Автомат на BoxNow/Sameday/Econt/Speedy

Stas88

New Member
Здравейте, Предприемачи! Някой от Вас интересувал ли се е от поставянe на автомати за пратки на територията на негов обект? Какви са изискванията за място, добра ли е наемната цена заплащана от куриерските фирми? Смятам да пусна запитване към някои нови на пазара, но бих се радвала, ако някой вече се е сблъксвал с това, да сподели опит! Благодаря предварително!

Здравейте Стас 88 и добре дошли в нашия форум в който взаимно помощта и уважението са на първо място :D

До колкото съм запознат и информацията с която разполагам, която е чута от приятел на приятел, който я знае от негов приятел (силно достоверна) :p 😂

Ще говоря за Еконт и Спиди. Та работа с техните автомати не са част от "партньорските им програми" за които можеш да кандидатстваш. По скоро те си избират локация и работят с техни вече договорени партньори.

Еконт няма много, но поставя автомати главно на бензиностанции ОМВ и в някой Лидъл или мол
Спиди имат повече и главно работят с Кауфланд, била, Фантастико и Метро

И на двете фирми не им се ползват много автоматите, това може да се види и от постоянните отстъпки (10% на Еконт) и преференциални цени (от 2.99лв на Спиди).
Главната причина за това е плащането с карти по банков път и невъзможността да ползвате услугата преглед и тест преди плащане. Българинът си харесва кеша, също да види и пипне продукта преди да го плати:p Според мен и при другите фирми няма да е по различно.

Ако след запитването Ви към другите фирми можете да споделите повече информация ще сме благодарни.

Здравейте, благодаря за полезната инфо, partytime! Ще пусна ъпдейт и от мен, ако ми отговорят в скоро време!

Здравейте, колеги! И аз се интересувам от темата, най-вече от Box Now. Гледам вече ги има на почти всяка улица, като в някои гаражчета си е направо плашещо колко много клетки са сложили. Знаете ли как работят, колко заплащат, какви са им условията? В сайта имат някаква информация, но изглежда недостатъчна, за да може човек да си направи изчисленията дали си струва да се занимава.

Здравейте. Аз имам обект във гр.Стара Загора ул. Панорамна 2 имам три автомата Spidi sameday bow now. Като цяло хубаво е от гледна точка на това ,че с сериозни фирми и плащат на време и е заложено всяка година ДО 10% увеличение на наема. Иначе парите с малко и машите на пръв поглед безобидни доста ток изразходват. Ако някой иска по подробна информация може на лс

Здравейте. Аз имам обект във гр.Стара Загора ул. Панорамна 2 имам три автомата Spidi sameday bow now. Като цяло хубаво е от гледна точка на това ,че с сериозни фирми и плащат на време и е заложено всяка година ДО 10% увеличение на наема. Иначе парите с малко и машите на пръв поглед безобидни доста ток изразходват. Ако някой иска по подробна информация може на лс
Здравейте, аз бих искала повече информация, ако е удобно.

Това не се ли случва само ако си наистина на доста добра локация. Или с две думи - може да се развива такъв бизнес, ако предложиш атрактивно място с голям трафик и липсващи офиси на дадените куриери? Не всеки може. Селските мини-супермаркети са добра идея да вкарат и едни автомати - хващат 2-3 села в околностите. Едно 5 души, максимум. А интернет вече е навсякъде. ;)

Брат, трябва да провериш дали наблизо до теб има такива кутии и ако няма виж кои са най-далече и ги питай тях.

Защо ти е централно место със голям човеко поток. Пращат ти линк на телефона със локацията и код за пратката. Интересуват се само от достъп до машините 24/7 и ток да имат.

Аз до колкото знам на BOX NOW, а вероятно и на другите куриери, автоматите могат да се зареждат соларно. Въпросът е какъв наем плащат. Наблюдавам, че боксът дърпат доста напред и все повече от техните машини се появяват. Дори някои наемат стари магазинчета, в които поставят само автомати и предполагам, че получават добри пари или комисионна от BN, тъй като наемът на тези магазинчета е поне 600-1000 лв.

Защо ти е централно место със голям човеко поток. Пращат ти линк на телефона със локацията и код за пратката. Интересуват се само от достъп до машините 24/7 и ток да имат.
Абсолютно, брат. Не е нужно да има човекопоток, а да живеят хора наблизо, защото се праща до най-близкия адрес. Не е нужно човека да минава постоянно от там, а да стигне до автомата за 5 минути, дори и да е в най-забутаната улица.

Горе