Афилиейт старт в сферата на онлайн залаганията

dominus

New Member
Здравейте, аз съм поредният ентусиаст, решил да си пробва късмета в интернет :) Поизчетох доста неща и тук във форума и по други блогове и сайтове, тепърва започвам да се уча и да навлизам, но пък имам мерак - да видим докъде ще ми стигне :)

Та както казва и заглавието - решил съм да направя сайт на футболна тематика, на който един ден да закача банери към различни букмейкъри. Не откривам топлата вода със сигурност, но според мен имам с какво да привлека трафик към сайта, пък по-натам ще си покаже. Сайтът ще е на английски.

Да се върнем обаче към по-базови неща. Като начало искам да попитам дали няма някой, който да се занимава с подобна дейност и дали ичобщо има хляб в тези афилиейт програми на сайтовете. Идеята ми е да имам банери на 2-3 различни букмейкъра и да заредя една страница, сравняваща топ50 да кажем букмейкъри. Тоест ще имам грубо 50 афилиейт програми на едно място. Знам, че може би звучи абсурдно - признавам си не съм чел на всички букита общите условия за съвместимост на различни програми на едно място, но съм виждал сайтове с подобни сравнителни страници и то не един-два. Та мисълта ми е не вярвам да е проблем, но и да е, ще го мисля като му дойде времето.

На следващо място след като съм се определил какво ще правя идва ред на сайта - сега се уча как стават и там работите, затова няма да питам още нищо, а като започна да майсторя, като излезе въпрос, ще си питам конкретно.
Във връзка със сайта обаче имам няколко въпроса за домейна и хостинга.

Харесал съм си няколко имена - чак останах изненадан, че са свободни. Всичките са от две думи и съдържат ключова дума - betting или bets. Въпросът ми е дали има някакво съществено значение дали тази ключова дума е на първо място или на второ. Също дали дължината на домейна има чак такова значение:
betting********/com (15 символа)
bets********/com (12 символа)
*******betting/com (14 символа)
*******bets/com (11 символа)

Като си го избера идва и въпросът откъде да си го купя - четох по форума, че масово се препоръчва да се купи от чуждестранен регистратор, но не можах да разбера по какви съображения. Ако е само цената, то разликата е незначителна. Сигурността и последващата преригистрация ли са водещи? Съответно къде бихте ме посъветвали да си го регистрирам? Българските хостинг провайдъри дават безплатен домейн, когато се закупи хостинг от тях за една година.
Единственото, което наистина ме грабна е, че годеди ти дават нет орг и инфо 3те за 13 евро ли колко беше, когато регистрираш с тях.
В тази връзка ми е и следващият въпрос - има ли смисъл да се купуват допълнителните 3 домейна? Някъде бях чел, че може да единия да се направи форум, на другия блог, ала бала. Или просто да препращат към главния. Та доколко е необходимо това?

Като казах хостинг - кое е водещото при определяне на фирмата, от която ще се купи? В тази връзка планирам да имам хиляди страници на сайта си (за всяко първенство, за всеки кръг, за всеки мач и така напред) - това до каква степен трябва да повлияе на избора на хостинг. Една страница с текст и няколко таблици и 1-2 снимки колко място заемат?
Друг въпрос - същият въпрос като за домейна - откъде ще ме посъветвате да го купя? В момента българските суперхостинг и icn предлагат доста привлекателни промоции за най-силните им пакети - дали си струва? Дали си струва да се купува едногодишен хостинг или е по-добре месец за месец да върви за подрастващ сайт като моя?

Като закупя всичките тези работи - как е по-добре: веднага да publish-на сайта (макар и празен), за да започне да се индексира и да си го променям/пълня с времето или като добие един прличен пърованачален вид, чак тогава да го стартирам?

Уф много текст стана, дано някой го прочете докрая :) Ще се радвам на всякакви коментари и сори, ако въпросите ви се струват малоумни.

Поздрави
 
От: Афилиейт старт в сферата на онлайн залаганията

..........
 
Последно редактирано:
От: Афилиейт старт в сферата на онлайн залаганията

GoDaddy за домейн - има кодове за 0.99$ за първата година .com , Хостинг ти е казал riko :)
 
От: Афилиейт старт в сферата на онлайн залаганията

Namecheap with privacy - $10 - иначе ще те оспамят до смърт
Хостинг си вземи от собственика на тоя форум - https://coolicehost.com/ - и вече си избери локация - Холандия/Англия - предполагам че сайта ти ще е на английски като гледам имената с "betting", и ще целиш английско говорящи страни - UK, Australia, USA - и покрай тях и вече случаен трафик от други страни но не разчитай щом сайта ти е на английски се предполага че основния ти трафик ще е от такива страни.
Вдигни си сайта с 4-5 основни страници и си пусни заявка за афилиейт програмите на операторите, не го слушай колегата с първия отговор той и идея си няма какво говори.
Относно домейните ако искаш да правиш мрежа си вземай повече, ама моя съвет е вземи почети малко и тогава се захващай.
 
От: Афилиейт старт в сферата на онлайн залаганията

Благодаря за коментарите, ще се почудя още малко дали годеди или namecheap за домейна, въпреки че не мисля, че има кой знае какво значение.

Ще се радвам на някаква дискусия и по другите ми въпроси :)

И още един въпрос - ако тръгна да продавам даден домейн, има ли значение дали домейнът има privacy или не?

@jufo благодаря за личното, нямам достатъчно постове още, че да пиша и аз лични, пък не искам да спамя просто, за да натрупам. Ако има нещо, ще пиша, мерси :)
 
От: Афилиейт старт в сферата на онлайн залаганията

ако тръгнеш да продаваш домейн ще искат да верифицираш че си собственик с емейла с който е регнат, ако е със скрита регистрация ще искат снимки от панела ти за управление при регистрара, както и няколко допълнителни неща.
 
От: Афилиейт старт в сферата на онлайн залаганията

добре де, само аз ли си мисля, че тази ниша е много пълна, а за да се наместиш в нея и да останеш там, трябва голяма инвестиция и много време... не че искам да разубеждавам колегата dominus, но създаване от 0-та не е ли твърде амбициозна задача..?
 
От: От: Афилиейт старт в сферата на онлайн залаганията

И още един въпрос - ако тръгна да продавам даден домейн, има ли значение дали домейнът има privacy или не?

Няма особено значение.

Повечето регистратори позволяват с едно кликване да премахнеш who privacy - така че дори и да си го регистрирал с такова, винаги можеш да го махнеш и на следващия ден ще е обновено навсякъде и ще се вижда твоето име.
 
От: Афилиейт старт в сферата на онлайн залаганията

добре де, само аз ли си мисля, че тази ниша е много пълна, а за да се наместиш в нея и да останеш там, трябва голяма инвестиция и много време... не че искам да разубеждавам колегата dominus, но създаване от 0-та не е ли твърде амбициозна задача..?

Това е нещо, което със сигурност няма да ме откаже :)
Аз си го казах и в началото - не откривам топлата вода, но поне за момента смятам, че имам с какво да попробия и да се наместя.

Според мен обаче е интересна тема за дискусия - някой друг няма ли да се включи? :)
 
От: Афилиейт старт в сферата на онлайн залаганията

и на мен дискусията ми е много интересна, естествено, че нямам за цел да те "отказвам".. просто го повдигам като въпрос, сигурен съм, че си направил нужните анализи, и щом си решил да се хванеш сериозно, смяташ, че може да имаш ниша или конкурентно предимство.. успех
 

Горе