Бавно зареждане на сайт,съвети?

webstil

Well-Known Member
Здравейте имам отдавна проблем с бавното зареждане на 1 мой сайт и мисля вече да го разреша,но имам нужда от вашата помощ.Сайтът е http://muzikalenblog.info . Зарежда доста бавно особено като се отваря за първи път.Логото бави страшно много,ако го направя пнг,ще помогне ли? Използвам WP Super Cache.Имате ли някакви конкретни съвети за точно този сайт или да ме насочите към нещо,което е вече писано? :)
 
По принцип много залагам на скоростта на зареждане и затова си спазвам някои основни правила.

Първо гледам да не инсталирам много плъгини. Ако мога някои неща ги слагам ръчно в кода. После задължително за изображенията за дизайна ползвам CSS Sprites т.е. гледам да ги поставя само в 1 файл, за да има само по-малко http requests от страна на браузъра. Ползвам и html и css компресор за да намаля размера на тези файлове. Има много компресори в нета, потърси...или направо може да ползваш wp minify плъгина, който плюс това може да компресира и премести в края на кода заявките за javascript. В много случаи обаче прави конфликт с другите плъгини, така че внимавай.


Понякога е възможно да ти бави, защото някой директно вмъква изображенията от сайта ти в друг сайт, затова слагам този код в htaccess:


RewriteEngine On


RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^https?://(www\.)?add-your-domain-here\.com [NC]


RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$


RewriteRule .*\.(jpeg|jpg|gif|bmp|png)$ - [F]


Относно cache плъгините - за super cache не съм чувал много добри неща и затова за моите сайтове ползвам Hyper Cache + DB Cache Reloaded или W3 Total Cache и съм много доволен. За повече инфо прочети http://www.tutorial9.net/tutorials/web-tutorials/wordpress-caching-whats-the-best-caching-plugin/ Някои им нямат вяра и ползат ръчно кеширане чрез htaccess и ръчно кеширане на базата.


Относно снимките някои по-големи сайтове ползват CDN, който в повечето случаи се плаща. Нямам лични впечатления, затова си ползвам Smush It. Даже си има и плъгин http://wordpress.org/extend/plugins/wp-smushit/

Не на последно място - трябва да имаш добър хост.


Като цяло виждам, че вмъкваш клипчета от youtube. Пробвай да показваш само по 3(или направо 1) клипа на страница, а не по 6. Снимката в хедъра ти е огромна и заема половиният ми екран на лаптопа. Хубава е мацката ама задължително ли е да я гледам в този голям размер? Това също ти се отразява на зареждането. Този flash image rotator за галерията толкова важен ли ти е? Flash е убийство за скоростта и колкото повече от него имаш на страницата толкова по-бавно ще ти зарежда.

Опростен и оптимизиран сайт = по-висока скорост.
 
От: Бавно зареждане на сайт,съвети?

500KB картинка оставаше и да не бави.
 
От: Бавно зареждане на сайт,съвети?

ще сложа това Smush It и махам картинките с флаша :)
Клипчетата не са толкова проблем..проблем ми е хедъра...зарежда 100 години,но пнг става още по-голям..идеи за него? Все пак си ми харесва и не ми се сменя дизайна :S
 
От: Бавно зареждане на сайт,съвети?

Ми да го компресираш малко?
 
От: Бавно зареждане на сайт,съвети?

Мерси момчета,тъкмо и аз си дръпнах 1 компресор :) Eй сега го слагам :)
 

Горе