БКП-КПСС 66 години на власт: За виц и критика на властта отново ще се лежи в затвора

niks

New Member
Интересна статия в Руския парцал вестник СЕГА собственост на Сашо Дончев и Овергаз

За виц и критика на властта отново ще се лежи в затвора

Кабинетът опитва да прокара наказателна отговорност за всеки, който говори за бедни и богати, за управляващи и опозиция.

Скандална поправка в Наказателния кодекс, приета от правителството в сряда, предизвика остра реакция от страна на депутати и правозащитници. Промяната може да вкара в затвора за 4 г. всеки, който си позволи да пише или говори публично за бедни и богати, за разведени и семейни, за млади и възрастни, за управляващи и опозиция.

С решението на МС се променя заглавието на раздела в НК - от "Престъпления против националното и расово равенство" на "Престъпления против равенството на гражданите". Министрите обаче предлагат и една добавка към сега съществуващия текст на чл. 162, ал.1 от НК. В момента наказанието затвор се налага, ако някой чрез слово, печат, електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към расова, национална или етническа вражда или омраза, или към расова дискриминация.

Към тези прегрешения кабинетът обаче вече включва и "всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор". От мотивите към проекта става ясно, че се имат предвид всички признаци, изредени в чл. 6, ал. 2 от конституцията, и чл. 4, ал. 2 от закона срещу дискриминацията. Сред тях са политическата принадлежност, лично или обществено положение, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние. На практика това означава, че ако някой журналист например напише нещо критично за управляващите, те могат да се засегнат и да искат съд и наказателна отговорност. Същото се отнася и до лица, които се обидят на сексуална ориентация, на бедни и богати или на семейни и разведени.

=============================

Е сега си е.а майката

Майкоооо подготвяй четката за зъби и праните гащи, аз съм първия в кафеза за обиди срещу 66 годишната незаконна комунистическа власт.
 
Последно редактирано:

Горе