трябва да осъзнаят, че са само пионки за организираната престъпност и в крайна сметка много от тях ще загинат (като бизнес). Всички тия хора по протестите са техни клиенти. Докато даден бизнес налага мерки за да спести от глоби, в същото време губи клиенти. Аз лично съм бойкотирал големите хранителни вериги и си пазарувам от по-малки такива, с което съм ощетил големите и наградил по-малките със стотици левове от началото. Те може да не са получили глоба от организираната престъпност, но със сигурност са получили глоба от мен и вероятно много други.

Почти същото е и при хората. Някой за да си спаси работата ще предпочете да спазва мерки и да си инжектира отварата, но с това си действие подкрепя действията на организираната престъпност, която в един малко по-късен етап ще го смачка така или иначе. Хиперинфлация, увеличаващи се забрани... най-общо диктатура. Абсурдно е да се очаква спасение от организираната престъпност след като организираната престъпност е създала проблемите по начало.

Само сектантите си мислят, че всичко е за доброто на човечеството и единствената цел е да се спасим от апокалиптичния вирОс. Но е очевидно дори за необразованите, че нещата не са точно така и вирОса е само предтекст да се извършват разни други антихуманни действия.

С подобни действия е още по-трудно, като гледам как народа обикаля и купува всичко какво види "на промоция" от веригите. Глад и немотия. Ще видим есента дали няма да помогнат протестите в развитите страни. Тук е ясно - нашите заблудени съграждани си търсят все още вожд, който да ги оправи. А между другото в ЕС ще прокарат закон, чрез който може да следят личната кореспонденция на всеки един от нас. Имейли, чатове, социални мрежи - всичко.
 

Сега разбрах защо сектантите са се хванали толкова здраво за вируса. То е очевидно, но явно съм отказвал да го приема. Това са хората, на които короната им идва като далавера, които имат финансова изгода от цялата ситуация. Това по default го знаем за политиците, но важи и за немалкия процент от бизнеси, които просперират на фона на много други затъващи бизнеси. То е толкова ясно. Ако от първата половина на 2020 ти валят в пъти повече парички, защо по дяволите ще искаш тази радост да приключи? Короната ти е пръв приятел и като такъв ще вярваш в нея и ще я защитаваш до последно.

Изключвам Тедката, той просто е твърде наивен страхливец.

Не искам да политизирам здравната тема, ама тая теория обяснява друга странна зависимост. А именно, как така всички най-върли кови сектанти са поддръжници на ГЕРБ и Баце? Ето защо... :)
 
След тази информация възниква логичният въпрос: Защо ваксинираните са освободени от носене на маски (разбирай наградени за нагъзването), след като си остават преносители на вируса???

Само пълен тъпанар не може да види колко нелогични и неадекватни са така наречните мерки. И следва резонното съмнение в цялото това театро, защото отказвам да приема, че средно интелигентни хора и дори медици могат да измислят такива дебилщини.

 
Не искам да политизирам здравната тема, ама тая теория обяснява друга странна зависимост. А именно, как така всички най-върли кови сектанти са поддръжници на ГЕРБ и Баце? Ето защо... :)
Депутат от ДБ преди минути- 26 човека от обкръжението ми починаха от Ковид, дори и личният ми лекар. И всичките неваксинирани.
Здравният министър на Радев преди минути - от ваксина никой не е умрял, но от Ковид може и да умрете.
 
Депутат от ДБ преди минути- 26 човека от обкръжението ми починаха от Ковид, дори и личният ми лекар. И всичките неваксинирани.
Здравният министър на Радев преди минути - от ваксина никой не е умрял

Е, и?
 
Проф. Михайлов от БСП преди минути: Кога ще започне ваксинация и преди децата.
Е, и?
Нещо обърнаха палачинката.
Политиците си играят тяхната игра, въпроса е, че тук всички герберсти са Кови сектанти! Или не е така?
 

Горе