dertre
Well-Known Member
През 2018 януари заминах за Англия и от тогава заплатата ми се е дигнала грубо с 500% на годишна база за 7 години (смених 3 фирми за да постигна това, като всяка следваща фирма предлагаше по голяма заплата, която предишната отказваше). В момента месечната заплатата ми е £** *** а разходите са ми £****. В една тема в реди обсъждаме заплатите в България и никой не може да осъзнаеш, че с 2000 лв. затъва с всеки изминал месец (дори да не плаща наем/ипотека) и е въпрос на време нещи да стане и да остане без един лев. Повечето нямат emergency fund (грубо разходите ти за месец по 12, за да имаш пари ако останеш без работа) и си мислят, че с 2000 лв. ще живеят нормално (по мое мнение това е ръба на прага на бедността, а всичко под това е мизерстване).
Едно пазаруване в метро за 1 седмица да заредиш хладилника ти е 300 лв. (Без алкохол) за двама възрастни и две деца. Посещение на доктор и лекарства за децата - 150-200 като има месеци и повече съм давал. Ток и вода 150-200 лв. Горива - 300 лв. Гражданска и вноска кола - 1000 лв.. Телефон и домашен интернет - 80 лв. Данъци и други разходи 100-1000 лв. Да не говорим за някоя инвестиция за бъдещето (злато, крипто и т.н.). Та на въпроса, колко според вас е нормалната заплата в БГ за да живееш нормално и каква е инфлацията?
П.с.
В Англия имам два депозита в банки (Без заключване на парите и месечно изплащане на лихвите) на 5 и 6.5% годишна лихва. Според вас щом банката дава толкова лихва, каква е инфлацията??
Едно пазаруване в метро за 1 седмица да заредиш хладилника ти е 300 лв. (Без алкохол) за двама възрастни и две деца. Посещение на доктор и лекарства за децата - 150-200 като има месеци и повече съм давал. Ток и вода 150-200 лв. Горива - 300 лв. Гражданска и вноска кола - 1000 лв.. Телефон и домашен интернет - 80 лв. Данъци и други разходи 100-1000 лв. Да не говорим за някоя инвестиция за бъдещето (злато, крипто и т.н.). Та на въпроса, колко според вас е нормалната заплата в БГ за да живееш нормално и каква е инфлацията?
П.с.
В Англия имам два депозита в банки (Без заключване на парите и месечно изплащане на лихвите) на 5 и 6.5% годишна лихва. Според вас щом банката дава толкова лихва, каква е инфлацията??