Ако някой е решил да учи PHP

itsvalentin

New Member
Здравейте, хрумна ми една странна, но според мен доста полезна идея. Хората, които са минали по пътя на ученето на програмен език знаят каква болка може да бъде. В един етап дори можеш да се откажеш.

Занимавам се с PHP от дълго време и съм готов ако някой има нужда от помощ свързана с него да му съдействам.

Успех!
 
Чудесна и благородна идея!Би могъл да шернеш информация за основни насока (имам в предвид материали за четене)!
 
Реших да направя една текстова секция, в която да споделя basic неща за PHP и още доста работи. Градя я бавно, но се надявам скоро да имам голям ресурс от информация в тази секция и да позволява на повечето хора да започнат обучението си през нея.
 
Последно редактирано:
Мен пък ме интересува друг аспект. Защо паралелно на php не се учи javascript и html? Не можеш да натрупаш опит като програмист, ако не направиш няколко сайта почти сам.
 
Повечето хора вече директно учат Laravel, чисто php не е практично

Ай стига бе. И като смениш фирмата и отидеш някъде другаде където не ползват laravel какво правим? Хващаме се за палците.
Виж какво казва по въпроса човека който е създал php като език.


Проблема е че новата генерация "програмисти" изобщо не четът и слушат какво им говорят старите кучета а се хващат за мекото на баницата. Всеки който се занимава с програмиране ще ти каже че първо се учи езика и неговата основа а не директно да учиш framework, това разбира се ще ти го каже някой роден преди 2000г.

Мен пък ме интересува друг аспект. Защо паралелно на php не се учи javascript и html? Не можеш да натрупаш опит като програмист, ако не направиш няколко сайта почти сам.

Попринцип ако се занимаваш сериозно ще разбираш и от трите неща, може и малко на базово ниво и CSS да знаеш.
 

Горе