Ако имате 10к лева за реклама как бихте ги използвали?

От: Ако имате 10к лева за реклама как бихте ги използвали?

Слушай какво ти говори мантата брат! С 10 000 си за никъде! Нищо не можеш да направиш с тези пари. Кви телевизии, кви радия, кви 5 лева. Всеки месец давам по толкова и пак не мога да кажа, че съм развил бранд, Кабеларки, фейсбук, адвордс, етаргет, абе всички възможни канали и пак не е това, което си мислех че ще е.

Инвестирай в съдържание, ако това ти е бюджета...
 
Последно редактирано:
От: Ако имате 10к лева за реклама как бихте ги използвали?

Тази цена къде я видя?
Че в сайта им цените са за 1000 импредии и идва много повече от 336 лева?

http://www.netinfocompany.bg/media-kit/vbox7com-91

728x90 банер прави 2 500 000 импресии, 400 000уникални / 1000 = 400 * 0.70 (за хиляда импресии) = 280 без ддс + 20% ддс = 336лв. Нали правилно го смятам?

Боби задаваш общи въпроси получаваш общи отговори - дискусията е напълно безсмислена

Първо от реклама до реклама има разлика огромна - Едно е реклама с цел популяризиране на бранд друго е реклама с цел продажби - От тук трябва да започнеш да кажеш какво те интересува и да се води някаква дискусия.

Реално погледнато с 10 000лв на година не можеш да направиш никаква бранд реклама - Парите ще си изтекат и нищо няма да остане освен ако не ги наливаш например в някой тясно специализиран форум една година по 1000 лв на месец може и да те запомнят няколко стотин човека.

За да се гони бранд реклама според мен трябва бюджет минимум 2 пъти по голям от сумата която може да ти глътне Адоурдс за месец - Тоест в моят случай например адуорда като го разцепа ми лапа около 6000лв тези пари за реклама отиват за генериране на продажби - Едва след като си изцедил максимума който може да ти даде Ауорда можеш да мислиш за каквито и да е друго глупости

За мен е пълна щуротия да наливаш пари в бранд докато не си си насмогнал на адуордс рекламата - За мен е престъпление да отрежа 3000 от адуордса и да ги хвърля по други доказано нерентабилни канали с химерата че можеш да правиш бранд.

Наскоро написах цяла тема за това как се прави бранд и едно от най важните неща е че бранд се прави с много пари - Евалата на всеки който е успял да наложи бранд с малко пари.

Имаш право, всичко което казваш е така. Бюджета за адвурдс не може да се изхарчи за това търся други източници на трафик.
Като цяло се чудя дали с този бюджет може да се получи ефекта продавалник, направиха сайт, направиха бранд, развиха един чисто нов пазар, разбира се ми е ясно че те го направиха това с много пари но все пак.
 
От: Ако имате 10к лева за реклама как бихте ги използвали?

Зависи от проекта, целевите групи ( target audience на чист Български :) ), целта, визията и стратегияна на кампанията и редица други параметри и фактори, които трябва да се вземат под внимание.

При липсата на такава информация единственото прагматично нещо, което може да се каже е, че за "малък бизнес" такъв бюджет е приличен.
 
От: От: Ако имате 10к лева за реклама как бихте ги използвали?

Ти предпочиташ да пускаш 12 месеца, като всеки месец я делиш рекламата в горните пропорции така ли? това са около 600 уникални дневно в моята нисша или общо взето нищо работа, не може да стане хубаво брандиране. Трафика от файсбук за мен е плява, баунса е брутален прсто не си заслужава. Бюджета за статии е отделен тук говорим само за реклама.

Реклама се прави ударно и по всички канали. Аз бих рекламирал ударно в продължение на 1-4 седмици. В последствие може да оставиш само най-ефективния канал. Няма смисъл да навлизаме в детайли, защото ти не си дал детайлна информация.
 

Горе