Алтернативен евтин/безплатен хостинг на имейл

browlciba

New Member
В миналото, когато съм имал клиенти, които не се интересуват от първокласен хостинг на имейли (G Suite, Office365, Rackspace), съм настройвал пощенски кутии за тях в техните VidMate акаунти за уеб хостинг или в регистратора на домейн. Никога обаче не съм харесвал тези опции и ги използвам само защото са евтини и удобни. Най -накрая мисля да мигрирам някои от тях към по -добро обслужване. Кои са някои от предпочитаните ви евтини ($ 1/кутия на месец или по -малко) опции за Mobdro имейл хостинг? Всичко, което предлага добра цена за уебмастъри, които може да създават по няколко акаунта всеки в множество домейни, е идеално. Благодаря!
 
Последно редактирано:

Неограничено домейни и кутии - ограничен спейс ! Ползват crossbox.io (да им движи мейл системата), но Незнам дали имат пълния офис пакет към него, използват множество изходящи IP от различни мрежи, и собственика е що годе готин по форуми като го следя ...

Иначе ако търсиш нещо по-добре изглеждащо от RoundCube и с някой бесик офис функции, някой хостинг провайдъри сме добавили RainLoop меил клиент който изглежда по -добре, рендира по-добре и е с превю на офис документи от мейла без да се сваля (Word, Exel, Powerpoint.... ) https://blog.coolicehost.com/web-mail-client-rainpool/

demo
 
В миналото, когато съм имал клиенти, които не се интересуват от първокласен хостинг на имейли (G Suite, Office365, Rackspace), съм настройвал пощенски кутии за тях в техните акаунти за уеб хостинг или в регистратора на домейн. Никога обаче не съм харесвал тези опции и ги използвам само защото са евтини и удобни. Най -накрая мисля да мигрирам някои от тях към по -добро обслужване. Кои са някои от предпочитаните ви евтини ($ 1/кутия на месец или по -малко) опции за имейл хостинг? Всичко, което предлага добра цена за уебмастъри, които може да създават по няколко акаунта всеки в множество домейни, е идеално. Благодаря!
Ако имаш уменията и времето, можеш и ти да им предложиш мейл сервиз на твои машини и платформа. Има различни подходи, които можеш да използваш и да адаптираш услугите според клиентите и нуджите им. Разбира се, говорим за бизнес клиенти, които поне правя разлика между POP и IMAP (да не говорим за Active Sync /нарочно използвам това определение, че Exchange е много подвежащо/). Ако не правят разлика, няма да оценят и приемат по-високата цена за такава услуга (а тя със сигурност им е вече критична, щом са надрастнали ABV). Остави си ги на хостинг машините.
Иначе не се занимавай с тая глупост (предмет на друга и обстойна тема) RainLoop. RC-то рулира силно и много са малко (реално се броят на едната ти ръка) алтернативите с отворен код , че и безплатни. Да не говорим и за глезотии, като УЖАСНО много добавки, теми/кожи, активна общост и постоянно развитие. Уебмейл интерфейса, може да го ползваш за монетизиране (примерно рекламите на Гошо), или каквото прецениш да показваш.
Мейл услуги за самостоятелни сървърчета - можеш да ползваш неща като Zentyal, Kolab, Zoho, че дори и на ръка да се инсталира Dove (или Cyrus)/Postfix/нещо за спам и бацили/още малко инструменти и си готов.
Разбира се, ако нямаш възможност, комбинирай се с някой или изнеси към някой (ФЛ или ЮЛ) да се бори с възможните проблеми.
Остава само да си изясниш концепцията и колко ще ти е рентабилно (т.е. дали има €€€€ обезпечение такова начинание), както в краткосрочен, така и дългосрочен аспект (поне 5 години).

Поздрави,
-Тихо
 

Горе