АдСенс и нарушени авторски права DMCA

Cromwell

Member
Здравейте,

Някой от вас получавал ли е уведомление от АдСенс за нарушаване на авторските права (DMCA)?

Вчера получих писмо от АдСенс, че съм нарушил авторските права на един от новинарските ни сайтове. Самата статия в този сайт беше на Нова телевизия, като те са я цитирали на места и преразказали. Аз съм го копирал това съдържание и съм добавил активен хиперлинк към конкретната публикация.

В АдСенс в "Центъра за правила" ми се появи страницата, където е извършено нарушението спрямо DMCA и ме уведомиха, че показването на рекламите на тази страница е деактивирано. В мейла от АдСенс, който получих се казва какво трябва да се направи, за да се разреши този проблем:

За да решите проблемите, можете да премахнете нарушаващото правилата съдържание и да заявите преглед или да премахнете рекламния код от нарушаващите правилата страници.

Реших да изтрия направо конкретната страница, но в "Центъра за правила" бутонът заявка за преглед е деактивиран и ми изписва, че не мога да заявя проверка и ме препраща тук - https://support.google.com/adsense/answer/7003627?hl=bg#ple_asd . Там пише само, че ако ми е изтрито съдържание, мога да попълня формуляр за насрещно уведомление, но на мене не са ми изтрили съдържание. Другото което е, че този формуляр се попълва доколкото разбрах, ако имаш претенции за някакви права върху съдържанието, а аз такива нямам. На този етап не знам как да заявя "преглед".

Някой от вас преминавал ли е през това? Благодаря предварително!
 
Най-добре изчакай щом си изтрил публикацита и съобщението ще изчезне само след ден-два. Поне при мен така стана, но за друго нарушение. Възможно е някой от алгоритмите им да се е задействал автоматично.
 
Последно редактирано:

Горе