Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Ако днес са изборите, за коя партия ще гласувате?

  • БСП

    Votes: 20 24.1%
  • България На Гражданите

    Votes: 10 12.0%
  • ДПС

    Votes: 4 4.8%
  • ГЕРБ

    Votes: 11 13.3%
  • АТАКА

    Votes: 8 9.6%
  • НФСБ

    Votes: 4 4.8%
  • Синята Коалиция

    Votes: 5 6.0%
  • НДСВ

    Votes: 0 0.0%
  • ДСБ

    Votes: 4 4.8%
  • БЗНС

    Votes: 0 0.0%
  • Друга Партия

    Votes: 3 3.6%
  • Няма да гласувам защото съм .....

    Votes: 11 13.3%
  • РЗС & Либерален Алианс

    Votes: 3 3.6%

  • Общо гласове
    83
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Айдее, премиерът прати народа да върви на майната си. Предполагам, че това ще му спечели допълнителни гласове на изборите от садомазохистичните избиратели. :lol:
Борисов спестил милиарди, ще пътува където и с каквото си иска
Гледах изцепката по телевизията и там се видя, че към края усети колко се е олял и реши да замаскира нещата, но в повечето медии не са се вързали на номера, както е видно от заглавията.
 
От: От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Айдее, премиерът прати народа да върви на майната си. Предполагам, че това ще му спечели допълнителни гласове на изборите от садомазохистичните избиратели. :lol:
Борисов спестил милиарди, ще пътува където и с каквото си иска
Гледах изцепката по телевизията и там се видя, че към края усети колко се е олял и реши да замаскира нещата, но в повечето медии не са се вързали на номера, както е видно от заглавията.

Той и Луй 14 е правил каквото си иска ама .,......
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

И пак БСП намесва... абе как да не го псувам тоя боклук...
 
От: От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Щото Манта пита мен и Вискяр-а, той вече писал, аз позакъснях, така че ето го мнението ми.

Добре като искаш да питам какво направиха 3ните, за да не изтърват икономиката.

Любимите на всички леви ФР:

- От 2005 до 2009 са наляти близо 24.5 милярда евра ПЧИ или иначе казано близо 50 милярда лева. Само от тук без добавена стойност правителството взима най-малко 5 милярда излишък.

- Този буум рефлектира на широките пари. Всички парични в банки и банкови влогове, които се ползват за плащане са широките пари. В пика на буума ръст около 30%. Добре е да се расте, но с темп на производителността на икономиката расте с няколко процента. При 8-10% се счита за сериозен проблем от всички икономисти, а при нас 30% в пъти над допустимостта е било в буума.

- Кредитна експанзия, растеше с около 40-50%. Прието да се расте с темпа на спестяването, като кризисна зона е 10-12% пак в пъти. Якото кредитиране, не може да расте с огормни проценти и това да не обърне на лоши кредити - тогава бяха 2-3% сега са 20%

- А монументалните от 14% на 10% безработициа са постигнали - прие една добра икономика безбраотицата е 3-4%

- Външно търговския дефицит. Това е следствие на кредитирането и увеличване на широките пари, демек рязко покачва покупателна способност и това се задоволява с внос. Нормално се смята 6-8% да е търговски дефиците като МВФ казваз че ако една държава прикраче това и прехвли 10-12% винаги връщането става с криза и крах. През 2008 процента е бил 24, след това идва икономически крах - в момента сме 6%

-100% брутен външен дълг в чужда валута спрямо БВП те казаха няма страшно. Идва един момент като секва това става като спрат инвестциите и тогава как се плащат този дълг?! Ами чрез отложено потреблени, за да плащаме дълга. През 2008 дълга е 105,1%, през 2009 108,3% а 2011 93,1%

- Спекула в НИ.

Остави това, виж борсата. Теорията казва а и практиката доказва, че борсата е олицетворение на икономиката и е изпреварва икономиката от 6-12 месеца в зависимост от ефеквнсотта на пазара. За 12 месеца спад с близо 85% като дъното удря 2009 Февруари. Преди това катехреме близо 100% на година. Как при икономически подем 6%, пазара расте 100% и няма спекулации?! Ние бяхме номер едно по ръстове в света, а сега сме номер едно за най-голям спад!!!! Това е съвършенно олицетворение на икономиката

То какво излиза накрая, какво направиха 3ните. Едно голямо нищо. Както казва и coolice, маймуна да бяхме сложили пак щеше да е същото. При наличеието на тези финанси и ако имаше една далновидна политика, и да бяха наляли тези пари в производство, къде къде щяхме сме.

Та сега някой да ми обясни - дали се крало или не!?
И след цялата тази благодат: Н. Василев: Държавата ще кара на хляб и вода

А по-линия на сегашните.

Правителство като цяло излиза доста некомпетентно, с редица гафове и един премиер съберател образ на цялото правитество - лека гротеска и трагикомедия.
НО!

Какво направиха и тук минава за политика по време на кризата. За мен Дянков се справя може би най-добре от всичките.

- Дойде и оряза всичко неефективно и много социално разплуто стимулирайки ниска производителност. Това върза бюджета.
- Не пуснаха поръчките от близо 2 милярда завещани от 3ните. Защото бяха чиста източване на бюджета. И тук доста удари и бизнеса.
- Не взехме нов дълг, както левите предлагаха
- Държа невероятно здраво бюджета да не се раздува и да е в граници. Като търсеше все нови начини да кара длъжните да плащат.
- Мразените от всички касови апарати, допълнително спомогнаха за съберателността. Но това има и друга линия, спри нелоялната конкуренция.
- ДДС, ДОД и кроп. данък са си константна. А навсякъде около нас ги вдигаха!

Това, което направиха правитеството е да пуснат спрените структурни евро фондове.
Използват Кейнсианския подход за наливане на пари в инфраструктурата и видимо има резултати.

Като цяло всичко това до веде до едно стабилно ниво. Вярно е че вече доста време пълзим. Както чудесно може се види борсата какво показва.

Това правителство, не направи иситнските солидни реформи в образователната, пенсионната, здравната, съдебната системи. Не се справи с корупцията и шуробаджинащитната. Има адски тромава администрация и бюрокрация. Не се справи и с другия голям проблем нашите тъмните събратя и сестри. Около милион гърла храним и поим и им плащаме сметки, вместо някой да се заеме с тази сган.

И щото явно няма сили се справи с това, а и досега е нямало правитество да се справи, затова симулират дейност като се занимват с малките. Къде по ЕС директиви къде по изминели разбирани. Те не успяха да подобрят тази бизнес среда.


Това е чиста разлика преди и сега. Това е следствие на недалновидната политика на 3ните за да държат буума и на сегашните се справят с кризата. Като цяло на едните се паднаха добри а на другите лоши карти. Това му се вика бизнес цикъл.
Да виним сегашното правителство за всичките несгоди да готино е но за 22 години доста се изредиха. Приватизирахме активи за стотици милярди, като получихме десетки. Всеки може да иде види какво прави БСП във времена на криза ами докарани до фалит. А във времена на буум хич не го контролира а го до стимулира. Ако не контролираш буума и го оставиш се надуее, то кризата ще е свирепа.

Защо го писах толкова дълг пост? Защото просто трябва се мисли обективно! Това е дясното ми мнение!
А и всички да ви попитам за ли сте да храним мангалите - ние да бачкаме и мрем за техния кеф всички в купом ще кажете НЕ!!! Но в същото време масата иска гласува именно за такава партия! Ей това не го разбирам! Повече мислете по малко оставяйте манипулациите.

Справка за всички данни търсете в официалните данни на БНБ, НСИ, БФБ

П.С. Предполгам че и Вискяр ще е на това мнение. Я да видим още колко ще са десните в този форум, който е пълен с леви убеждения, а името му говори, че всички трябва са десни?!
Ако ми погледнете писаниците в политико-икономическите теми, ще видите точно това горе - само че без тези числа. Че по онова време се наляха огромни пари в България, които се преразпределиха в "правилните" хора, вместо да отидат по предназначение.

Един човек може да се изкъпе с канче вода. Доста трудно, но може. Всяка капка трябва да отиде по предназначение.
Един човек може да се изкъпе с кофа вода. Съвсем спокойно.
Един човек може да се изкъпе и с 80 л бойлер вода. Като 75 л от тях се леят от душа ей така - за кеф и рахатлък.
Ако има други хора край него, и те могат да се изкъпят с разпръзващата се вода. С капки ще се изкъпят, но ще се изкъпят.
Когато душа стане кофа, или пък канче, остават само светлите спомени, как сме се къпали край чуждия обилен душ.
И желанието пак да е така...
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

По ред на номерата че съм пропуснал част от веселбата

Първо Биоз с това последното ти изказване как плоският данък е обрал хората директно попадна в списъка ми с олигофрени които не чета и не им отговарям така че това е последният ми пост по твое мнение.

Вискяр винаги съм бил дясно от центъра проблема на повечето като горният келеш е че не правят разлика между тези понятия и им се струва че всичко което прави картофа слънце е правилно (дясно) и всичко което не прави е лошо (ляво)

Блеки казал съм ти постове повече от 5 изречения да не съставяш защото ти е трудно а и нас ни мъчиш да ти четеме щуротиите - горе долу спрях да го чета до там където се изказа че безработицата била паднала до 10-15%

Алъне - Биаро се майтапеше като изреждаше "постиженията" на правителството
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Манта, не уважително най-малко към писанието по такъв лек начин и небрежен да говориш, но както и да е твое мнение. Не ми допада неуважението, най-малкото защото е аргументирано моето писание. А това, че ти не можеш го четеш, за разлика от другите говори доста. Всеки, който е кадърен и го прочете и вникне какво се говори ще разбере.

Винаги съм чел с интерес мнениета ти, но дойде ли политика и да не казвам на какъв ми заприличаш.

Хайде със здраве, все пак уикенд е, по-вече весели момемнти.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Манта, не уважително най-малко към писанието по такъв лек начин и небрежен да говориш, но както и да е твое мнение. Не ми допада неуважението, най-малкото защото е аргументирано моето писание. А това, че ти не можеш го четеш, за разлика от другите говори доста. Всеки, който е кадърен и го прочете и вникне какво се говори ще разбере.

Винаги съм чел с интерес мнениета ти, но дойде ли политика и да не казвам на какъв ми заприличаш.

Хайде със здраве, все пак уикенд е, по-вече весели момемнти.
Всъщност и на теб съм го казвал и преди - не ти чета глупости и щуротии ако са повече от 2 реда, ти си прави изводите дали само ние двамата с мантата не те четем.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

БСП- замаскирани комунисти за мен, няма смисал да се гласува за тях, преди сме го правили и всички мрънкаха.

Герб- нищо не разбиращи от политика типове, които мислят че инфраструктурата ще вдигне дурявата на крака.

ДПС- ще бъдем управлявани според интересите на Турция най-вероятно така че това направо си отпада.

Другите партии няма да ги коментирам, но според мен трябва да се търси нова надежда, които наистина могат да се справят със сегашната ситуация. Такива хора обаче май няма...

Бих искал да добавя един цитат за накрая, отностно дурявите които са били управлявани от комунисти преди. "При 90% от тях се появиха замаскирани комунисти, които се преставят като демократични/социалистични партии на народа, а схемата си остава същата".

Все пак вярвам че има кадърни хора в системата!

Извинявам за грешките но пиша от кирилизатор в момента.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Тази вечер си направих един музикален тур и попаднах на нещо.
Когато видя един български политик да се раздава така, пък нека да бърка и да не му стига въздуха, да бъде колкото си ще ляв или десен, ще гласувам с две ръце и два крака за него. И ще агитирам и мравките да гласуват.

[video=youtube;nSBvpAsqoTc]http://www.youtube.com/watch?v=nSBvpAsqoTc[/video]

Тъкмо, както каза blackout8, е събота вечер. ;)
За който се интересува - оригинала е тук.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Всъщност и на теб съм го казвал и преди - не ти чета глупости и щуротии ако са повече от 2 реда, ти си прави изводите дали само ние двамата с мантата не те четем.

Ами само смятай после нямате ли предубеденост :)
Странно що други с доста голям реп. го чета и са на същото мнение. Иди го разбери :)

Това са ваши мнения,

Все едно ти кажа, че пишеш простотии за SEO :D, щото си писал повече от 5 реда. Доста глупаво не смяташ ли?
 
Последно редактирано:
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Блеки чета те бе ама по късите ти постове в дългите ти се меша мисълта прескачаш от едно в друго да не говорим че когато става въпрос за цифри ги пишеш на изус се едно банички раздаваш. Ако аз по този начин говорех за Форекс и ти нямаше да ме четеш (аз и за това рядко говоря за Форекс :) )
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

То да бе само форекса :) (колко съм скромен)

Ами задаваш ми въпрос, отговора е комплексен - записал съм за над 10 различни индикатори и фактори! Всичко е едно след друго. Ако бе отидел внимание щеше видиш какво ми е мнението за сегашните.

А това какво пиша има си статистики и то официални - не знам какво толкова не ти хареса за безработицата - станишката направо получи душевен оргазъм като свали до 10% си спомням! Знам колко беше в най-ниска си точка - около 5%. Всичко може го сравниш в точни проценти ако желаеш, ама да пишеш на изуст пак не е добре
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Блеки не е сериозно да говориш за 5% разлика в безработицата като за домати на пазара точно тези 5 процента правят разликата между сегашното недоразумение и предишните правителства.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Това, което писах - бе за равнището и реакцията на 3ните. Че са направили епохално нещо!!!
А да хич не бива и това е един от най-важните индикатори!

С всичко съм съгласен, но аз с поста си исках да покажа причините защо. То е все едно да дадем на някой средно стат. Българин кредити и отделно имота да му става по скъп и го продава пре скъпо и да харчи и харчи и харчи и в един момент като всичко се пукне става интересно. Е сега е интересно, но да виниш само действителността, е малко повърхностно.

А по темата изобщо не виждам пък как БСП ще вдигнат икономиката, гледай в ЕС всички социалисти/леви до къде докараха. Раздута соц. политика, нереален стандарт нереални заплащания и т.н.

Ти сам си казвал производителността на живя труд е еднаква. Но ако вкараме средствата на труд освен живия труд, май се променят нещата. Но въпреки това на запад взимат доста повече и това повече идва от нов и нов дълг.

Така че доста ми е интересно, ако се качи БСП какво ще промени?! Те първа ще слушаме предизборните лозунги и платформи.
Аз лично искам да гласувам за дясно, но за жалост няма такова дясно което да ме грабне и за да него гласувам.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Ох не можах да изчета докрай всички мения, но ми направи впечатление, че има хора, които говорят интелигентно и с доводи. Опонентите им съответно с лежерен и насмешлив тон им опонират с 2 реда. Щото и толкова им е умствения багаж. Агейнст упорито твърди, че тест е платен драскач и аз се чудя как е толкова сигурен... попадам на прясно прясно мнение в темата:

Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!. - http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=36610

Хората се жалват, че разни селяндури им режат и цепят дърва рано сутрин... Говорят за шума и за това как не се съобразяват някои, а тест-а се изцепва:

Коментара на Test: Така е, но тази година ми прави впечатление, че има много по-малко резачки. Просто доста хора спряха да купуват дърва заради мизерията и високите цени.

Хахаха ти направо изтрепа всичката риба бе. Да не си някакъв статистик. И да си проучвал общественото мнение за вредата от резачките и количеството им сред населението. Мизерия, високи цени... Това отгоре ли ти го спуснаха? Виждал си ти мизерия.

Принципно избягвам да влизам в такива полемики, ама ти уби всичко детско в мен.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Да не си някакъв статистик. И да си проучвал общественото мнение за вредата от резачките и количеството им сред населението. Мизерия, високи цени... Това отгоре ли ти го спуснаха? Виждал си ти мизерия.

Имам си мнение и го споделям. Писал съм, че то е базирано на лични впечатления. Ти какъв си, че да ми държиш сметка, че споделям това, което виждам? Живея в район, където няма парно и обикновено хората се отопляват на дърва. Обикновено по това време на годината има грохот на моторни резачки почти всеки ден, а сега почти няма. Какво съм виждал и какво не няма как да знаеш, понеже не се познаваме. Какви изводи вадя от това, което виждам си е моя работа и никой не може да ми дава наклон за това. И от какъв зор в тая тема ме засягаш на тема дърва за мнение, което е пуснато на съвсем друго място? Баси свинщината.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

СС преди малко по телефона в Хоризонт:
Нашата главна задача и цел е - да попречим на ГЕРБ да спечели изборите и да продължи да управлява България!
Анализ:
- Ние не сме в състояние да спечелим изборите и да управляваме България , защото нямаме нужния капацитет.
- БСП ще се опитаме да яхнем вълната на недоволството от управлението на ГЕРБ, пък каквото сабя покаже.
- Нашата цел не е да съзидаваме, а да рушим.

Преведено на шопски - Я не сакам да е добре на България, а на ББ да му е зле!


Това може ли да е изказване на политик, ръководещ партия, имащи мерака да са главна политическа сила в България?!

Алегория:
Ивет Лалова и Стефка Костадинова в самолета, на път за Олимпийските игри:
- Не сме тръгнали да побеждаваме, а само да участваме. Да ни видят хората, че и ние сме на пистата.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Първо Биоз с това последното ти изказване как плоският данък е обрал хората директно попадна в списъка ми с олигофрени които не чета и не им отговарям така че това е последният ми пост по твое мнение.

mantaman Аз също нямам никво желание да ти обяснявам, защото те предупредих да мислиш преди да пишеш, но нека това послужи за другите които им е интересно.

Предложеният от тройната коалиция плосък данък ще намали доходите на всички, които получават месечно възнаграждение до 500 лева и ще увеличи доходите на хората с по-високи заплати.

Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев и уточни, че плоският данък е въведен в някои държави от бившия соцлагер, но не се прилага в развитите държави от Западна Европа и САЩ.

Според Тренчев решението е взето без точен анализ и то е в нарушение на Пакта за социална стабилност, подписан от правителството и синдикатите.

Според КТ "Подкрепа" плоският данък, предлаган от правителството, е всъщност пропорционален данък с единна ставка.

Разчетите на синдиката сочат, че хората с най-ниски доходи от 200 лева брутна месечна заплата ще взимат от 1 януари при плосък данък от 10% 155.16 лева, а не както досега 175.15 лева.

Хората с брутна заплата 400 лева ще взимат 310 лева, а не както досега 318 лева.

При високите заплати съотношението се променя по следния начин: ако брутната месечна заплата е 1000 лева, от 1 януари нетната заплата ще стане 775 лева, а не както досега - 722 лева; ако брутната заплата е 1800 лева, от 1 януари нетната заплата ще е 1390 лева при досегашни 1292.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Имам си мнение и го споделям. Писал съм, че то е базирано на лични впечатления. Ти какъв си, че да ми държиш сметка, че споделям това, което виждам? Живея в район, където няма парно и обикновено хората се отопляват на дърва. Обикновено по това време на годината има грохот на моторни резачки почти всеки ден, а сега почти няма. Какво съм виждал и какво не няма как да знаеш, понеже не се познаваме. Какви изводи вадя от това, което виждам си е моя работа и никой не може да ми дава наклон за това. И от какъв зор в тая тема ме засягаш на тема дърва за мнение, което е пуснато на съвсем друго място? Баси свинщината.

Свинщина е това което правиш Тест. Дори не се опитвам някакви наклони да ти давам. Затова престани ти да даваш наклони на хората в този форум. Обърнахте го на политически форум. Ей това е свинщина. Докато някои се опитваме да правим бизнес тука, други ни засипват всекидневно с политически теми и платени статии. Аз не те обиждам, просто гледам, че се пенявиш тука и говориш с наизустени изрази. И за това те "захапах".

Моите родители също се отопляват на дърва. Искам да ти кажа, че дървата си е доста скъпо удоволствие и свързано с доста работа. Не само обикалянето до горско, което е извън града (на 50км от селото) и си трябва транспорт за да отидеш да поръчаш. Рязане, цепене, подреждане. Мъкнеш до печката, всяка сутрин чистиш. Боядисваш често стените щото всичко се омазва много по-бързо. Аз плащам на климатик по-малко за отопление от тях и времето в което бих цепил и мъкнал дърва, прекарвам в доста по-приятни или полезни дейности. Наясно съм, поддържал съм наведнъж 7-8 печки с въглища и дърва и в казармата като новобранец. Не съм от дъжд накапан. Та не се дължи на Мизерията това, че не чуваш резачки.

Затова ми стана смешно и те бъзнах. Ама ти ми отговори обидено и взе да ми обясняваш за някакви наклони?! Спирам, за да няма обидени после.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Обърнахте го на политически форум.
Изобщо не съм споменал и дума за политика, партии или каквото и да е, свързано с тях в мнението си по темата за дървата, заради което ме нападаш. Дори не съм загатвал за нещо подобно.

Не е мизерия ли? Цените не са станали по-високи ли? Хората не са намалили потреблението си ли? Кое не е вярно и къде точно виждаш да говоря за политика в онази тема? Изглежда вече навлизаме в нова фаза, при която не само всички, които са против ГЕРБ са платени драскачи, но и онези, които дори дръзват да споменат, че има криза и че хората са по-бедни.

Баба ми и дядо ми са в съседния блок. Топлят се на дърва, защото само този вид отопление могат да си позволят с пенсиите и по това време на годината обикновено вече са се заредили с дърва. Тази година обаче не успяха, защото нямат пари. Пенсиите им не са мърдали от години, а всички цени скочиха. Лекарства, храна, ток, вода и т.н. Други познати наоколо също не са се заредили с дърва, заради големия скок в цените им. Понеже имам добър изглед от прозореца до мястото, където работя, за разлика от други години сега почти не виждам камиони с дърва. Това е шибаният реален живот, а не някаква политическа агитация. Не ми пука това, което казвам на коя партия вреди и на коя помага.
 

Горе