Аматьорски въпроси за под домейни и нов проект

Galea

New Member
Здравейте.

Искам да ви попитам относно реакцията на търсачките към под домейни в днешно време. Много се изписа за пингвина и пандата, и в момента не съм сигурен с какво око гледа Гуугъл на под домейните.

Идеята е следната:
Имам сайт предлагащ продукти А и искам сайт предлагащ продукти А,Б и В (на едро) да бъде като под домейн на главния домейн, който се използва от сайт А.

Въпроси:

- Ще имам ли полза от гледна точка на трафик понеже рекламата, която правя е за сайт А и тайничко се надявам да успея да докарам и някой потребител на сайт Б или по-скоро ще си навредя?
- Ако реша да не слагам сайта на под домейн а закупя друг домейн на същия хостинг май няма да е толкова добра идея, по-добре ли е да използвам различен хостинг, за да мога да разменя линкове между сайтовете и дали ще има негативен ефект върху сайт А от гледна точка на новоизлюпения сайт Б?
- Събмита по директории работи ли още? Понеже сайт А съм го сложил в БГ директориите като гбг, дирбг и прочие, а те ми докарват някакъв трафик, смея да твърдя, че първите ми потребители са главно от там.
- Сайт Б не изисква наличие на PHP и SQL, по-добре ли ще е да си го напиша сам (понеже е наистина лек проект и смятам че разполагам със знанията да го направя) Всички казват, че чистия HTML код е за предпочитане
- Една точка, която пропуснах е, че сайт Б ще представя линкове до разни други сайтове, с които имам споразумение, ще навреди ли на репутацията на сайт А и факта, че сайта се линква към други?

Общо взето въпросите са аматьорски, но се надявам да се смилите над клетата ми личност и да не ме нахраните с присъщата си оригиналност и безразличие :p

:oops:
 
От: Аматьорски въпроси за под домейни и нов проект

Ако продуктите са си сходни, прави си под-домейни и не му мисли, за сеото няма да ти навреди на сайт А.
 

Горе