Автомивка на самообслужване

Albashare93

New Member
Обмислям вариант да инвестирам в автомивка на самообслужване. Всякакви съвети и коментари ще ми бъдат от полза.
 
Последно редактирано:
Искаш съвет, ето ти един от мен : Намери 1 или повече собственици на такива автомивки и ги помоли да ти направят консултация.. като им кажи, за това ще им платиш Х сума..

Това според мен е най - доброто което може да направиш.. Успех!
 
Аз ползвам такива автомивки и са супер удобни и наистина страхотен начин да си почистиш сам колата. Откакто ме зарибиха веднъж да отида на такава автомивка повече не съм стъпвал на друга, изключвайки моментите, в които си сменям гумите и го добавям като допълнителна услуга, за да си ми е чиста след процедурата.

Колкото до това като бизнес. Според мен е най-важно първо да успееш да договориш добър район. Място, което да бъде без особена конкуренция поне в диаметър 1.5 км. Това ти е първо, после идват разходните за самите машини, препарати, вода и ако смяташ да наемаш персонал. Не съм много сигурен дали тези автомивки правят много пари, но знам, че са постоянно пълни и в повечето случаи си чакам ред. Ходя на две - едната е на Билата на Опълченска и Сливница, а другата е до Лидл в ж.к. Слатина. Супер доволен съм и от двете. Но най-голямата, на която съм бил е на бул. Европа, след Орион.

Ти мислил ли си колко клетки ще има? За параструйките и отделно за прахосмукачките?

Има и такива:

alibaba.com/product-detail/Automatic-Car-Wash-Automatic-Car-Wash_62272454853.html

Но за там ти трябва определено човек да седи и да взима пари, защото тези не са за левче на определено време, а за цяла програма външно.
 
@Albashare93 Казвай какво искаш да знаеш, приятел има 4 такива. Това от алибаба дето Банко е дал е скъп вариант - тук се работи по друга схема - с монетник и като цяло това е цялата работа, и хубаво място - виж някъде покрай лидъли, кауфланди и т.н.. - оттдават места от площтта си - питай каквото те интересува, пием с моя човек почти всяка сутрин кафенце и си лафим

Попринцип е хубаво да почнеш с 1 автомивка на хубаво място и оттам да видиш ако ставаш за тая работа , да намериш места за самообслужване, парите дето ти трябват са към 2-3-4-5 000лв, зависи водата откъде ще я вземаш и наема какъв ще е, монетника, пароструйката не са проблем, клетката може да ти е малко скъпа, ама зависи - давай питай и ще ти кажа каквото ти трябва чрез моя човек, ако може да помогне. Клетката е поликарбонат да знаеш, за 2000лв преди можеше да ти направят такава - ама зависи от мястото, от познатите дето имаш и т.н... Варианти много...
Но ако не е имало автомивка там където искаш - клетката ще ти изкочи доста - към 2000лв с връзки и познати истории беше на моя човек преди няколко години, сега със сигурност е повече - вече оттам - вода да си намериш откъде да вземаш - трябва ти помпа, от земята - забрави за други варианти, не си струва- и вече ако ще е автомат - викай да ти слагат една връв отгоре, един монетник да ти вържат , той ти е към 500лв, към 1000лв да ти го настроят - и почваш :)


пс: моя приятел така почна с една, но за тая една сме обикаляли и молили на доста хора, да уредят наема и мястото, щото беше на едно министерство, и беше чудо да дадът наем, но пък наема беше никакви пари, благодарение на един областен управител бивш, и депутат с връзки в общината. Като цяло схеми, ама може и без тях да минеш :) . Моя познат имаше бууст, заради това, че имаше връзки с депутат и в общината щото преди това почна с автомати за напитки и солети/ вафли и т./н.. на хубави места.

Но и той почна като си взе човек в началото - автоматизацията стана заради познати с монетници заради машините за храни / напитки , и от това, че не можеше да се намери след това читав човек да работи като хората :) , та малко от зор :)

Вчера мих колата на една от тях - задължително си вземам вода, нещо сладоледче ако има, такива неща - затова е хубаво да се прави и да се мисли да слагаш разни машинки или да е до твой обект - не се навивам да мия сам без да си взема разни неща. Пък вече пълния автомат дето @Blinky дава - не мога да кажа нищо за това чудо - не съм ползвал..
 
Последно редактирано:
Така първо да започна с това че съм от село в Южна България с доста население. В селото има 5 автомивки и всички работят. В моя квартал няма нито една. Имам собствено място , виках и човек за сонда, човека каза има вода можем да дупчим. Мисля че и тока няма да е проблем. Филма е какви са изискванията за да нямам проблеми след това. Мисля за 2 клетки на самообслужване място за почивка и 3 вендинг машини. Мястото е точно на пътя (не главен път) но има коли по този път се ходи до още няколко села и голям язовир. Средно мога да кажа че минават около 50 автомобила. Голяма част от младежите в селото почти всеки ден се качват на язовира. Забелязвам също и че вечерно време се събират групи от по 7-8 човека на такива места. Автомивката ще е точно от тези които са с монетници. Работници не ми трябват.
 
Изисквания - за вендинг машините да ги вържеш към НАП - това е лесно много. Звънкай на някоя фирма с монетници и ще ти обяснят всички подробности, като цяло не се изисква много, а като слушам мястото е супер - и 3 вендинг машини са много - няма смисъл на едно място - сложи си ги на различни места, тъкмо ще отидеш до общината да видиш за някое местенце да ти дадът за другите 2 или една - 1 кафемашина и 1 вендинг е ок. - Съвета ми е да дадеш някой друг да сложи кафе вендинг - не се занимавай с кафе машини - частите са специфични, много механизми - ще береш ядове , докато вендинг автоматите имат едни пружини, един монетник, хладилник, и нищо сложно нямат - е , някой ще ти ги програмира да ти настрои цените - ама попринцип като ги вземеш от някой, или ще са настроени, или ще ти обясни и ще го черпиш 20 лв .

Същата фирма с монетниците за вендинга -- ще ти дадът и монетник за автомивка - гледай да има обратен брояч - като сложиш 2 лева - да ти казва, имаш 1.60, 1.40, 1.00, 0.20 оставащи и т.н.. - удобно е.


2 клетки - ми почни с една де, после лесно ще добавиш клетка - виж някой да ти ги прегради какво ще ти иска и то няма много работа като цяло предварително - пък и на проверка ако ти дойдат - първите 1-2 месеца ще ти пишат предписание и ако си учтив ще минеш със съвети, зависи де - но нов бизнес няма смисъл да те тормозят - няма какво да ти вземат още :)

Ако ти е широко мястото - насади някакви цветя, пейки, маси, такива работи, направи го хубаво, щом мястото си е твое изобщо не се притеснявай.

Включи си към вендингите - и клетки - хубави, метални, да ги заступориш, че да не ги тряскат, няма да те ограбят, ама ще ти скапят пружините, и ще се дразниш и ядосваш - една клетка хубава, е към 800лв .

А да - слагай инструкции и телефон и опътване как се работи. И си вземи един втори телефон дето да го ползваш за повиквания, щото с 3 вендинг машини на различни места - на ден ще ти звънят, или да те лъжат, че им е глътнало левчето, или че някоя пружина е забила - е зависи и от вендинга дето вземеш де :)

Напидки / вафли/ солети / вода - надценката ти е - например водата малката я вземаш на 0.25. - продаваш на 0.60 - и т.н.. Гледай цените да са 1 към 1 като с някой магазин наоколо.


Друго не мога да се сетя, привечер ще пия бири с моя човек и ще го подпитам тук там за някоя дреболия, дето може да ти е полезна. И тея вендинг - ги пръскай по училища - една такава на ден прави по 40-50лв чисти само, че ще трябва да ги зареждаш голямото междучасие.
 
Последно редактирано:
Вендинг машините мисля да са 3 и всички да са на едно място. Нямам опция да ги пръсна. Защото има на доста места в селото. 1 машина кафе чай. 2 машина алкохол сокчета фъстъци вафли 3та машина армотизатори за кола. А мястото е доста голямо евентуално ако потръгне може да се мисли за развиване. Да слагам фолио на коли да пера автосалони ,килими квото има. Мястото е почти 3 декара. Но от тази земя само 500 квадрата са в регулация.
 
Алкохол не може да продаваш поне не и без лиценз, а не знам дали ще ти дадът за вендинг. Тея ароматизатори що им е вендинг машина? Аз не съм виждал такава де - какво, ще ползваш за напитки и ще изключваш хладилника? :) . Ароматизатори лесно ще ги наредиш на рафтчета / стилажи - 1-2 . За кафе автомат ти казах - ако не си се занимавал - ще береш ядове и ще се ядосваш, и парите не са много, аз не бих се занимавал и бих накарал някой друг да сложи вместо мен. Ти си знаеш де. + това не съм виждал вендинг машина, която лесно ще побутва ароматизаторчета с пружината, освен една на зануззи, ама 6000лв за плодове - нормалните в ценовия диапазон вендинг машини имаш 2 вида пружини - едните за напитки, другите за по-дребни неща, но ароматизаторите са много меки - ще береш ядове ;)


Ми действай си ги нещата, ама лека полека - и което стане - всичко наведнъж недей, така и хората трябва да научат поетапно, не че правиш 5 неща изведнъж от утре.
 
Мисля , че може но само бира. Така като гледам по другите машини , всички имат бира. Между другото да кажа от къде дойде идеята ми. Жена ми иска да купя апартамент в града. Евентуално след време (15години) да се ползва от сина ни. А до тогава да го пускаме под наем. Само ,че цената на един апартамент е около 80к лева а наема който мога да взимам е макс 300 лева на месец. Което не ми се вижда добра идея за момента.
 
Добре, ми действай - щом имаш място и идеи - като не стане, ще правиш друго, или трето, четвърто - трябва да има въртене на пари. Успех
 

Горе