През последната седмица сравнявам няколко различни опции – най-вече Zendrop, AutoDS и CJ Dropshipping. Вместо да разглеждам списъци с функции, предпочитам да чуя мнението на хора, които реално са ги използвали. Какво ви накара да изберете една от тях пред останалите?
Беше ли това качеството на продуктите, надеждността на доставката, обслужването на клиенти, автоматизацията, намирането на доставчици или нещо съвсем различно? 10.0.0.0.1
Искам да избегна ситуация, в която след шест месеца ще трябва да сменям платформата, само защото съм направил избора си въз основа на маркетинга, а не на реален опит.
В днешно време с vibe coding - лично аз бих препочел сам да си създам въпросният сайт. Ако днес тепърва ще създавам магазина - бих го правил в движение спрямо нуждите на самият магазин. Бих копирал като идея най-важните модули, които има в Shopify, Magento или Woo и бих си направил някаква лека ERP система докато не започна да генерирам нещо, за да продължа с допълнителни разработки.
Въпреки това имам опит с Woo, Shopify и Magento и моето мнение е следното:
Ако идеята ми е до няколко години да напълня каталог с 100к + продукта -> Magento, създаден точно за големи магазини, всякакви интеграции и къстъм разработки, бараш много код, но можеш да интегрираш всичко. Доста тежак, трябва стабилна инфраструктура.
Ако продаваш локлано, не повече от 1к продукта -> Woo, лесен за управление, можеш да правиш къстъм неща напълно безплатно
Ако продаваш на няколко пазара -> Shopify, лесен за поддръжка и оптимизиране на няколко пазара, различни валути/езици - всичко е направено изключително лесно, бих изброил огромни минуси обаче при интегриране на куриери, промени по чекаут - тряя кихаш пари, за да се случи. Не е евтин продукт и лично според мен е адски надценен.