Апостола ................

ReminD

Well-Known Member
==КОЙ Е ТОЙ===
Апостол Апостолов е завършил немска и английска филология. Има докторат по философия от „Хумболдт- университет”, Берлин.
Автор е на 17 книги и хиляди статии в централния печат. С него разговаряме за някои аспекти на българската народопсихология.

- Можете ли кратко да отговорите на един от най-интересните въпроси: „Кои сме ние и защо сме такива”?

- Накратко едва ли може да се отговори, но аз ще се опитам да го направя. Днешните българи са потомци на прабългарите, които са били разбойници- номади. Прабългарите са се „ашладисали” с тъпите и

мързеливи славяни и с пияните и развратни траки.

Така изглежда горе-долу съвременният българин – той е крадлив, тъп, мързелив и покварен.

- Как се отнасяте към твърдения, че българите имат повече общо с ирландците, отколкото със славяните?

- Никога не съм чувал подобна теза и изобщо не съм се замислял над този въпрос. Но като зная, че в съвременна България има над 200 000 неспасяеми алкохолици, то трябва да има нещо общо между нас и онези пияници ирландците. А

със славяните имаме много малко общо.

Виж отговора ми на предходния въпрос…

- Много трудно е да срещнеш рус българин, а не изрусен, с руси вежди. Каква е вашата версия за произхода на българите?

- Казах вече, че „първото кръвосмешение” е било между прабългари, траки и славяни. Пръкнало се е едно изключително развратно същество. Историците твърдят, че 144 етноса са се подвизавали по нашите земи и всичките те са си хвърлили семето в България. Защото

нашите прапрабаби охотно са си разтваряли краката.

Досущ като съвременните българки. Затова чат-пат се мярка и някой рус българин с руска или немска кръвчица…

- Какво е вашето отношение към песента „Велик е нашият войник”?

-. Този „велик” войник не успя да спечели НИТО ЕДНА ВОЙНА! Загуби безславно дори и последната – Студената война. Затова римляните не са мобилизирали НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН в своите легиони. Знаели са явно, колко „велики” са българите…

- На артистичното поле у нас винаги е царяла една впечатляваща посредственост. Ние трудно можем да се похвалим с някакви успехи в литературата, киното, театъра, музиката, а дори и живописта. Представете си какъв резонанс ще предизвика в душата на някой чужденец (или пък турчин) превод на нашата най-голяма гордост – романа „Под игото” (Under The Yoke) на така наречения Патриарх на българската литература Иван Вазов!

- Учил съм литературознание на Запад и ви гарантирам, че името Иван Вазов НИЩО не говори дори и на най-маститите литератори в Европа (стига да не са българисти).

Българите от край време пикаят на шумка,

а все си мислят, че бият барабан. От Искъро по-дълбоко нема…
Истината е, че България не означава нищо за света, на това ме е научил 11- годишният ми престой зад граница.
Нашето изкуство е провинциално, темите му са дребни, хилави, то не може да предизвика интереса на нормалния европеец.

- Какво е мнението ви за традиционните български добродетели? Кои са тези добродетели и добродетели ли са?

- „Нашите добродетели са нашето най-голямо недоразумение.” Това е една мисъл на Фридрих Ницше. Да си добър, правдив, честен, щедър – това не те прави добродетелен човек, а глупак. Българите се имат за добродетелни – приписват си качества като трудолюбие, гостоприемство и пр., но това съвсем не е така. Те имат ужасни недостатъци, които не виждат или не могат да видят и в това се състои огромната им трагедия. Няма да се уморя да повтарям: „Бедният е беден, защото е прост!”

- Има ли нещо свято за българите освен Васил Левски и ако има, кое е то?

- Не вярвам да има нещо свято за съвременния българин, освен парите. Преструват се на християни, така както преди се преструваха на комунисти, но истината е, че повечето българи за пари биха продали и майките си. Така както

моята майка продаде мен

– нейния първороден син за пари. В Италия вече съществува крилата фраза: „Зъл, грозен и тъп като българин.”

- Ние сме нация от тарикати. Какво ще кажете по това твърдение?

- Да, ние сме нация от дребни дюс-тарикати. Да свият чифт обувки (моят „най-добър приятел” ми открадна обувките преди време); да отмъкнат антената на съседа – такива неща можеш да очакваш от българите. Така обаче човек не може трайно да преуспее. Затова българите са обречени завинаги на мизерия и недоимък.

- Бихте ли коментирали твърдението, че сме втората най-интелигентна нация след евреите?

- Това е най-голямата глупост, която съм чувал. Само един

изключителен глупак

може толкова нагло да твърди такива нелепици. Слава тебе, Господи, глупачката, която разпространяваше тези тъпотии, умря и сега нещата взеха да се поизясняват...

Като бивш кадър на БАН аз знаех, че в Института за проучване на мозъка се извършват тестове и експерименти. Те недвусмислено доказваха, че преди прехода коефициентът на интелигентност при средностатистическия българин е с 18 пункта под този на средностатистическия европеец. По онова време само албанците бяха по-тъпи от нас.
През 1994 година обаче започна един рязък морален и интелектуален упадък на българите. В наши дни техният интелект е вече с цели 36 пункта под интелекта на средния европеец. Българите сме най-тъпите хора в Европа. Това ни прави аутсайдери, това ни обрича на мизерия и бедност. Не само българските цигани и турци ще са вечно бедни; 90 % от българите също така ще са бедни НАВЕКИ!

- Едно време в училище ни караха да се гордеем с проститутките на Нешка Робева и с това, че Крум Страшни е пил вино от човешки череп, все едно сме в джунглите на Африка, а не в Европа. Бихте ли посочили други поводи за гордост у българите, все пак?

- Ето с какво могат да се гордеят: в сатанинските им умове се е зародила идеята да използват самолетите за бомбардировки; пак там се е родила идеята за осколочната ръчна граната, за противотанковия юмрук, за огнения вал. Все великолепни, хуманни идеи… Истински достояния на прогресивното човечество!

Интервю на Георги КАЛЕНДЕРОВ















Няма да го коментирам този ,писнало ми е от тъпите му статии
Какво мислите вие?
 
Този е пълен "леш", единственото което може да прави е да плюе. Гордея се че съм БЪЛГАРИН и не дай си боже да видя някъде тоя Апостолов, незнам в същия момент какво ще ми се иска, само се надявам да е толкова богат, че да може да си спаси кожата, ако става с пари де.. Не искам да коментирам повече, че направо ми се повръща от този индивид..!!
 
такъв човек като него не заслужава да му се отделят толкова натискания на копчетата на клавиатурата
 
тъп, развратен... само до там стигнах..
ако е истина - драги г-н Апостолов, Вие сте адски.... зле! Не забравяйте, че дори и да се имате за велик, Вие също спадате към тази група мързеливи, покварени.... Нататък сам ще продължите
 
Били сме една от най-големите сили на Европа, една от най-старите нации на континента. ;) Ако сме такива овце едва ли бихме могли да се запазим като нация и държава през толкова столетия.
Аз се гордея, че съм българин.
А това, че българин сам плюе събратята си - говори само във вреда за самия него.
 
fake fucker! ако ми се отдаде да го срещна на пътя, проблема ще е решен
 
Хах... На негово място бих се засрамил, че името ми съдържа думата апостол... Срам, срам!!! Бих променил веднага името на статията...

Мисля, че само един човек заслужава да бъде наричан Апостола - и естествено знаете за кого говоря :)


Колкото до това какви са българите - това, което ме дразни е, че у нас народа масово преживява благодарение на връзките, корупцията и кражбите. Всеки търси нещо на аванта... Заради тези неща не съм патриот :-(

Но много се кефя на стойностните нашенци :) И честно казано - предпочитам да си остана тук, вместо да се предам и да ида в чужбина.
 
Сега прочетох цялото интервю... Не знам дали това е истина или не е... Само едно мога да
кажа - като чист, ПРОСТ, ТЪП , ГРОЗЕН , СМОТАН, с 3562636235 пункта IQ под това на средния европеец на ум ми дойдоха само псувни... Мога да ви кажа, приятели мои и сънародници мои, че ние сме били и ще останем най-великата нация, която някога е обитавала земята... Само китайците дето се имат за повече от нас, но това го казват те, а не ние. Ние със скромност казваме, че само братушките са над нас, макар че знаем, че не е така, защото в Русия единственото силно нещо е мафията, а от мафията по-мръсно няма.
"Умря оная глупачка дето ги говореше тия работи" , тука става дума за Ванга, нали?
Ванга е по-добра от Нострадамус... Ванга говори истината, друга е думата, че нещастници като интервюираният са пълни атеисти и не вярват в Господ, в Неговите пратеници, и в хорските думи, ала не на обикновените думи, а на тия думи, които трябва да се чуят, да се обмислят и да се вземат под въпрос.
Българите са много велики хора, колеги! Не го забравяйте! И не слушайте чужденците, защото те завиждат. Ще кажете "защо пък да завиждат? ние умираме от глад а ти си живеят живот!" , да но това е сега.. Сега когато България е управлявана от турци, руснаци и испанци, и от нито един българин.. Италиянците говорели така? А знаете ли че Калоян е единственият български крал? А знаете ли защо е коронясан за крал? Защото не само е скапал армията на Балдуин и се е подиграл с него като го е заключил и го е оставил да умре от глад, ами е тръгнал по обратният път на латинците и е стигнал до портите на Ватикана...
Това остава в миналото, нали ? Е добре, нещо по-близко...
Кой първи е ползвал самолета за военни цели? Каква по народност е първата жена военен пилот? Кой е измислил компютъра? Кой е направил ръчния дигитален часовник?
Кой е проектирал най-големият и най-използван самолет в момента - Боинг? Колко българи държат световни, европейски, олимпийски рекорди и рекорди в книгата на Гинес, които не са подминати и НЯМА да бъдат подминати? (Има още много, много примери!)

Отговорете си на тия въпроси, колеги! Отговорете си и ще почувствате нещо топло в гърдите си - това братя е вашето сърце! Сърце, което ви казва, че е гордо! Гордо е защото в него има българска кръв! Защото сте потомци на велики хора!

Лично аз съм горд че съм българин и благодаря на Господ, че съм такъв !!
А, нека кажа още нещо - Ванга казва следното "всеки избира какъв да бъде преди да се
роди" , така че вие сами сте си избрали да сте българи!

Гордейте се с произхода си !
 
Момчета благодаря - толкова се смях с това... :) :)
 

Горе