Афилиейт или Адсенс , съвети/мнения

bgtifo

Well-Known Member
Здравейте не искам да се натрапвам но много скоро ми предстои да представя един сайт който направих за няколко месеца и искам да печеля реални пари от него. Нишата е "Здраве" и всичко свързно с благоприятният начин на живот и развитие на човека , съдържа само авторски статии свързани с темата по която пиша ... Този сайт е изцяло на английски език като не претендирам че е перфектен относно пунктоацията но е добре написан струва ми се. Плюсовете му са уникалното и грамотно написано съдържание , някои авторски картинки с Photoshop , бъдещата SEO и рекламна кампания и желанието (най-вече) да се получи нещо. Тук вече идват няколко мой основни въпроса като на първо време искам да попитам , проблем ли е ако използвам безплатен тимплейт , след това , непременно ли трява да сложа форума за регистрация (user , pass) и най-главният въпрос какво да избера афилиейт или PPC , Адсенс и т.н. Аз лично желая да се занимавам с афилиейт програми но чух мнение че когато даден сайт е по-сложен (да речем по-енциклопедично устроен) няма голям шанс да направи продажби на даден афилиейт продукт , нямам представа защо е така но това ми казаха. Идеята е да стане нещо като E-shop но не в буквалният смисъл , тоест искам да слагам банери свързани с въпросни мой статии примерно материяла е насочен към причините поради които дебелеем/затлъстяваме и под статията слагаме банер на продукт от дадената афф. програма неотрализиращ проблема ...
От друга гледна точка разбирам че тъй като съм погледнал по-философски и литературски с акцент върху здравословният начин на живот при едно добро позициониране съчетано с реклама може да забравя за първоначалните си планове относно афилиейт и да се насоча към AdSense и тъй като съм слаб в онлайн бизнеса бих желал да отговорите на въпросите ми и да ми дадете съвети (ако те са от хора реално постигнали нещо и компетентни в тези насоки) ще съм още по-доволен. Предварително благодаря за евентуалните ви отговори и желая успех на всички занимаващи се с онлайн бизнес.

p.s.

Забравих да кажа че моят сайт не е нищо особено , писан е на HTML и вероятно има много проблеми по кода , не разполага с форум или goustbook макар че има меню за контакт по e-mail , не е регистриан никъде защото все още се лутам какво да ползвам за приход , познанията ми относно SEO бих определил като скромни но и малкото , което съм научил и практикувал дава резултати.

Лека нощ и чакам отговори , критики относно поста ми , съвети и мнения!
 
От: Афилиейт или Адсенс , съвети/мнения

Предимството да се ползва AdSense е, че няма да имаш грижи по доставката на рекламата. Това значи, че където и да пльоснеш кода на AdSense, ще се показват релевантни реклами.

При афилиейт програмите ще се наложи ти да се грижиш коя реклама къде да сложиш. Например няма смисъл да има банер за хапчета за отслабване в статия, където пише за уголемяване на гърдите - очевидно е какви продукти трябва да се рекламират на страницата, където е статията.

Разбира се, може да ги комбинираш - там, за където не можеш да предложиш релевантни реклами от афилиейт програмите, слагаш AdSense и си готов. Имай предвид, че е възможно да ти изтичат клиенти през AdSense. В много случаи се печели повече от афилиейт програмите, отлколкото от AdSense (но има и изключения).

Имай предвид, че банерите не се харесват особено. По-добре ползвай текстови връзки (може да ги ползваш и съвместно с банерите). Може направо да добавиш и рекламни статии в сайта, които да рекламират продуктите от афилиейт програмите.
 
От: Афилиейт или Адсенс , съвети/мнения

ако се интересуваш от ефтин трафик пиши
 
От: Афилиейт или Адсенс , съвети/мнения

ако се интересуваш от ефтин трафик пиши

най добре си е банера

и тия мнения какво общо имат с питането на човека?

напълно съм съгласен с мнението на happyslaker скромно ще допълня само:
- не съм съгласен, че енциклопедичен сайт не може да носи приходи от афф програми. Ако пишеш интересно и решаваш проблеми на хората (уголемяване на бюста, премахване на стрии след раждане, отслабване и т.н.) няма пречка да им продадеш свързани продукти. Както обаче е писал happyslaker комбинирай с адсенс ще има добри резултати. Бих допълнил при авторско съдържание и ако имаш добър трафик от търсачки от САЩ ползвай и читика
- в началото ти препоръчвам да използваш една-две афф програми или афф централа като cj, shareasale и тн (не мога да ти препоръчам по-специфична за здраве - не ми е от слабостите) т.к. като натрупаш по 10-20 долара от продукт сумарно ще можеш да ги изтеглиш от централата иначе ако са пръснати в 10 афф програми навсакъде няма да си прехвърлил минимума

успех
 
От: Афилиейт или Адсенс , съвети/мнения

Мерси много за мненията , радвам се че се отзовахте на апела ми за помощ сега ще видя къде точно да се регистрирам и какви продукти да рекламирам , сигурно пак ще имам някакъв въпрос свързан с техническата част по рег. в афилиейт програмата.
 
От: Афилиейт или Адсенс , съвети/мнения

Според мен ако се комбинират adsense и afiliate няма да има добри резултати.

Ако трафикът е добър при най-лошата конверсия 1:100 при покупка през афилиейт линк и комисионна от 70% както е в CrocMint ще получиш минимум $30-40. Конвесията е по-добра около 1:60 и дори по-малко в зависимост от продукта.
Следователно ако имаш 100 клика на реклами от адсенсе които плащат средно 0.15 цента ще получиш $15.

Това е проста сметка...

И не забравяй за въпроси към CrocMint да се свържеш с мен на:
cmsupport2 [at] crocmint . com
skype: crocmintasya

Поздрави
 

Горе