Как си обновявате страниците?

scorebg

Active Member
Здравейте,
Един такъв въпрос, как си актуализиране страниците, без да губите позиции. Честно казано, в момента който редактирам, макар и нещо съвсем дребно, правописна грешка, невалиден линк, веднага статията губи поне 3-4 позиции. Да, въпросът ми е Вие как процедирате в този случай.
 
Винаги съм се чудел по какви критерии определяте как една статия губи позиции :)
В сърч конзолата проверявате ли по какви ключови думи най вероятно са открили тази статия :)


примерно тази статия https://mamaitati.com/surogatno-majchinstvo/ е излязла при търсене на около 20 ключови думи и е кликната на 9 ключови думи за последните 28 дни

Идеята ми е, че никога няма как да знаеш потребителя какви ключови думи ще въведе при търсене
 
Последно редактирано:
В сърч конзолата проверявате ли по какви ключови думи най вероятно са открили тази статия
Да, и думата е една... за нея писана статия и нейната позиция е загубена след промяна.. и това не се случва за първи път.
 
При мен по-скоро е обратното, дори да да падне за ден 1-2 места назад после дърпа по-предни позиции.

Винаги съм се чудел по какви критерии определяте как една статия губи позиции :)

Например така

gsca.jpg
 
При мен по-скоро е обратното, дори да да падне за ден 1-2 места назад после дърпа по-предни позиции.
Е значи да изчака, така или иначе нищо друго не зависи от мен. Пък търпението е добродетел, а за отношенията с Гошо, направо задължително.
 
В момента дори е за предпочитане да се обновяват страници, ако предлагаш някакво съдържание, това се прави с цел да се вижда, че е актуализирано и е в крак с времето. Затова се ползват все по-често и плъгини с които да се отразяват съответните промени и да се маркира какво е променяно в статията и какво и с каква цел е добавяно вътре (примерно, ако нещо вече не е актуално, добавяш новото което е за статията, но старото съдържание също остава в страницата, но като вече редактирано и неактуално, така увеличаваш и размера на статиите най-малкото). От лични статистики за сайтове с ревюта или друг такъв тип съдържание това има положителен ефект, а не обратното :)

Torbalan- какъв тул ползваш за следене на позициите :)
 
Последно редактирано:
Еми 8-ма позиция, сега съм на 16-та за 2 дена... единственото което промених - смених кода на един банер и това е ...
в момента минава ъпдейт, от 17ти го ролват

а на въпроса ти, гугъл се кефи да си обновяваш съдържанието. ако ти падат позициите, търси проблема на друго място.
 
Мисълта ми е, дали пак ще има сменяне на позиции по клуючови думи нагоре, надолу?
Как мислиш?
то по-това се познава, че има ъпдейт. като има голямо разместване на ключови думи нагоре-надолу. https://algoroo.com/ примерно виж последната седмица
 
"веднага статията губи поне 3-4 позиции" гонят те параноите според мен. Аз в моят нища сменям заглавие и се появявам със старото и с новото заглавие, т.е. ГГ ги показва и по двете, като сам си ги сменя, според това, кое е по-уместно. Има думи по които се денси повее. Пример сори за примера, но дали след няколко дена или седмици ще са същите резултатите.
Проблемът е другаде и дори може да не е проблем.
 
Значи по-скоро от това ще са промените в позицията... не от това, че съм сменил два банера... пак ще има някаква тесла от гошо.
При ъпдейт имат проблем сайтовете с неправилна оптимизация. Ако си работиш по правилата на гугъл шанса сайта ти да падне от ъпдейт е минимален.
Ако знаеш какво правиш няма да имаш проблеми. Постоянно се сменят позиции на сайтовете. Може конкурентите ти да са подобрили сайта си примерно и да си паднал надолу. Търсачките стават все по умни с всеки изминал месец. Очакваме неочакваното като става въпрос за Сео
 
Значи, видях някакъв австропитек ми корирал част около 15 % от там пада униклаността на от статията... сега една позиция пред мен., но щом се играе така, почвам и аз .
Въпреки, че е с по-нов сайт..
 

Горе