Атентатът на гара Буново - нещо, което не бива да забравяме

redrum

Well-Known Member
ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА АТЕНТАТА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК


Не забравяйте!!!!

Жертвите:

Bunovo.jpg

129980486377129.jpg


Атентаторите:

kurv2-.JPG


Нека почиват в мир!
1002(1).jpg
 
От: Атентатът на гара Буново - нещо, което не бива да забравяме

Хванали са ги почти веднага, сега с камери, със западняците, със евреите от мосад, ЦРУ и т.н.. - не можем да хванем нашия атентатор.
 
От: Атентатът на гара Буново - нещо, което не бива да забравяме

То да беше само гара Буново.... Турският тероризъм е вилнял със страшна сила в България. За жалост комунистите не са давали гласност на събитията и са държали народа в неведение.

Ето хронология на почти всички атентати:

Централна гара Пловдив

На 30 август 1984 г. в 17:29 е взривена бомба в чакалнята на Централна гара Пловдив. Взривното устройство е поставено в дъното на залата, при обществените телефони, до кошче за отпадъци. Убита е жена (Добра Василева на 50 години от Кърджали), а 42-ма души се ранени. Мустафа Шентюрк (13 г. от Турция) е ранен тежко и ослепява с едното око. Сред ранените е и брат му Биназ, който тогава е на 16 години. Разрушени са металният покрив и някои стени в гарата.[източник? (Поискан преди 159 дни)]
Летище Варна

След 36 минути, в 18:05 ч., е в взривена следваща бомба пред сградата на Летище Варна. Взривното устройство е поставено в бетонен цветарник на паркинга. Ранени са 2 жени от Варна - Елена Иванова и Елена Владова.[източник? (Поискан преди 159 дни)]

Взривните устройства са еднотипни, изработени са от свързани шашки „Амонит 6“ по около 200 грама всяка, детонирани с електрически взривател, захранван от плоска 4,5V батерия и часовников механизъм - будилник "Слава", поставени в консервна кутия (Варна) и буркан (Пловдив).[източник? (Поискан преди 159 дни)]

На мястото на взрива на гарата в Пловдив е поставена скромна възпоменателна плоча.

След като следствието заключава, че терористите са разкрити, твърди, че те са група от 3-ма терористи с няколко помагачи. Твърди се, че това е единствената "протурска" терористична група, извършила системно атентати преди и след ескалацията на Възродителния процес. Възникналата през 1985 г. организация "Турско национално-освободително движение в България" залага основно на методите на граждански натиск, пропаганда и задгранична разгласа и, според нейните заявления, не участва в активни терористични действия.
Втори терористични нападения
Гара Буново

В 21:32 часа на 9 март 1985 г. на гара Буново от същите (според следствието на ДС) протурски терористи е взривен вагонът за майки с деца (вагон № 5) на бърз влак №326 Бургас - София. Планирано е бомбата да причини максимални поражения, като избухне в тунела Гълъбец (дълъг 3200 метра), но влакът закъснява с 2 минути и това взривът настъпва на гарата. При Атентата на гара Буново загиват 7 души (2 деца, жена и т3 рима мъже), тежко ранени са 9 души (включително 2 деца).

Убитите са Георги Цветков (на 12 год.), Стефан Атанасов (13), Райна Бозукова (64), Николай Генков (63), Стилян Иванов (60), Емил Николов (40) и Яворка Петрова (38). Тежко ранени са Мирияна Петрова (14), Бонка Найденова (15), Христо Бенков (60), Верка Ганкова (54), Василка Найденова (45), Марин Недялков (44), Василка Недялкова (40), Метка Василева (38) и Венета Цанова (35).
Хотел „Сливен“

След 30 минути, в 22:00 ч., в Сливен е взривенa бомба във фоайето на хотел „Сливен“ - централния многоетажен хотел в града. Взривното устройство е скрито в гардероба на сладкарницата, известна като "Епруветката". Стените на гардероба намаляват ударната вълна. Ранените са 23 души. Разрушен е таванът на залата.
Други терористични актове и саботажи

"Протурската" терористична група "Кърлежите" запалва горски масиви и обществени сгради.

На 22 май 1984 г. "протурски" терористи взривяват с 4,5 килограма тротил църквата в село Бенковски.

През есента на 1984 г. е регистриран провален саботаж, целящ влакова катастрофа край гара Айтос.

През 1985 г. избухва взрив в супермаркет в Бургас. Заподозрян като негов извършител е член на терористичната група, взривила вагона за майки с деца при Буново, но вината му не е доказана.

През 1985 г. в Разградски окръг "Хлебаровската" диверсионна група взривява електропроводи и унищожава селскостопанска техника.

През юни 1985 г. е извършен атентат със самоделно взривно устройство с часовников механизъм, взривено до спортна площадка.

През лятото на 1985 г. има нов опит за саботаж с късо съединение в контактната мрежа край гара Карнобат.

На 31 юли 1986 г. в курорта "Дружба" (днес Св. Константин) e заложено мощно взривно устройство с електрически взривател с часовник "Слава", настроен за 15:30 ч. Той съдържа около 3 килограма експлозив - 5 шашки амонит и скаленит, 2,5 килограма амониева селитра, поставен в 5-литров съд за мляко, увит в хартия, найлон и поставен в плетена мрежа. Случайно е открит от плажните спасители по сигнал от летовник за забравен багаж. Експлозивът е пренесен на безопасно място и обезвреден от МВР.

На 26 декември 1986 г. са хвърлени отрови в шахтата на резервоара за питейна вода на с. Люляково (дн. Област Кърджали) и са разхвърляни листовки с "протурско съдържание". Като отрова е ползван токсичен препарат за растителна защита.

В края на 1986 г. е опожарена балирана слама в района на Провадия.

На 7 юли 1987 г. 2 деца - Дарин Христов (на 12 год.) и Николай Петков (15) от Добрич са отвлечени с кола от 3 "протурски терористи", за да ги ползват като жив щит в осигуряването на коридор за бягството им в Турция. Терористите са въоръжени с 12 осколочни бойни гранати, взривяват 3 от тях пред хотел "Интернационал" в курорта Златни пясъци и раняват 3 души - 2 чужди летовници и българин. Обградени в засада от специалните части, те се оттеглят в осигурения им коридор към турската граница. При устроената в Странджа засада терористите взривяват колата, в която са те и взетите за заложници деца. Децата са ранени, едното - тежко и остава инвалид, 2 терористи са убити от взрива, а третият по-късно е осъден на смърт и разстрелян.

Август 1987 г. - до 10 август са осигурени взривни вещества, часовников механизъм и всичко необходимо за 3-то терористично нападение с цел в курорта Слънчев бряг. Планираната дата на атентата е 15 август, но терористите са разкрити и арестувани 2 дни по-рано и нападението е предотвратено.





С цялата си наглост протурските терористи си направиха чешма в чест на извергите убийци на деца. А по лошото е, че нашите майкопродавници им позволиха това. За факта, че лидер на турска терористична група управлява няколко пъти България няма да говоря, че ще трябва много да се псува.


Ето едно клипче на истински Българи (това е въпросната кървава чешма):


[video=youtube;0kSdfZJNo-I]http://www.youtube.com/watch?v=0kSdfZJNo-I[/video]
 

Горе