Купувам: Авторски права на рецепти за готвене

monefff

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
88   0   0
Здравейте,

Търся човек с кулинар уеб сайт(сайт за рецепти), в който има качени повечко рецепти.
Искам да купя всичките рецепти за да мога да ги използвам в моя сайт. (Не искам ексклузивни права, а просто права за ползване и разпространиене на рецептите + снимките)

Не искам да "открадна" готови рецепти от други сайтове, искам да съм коректен към колегите с другите сайтове. Трябват ми около 500-1000, а защо не и повече рецепти, като за начало.

Ще подпишем формален договор, че ми предоставяте авторското право на рецептите.

Послепис: Ако някой знае сайт, в който има рецепти, които се разпространяват безплатно и без авторски права, ще съм много радостен, ако го споделите.

Поздрави
 
Готварските рецепти май не бяха защитени от авторското право.Едно време в Amazon Kindle беше пълно с електронни книги с копи-пейстнати рецепти.
 
Консултирай се с адвокат за договора. Може да сключил такъв за ползване на текстовете и снимките описващи рецептите но за съдържанието на рецептата нещата са много разтегливи.
 
Ето от мен 1 идея:
1. Взимаш рецепти от тук :http://recepti.gotvach.bg/ или от който друг сайт си пожелаеш.
2. Пренаписваш ги (тук можем и ние да помогнем), за да имат SEO стойност и уникалност
3. Публикуваш ги където си прецениш.
По този начин няма как някой да те осъди за авторски права според мен. :)
 
Последно редактирано:
Според мен някой може да те осъди само ако той си е измислил ястието и начина му на приготвяне, и го е патентовал като негова рецепта. Примерно за "яйцата по панагюрски" - има необходими продукти и технология на правене, ама много се съмнявам всеки, който тръгне да я пише неговата рецепта за същата манджа, да плаща данък на Панагюрище. :D
Идеята с рецептите е по-скоро да са уникални откъм текст, не защото ще бъдеш съден, а защото сайта ти няма да се класира добре с копиран текст. :)
 
Брат ако си напиша в сайта как си правя фасул със сланина и някой го е написал преди мен , кво ще ме осъди ли ? Това не е рецептата на Кока Кола.
 

Горе