Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум 02 януари, 20:14

Днес пишем за престъпност, а кажете, не е ли престъпност да допуснеш взрив във военните заводи в Сопот, отнесъл половината покриви чак в Карлово, до днес не се казва кой е загинал, какви са щетите. Не е ли престъпност изтравянето с отровни газове на една трета от работничките при пожара в Ален мак, Пловдив, поставиха отвън железни евакуационни стълби, ама кел файда. Не е ли престъпност калното наводнение във Враца, помните ли го? А Чернобилското траене, когато другарите тайно си внасяли чиста от радияция храна от чужбина? Изобщо животът при социализма беше МАСОВА ПРЕСТЪПНОСТ във всички сфери на живота. Примери: масови кражби и отклоняване на стоки и материали в личните джобове на гаулайтерите и надолу по веригата, от ТКЗС-тата до заводите и търговията. Масово разхищение на народни средства за гуляи, приеми, екскурзии и придобивки на управляващата паразитна шайка, строежи на резиденции, партийни домове, палати. вили, ловни паркове за милиарди левове, пилеене на валута и пари в беотчетни фондове, всяка сутрин в кутия на бюрото на съответното величие. Прахосване на милиони за партийна пропаганда. И накрая вече баналното до втръсване ограбване в "прехода".

Преди всичко трябва да се набие централен гвоздей в самата същност на нечовешката битка на посткомунистическата шайка срещу собствените си сънародници. Каквото се премълча за отвратителния тумор в българската история, отровил живота по времето на болшевишката диктатура в Родината ни, вече и с гръм да го оповестиш няма значение. По-лесно е да си представим като в лош филм, че тук не е имало добър шериф, който да изпозастреля разбойниците. Тук просто разбойниците победиха и захвърлили загнилата коруба на ненужната им вече пропагандна машина с утопични лъжи, статистики, прикриване на истината и репресии срещу несъгласните, се заеха да си правят разбойническа държава, прикрита зад демократична мимикрия, поддържана от Запада заради някакви негови неясни цели. А лицемерното, подлото, грозното измамно поведение и зле прикриваното презрение към "електоралните единици" дори вече не се прикрива с досадна прозявка пред червясалата от лъжи уста на управляващия елит. Каквото и да се види, който и да е сектор в обществения живот да наблюдаваме, ще видим все едно и също: пълен контрол и собственост на екскомунистическата шайка, зловеща тайна власт на съществуващата като праралелен властови и икономически център на Държавна сигурност.

Ако има нещо, което засенчва с отвратително превъзходство всякаква легевда за мафията, то в състезанието нашата посткомунистическа мафия е световен шампион. Проказа. Уродливите белези на "прехода", струпеите върху тялото на народа личат от гетата на циганите, през опустелите села и разрушаващи се пътища. Дори и новото строителство, обхващащо с гаден бетон най-красивите кътчета в България, както и нахлуването на милиони коли трета употреба, стоят като безмълвна подигравка към собственото ни национално самочувствие. Но какво се представя нагло в отчетите? Има ли поне една дума да обясни защо сме все на дъното?

Да вземем образованието. Обществото може да се разглежда като човек. Отрежеш ли му крака, куца. Махнеш ли другия крак, влачи се. Ампутираш горните му крайници, става жив труп. А като му сложиш пред очите статистика, внушаваш му , че припка възторжено. Образованието е най-важната, най-деликатната ,градена с поколения структура във всяко общество. Тя може да се сравнява с градежа на готическата катедрала. Тези, които са я започвали, са знаели ,че няма да дочакат завършването. А какво става у нас? У нас няма и помен от възрожденското усилие на дедите ни да създадат условия за наука. Някога в малкото градче Елена е имало висше училище, изпреварило с десетилетия Университета, а името му и сега буди уважение - Даскалоливница. Днес самото понятие учител е противно, плебей в дъното, презрян представител на нисша каста, пропадняга, подлаган на осмиване, хули и унижения, просяк, нямащ права. На училището се гледа като място, чийто бюджет може да се кастри зверски, за да има лукс и охолство в бляскавото битие на управляващата администрация. Никакво спонсорство, никаква подкрепа от страна на Черепи и пр. новонеандерталци. Никекви стипендии от бизнеса, никакво дарителство. Директорите на училищата са се квалифицирали в перфектни просяци и изнудвачи, за да изстискат някой лев от родителите на децата. Дават под наем части от сградите, само и дамо да скатаят малко пари за все по-орязаните и недостигащи средства. За учителите вече не се говори. Неприлично е да се споменава как вегетират, превърнати в прихлебници, гледащи със завист джобните вещи и пари на учениците. Една панелна гарсониера в Обеля струва 45 000 евро. Деветдесет хиляди лв. Един учител, получаващ 4000 лв. годишно, ще може да я купи след 23 години. Ако тя съществува още ,разбира се.

Гаврата с учителските заплати, нищожни, мизерни, нарочно мачка образованието и последиците са ясни. Население от лумпенизирани простаци. А безработицата ще намалява успоредно с намаляващото население. Като избягат още двеста-триста хиляди младежи, напускащи в индийска нишка ДС-БГкоптора, то може да се наложи спешен внос на китайци. От китайските лудници, щото и китайци няма да дойдат доброволно тук. А Масларова статистически се докарва на 75 килограма, ама тежи (това е тайна, само между нас) 97 кг. За дрехите й шивачите вече поръчват по три метра плат повече. Драмата с образованието няма да се реши с високи заплати обаче. Защото тези, които ще дойдат да учат децата, са продукт на гигантското оскотяване и простотия, наложено с толкова грижа от кастата на ченгетата. Виж за своите деца, те си имат друго мнение как трябва да се учат. За тяхното образование се харчат луди пари. Децата на другарите не могат да се учат при простите даскали. А за башибозушкото преджобване на родителите със смяната на учебници през три месеца, дори и сега с тези униформи,няма какво да се коментира. Няма коментар и за ровичкането и експериментите, нескончаемо развалящи образователната система. Цялото министерство и инспекторатите са задръстени с женички на тоя и оня, говорещи мьеко, гледащи как да се скатаят на местенцата си и чудещи се каква дейност да отчетат за това. Ужасяващо е. Постоянните съкращавания предизвикват разрушителни ефекти в психиката на учителите, страхът и подлостта избуяват във взаимоотношенията им, угодническото унизително пълзене пред децата на богатите родители съсипва мотивацията на останалите да учат, а бълващата простотия от медиите дооформя окончателно опростачването на поколенията.

Много мрачно е положението, другарки и другари и домнули. Никой вече не вика духа на Караджата. Емиграцията вика с пълна сила и най-устойчивите млади хора. А ДС- катилите? Те пиянстват от сутринта, наливат се, щото виждат къде откараха нещата. Ще ги срещнете сутрин по кафетата в Изгрев, Гео Милев, Лозенец, с ниски прически "канадска ливада", с дебели, отпуснати месести лица, циници, притежаващи до един по десетина милиона зад граница "за всеки случай", взаимно се питат за семействата си и за "а какво стана с Гелето бе, ее оня дето беше селски на главния, после отиде в УБО" и пр.За дребните кадри, за селските на селските на селските на Гелето също са се погрижили. По хилядите бюрократични ведомства са настанени десетки хиляди безделници с военна стойка, чешещи нещо в джобовете си, докато се взират строго уж към посетителите. И за тях има дребна плячка и привилегии. " Е па он се устрои у гаража на СОТ, сино му си зема апартамент у Борово, добре е". Има ги по частните сервизи, бензиностанции, по хотелите, по ресторантите, цяла армия. Един от автосервиз "Арес" си казва: " Па яз бех бияч "... Та така с образованието.
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

Offf.....

Това не става за четене. Автора си е писал някакви асоциации.. и прескача като надраскана грамофонна плоча.
Има факти, обаче въобще не са подредени и реално да са 10% от текста, другото са си някакви прескачащи мисли на автора / и това ако се нарича История !!!/
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум [Анонимен 03 януари, 00:43

бе и аз не знам защо ги пиша, все още има "журналисти", ама не е ли малко късно, щото аз от доста време си пиша тези работи, а хората "нито се разбунтуват нито пък съвсем се парализират и хвърлят в отчаяние от безнадеждността на ситуацията". Вие сега се питате каква е била службата на вездесъщите герои от Държавна сигурност, освен да репресират населението, освен да пазят другарите, освен да се грижат за техните доларови разкошни ежедневни глезотии и странни прищевки от рода да утрепеш носорог в Кения или да си затвориш Лувъра за самостоятелно разглеждане.

Другарите имаха и некои неприятни задачи, да речем. Например ,ако некой пиян син на голем другар вземе че изнасили и после фърли от балкона некое глупаво честолюбиво момиче, дс-чистачите се грижеха всичко да се потули. Ако некое седемнадесетгодишно момче на наш другар катастрофира с открадна кола и счупи гръбнака на свое аверче (истинска случка), то от съдебните каси тайнствено изчезва цялата приписка, документи, експертни заключения, медицински свидетелства и пр. ДС-хероите обаче си изпълняваха мокри поръчки, наредени от КГБ най-регулярно. Ще срежат спирачните тръбички на лош нарочен бивш другар, отклонил
се от "правилната" посока, ще бутнат с камион разприказвал се за нещо техен четник, ще понижат опиянчен и негоден за нищо милиционерски шеф, но инак се грижат абсолютно за лоялните си четници. "Той, Кире(Кире е прост селски, набутан от шурето на Главния в системата) , като напуснА второ, сега се уреди у една застрахователна фирма, много е добре, щерка му отвори аптека,он сега живее у Иван Вазов, видех го миналата седмица, добре е, а кво стана с Борето, с Борето бе, ее, нали го помниш на Станчев заместника, дето го млатиа пред магазина му 92-ра"..

Ала целият пладнешки грабеж, старателно направен с една едничка цел - запазване на икономическото господство на комунистическата банда след метаморфозата, надхвърля и най- грандиозното въображение с размаха си. Представете си само начина за приватизация на предприятията с доказана печалба, докарвани до фалит, за да може местният комунистически феодал и бандата му да си ги присвояват без пари. Разходете се из бившата индустриална зона зад София Север днес и си припомнете изпочупените до скоро халета, разграбените дворове, запустелите и уж "безстопанствени" заводски цехове. Днес като по някакво извънземно чудо там са блеснали модерни архитектурни комплекси, сякаш изневиделица някой е снесъл 25 милиарда долара (има си хас), там ще видиш супермодерно оборудване
,нови съоръжения и камиони, а с изненада ще установиш, че цялото това икономическо чудо, кой знае като как, е собственост тъкмо на ексноменклатурчиците-комусти .

Но схемите за грабеж в неоробовладелския строй, наречен хуманно "социализъм" в самата рОдина си бяха екстра измислени. Например грабежа от безплатната експлоатация. Я кажете как си обяснявате робията в строителните войски? А робията в "бригадите", толкова любимо изобретение на комунистическите велможи. Или наложената "ценност" да работиш безплатно като луд при фиксирана заплата , за да се "преизпълни план, другарки и другари". И бачкаторите си скъсваха ръцете от наднормено поизводство, а в замяна получаваха през август карти в тенекиените бунгала в Ахтопол. Ама само част от тях, останалите си караха отпуската през октомври и ноември. А имаше и друга хитра ангария, наречена "Ленински съботници".

Той, социализЪмът в България, изобщо беше нещо с некои извратени икономически категории. Ами в коя друга страна цигарите,храните и алкохола,родно производство, имаха по-висока цена тук от тази на изнесените в друга страна (Слънцето бе 12 копейки в СССР, у нас 32 ст.)? Е те тоа факт и до днес не моем да си го обЯсним, уважаеми другари и другарки. Се едно американските цигари у Америка да са по-скъпи от изнесените американски цигари у други страни.
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум 03 януари, 00:49

"...Тук се обърнах само към теб ,защото от цялата гигантска камара причини за зверското положение в страната, ти се хвана баш за носенето на оръжие. Като че ли камарата бетонни луксозноостъклени коптори по брега са строени след престрелка с местната полиция и кмета. Точно кметът, драги, е поръчвал музиката, а зад кмета са стояли областните управители, МВР, ДС, БСП и разбира се тук посочените от теб "десни "партии. За цялата гадост в България има само една първопричина и аз услужливо ти я посочвам- "преустройството на БКП". посочвам ти сбито и пресбито причините за изключителното ни уникално статукво да сме все последни в Европа и света, посочвам ти кои са точно гадовете. И ти напомням, че те са си същите разбойници от 60 години насам. И ти посочвам единствения начин да се оправим. Като непрекъснато им натякваме какви са, как станаха капиталисти, какво сътвориха и със съдбите на хората, и с икономиката, и с Черноморието.

Ти обаче, вместо да си благодарен, че соча първопричината, се бъзваш и айде почваш да жилиш. Е да, аз не искам да се изколим по сръбски образец, за да се освободим като словенците, не ща да се стреляме (съвсем истински, не слушай какво се говори) като румънците, не ща да затваряме границата и да изтрепем внуците на комунистите, нищо че и те са същите дол дренки, не ща ново Чили и Пиночет. Само си пиша. Капитал е последното място, където още не режат ,за разлика от Стандарт и пр. Но аз се обаждам рядко и то по определени теми.. Я кажи, щом си пишем, все пак харесваше ли ти социализма , доволен ли беше, всъщност не си ли млад, та си толкова благ към болшевишката проказа. Не си ли чел книжки , нямаш ли желание да научиш истината, ами все гледаш да махнеш с ръка, било каквото било, другарите са си добрички, стига с тези нападки бе, Хан Круме.

За да допълня статията , ще посоча два често срещани примера. Варненци, заниманващи се с нещо, за което няма как да го обявят официално, имащи големи парцели около Варна, строят абсолютно незаконни строежи в Балчик. Хотели с басейни и тенис кортове. След година ще ги продадат на руснак или румънец, съответно и те не можещи да си обявят дейностите, в момента на продажбата хотелите се узаконяват, парите стават легални и вече на варненските парцели се появявят хотели-лебеди. На свой ред румънецът купува от руснака единият хотел, а онзи купува от него другия, става чудно препиране, в резултат от което се появяват нови хотели на кмета и пр., после те се продават на варненците, нататък въртележката се повтаря, докато не застрелят некой непричьом. В това време на Слънчев бряг шест етажен чистак нов хотел на брега , дет се вика англичаните си пикаят от прозореца в морето, абсолютно печеливш, препълнен десет месеца, се събаря без никакви прокурори. Без журналисти. Още неизплатен. На негово място собственикът строи осем етажен хотел и нарочно не го довършва. Защо?, питате се вие . Защото парите му се осчетоводяват от нещо друго, а той създава пречки за проверка. Не можеш да провериш съборен хотел и да изчислиш строителните загуби от нов. Това се повтаря всяка година и можеш да се ошашавиш от прекрояването на строежите през два месеца. За радост още не са се появили наколните жилища, тогава става страшно... Но като гледам остров Св.Иван, резерват на хартия, скоро ще се превърне в бетонно чудовище за любители на дългите хотелски коридори на десетия етаж.

А горната статия вее като приятен ветрец с перо мутрите. Дреме им на оная работа. Виж за некои хотелчета във Влас, дето са на самия бряг, дето само руски товарищи си спортуват лятоска, дето са собственост на чудни несебърски общинари, кметове, милиционери и пр.,дето басейните са със синьо осветление, а дебелата рускиня в шезлонга пуши цигари с разноцветни мунщуци по сто евро кутията, от Лондон купени естествено, дето съпругът и заръчва некои работи на руския военен аташе, за таквиз работи не се пише. Там и Гоце, Петков, па и Путин даже не пипат. Оказва се ,че некои места от крайбрежието ни не са от нашето крайбрежие. Некои сметки във Виена не са наши сметки, макар парите да са си чисто изплащани от нашия народ. Тези сметки ги знаят всички от Попов до Станишев насам, ама си траят. ..."
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум 03 януари, 00:57

Победата на 9-ти септември отеква и до днес, недругарки и недругари, комунистите спечелиха и трите битки срещу собсвения си народ, днес търбусите на червените дейци са затлъстели от самодоволство. Те нагло ви казват в очите: преебахме ви и вашите деца и внуци сме преебали вече. Ще ви газим, вие сте нашите сънародници, няма кого другиго да тъпчем и унищожаваме, вашите животи са наша собственост.

При тази ясна декларация какво би трябвало да направят поробените хора, искащи най-сетне да се освободят от комунистическото робство

И сега би трябвало предъртелите комунисти да излязат на митинг и да скандират:"Ама такива ли бяхме ние, другари, наистина ли бяхме до един разбойници" , Риторични въпроси комунистите не задават, излишно е да чакаме някога изобщо нещо като разкаяние от щаба на ул.Позитано ( глей сега как името на един достоен човек - Подитано се оплесква от докосването само до комунистическата проказа и като си помислиш, че тъкмо от ул.Позитано се крепи коалиция с турската партия, егати историята, егати фарса). Та тъкмо от двете страни на хотел Плиска, в кварталите с хубаво строителство, населени само с предани другари,засадени с иглолистни дървета и хубаво офорвени с зелени площи, тъкмо там във всеки вход, грижливо пазен от метална скъпа врата ,ще видите до домофоните месингови табелки с немски имена. Какви ли не търговии развиват днес другарите, първата им работа беше да гепят електрониката. Всички компютърни инициативи още от 80-те години поначало са тепих
на ДС, да не си и помислите, че компютрите и мобилните ви телефони се появиха първо на женския пазар, предлагани от цигани. Там, във вътрешните улички шетат децата на "дипломатите", там бяха първите неофициални офиси, истинските офиси, нямащи нищо общо с ДС-офисите в апартаментите преди реституцията по Патриарха, Витоша и Фритьоф Нансен.

Обаче има кого да разпитате за прехода. В квартал Иван Вазов в блоковете около стадиона гъмжи от бивши от "първо" и второ", по стръмното до хотел Хемус всеки втори апартамент е на ченге. В кв.Белите брези се настаняваха извършителите на по-мръсната и слугинска работа, там е втора категория, пълно е с мръсници. Най-пълно с мръсници, с баш-мръсници е, разбира се, в пространството между Бояна и Симеоново. Цялата Драгалевска периферия гъмжи от имоти на тези, които обраха България. Целият Ню Лозенец е побрал ламтежа на провинциалните им слуги, все в тези квартали се заселват. Ако някой тръгне с един химически молив и бележник да пише кой живее от адрес на адрес, то ще излезе истинският списък с личния състав на ДС и ЦК, ще се разбере къде потънаха милиардите. Точно в тези малки спретнати къщурки с мерцедес отпред. Да ви прави впечатление, че на Дондуков и Веслец в трите жилищни сталинистки блока-бастиона на партокрацията от края на петдесетте днес са настанени десетина банки. Застанете с гръб към Партийния дом и се огледайте какво става, сякаш банките са се наговорили на това кръстовище да правят Швейцария. Невъзвращенците(истинскит) бяха поне за тук "изменници", осъдени на смърт, техните роднини се преследваха, имотите им се конфискуваха, а децата им бяха направо прецаквани завинаги. В този смисъл "преуспелите" наши предприемчиви момчета във Виена и Кьолн, пратени там с милиони, за да печелят валута, станаха баш невъзвращенци-изменници. Те мигом заебаха идеология, морал, вярност към целунатото при клетвата партийно знаме, хич не се интересуваха от участта на заробеното доживот с дългове тукашно население, изнемогващо от беднотния. Тези преуспели капиталисти днес инвестират в България пари, откраднати от самата България.

И ето го омагьоснаният кръг. Веднъж те откраднаха, да речем, десетина милиарда от дълговете, населението ги изплаща с лихвите, още десетина от продажбата на оръжие и наркотици. Половината от тези пари са профукани начаса за просташки лукс и строежи. Част от тях влиза вече като капитал и се влага в бетон и кофраж.
От тази първобитна схема чрез раздутата спекула с цените на имотите се печели от парите на емигрантите, пазаруващи си гипсокашонено строителство в големите градове на баснословни цени. Инфраструктура никой не прави, държавата на Гоце се грижи само за интересите на червения капитал. Част от парите влизат като стоки, по презумпция китайски. Печалбите са огромнни. Друга част идва с керваните, натоварени с коли втора употреба. Отново главно емигрантски пари се харчат за покупката им. Друга част от червения капитал се грижи за оборота на наркопазара, проституцията , хазарта, лекарствата, пресата, рекламата. Абе , егати "капитализма", представете си го целият този тромав цикъл, направен да се печели само с менте и грабеж и ще разберете каква гадна ситуация е в момента. За да спечелят богатства неколцина разбойници, милионите българи бяха подложени на шестдесетгодишно робство, още продължава. Е защо беше всичко това? За да станат децата на партизаните и милиционерите "национално отговорни капиталисти"?

Всъщност идеята за задграничните дружества е много стара, тя е създадена още в средата на 60-те като помощно средство за финансиране на шпионската дейност, копирана е изцяло от кагебисткия модел. Значи другарите "пращат" другаря Боев като търговски представител в Бон, там Боев вади пари като арабски шейх и харчи за контакти, обещава пазар и производство. Сетне Боев остава там като невъзвращенец и пак харчи като луд пари. Във вица се казваше: "Ама после да не поискате нещо от мен?", "Моля ти се", отвръща началникът на Боев. Германия и Австрия са местата за развихряне на нашите "капиталисти".

Сещам се за онази случка във Втора мъжка от началото от 30-те, разказвана от баща ми, за кабинета по биология , скелета и учителя, който влязъл сутринта преди първия час, а скрит ученик светнал с фенерче под черепа ,за да го уплаши. Учителят се уплашил здравата. След години се разбрало, че изобщо не се бил уплашвал, направил го нарочно, за да не развали удоволствието от "героизма" на хлапето. Вероятно и онези от Запад са си гледали интереса и с насмешка са приемали "героизма" на нашите "търговци", давали са охотно заеми, макар много-много добре да са знаели на кого ги дават, в крайна сметка социализмът се сгромоляса и ето ти го сега Боев комунист-капиталист. "Ама да не поискате после нещо от мен"...
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

Може и да е интересно четиво, но ти самия прочел ли си го? Оставил си линк към pdf, пусни линк и към оригинала, ако някой прояви интерес.
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум 03 януари, 01:09

В интерес на истината Подкрепа свали Луканов и Виденов, Костов дойде на метеното след две седмици протести по убиците. Цялата му поява беше нагласена, водиха и преговори с комунистите, споразумяха се да няма съд за виновниците за катастрофата след Виденов, шествието от НДК тръгна с преоблечени като свещеници ченгета, а Иван Костов вървеше между знамената с много странен вид, още тогава нещо ме усъмни. Петър Стоянов пък го познавам от осемдесетте, бачкаше в една канторка, много се изненадах да го видя как папка в ресторанта на хотел Рила, после нямаше ни досиета, ни преследвани ченгета, ни затворени заради източването на предприятията и банките, заради кредитните милионери, заради хиперинфлацията, старите антикомунисти бяха изритани от СДС, впрочем още при явочника Филип пратиха пред Подкрепа Венци Коня и Пушкаров да правят митинг срещу Тренчев. По делата им ще ги познаете.

Дирижираната антикомунистическа риторика я изнесоха Венци Коня и Георги Марков. С патос и вдъхновение подаваха репликите, а Лилов и сие, Продевци, Дъревци, Боковци изпълняваха точно сценарните предписания пред тв-камерите.

Когато "запалиха" отвътре Партийния дом, Желев предварително се беше изсулил някъде, Семерджиев можеше за две секунди да нареди да дойдат пожерните, обаче вътре се мотаеха странни мъже с еднакви глави и телосложения, а един мил простак-икономист, сега депутат от НДСВ (после и той се оказа доносник от ДС), седеше с мокър шинел и се правеше на пострадал от пожара пред услужливите фотоапарати. Тренчев дошъл със закъснение, погледнал народа на площада и рекъл доволно: " Палете, ше им еба майката", по това разбрах по-късно ,че не е бил замесен в инсценировката (дано). И глейте сега, при пожар първата задача е да се спре достъпа на кислород, а там някой беше отворил широко всички прозорци по цялата фасада, та да се види опушеното отвън. Ако толкова силна е била стихията - хиляди градуси, то щеше всичко да изгори до шушка. Милиционерите седяха най- спокойно от двете страни на задния вход, а младежи и странни брадясали типове ту влизаха,
ту излизаха отвътре. Цирк. Аз дойдох с кола като чух по радиото, надух сто и десет, за пет минути пристигнах, вече всичко беше изпипано с мерак, подведох се и се изкефих, мислех си: "Край, най-сетне край с комунистите", обаче пожарът странно започна да се гаси от само себе си. Най-сетне надойдоха униформени, пожарни, линейки, ама хората си стояха ,нямаше конфликт, просто наблюдаваха. ТАКА И НИКОГА НЕ СЕ КАЗА КОЙ СТОИ ЗАД ПОЖАРА. На другия ден минах през площада, пред Мавзолея седяха двама-трима полицаи до колата, над прозорците имаше високи следи от опушено, такива черни сажди дава единствено нафтата..

И онзи пръв митинг през ноември...На митинга говориха Желев, най-вече се атакуваше кротко член първи, сваления диктатор Живков, после Блага Димитрова рече , че Партията на розите станала партия на склерозите, ей такива мили критики, Радой рече нещо за Добри Търпешев, най-"яростно" говореше Румен Воденичаров, подготвяше почвата, отзад стояха Анжел Вагенщайн и неколцина подставени "интелектуалци", ( афишът за митинга беше подписан и от Светлин Русев, а Александър Каракачанов го тикаха за лидер). По-късно пред Народното събрание извадиха Александър Йорданов, той смело успокояваше митинга да не се плаши, току сочеше някакви зелени камиони със смъкнати платнища по Московска.

И наистина, тамимаше двайсетина военни камиона, седяха в колона по цялата улица, но не се виждаше жива душа. Единственото ,което съм се питал по-късно е, кой озвучаваше митингите с цялата скъпа техника, скелета, кабели, тонколони, като тогава за един телевизор се чакаше на опашка в ЦУМ, а с големи връзки можеше да си вземеш усилвателче и дек от Кореком. Днес, при цялата язва, наречена "преход" , ние сърбаме попарата на ДС.

Какъвто им бе комунизъма, такъв им бе и капитализъма, недругарки и недругари и домнули.

И тези филмчета със смърфовете... Всичко се правеше като комиксова игричка, дори символите "Начко" и "Лъвчето" бяха за олигофрени.

Днес в центъра човек може и да се обърка, наистина витрините са си съвсем като в Париж, изобилие от каквото си искаш, големите хипермаркетни хангари пращят от всевъзможна електроника; западна кола, втора употреба, можеш да си купиш с четири заплати. Вече никой не вкарва в затвора за чифт дънки, внесени тайно ( един Аци го вкараха в затвора за две години точно за това, на строежа едва не му строшили гръбнака при злополука, това за чифт дънки ...)

Ние четем днес дс-книгата "Строители на съвременна България" наживо, какво ли би рекъл Симеон Радев.

Основното извратено усещане е относно ужасяващата алчност и лакомия на окаяниците, родени в условията на безчовечната скудоумна власт на утопията. Хората мечтаеха да успеят да си купят за Девети септември бира в кафяви шишета (и до днес се чудя защо, сигурно по- западно им седеше), Имаше обяви "Заменям Москвич за видео", ей такива работи. Гадно е да си спомняш, а днес виждаме важна дама с шапка от Милано и дълго елегантно палто да говори пред Шератон : "В дванайсье ила да ма вземьеш от офиса". Днес виждаме лъскави коли по пет тона да задръстват теснотията по Солунска, гаче ли двайсет хиляди милиардери са решили точно оттам да минат. Днес натъканите като сардели миниапартаментчета в Ню Лозенец се продават по 200 000 евро за гипсокашонената си квадратура, а самодоволните собственици се ръкуват през прозорците на съседните сгради.

Никой не изгради ново строителство в душите на съвременните българи, отровиха отровената от комунизма душевност с алчност и чалга.


==================================================
От: ДИ 03 януари, 02:15

Не очаквах, че ще чета цял час писанията на "Хан Крум". Сякаш Георги Марков пише от отвъдното "Задочни репортажи". Круме, вземи да публикуваш нещо, да не си отидеш бъдева, та да ти четем само постингите, ако се сетим да си ги букмаркнеме. Глей го Станишката - "Защото сме социалисти", а?

Вярно е, че комунизмът съсипа България за 45 години (да ме прощава дядо ми Иван - моят дядо вярно се казваше Иван, и беше вярващ комунист) и остави такова тежко наследство, че
и 20 години след началото на промените комунизмът е още жив.

- вижте ги как се продават на Путин .
- вижте го Първанов как вижда международни заговори, когато Би Би Си показа филма за простотията в Могилино
- вижте Станишев, министър-председателят на "най-корумпираната държава в Европа", как се хили ехидно и отрича очевидното. През живота си не е свършил работа за 1 лев, но заради него и правителството му България загуби стотици милиони.
- вижте го пак същия, който каза "кой НОРМАЛЕН човек се интересува днес от досиетата"

И все пак, проказата си отива, бавно, много бавно, но си отива.
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум 03 януари, 10:28
Другари, товарищы, ама вы так быстро забыли агентов КГБ. В годах комунистического режыма в каждом заводе и цех была дверь с табелкой "Советские специалисты". Надо сказать что каждий из них был настоящий кагебыст. Директор завода и шаг не могул сделать, еслы из этот тайнственый дверь не вышел заказ: "Ладно". Ама вы думаете что все это кончило когда- то? Неть, дорогие балхарские друзья, оно продолжает и сегодня. У нас о кагебыстах и слово не проронили. Никто не говорит сколько из сегодняшних чиновники государства учились в Москве. У вас волосы выправится да мустаки тоже. Каждой второй в президентстве, в миныстерстве - как говорил самый ДС- агент Тодор Колев: "можно человек подлудится". Эслы вы подсчитаете какая сегодняшная ситуация с великолепное положение русских интересов в Балхария, у вас голова пошашавится. Ну, а вы неблагодарныки оказались. Забыли как ждали толъко двенадцат годах для Москвыче, как ждали целой год для телевызор Рубин? И что, у нас мало агентов ДС, не болыше 800 тысячь, а в России болше чем 39 миллионов кагебыстов.
И никто не говорит сколько русские миллиарды тайно кружат серый сектор экономики. Ну поглядите как сложились дела у нас. Где Иван Костов специализырал, где Овчаров, куда Сергей , где учил партизанский сын Бойко Ноев. О покойного Луканова не надо говорит. Можно сказать что в Балхария и сегодня эсть 65 000 вербованых КГБ- продажныки. Мало, не так?

От: Хан Крум - от форумите 03 януари, 13:00


Значи, над 800 000 са били сътрудниците на ДС, говорим за цялата мрежа. Това ми го е казвал още преди 10 ноември един от техните, познавал се с Кашев. Той ми каза още, че заедно с МВР, военните, волнонаемните, пазвантите, УБО, шофьорите, слугите, цицащи от бюджета, всеки осми човек по време на комунистическия режим е бил по някакъв начин свързан с репресивния силов апарат. Общо с цивилните комунисти - 24 процента от населението . Цялата пасмина е лежала на гърба на народа.

Просто се проверяват архивите за плащанията в МВР ,за движението на личния състав, за пенсионираните и за утеха се сравняваме с броя на тези в Съветския съюз. Там цифрата е страшна. А по-страшно е, че моделът у нас и до ден днешен в сивата икономика, където се въртят тези прословути милиарди долари, се контролира от главата на хидрата, от братските руски кагебисти.

Да вземем Станишев, дори и Заимов. Ами че цялото им детство е свързано по приказен начин в един свят, за който простосмъртните българи и досега си нямат хал хабер. На Заимови и Станишеви всяка сутрен, всеки обед, всеки следобед, всяка вечер е донасяна храна, приготвена от специално подбирани пресни продукти от целия свят, за чието снабдяване е имало специален самолет, готвена от най-старателно проверени екипи и носена от момчета на ДС в специални пикапчета, за такива семейства е строено по съвсем друг начин, квадратурите само на "кабинетите" е повече от 120 квадрата, тавана за жилище за обикновените хорица. На Заимови и Станишеви са давани за джобни пари безотчетни суми, давани са долари, коли, вносни стоки и скъпа домашна техника от гнилия Запад. Само за прислуга, секретарки, охрана, около тях са припкали двайсетина души. При това основната работа на ДС в чужбина е била, освен да крадне информация, да се грижи за приятното прекарване на Станишеви и
Заимови. Заимов и Станишев са били кажи речи през цялата си младежка възраст по Запада.

Те с охота заебаха Маркс и Ленин, крият как са крещяли от радост при всяка възможност да идат с народни пари по Европата. Техните дружни детски игри са минали по плажовете на резиденциите, за техните моторчета, колички, девойчета, гейчета, за техните музикални колекции, видеа, дрешки са се грижили мутърчета от Школата, на които е било заповядвано да си държат езика зад зъбите. Когато родителите на Станишев и Заимов са тръгвали към Бояна и Банкя, отстрани по пътя са заставали преоблечени като милиционери войници с гръб към шосето. Когато бай Тошо пък тръгваше към Дондуков, тогава спираха цялото движение от Банкя до Банката. Зад бай Тошо стояха цяла рота гардероби, сред които се вижда по снимките един още млад мутър с косичка на ниското чело - познайте кой друг кандидат кмет. Ама не си мислете,че и главният прокурор Велчев е ял друга храна и си е почивал по други резиденции.

Не си мислете, че председателят на Народното събрание Пирински е достоен за сиромахомилско съжаление. Не си мислете ,че само Славков още харчи от сметките в Швейцария. Цялата рода на родата на родата на родата на другарите от ЦК ще харчи, внуците на внуците им ще харчат, щото 25 милиарда долара трудно се прахосват. Дори лайненца като Доган за зарибени яко с милиони долари, за да се грижат за родата на родата. Юруковци, Надки, Костовци, Пешовци също не са за окайване. И надоле по веригата целата сган от онези 20 процента горе също не са за окайване. Затова, другарки и другари, при скапана икономика на дъното на Европа, а и в света, между Бояна и Лозенец, между Драгалевци и Гео Милев никнат като гъби десетки хиляди дворци , кичозни палати, на които само вратите на гаражите струват по две-три хиляди евро. Затова млади пичета се возят на лимузини за по 200 000 евро, затова по брега се стовариха частни хотели и вили за 15-20 милиарда, да се чудиш отде
се взеха тези пари. Отде изникнаха тези доходи , с които се застрои половината страна. Отде се взе валутата за магазините с вносни стоки през 1991-ва? Кой плащаше за скъпите офиси, никнещи с по стотина ката ден, освещавани важно от свещеници и поливани с невиждани пиршества? Кой даваше яки мангизи за заплати в частния сектор?

По хиляда долара за секретарка или счетоводител в офис през 1991-ва, когато на излизащите в чужбина им даваха още само по 20 долара? Отначало наистина се пилееше безотчетно. Сума ти пари се потрошиха от неопитните ченгета, как са ги лъгали западните "партньори", цели комедийни сериали може да се снимат. Па те още ги прецакват. Ей на, на едно ченге му дадоха да върти минерална вода, ама едни германци му дали стока, вместо пари за изнесената продукция, той затъна, взе да тегли заеми, а накрая изчезна безследно. Виж за вноса на крадени автомобили, за който впрочем се грижеше цялата държава, нашите бизнесмени-ченгета се доказаха.

Юнаци излязоха в този бизнес. За наркотиците също са спецове, спецове са и с чейндж- бюрата и проституцията. За измамите с имоти,за рекета, за убийствата са сред челните бизнесменски редици. И сега идва по-трудната част. Как да се наследи явно държавната власт от номенклатурата, щото по днешните закони ни се наследява. Но както виждаме, другарите всичко са нагласили, плащат на 70 партии, не е шега ,да извъртят курвачката номер на електората и па те да са си горе. И дали Бриго, дали Бойко, дали Заимов, - все тая.
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум 03 януари, 13:05

За мръсната натура на диктатора Живков и правоверния му слугинаж пред съветските сатрапи на човечеството никога не е имало съмнения, но горните цитати надхвърлят всякакви граници по своята нечувана наглост и мерзавщина. Ето за такива мръсни деяния господарите от Москва го крепяха в селския му феодализъм. Заради него и до днес България е най- презряната страна за всички времена в Европа и не само, заради правешкия изрод и обкръжението му, чиито наследници ни управляват и днес, България е в перманентна криза, демографски срив, мизерия, съсиване на природата, скотско опростачване и окурвяне, чалгаризация, обезличаване и тотална африканизация.

Ето ви за пример фамилията Живкови. Живков имаше обичай да си заварди по стотина хектара в най-хубавите кътчета и да си строи монументални резиденции. Например в Бояна не можеш да направиш пълен кръг около оградата на резиденцията с 80 км в час за по-малко от десет минути, правете сметка (за отчуждените имоти и съборени сгради нико й не пита). Вътре за другаря Живков не се е пестяло хич. Човекът от народа е бил доста по-нескромен и от най-големите милиардери на планетата. Достатъчно е да се види панорамата от залата в исторически днешния музей там и се разбира що за "другар" е бил.

В Банкя пък обиколката пеш около оградата на резиденцията отнема близо два часа. Вътре буквално през педя има още седящи охранителни кабинки, камери, вишки за постове, гъмжало е от пазванти. Закрит огромен ласеин, кинозала, орех и дъб, мрамор и месинг, чертози, трапезарии, банкетни зали, крестални полилеи, кадифе и плюш, вносни дограми, скъпа техника и камери, камери, тоз човек много се е страхувал за кожата си... Очевидно това е и причината всяка сутрин три хиляди преоблечени като милиционери войничета с автомати да застават с гръб към околовръстния път през равни интервали, спираше се движението за ял час и по пустия път минаваше ескортът на диктатора. Около другаря Живков имало ежедневно близо петстотин човека с дебели заплати само като камериери, секретари, пазванти, готвачи, лични доставчици на храната, шофьори, ченгета, съветници, слуги, дори в Банкя имало стая пълна с кашпи със здравец, една гегантка- медсестра му носела там кана с морковен сок и го дундуркала всяка вечер в скута си да заспива сред здравеца... Това е истина, колкото и невероятно да ви звучи.

Никой не се е заел да изчислява колко е струвало ежедневното прахосничество на фамилия Живкови. Да вземем само загубите от осемдесетте, всеки ден транспортът замира от Банкя до ЦУМ за час и половина на отиване и още толкова на връщане. Спират на място и чакат. Затварянето на кръстовищата и до днес е обичана от "другарите" практика.

Да вземем резиденцията в Арбанаси, тя също е белокаменна и разточително замислена, дори се пада по-високо от Царевец, това не е случайно. Панорамата е убийтвена, вътре е било истински лукс, никой не знае къде е сега "убранството". Отпред херикоптерна площадка( забележете, млади семейства чакаха по десет години за боксониерка) да си каца Людмила когато си иска, друг хеликоптер докарва прясно окосено дъхаво сено от Рила, настилат полянка , да си лягат там с другаря Лилов ( не се смейте, истина е), наоколо гъмжи от гадатели,баячи, пазванти, спецове по източна мистика( не се смейте), писачи на речи, компетенти по изкуствата ,придворни лакеи и "поети", подлизурковци. Гигантеенето на простотията ежедневно е поглъщало такива мангизи ,че и самият Тодор е вдигал ръце. Само покрай Асамблеите са потрошени милиарди левове. Отделно прословутото затваряне на Лувъра.

Ами онова хвърлено момиче от балкона,"почистено" долу незабавно от ченгетата, помните ли го? А помните ли подвизите на Славков? А знаете ли в каква "къщичка" живее Жени?

А сгазените хора от кортежа на другаря Живков( питайте Черкелов), а катастрофата на летището, предизвикана заради полета на Живков, ей такива "другарски" подробности от портрета на човека с главно Ч. Един известен водещ на музикално предаване споделя омерзението си от една случка в годините, когато Славков е директор на БТ. Пред кабинета му чака партиен функционер от Плевен, водещ за протекция млада красива журналистка, кандидатсктваща за работа в телевизията. Славков идва отнякъде, дръпва момичето в кабинета, след половин час то излиза разчорлено и плачещо, с разкъсани дрехи, изнасилена. Партийният функционер побеснява, вдига гюрултия, но веднага охраната му свива сармите, повече никой нищо не чува нито за него, нито за момичето.

Верността на комунистите към диктатора и до днес брани интересите на клана Живкови. Вижте кой ни управлява, на практика Чавдарци и днес са на власт. Дори пазвантинът на Живков го гласят да продължи браненето на интересите им. Чист феодализъм. За убийството на Георги Марков, поднесено в дар на диктатора е изписвано много, но всичко е потулено, Станишев и Велчев нямат никакво намерение да огласят секретните данни за извършителя, въпреки давността на събетието. Да си признаеш,че по повелята на Партията се вършат скандални убийства зад граница е неудобно за червената върхушка. За стотиците хиляди нещастнизи ,избити и смлени тук по лагери, затвори, дори газени по пътищата като кучета, никой дума не е отворил, един дори не е вкаран в затвора за тези престъпления.
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум 03 януари, 13:10

Интересно е да се помисли какво ли би рекъл Теофраст за комунистите. Той, горкият, би останал изумен, пред него биха се разгърнали необятните простотии на комунистическия характер. Ето ви за пример идеята на простака бай Тошо да се нападне Чехословакия. Аз не виждам някаква особена разлика в тази негова идея, гарнирана с еврейски опасения, от тази на Адолф през 1938-ма. Тук по-скоро обаче може да се интерпретира друга тънкост в ситуацията - бай Тошо, натопил народа си в казана на болшевишката лайняна проказа, недоволства за опита на чехите да се измъкнат оттам. И по типично български обичай се стреми да го натика обратно вътре. За тази цел призовава дяволската мощ на господарите си. Бай Тошо вижда възможността опитът на чехите да успее и нарича това "опасност". Той тика обаче още по-дълбоко в казана на комунистическия пъкъл и целия български народ да носи солидарно подлостта и коварството към един братски народ, помогнал толкова много в цивилизоването ни след мрака на турското робство. И така го е натикал, че и след близо половин век още ни личи лайняната мърсотия. Вонящата вероломност на българските комунисти и помиярското им клечене пред Кремълските господари са сложили дамга завинаги върху лицето на България.

Има и друга черта в "образа" на комуниста - отблъскващите грозни черти на лицата им. Едва ли има по-квазимодски тикви от тези на правешката фамилия, но да не би Румен Овчаров, Румен Петков, Татяна Дончева, министър Димитров, пековци, таковци, тановци, цоловци и пр. да продукт на евгениката?

Първо правило, за да те вземат в партията е да имаш предварително разбойнически, отблъскващ вид. По правило комунистът е противен, с противно поведение, примат, грозен и нагъл, при милион и половина комунисти, един симпатичен човек няма в редиците им. Всички до един са говеда. Мит е "честният комунист". А най-гадни бяха "безпартийните комунисти".

По какъвто и начин да изобличиш комуниста ( днес ,кой знае защо, нещо се трае някак за делото на Жан Виденов и тоталната катастрофа на България), той все ще ти отговори: "Да,ама Иван Костов е негър". То , че Костов не е албинос, е ясно, но щом споменеш Белене, комунистът те пита защо в Америка бият малките негърчета. Щом споменеш гнусното нахлуване в Прага, комунистът изревава: "Ама американците са още по-лоши". Такива ми ти работи.

Разбира се, най-характерната черта на комуниста е абсолютното му лицемерие и демагогия относно "комунистическите идеи". Това "имам ли аз, то значи да имаш и ти", това Маркс, Ленин, Енгелс, това за "от всекиго според възможностите, всекиму според потребностите" бяха захвърлени за десет секунди от комунистите на историческото бунище барабар с рубинената петолъчка. За една нощ другарите и верните им палачи от ДС с хладен ум и горещи ташаци заебаха и марксизъм и татовизъм, заебаха "класата-хегемон", АОНСУ, Партиздат, пропагандните материали за комунизма, за една нощ всички те станаха "националноотговорни капиталисти" с присвоеното по най-националнобезотговорн богатство на България. Днес цинично обясняват: "Никой не говори за как е получен първия милион", "гущерът къса опашката", "Да легализираме сивата икономика", "Да освободим забраната за притежаване на археологически и исторически културни паметници" и пр. Да се твърди, че някой комунист съжалява за социалистическия строй е смехотворно. Въпреки колосалния грабеж и тъпчене на алчните си задници, комунистите съжаляват единствено за отнетото им феодално право да тъпчат народа. За някакви си социални идеи вожете да се консултирате с типичната алчна комунистка Масларова, тя ще ви обясни колко яйца може да си купи с пенсията си някой представител на "класата-хегемон".
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум 03 януари, 13:14

Да посочим най-типичното в "образа" на комуниста - преди всичко е типичен гадняр. Кофти човек, мързелив и алчен, некадърен и крадлив( плячкосаха милиардите долари от външния дълг, ограбиха пенсионните фондове, фалираха банките), насилник ( триста хиляди избити българи, цвят на нацията), непоколебим убиец(създадоха мерзката организация ДС), безродник( ето ви примера с присъединяването към СССР), подлизурко( как само се кланяха мазно пред другаря Живков, страхливец( помните ли как се бяха шашнали след митинга на Орлов мост), подлец ( скриха Чернобил) и т.н.т. Друга важна черта в характеристиката на комуниста е жаждата му да краде и плячкосва. В това другарите са ненадминати. Примерно влизат трима брадясали и окъсани айдуци в мандрата с насочени пушки и ножове, връзват овчаря, вземат две шилета и десет пити с кашкавал и му казват ,че след победата ще му ги платят. Или отиват след "победата" в къщата на събственика на мелницата, разцепват с лопата главата му, щото е народен враг, задигат радиоапарати, мебели, пари, дрехи, пръстени, дори порцелановото цукало, товарят жена му( изнасилена подред от каскетлиите) и децата му на камион и ги изселват нейде в затънтените турски села в Добруджа, после самата къща се дава на най-брадясалия другар.

Няма статистика за мащабите на "експроприираното", процесът е текъл близо двайест години.

А имотите на успелите да вържат зад граница по закон се конфискуваха от "другарите". Естествено и имотите на избягалите турци се оказаха някак неусетно в ръцете на селските комунисти. Имотите на "народните врагове" и до днес не се знае колко са, в чии ръце са. По- късно апартаментите и къщите, задигнати от комунистите,одържавени и преминали през УБО, ДС и пр , се прехвърляха на "другари за жълти стотинки. Тук се говори за реституция, но никой не знае какъв е броят на отчуждената едра градска собственост , която никога не е била върната, просто защото няма наследници или документите са унищожени, за земята и парцелите изобщо да не говорим. У нас приматите с кучешки зъби и два пръста чело ставаха или комунистически еничари или престъпници. И в двата случая най-отбраната съставка от космати български мъже, среднобалканска порода с дебели китки, сресани настрани с гребен по касапски маниер, с дебелогъзи тазове,с горилски тесни гърди и мощни маймунски мищци, с жълти зъби, растящи накриво през яките венци, с ниски чела и обрасло с козина тяло, с червен блясък в зеницата, отиваха точно или в БСП,или в Симеоново, или в МВР, или в Герб, или в групировките, или в затвора. Понякога извървяват през целия посочен кръг.

И са агресивни тези еничари, генетично оцелявали и селектирани в условията на отчайващо робство, страхливи са, лакоми са, алчни са, подли са, дори и очилцата с тънки рамки и модните прически, саката и вратовръзките не могат да им прикрият щопаропитеклъка. Те избраха комунистическата страна , вижте ги в парламента, вижте ги по институциите, вездесъщите българи, мургави, окосмени, дебели, пръдливи, покварени, корумпирани, облечени с кичозни костюми, качени на "луксокамиони", агресивни, жестоки, безочливи, продали и баща и майка за тъпчене на лакомия си гъз. Това е неандерталска порода и всички сме заченати в нея. Малко са разярените зайци за жалост....И смешно, и тъжно.
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум 03 януари, 13:19

Всяко нещастно продължение на негативите в изстрадалото от комунистическата чума болно тяло на България неизменно и неизменно е свързано с отровите на пукнатия гноен червен цирей; какво още да се случи, небето ли да падне, за да се разбере, че единсвения лек е рязане до кокал, изсичане на комунистическия тумор, сплескване с камъни на всички болшевишки кратуни.

Злото, причинено от гнусните разбойници с петолъчки на главите си за последните 60-70 години, е неизброимо с мащабите си. Клетата ни страна е на дъното в Европа. Всички ни сочат с пръст, ние вече сме олицетворение на идиотска държава, назидание за мръсна, криминална, покварена, непоправима страна. И все заради екскомунистическата каста и ДС-катилите, решени до Потопа и след него да лочат кръвта на съгражданите си.

Питаме се, има ли по-нагъл човек от Станишев( син на Чавдарец-съратник на сатрапа- диктатор Живков). Той надмина и Жан Виденов по наглост. Питаме се какво става, че в МВР, където не работят разни лигави педалчета, където нагоре се издигат най-печени милиционери с дебели глави и димящи като шмайзерови дула безкомпромисни ноздри, стават такива водевилни издънки. Това не ти е ученическа самодейност, там всички са школувани да се трепе тутакси при най малък гаф в дисциплината.Питаме се що за ЦИРК е тази пиеса за механично пиано - СТАЧКА на милиционери?.

Не, нещо не е у ред тука. Какви са контрите в раздаването? Ами какво следва, Бойко Борисов следва, то е ясно. С кого в коалиция? И тук белотът се превръща в прост табланет. Постановката " Има ли кмет в самолета" е прелюдия към следващото приземяване на хвръкналата в небето пиарна атака на ДС-клонинга Борисов. Станишев протака , журналистите внезапно и услужливо сменят гарда, сеа па ново двайсе, разбираш ли, некой си секретар че го предпенсионират( с 24 заплати и "още" екстри) и толкоз. ДПС и НДСВ ще мърдат две крачки напред и една назад като улави в коалиционните си преценки. Скрипецът, вдигащ новата марионетка, скърца заради главния въпрос, а с кого в коалиция? Маймунджулъциге на изкуственото пиарене заплашват мастодонта. Идва разтягане на статуквото, "скандал" тип клин - клин избива. Станишев ходи по нервите на всички, разхожда се усмихнат напред-назад като педераст в градинка. Гоце си трае , Борисов също си трае, А Е ГЕНЕРАЛ ОТ МВР, партията му е до върха милиционерска и не може да не даде рязко становище какво се случва. ДС-ексгенералите, "националноотговорните" генерали също са пас. Дедото на Симеон Хасан Китин Путин е пас, лисичи пас нещо. Доган също е пас, той въобще е пас, позлатен пас. И сценарият продължава по познатата отработена схема "седенка до дупка". Уморената публика преглътва досадния шамар на скандала, тресат я новите увеличения, кошмарът на оцеляването до утре затуля по-маловажната схема на и без това познатата до втръсване ДС-въртележка в политиката. Бойко клека, надцакването приключва, мангизите на софиянци че ги отперат като подметки от вехти обуща, новата коалиция ще е десно-лево-центристка с ДС-БСП хегемония в съюз с милиционери. Волен да ги духа рублите, а Костов да си сади теменужки. Това е, недругари и недругарки, пазете се от падащи каменни милиционерски глави.
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум 03 януари, 13:25

Ето ,след месец Гоце ще държи патриотична реч, реч за свободата пред паметника на Левски.

Да го пита човек,как ще има нравствена устойчивост да говори публично, след като публично е оплискан с лайната на жалката си биографична низост. Едно, че е бил комунист, второ, че съмсем съзнателно е служил на репресивната машина, наречена ДС и много, ама много добре е знаел за нейните методики, нямащи нищо общо със свободата. Ще речете, той за Родината го е правил. Е как да му повярваме, щото нали преди Родината комунистите слагаха на първо място СССР, а клетвата на служителите от ДС започваше вярност към с КГБ. Как да слушаме речта на нашия президент-доносник за свободата и патриотизма, след като той и в момента клечи като вярно куче пред заповедите на Путин. За какви нравствени принципи може да говори един бивш доносник от ДС, па бил той и президент( тук да се подсетим и наглата му лъжа преди изборите, с която отрече този факт) пред паметника на Васил Левски, след като използва меркантилно турската партия ( и тя водена от ДС- мекерета), за да осигури жалката власт на вече тотално осраната комунистическа олигархия. Вижте му вицепрезидента, който напусна армията заради верността си към руските военни доктрини и ракети, а сега се кефи с поста си в държава от НАТО.

Има ли нравственост в Гоцевщината, питате се сега, двайсет години (изглежда някаква давност се чака, аджеба, та крехко, крехко се отваря дума за милиард и половина? долара, взети уж, ама не се знае, та остро повдигаме темата) след обирането на България от пладнешките разбойници от ДС и техните господари от БКП, изпълняващи строго Кремълските инструкции за преминаване към капитализъм. Къде е християнската традиция на старите българи да бъдеш трудолюбив, да обичаш ближния си, да си спестовен, да харчиш разумно, да градиш за поколенията ( не комунистически мегалитни партизански паметници и гиганти като скудоумното Кремиковско чудо), да си меценат или просто да дариш за Университет богатството си, да вдигнеш храм, да бъдешпример за хората.

Да чакаш от бандит подобни неща е напълно глупаво нещо. Бандите от БКП-ДС ще си присвоят 25 милиарда долара да си стрОят капотализъм, те ще скрият стоките и храните и ще накарат населението да мръзне в три през нощта за кофичка кисело млясо, а след година ще направят псевдопреврат и ще турят съдия, осъдил невинен за убийство, за министър председател, ще вдигнат 15 пъти цените, без да пипат заплатите, ще сменят парите, ще изгорят спестяванията и тогава ще ти вкарат полека-лека доларите. Ще ти оберат банките, просто като фасул, глупаците с влогове да пинат по една водица, ще направят хиперинфлация, после пак ще вкарват доларите, после ще видим нравствените им идеи въплътени в огромни кичозни дворци, в бетонни гирлянди по крайбрежието, в набъбнало строителство от гипсокашон и пластмасови дограми, продавано нагло по 1800 евро метъра, гаче ли в един квадратен метър са вложени 360 торби цимент по 10 лв. А Чирковото определение за брулене постепенно стана глозгане. Каквото направиха момчетата с горещи сърца, хладен ум и Черепи, видяхме го. Присвоеното го изнесоха зад граница, тук грабят, вече и аз не знам защо, като за последното световно. Тук останаха колите трета употреба, боклуците и извозените таратайки от нормалния свят, дрехите втора употреба, миришещи на химикал, продавани омачкани в кошовете на килограм, тук са перачниците по Витошка с часовници по 25 000 лева и сутиени и гащи от 1500 лв. за другарката Масларова( ама тя наистина си е купила веднъж сутиен за 1500 лв.), тук са мутрите, наркопласьорите, гърмежите през час, проституцията, тук е цялата контрабанда, тук са имотните измами с участието на нотариусите, грабежите на апартаментите , тук са подкупните полицаи, съучастници на бандитите, тук са катаджиите с тяхното " сега какво да ви правиме", тук са нерешените проблеми на цитаните, съсипаното образование и бедните учители, медици, мизерстващите в забрава пенсионери, тук преди всичко са високонравствените ченгета във властта, тези които създадоха ДС-бантустана, тези които африканицзираха България за 60 години, които докараха най-ниската раждаемост в света и най-високата смъртност. А избраният от тях висаоконравствен Гоце ще има наглостта да говори пред паметника на Левски. Позор
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум до другарите комунисти тук 03 януари, 18:05

А защо сте двама? Не бяхте ли един милион?

И понеже сте един милион, носите един милион отговора: американците лоши ( щото имат чернокож президент), цар Борис лош ( щото в петия том на Д.Димов се описва Беломорието - гърците са живели десет пъти по-мизерно от българите преди 44-та, а днес?), реститутите лоши ( щото магазините, полуразрушени преди, заварени със старите решетки отпреди войната, днес блестят обновени, човек се шашка пред невижданто изобилие), демократите - и те лоши ( да сравним панелните гета с новите жилищни сгради, никнещи като гъби през половин час), капитализмът се срива ( а колите, десетгодишни, втора употреба, са десет пъти по-нови, по-красиви и по-здрави от току-що произведена Лада, за която трябваше да чакаш десет години).

Но кой свали диктатора Живков, кой махна комунистите в соц-лагера? Вълшебната пръчица?

А помните ли красивия жест на другарите към съотечествениците си да завардят територията н а двадесет километра от браздата и пиле да не може да влезе в забранената зона. Трябваше ти открит лист, за да минеш Драгоман. Във влака се качваше военен с автомат ( зареден) , до него въоръжени с карабини милиционери, сержанти, бъркаха под седалките, правеха проверки, питат те кой си, какъв си, гледат те като престъпник. Малко по-нататък другарите бяха оградили РАЯ с четири реда бодлива тел. С течащ ток. Сетне още километър до браздата. Който дръзне да напусне РАЯ, отива в АДА. Така ли беше, другари?

А помните ли военните маршове по радиото и ТЕГНЕЩАТА ЗАПЛАХА, че империалистите са ни виновни, четиридесет и пет години само филми за войната, партизаните, фашистите и диверсантите.

И изопачените фактиза демонизираните български правителства, чорбаджиите-изедници, демонизираните КУЛАЦИ ( Имали по десет крави! Мамицата им дееба фашистка!, Всички на разстрел!) Добрите комунисти. Честните комунисти...

Апартаменти 360 квадрата до Плиска ( да, още са си там, при това за съвсем редови другари), с мраморен под, славонски дъб по стените, кристали, немски плюшени позлатени тапети, италиански спални, килими до глезен, врати с дистанционно отваряне, мерцедеси, охранителни кабини с милиционер - ВЪТРЕ на всеки етаж, денонощно шофьор на разположение, кутия с пари, зареждана всеки ден - "безотчетен представителен фонд", привилегии - за образование ( за "борците против фашизма и капитализма" - цяла армия), ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА, Резиденции ( оградата на "Перла" не можеше да я обходиш за десет минути с кола), величествени прахосвания - Спартакиади, Асамблеи, Писателски срещи, мемориални комплекси.

Величествено плюскане. Другарите имаха Първо направление снабдяване. С пикапчета. С храни, дето днес в Метро и в Била не са ги сънували. Кореком с ЛЕВОВЕ в Бояна. Банкети за Крезове всяка седмица. Неизяденото се обвива в еднократно използваните луксозни покривки и се унищожава, трохичка не се изнася, прислугата може да яде ,но вътре. Кабинетът( малък пример) на Владимир Бонев на "Позитано" се обслужва от специален готвач, там му се носят блестящи метални съдове с похлупаци от хубавичка слугиня, слага се на полираното му триметрово бюро покривка и "БОРЕЦЪТ против капиталистите" се оставя на спокойствие да ЯДЕ.

После, към 1979, след шамара с поскъпването, "за добруването на народа", другарите съвсем я удариха през просото. По едно време взеха да спират тока на населението през час, после скриха бензина. Забраниха на хората да купуват и продават свободно жилища, коли, появиха се странни обяви :" Продавам Волга на части", "Заменям котлон за гарсониера" ( не се смейте, истина е). За десет долара, купени на черно, можеше да ти отперят пет години затвор.

А в същото време партийната пропаганда облъчваше денонощно населението. Цели издателства и институти имаха грижата да внушават колко гот е у нас и колко зле е работническата класа в Америка. Там бият негрите! Интересно беше да се видят съветски другари по морето, водени под строй от плажа до хотела, как се дзверят пред витрина на Корекомите и се мъчат да вдишват дима на западните цигари, пушени от "западняци". От едната страна в "Три чучура" - група гедерейци, от другата - руснаци. Фолклорната част завършва, музикантите изсвирват полка, немците се наливат с бира, после следва "Калинка", руснаците пък запяват в мощен хор "Разцвьетали яблоны и грушы", немците подвиват опашка и млъкват вцепенени, руснаците ликуващо пеят, а малкото други посетители бързо плащат сметките. На излизане руснаците са подкарани като говеда под строй и тогава ела да видиш мазните усмивки на германците ... Но руснаците си тръгват с по двеста кила руски книги, купени от руската книжарница в Бургас. Горките руснаци ...

За претърпяното през комунизма от руснаците ... дълго е... ,другари. Изобщо, ... съм ви го комунизъма, вървете с него в гроба.
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

Oт: Хан Крум 04 януари, 15:47

Алчността на екскомунистическата каста и нейните креатури- мутрите СЪСИПА малкото хубаво нещо у нас, недосъсипано от диктатора Живков. Сега китното някога Софийско поле с чисти реки и предпланински хълмчета, с манастири ,сгушени в пазвите на планините е умъртвено от Горна Малина до Лозен и до Алдомировци. Огромна площ плодородна земя днес е радиоактивна, засипана с милиарди тонове шлака, сгурия, ръждив прах, боклуци. Стотици селища са унищожени на практика, край жп-линията и шосетата стърчат изтърбушените бетонни скелети на сгради, складове, безмислени стопански площадки, изоставени хиляди жилищни сгради, училища, обществени постройки, казарми, бетонни възли, заводски халета, ръждясали хангари, халета, гаражи. Мегаломанията на комунистическите простаци да въвеждат индустриализация край всички хубави български градчета в най-красивите места на Родината ни доведе до уродливите индустриални зони за мръсно производство, опасващи като зловещ тумор населените места. Вижте София от Нови Искър до Гара Искър- ужас. Вижте жълтосерните отровни пушеци до Стара Загора, вижте кошмарната гледка между Асеновград и Пловдив, опитайте се да спите с отворени прозорци в Бургас сутрин, спомнете си как ебаха майката на жителите на Девня, Златна Панега, Враца( кой помни още страшната трагедия там?), кой помни гръмналите цехове в Сопот и изпотрошените прозорци на десетки километри наоколо. Простакът-диктатор, неуспял да ни отнеме независивостта и да ни набута в СССР, реши по свой начин да унищожава живота в заградения с телена граниза и ток по нея лагер, наречен България.

Той обрече соцробите тук да блъскат в най-черното кюше на международната социалистическа специализация. В Естония правят транзистори? Моля, ние ще засипем с циментов прах полетата. В Полша правят коли? Ние ще правим химически заводи до всеки окръжен град. И от Видин до Русе, от Варна до Бобов дол се строеше, без да се мисли за бъдещето. Съсипваше се златна, божествена природа, а се застрояваше за мръсно, неефективно, енергоемко производство, което доведе до преселение на населението, обезлюдяване на цветущи някога райни, а последствията от сгромолясването на СИВ, когато братските комунистически страни ни теглиха шута и останахме без суровини и пазар, днес са налице. Опустошена икономика, опустошена природа, ново обезлюдяване на цели области. На бившите комунисти не им дремеше. В техните нови планове, вече преобразени в своята капиталистическа метаморфоза, влизаше всяка нова възможност да си присвоят това, което предишното законодателство поне на хартия не позволяваше. Не че фамилията на правешкия диктатор не си бе гепила пладнешки за резиденции и ловни кътчета най-готините места от Перла до Арбанаси, от Враня до Банкя, от Родопите до Сребърна. Не че гаулайтерите на режима не си строяха с държавни пари почивни домове с персийско разточителство, пълни с прислуга, пазванти и ексцентрични прищевки в обзавеждането.

НО ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧИ С неокомунистическата инвазия по морето на бившите номенклатурчици, ченгетата, мутрите, простаците с анцузи и златни синджири, милиционерите-генерали и генералите-милиционери надмина всичко, което ужасеният българин можеше да очаква от комунистическата гмеж. И по-рано Слънчев бряг бе държава в държавата, там прост българин не можеше да припари от туристи по първо и второ направление. Дюни, Златни пясъци, Албена - валутните дробове на комунистическата шайка бяха табу дори за живеещите наоколо клетници, допускани там само като прислуга и плът. Днес уродливата метастаза-паметник на комунистическата алчност, на оголената комунистическа разбойническа същност, е опаковала с бетонните си тумори крайбрежието и планинските курорти. Кристо би позеленял от завист. Разследвайте кой и кой, и кой стои зад тези строежи и ще се ужасите. Всеки втори е от ДС, всеки първи от БКП, между тях и некой недоубит мутър. Но вижте кой стои начело на съдебната система -само ченгета от ДС. Целият преход е дирижиран от ДС и БКП-БСП. Че кой от ДПС не е ченге? Кой от "десните " лидери не се оказа ченге? Кой журналист не се оказа свързан с ДС? Кой известен писател, режисьор,художник, поет, артист, музикант не беше или доносник или от БКП? Кой да спаси страната ни от заразата? И когато няколко от последните деца решават да вдигнат глас, пращат им сто въоръжени до зъби милиционери да ги пребият и арестуват, комунистът Румен Петков решава да бие населението. Плувнали в мазнина угоени свини от НДСВ, ДПС и областни управители, съдии, прокурори, полицаи се подхилкват, вместо да хвърлят в лицето
на комунистите коалиционната си слугинска роля. Вече е късно дори за глухия набъбващ глас на безропотното население. Ужасяващата катастрофична бетонна гривна е сковала морето, очакваща бедняците от ЕС и обичащите кочината руснаци. Друсащи се с хероин примати в лъскави камиони досъсипват местното население, а младежите емигрират в индийска нишка.
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум до дедо Иван 04 януари, 16:01

Никой не те кара да пишеш тук по въпросите на омерзителната и непрочетена история на злокобната комунистическа черна дупка. Но се чувстваш гузен и търсиш индулгенция. Правиш се на три и половина и голяма хитрост проявяваш, няма що. Обаче си част от мръсната пяна, омърсила живата плът на България. Младоженският ти заем е бил 2000 лв. Никакви лихви, но и нищо не си могъл да си купиш с него. Цветните руски телевизори бяха по 1000 лв . и се чакаше година на опашка по списък. Холна гарнитура струваше 500 лв., секциите бяха по 700 лв. Заплатата ти като военен е била точно 420 лв. чисти , щото си бил с нисък чин, някъде около 1952-ра си роден, най-вероятно някъде около Нова Загора , живял си във ведомствено жилище и наемът ти е бил 22лв. За държавно жилище обикновеният гражданин изобщо не можеше да сънува.

Хората седяха по три семейства в стая и кухня с болни и деца, минаваха комисии от ОФ и се правеха внезапни проверки, да не би някой да лъже. Много вероятно е да си си правил пас като си гледал как началникът ти си е наливал нафта от ГСМ-ма. После и други неща си видял ,но си траеш. Не, ти много неща си видял и се правиш на голем тарикат. Решил си да нахлупиш фуражката, щото не си искал да ставаш бачкатор като баща си. Като дете си ходил бос, с филия мармалад, баба ти едва е сричала, а баща ти те е пребивал от бой. Пълзял си на колене , драги дедо Иване, пред началник-щаба и си му се усмихвал като първата му любовница. Преследвал си горките войници и кой знае какви гадости си сътворил там. Сто на сто си бил доносник. Сега си побелял, в къщи имаш плоча на "Лилито", фикус и албумче със черно-бели снимки от екскурзията до Банско в осми клас. Преди 1990-та година не си излизал в чужбина. Имал си зелен Москвич. На задното стъкло си си оставял фуражка, според модата. През целия си живот си бил съпровождан от миризмата на мръсни чорапи и мвирисани униформи. Всички офицери около теб са говорили на всеобщия просташки военен жаргон, а ти като натегач си говорил нарочно с още по-селски диалект и си се правил на прост човек, та да угодиш на невероятно тъпите си началници. Винаги си мразил казармата, турците, циганите. А вечер тайно си си пускал укв. Ама много тихо. Нали?

А за комунизма какво да ти кажа? През 1957-ма, по време на конгреса на победилия социализъм,нямаше лук, нямаше и червен пипер. Нямаше зрял боб. Нямаше месо. Нямаше маслини. Колективизацията беше победила, а военни маршове и партийни песни прославяха седмия конгрес на Партията. Вечер милиционери със зелените униформи и отрядници обикаляха с фенерчета, а доносници слухтяха кой ще каже виц. Конските вагони откарваха затворници към каменоломните. А в ОФ-то ни съветваха как да си правим сухари и да слезем в мазето като падне атомната бомба. Хората криеха меките си шапки , сменяха ги с каскети, по модата на Живков и Хрушчов, сутрин като се качвах по стълбичките на ул.Малко Търново, минавах край зловещата сграда на Маскавска 5 , пред вратите гледах ужасни мутри, зверове в униформи и цивилни със сресани назад коси , а на Дондуков и пред Младежкия театър имаше гигантски афиши за комунистически постановки от съветски автори. През 57-ма на Триадица имаше двайсетина работилници за пагони, фуражки, ботуши, комунистите водеха суровия си български вариант на военния комунизъм. За Партийния дом имаше дялян гранит, а за разрушените от бомбите сгради нямаше средства. В ресторант България и ресторант Балкан, сега Шератон , последните бонвивани доизпиваха остатъка от продадените си жилища, насилствено изкупени, щото били в повече според закона, за жълти стотинки и продадени после на нашите другари на още по-смешни цени. Нататък ти е ясно дедо Иване. Само ЦДНА, нали?

Много пъти съм се питал откъде сред нашия народ се намериха толкова мутри, престъпници, убийци, измамници, алчни простаци, а също и търтеи като теб, седнали край казана с чорбата. Кой и кога възпита днешните просташки, изродски поколения между 20 - 45 годишна възраст, защо продължава емиграцията и т.н.т. В заключение ,щото с комунист и радиоточка не се спори, ще отговоря - защото комунистите заразиха с проказата си народа. И виждаш страната върви надолу. А върхушката е съставена изцяло от комунисти и бивши ченгета. Комунистите сами си свалиха идеологията, тя не им беше нужна повече. Разбойническата им същност не искаше повече държавна собственост на средствата за производство. Те си имаха успореден капитализъм още от 1981-ва година. Изобщо нищо не е изнесено и до днес за грандиозната постановка. Но ти си прост и ограничен човек, с дървен инат и едно си знаеш, едно си баеш. Търсиш някакво самооправдание, защото смътно усещаш, че има нещо гаднярско. Едва ли те е яд за търтейството ти като ЗКПЧ. Всичките ти придобивки по време на режима са заради твоята вярна служба, с която си подпирал разрастването на смъртоносната комунистическа зараза. Днес искаш да работиш за себе си, ама не схващаш, че този капитализъм, заченат не с инициатива, а с присвоената държавна собственост и с перманентен грабеж на населението от олигархията си, е пак планирана икономика, държава в държавата, сектор на високия стандарт и милиардерско разточителство на екскомунистическата каста. Ти си самодоволен, имаш навярно "бизнес" ,така било в Божия свят, ама не казваш откъде са ти връзките, на които разчиташ. Щото ти си се подпрял в началото на "некои" връзки, драги. Най-интересното на българския днешен капитализъм е, че
се работи пак само с комунистически фирми. И не ми обяснявай за заемите. Кажи откъде взе лагерите и сегментите ,кой ти изписа първия камион със стока, кой ти даде търговска площ през 90-та с нисък наем ( нищо чудно и до днес да плащаш смешни пари за магазина) , Кои ти бяха едрите клиенти и защо търгуваха само с теб, защо не дойдоха двайсет "момчета" да ти взривят магазина, да ти гръмнат вратата, да отвлекат синовете ти и пр., и пр. Кажи отде взе пари по време на инфлацията при Попов и Луканов, откъде имаше валута, нали тогава даваха по само 20 долара годишно, това продължи до есента на 91-ва. Как стана капиталист, щом си убеден ЗКПЧ- политработник . Има и друга вероятност. Просто да си спамен работник, другарю пенсиониран ЗКПЧ,а сега червен "бизнесмен" дедо Иван.

в-к Капитал Брой 35, 31 август 2007:

"Вътрешното министерство открай време е доказано средище на сюрреализма. Тези дни обаче положението съвсем излезе извън контрол. Със седмица закъснение (за да се запазят горещите следи), МВР призна, че в сградата на Столичната дирекция на полицията е имало, така да се каже, непозволено проникване. Изчезнали са няколко дознания и веществените доказателства към тях. Едно от делата, по думите на министъра на вътрешните работи Румен Петков, е "по доста сериозен въпрос". С две думи - кражба в полицията. Това е точно толкова абсурдно, колкото щеше да бъде, хм, пожар в пожарната например."
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум 01 септември 2007, 09:42

Породата на обезчовечените българи се е размножила и май вече няма честни хора у нас. Какво би трябвало да бъде МВР днес? Средствата на съвременното специално оборудване, сведено до почти джобен формат, дават възможност едва ли не да се проследи кой си бърка в носа на всеки квадратен метър из страната. Обаче през последните години престъпността стана норма, а хората, които не вършат престъпления, се разглеждат като глупава мърша, недостойна за мъжествената неандерталска борба, даваща самочувствие на мутропитекополитикочалгаджийската екскомунистическа популация, задавила българската територия. И защо да се измъчваме, че в крепостта на суровите стражи, пазители на спокойствието и реда, изчезнали някакви си документи? И дали няма подобно нещо в достойното милиционерско минало? Прикриването на престъпленията беше основна практика в тоталитарното ни минало. Ето ви подобен случай от 1973-та. Група младежи, от "добри другарски семейства", задигат семейната лада на единия от тях и весело шофират по шосето към Китен. Ама катастрофират и един от тях си чупи гръбнака. Баща му прескача приятелството и завежда дело. Но бащата на шофьора също не се дава, той е от тези дето са с хладен ум и горещо сърце, та с чисти ръце се заема да потули нещата. И какво става? Папката по случая мистериозно изчезва от касата. Злополучният шофьор завършва Право по-късно и става също така "добър другар".

А знаете ли колко следи са заметени около 1989-та?. Че големият пожар в Партийния дом какво беше, писа ли някой до днес какво е изгорено, питан ли е поне един функционер от БСП, наследник на омразната комунистическа партия защо и до ден днешен се потулва тази мистерия. Ами потулването със зъби и нокти от МВР на истината
за досиетата близо двайсет години вече, не е ли и то едно изчезване на правдата? Но кое деяние, случило се в криминализираното ни битие, не е потулено от екскомунистическата шайка, яхнала зверски живота у нас? Защо се учудваме, че даже бързаме за осигурим алиби на шефа, който бил в отпуск. Та нали Румен Петков вече много пъти потулва и замита престъпления в МВР, какво друго да очакваме от доказано "добър другар" като него? Що па да се кахърим за една папка сега, папка-капка в морето от развалена супа, наречена "преход"...

От: pinokio 01 септември 2007, 18:52

Хан Круме издателите на капитал да земат да ти предложат работа, с удоволствие ще чета рубликата ти!!!! ))



От: Хан Крум до pinokio 01 септември 2007, 22:46

Бе то наистина животът у нас си е бетер "рублика". За малко се разминахме с рублите преди четиридесетина години, а "рубликата" все си остава същата . Що отрублени късове живот изчезнаха, ако може да ги сравним само с едната папка. Онази, горната случка е истинска, ала други не по-малко истински случки са направо зловещи. И все милиционерски, дявол го взел... Ето на една възрастна вече жена "изчезнаха" съпруга й. Тридесет и кусур години ни вест, ни кост. Поне да кажат къде е, какво са му направили, но не. А тя живее на Марин Дринов, току до участъка. И гледай сега, някак си все тайно ги вършат тия неща тайните служби. Хич не върви униформен милиционер да клекне под нечий недругарски Москвич и да среже спирачните тръбички или пък нахлупил фуражка да подкара Тира срещу Фиатчето на устатия Хикс. Не е международно някак си. Заличаването на следите е специална дисциплина на специалните служби. Туй с една проста папка е направо смешка. Я вземи да очистиш
истината за хвърленото момиче от балкона, та да видиш зор, пък за катастрофирал самолет с много жертви направо ще ти трябва щаб от метачи-чистачи. У нас милиционерската реколта бая е наспорила с хигиенисти.

Инак за смърдящите случаи като убийствата на войничетата, сестричките, показните разстрели, грабежите, гигантското обрулване на държавата, золумите на екскомунистическата шайка и пр. няма специалисти. Кой знае, може би тайните началници на тайните ченгета в тайната политическа пирамида да си имат тайна концепция за република-рублика, а може и рубли да си имат. А за нас остава свинската участ да бъдем публика-рублика.
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум 20 декември 2008, 14:08

Аз не съм чел книгите на Георги Господинов и Богдан Русев, Момчил Николов, Кристин Димитрова, Стефан Иванов, "бързите литератори" и по принцип не обичам остригани хора с мазни гелосани коси, тикани напред от издания, захранвани с чевени пари. Историята с ченгетата, изскачащи като от лош филм на всяка крачка, показва, че през целия преход всички медии са оформяни от ДС-манипулатори. В резултат днес "академици" са тъкмо барикадираните като авторитети бивши комунистически писатели и поети ( даже и мъртви - пак напред), а "новата вълна" бе наложена , вижте и тук как - "най-успешният български писател" по познатия модел от миналото - "ние казваме кой е велик". Вие ми посочете едно издателство, едно жури, едно радио, една телевизия, един творчески съюз, една галерия, едно списание, един вестник без тоталното господство на бивши комунисти и ченгета. Самият Богдан Русев дебилно се излага във всеки брой дотук с повсевместни простотии - "младежкия конгрес в българската столица", поне да отвори Гугъл и да прочете какво е имало през 1968-ма г. И не знам, собствениците на Капитал нарочно ли назначават такива смотани редактори.

Георги Господинов и Виктор Пасков се издъниха колосално, използвайки за себеизтъкване хубавото намерение на в.Новинар да се отрази с дискусия 1968-ма година . Идеята на Калина Андролова в Еуропео бе пренесена наготово, а Господинов използва най-просташки интервюто с Пасков, в което видя зъбъркано името си от Дневник, за да си направи самореклама, плюейки онези младежи с лошия късмет да живеят през 68-ма. И Злополучният Господинов бе последван пасквилно от Пасков с патос, двамата се захапаха ядно, впрочем, антирекламата е стара пачавра... Кофти пич излезе Господинов...

То там и Румен Янев писа с патос, а какво излезе....

Тук Русев пита "ама няма друг", ами няма, я да види вестника на СБП и ще се втрещи - там пропагандата от 1944-та още продължава, в последния брой екс-комс-парт-поетът Шопов дитирамби след 60 години за Вапцаров. Хубаво, Вапцаров е голям поет, ама на онзи циментов коловоз - СБП е заседнала цялата комунистическа литература, всичко друго се реже, щом не е НАШЕ. И тъкмо тук ви давам примера с Труд, да речем, то не бяха Светлин Русев, Дончо Цончевци и обратно, то не бяха изброявания и преброявания на комунистически юбиляри, сега пък и умрели вече, отново се тикат напред.

Един бегъл поглед около "новите големи" бързо вади на повърхността отгде са се самопръкнали "Бързите литератори" и Левчев, големите "нови" и списанието за съветска литература "Факел" (представяте ли си, "там бил нашият антикомунистичеки прозорец" !!!), днес гледаме джавкането между тиквоглавия Слави и Дилов, ами нали и техният приятел, дето му пуснаха предаването и ги вкараха в ефира, се оказа жалко ченге. А нали тъкмо Кеворк( при него се пръкна и отвратителният Карбовски май) откри радиото с чалга...

Формирането на "новия" литературен и културен слой задължитело задръсти с плевели вероятната поява на недирижирани и свободни творци.

Вярно е, че българската култура, макар и манипулирана, носи достойнства , но и като погледнеш - най-велики са имената на най-големите некадърници. Който изчете пет стихосбирки на Левчев, получава за награда шеста. Само некрофил би се любувал на картините на Св.Русев и Калина Тасева, само идиот би изгледал "На всеки километър".

Има и една друга пошла нагласа - синчетата и дъщеричките от сой ( естествено от як комунистически сой) да ги тикат за артисти, художници и поети. Талантлив народ излязоха баятите комунисти. Децата им, одъртели днес, до един са режисьори, писатели, поети, художници, интелектуалци, още цицат от държавата. Ако се изнесат имената на ченгетата от творческите съюзи, ВИТИЗ, НХА, Консерваторията, Университета, театрите, киното, лошо ще
ви стане.

А по време на фестивала аз изпитах що е свобода , макар и само за два-три часа. Когато спряха концерта на "Сириус", студентите седнаха в протест по плочките на пл. Девети септември. Цивилните милиционери скърцаха съз зъби, но не посмяха нищо да направят. Четиридесет години по-късно у нас още продължават да управляват същите милиционери.
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум20 декември 2008, 18:27

Ако "Гардиън" (що пък "Гардиън") тръгне да търси литература, то няма да я търси по кафенетата. Ще потърси нечие мнение, ще пита за някой награден, някой представен тук и там. И ще пита пак "изявени компетенти". От отбора. Лично Стефан Данаилов каза днес по Дарик, че в чужбина не канят, наши хора представят там българските автори или се плаща за изяви. Страшни мангизи харчи държавата за "културна" реклама по гнилия Запад. В Конго не интервюират наши автори.

Аз не коментирам качеството на работите на Господинов тук, да е жив и здрав, да си пише, двамата с Пасков (е, на втория съм му чел работите, харесва ми "Балада за Георг Хених", впрочем, наследниците на лютиера Франц Христодоров имат малко по-различно мнение за романа) май все навън седят. Казах от самото начало, че не съм запознат. Казах за неприятната издънка с антирекламата.

Нали се разбира, че едно известно радио можеше други работи да казва, ако там бяха взели другиго, вместо Вл.Костов, Коритаров и Р.Янев. А то се финансираше от западняците. Аз изобщо имам едно подозрение за споразуменията от Малта. Изобщо мисля, че ДС-преходът е нещо като теорията за конвергенцията от едно време. Пичовете са се спогодили. Ето и Дедомони, всички скочиха да гласуват за него, той беше доказан западняк. Та същото е по всички фронтове, най-вече в литературата.

И тук правим завой към най-важното - словесната пропаганда. Вие не си мислете, че някой ще финансира невчесани мисли за социалистическото минало. Например сайта с филмчета за 1968-ма е толкова глазиран, че чак мъчно да ти стане, дето сме загубили в миналото прекрасното соцвреме. И защо така? А нещата бяха по-сурови. И до днес няма нищо казано за комунизма както трябва. Виктор Суворов май още е осъден на смърт. Тук книгата с горе-долу добре изградена картина е "Сезонът на канарчетата" на Н.Вълчинов и дотук. "Местото" на Д.Димов носи много цинизми и фантазми, а и гони друга посока. Навремето на едно събиране Бойко Маринков, днес общинар, рече, че "Авантаж" бил контрареволюционен филм. Илия Троянов хал хабер си няма за началото на петдесетте.

На вас, младите, няма кой да ви разкаже в художествена форма истината, щото човек от онова време с непокварено от комунизма мислене е рядкост изобщо, щампирането на представата за литература и културни ценности е пренабито в главите на поколенията, минали през културните институти. Всяка диплома гъмжи от "идеологически" науки - История на БКП , Марксистко-ленинска естетика, Марксистко-ленинска философия, Политикономия, Научен комунизъм и пр. А да не говорим какво се учеше по история на изкуството. В културните събития цедката на ДС беше най-гъста. Цели идеологически институции бдяха под лупа, абе и днес цялото министерство на културата е малка крепост на комунизма, там няма един назначен без благоволението на Партията. Посолствата ни гъмжат от дипломати, оформени вещо от комунистическата ръка. В Австрия и Германия всяка крачка на българските изяви е организирана от живеещи там НАШИ хора с бизнес начинания, оформени още през
85-та с долари ( познайте чии). И да не ви е чудно защо все бивши величия (или децата им) в културата се канят тъдява. Децата на много заслужили деятели направо бяха уредени дебело на Запад. Ако се изброят щерките и синовете на комунистическите културтрегери и интелектуалци, живеещи и изявяващи се в САЩ и Канада, направо ще се изприщите. Дори от среден калибър като децата на Л.Митрани, Г.Струмски, Д.Фучеджиев, Л.Левчев и пр., и пр. Разбира се, мен не ме интересува кой ще ми премахне социализма и ще ми прави Запад. Ето и питекът с косми прави луксозни магазини на мястото на ДетМаг, сякаш е лошо да има един общински магазин за евтини детски дрехи. Не ,казва той, София ще е най-скъпия град в света. И в миналия Лайт се рекламираше сметка за двама от 134 лв. за някаква чиния с парченце риба в средата, а отстрани залепени с майонезени кръгчета листенца.

Капитализмът в никакъв случай не е липса на мярка и аут от естетика. Дъщерята на наш поет (абе и тя в Германия) живее в подобна къща на тази на собственика на КРУП. Онзи кара най- обикновен Мерцедес, носи шлифер и си живее съвсем скромно, вместо да харчи по петдесет хиляди долара за вечеря в Токио, пътувайки с личен свръхзвуков самолет. Чудна работа, немците нямат ли си "немски" Лайт?
 
От: Апокрифна История на България (1944-2008)

От: Хан Крум 03 януари, 13:41

Драги читатели, всички горни мои цитати са извадени от форумите, издърпах ги от Гугъл заради тази статия, писани са по различно време във форумите на различни вестници, по различни теми в статиите , мисля, че са актуални и днес.

Тук ме питат защо не отворя блог, защо не издам книга. Моето апокрифно участие е равностойно на хилядите други мнения на честни хора с необременено от комунистическия
калъп мислене, нямам никакви претенции, всеки от вас, който пожелае, може да си запази цитатите, ако иска , може да ги допълни и издаде от свое име.

Инак съм си най-обикновен, прозаичен човечец в живота, в своята артистична ниша съм уж способен , но не ми дадоха да мръдна много, спъваха и семейството ми ( и още ни спъват). Станахме членове на творчески съюзи след промените. За съжаление много мои познати през годините бяха пречупени. Затова не си гледам досието, не ща да се разочаровам от евентуални открития за близки приятели. Чувствам се още млад, но времето си тече.

Поздрави на тези, които са ми обърнали внимание. Все ми се ще да мисля, че някога черната вода в българската река ще изтече, е, може и да не дойде златна като в приказката, но поне да не е мътна... Зависи от всички нас, просто трябва заедно да гласуваме, вместо да си траем.

Желая ви здраве и късмет през новата година.
 

Горе