Банкова сметка в чужбина

wordadd

New Member
Сигурно много от вас са се сблъсквали с необходимостта да разполагат с банкова сметка в чужбина, например Щатите, Канада, Обединеното кралсто или др. Ако знаете някакъв начин да се регистрира такава за български граждани от България ще се радвам да споделите.

ами купиваш си вестник капитал там има реклами на фирми които регистрират офшорни компании, сметки, фондации, университети....

Tsanko каза:
Това е доста рисковано, защото всички тези фирми се следят :)

Бате не е незаконо да си регистрираш чуждестрана фирма или сметка :) така че няма смисъл от параноя...

Другата опция е по интернет да си я поръчаш през чужда фирма която се занимава с такива регистрации ама това ми се струва по рисковано...

трета опция Жорката я сподели отиваш наексурзия влизаш в първата банка и си ок (в ЕУ само с лична карта :))

coolice каза:
ами купиваш си вестник капитал там има реклами на фирми които регистрират офшорни компании, сметки, фондации, университети....
Това живо ме интересува - само чрез Капитал ли мога да получа такава информация?????

Информация има навсякъде в нета :) Но си мисля че в капитал рекламират фирми които ще измислят сериозно решение за твоя бизнес а не някои тукощо светнат адвокат които решил да риселва за някои от големите :)

ПП. Има една доста сериозна книга на български за офшорни компании издавана е преди няколко години (тъмо жълта с твърди корици) Там на доста разбираем език е обяснено всичко...

"ПП. Има една доста сериозна книга на български за офшорни компании издавана е преди няколко години (тъмо жълта с твърди корици) Там на доста разбираем език е обяснено всичко..."
Това може ли да се намери в книжарниците?Или къде?

"Това е доста рисковано, защото всички тези фирми се следят"
Че това не е ли законно да имаш чужда фирма?

"Отивайки на екскурзия някъде, влизаш в банката и си отваряш. Друг начин не бих ти препоръчал. Или с проверена от познат фирма."
Това дали става навсякъде за българи?Тези банки нямат ли изискване за гражданство?И ако някой друг тук го е правил иска да питам дали ако го направиш тази банка праща информация до България че имаш банкова сметка там или при надвишаване на определена сума?

Между другото ако някой го е правил да даде име на банката.

Книата може да я потърсиш на славеиков но е старо издание така че може и да я няма ....

Не е незаконо да притежаваш чужда фирма (дялове от такава) ако имаш 1 акция от Гугъл имаш 1/брои акция, част от Г и си съсобственик :D в регитъра ще те впишат като минеш 5 процена :D

Дали става навсякаде не съм напълно сигурен (китаи може да ти искат и нещо друго) но за евро съюза е съшотото все едноче ще отидеш в локалната си банка (един вид като в САЩ да идеш в друг щат) Щом онзи немец от дето живее във враца успя да осъди бг да му плащат немските социални помощи 500€ за безработен тук за какво говорим при някаква си сметка........

Tsanko каза:

Няма такова нещо - нето се следят, нито е незаконно. Имам познат който работи във българска фирма, която се води собственост на офшорка, което е направено с цел да не плащат големи данаци от продажбите в България (въпреки че сека с новия нисък корпоративен данък не съм сигурен дали е все още изгодно).

BTW супер много компании в БГ са собственост на офшорки.

georgimateev каза:
Отивайки на екскурзия някъде, влизаш в банката и си отваряш. Друг начин не бих ти препоръчал. Или с проверена от познат фирма.

Това с екскурзията май нумя дя стане дя те кажа, понеже като ти видят че постоянния ти адрес е в БГ, няма да ти направят сметка.

Ако си студент или живееш там, имаш адрес и всичко е точно, но точно с екскурзия няма да стане.

Tsanko каза:

Кое му е рискованото да те следят? Ако нямаш какво да криеш къде е проблема?

E-Business каза:
Tsanko каза:

Кое му е рискованото да те следят? Ако нямаш какво да криеш къде е проблема?Имам фирма в USA от 4 години

Поръчах си дебитна карта, която върви с сметка в американска банка от тия - https://www.soleproviderusa.com/
Трябва ми за нещо конкретно, а и ми стана доста интересно.....тия Virtual Money® Inc. много ги фалят на 1-2 места, че искам да видя що за птица е това....

От: Банкова сметка в чужбина

Поръчах си дебитна карта, която върви с сметка в американска банка от тия - https://www.soleproviderusa.com/
Трябва ми за нещо конкретно, а и ми стана доста интересно.....тия Virtual Money® Inc. много ги фалят на 1-2 места, че искам да видя що за птица е това....

FERRARIST ако още все четеш можеш ли да кажеш какво стана с това.

Горе