Това е друг мой малък проект, който нахвърлях за няколко часа -> edge-ping.com
Трябваше ми мониторинг система, която да покрива изискванията ми и да може да следи 20-30к сайта без да струва торба пари.
Всичко отново е изцяло edge съответно има по-малък риск да счупя или забравя нещо.

С какво се отличава от останалите:
- Безплатна проверка на 60 секунди.
- Глобална мрежа от 300+ локации. Изходната точка се избира според натоварването на платформата, което не е идеално, но засега ми върши работа.
- Основната функция с HEAD заявки ще остане безплатна завинаги.
Можете да следите до 10 сайта на профил. Поне според тестовете ми работи с 80-90% от сайтовете без да се налага да се прави whitelist.
Както и при други мои проекти - държа на абсолютна прозрачност.
- Записват се минимални данни, които се изтриват автоматично до 90 дни.
- Не се споделят данни с трети страни и никога няма да се споделят.
В този си вид платформата има капацитет за около 5,000 потребителя (50,000 сайта). За повече трябва да намеря решение за монетизация, но ще го мисля по-натам.
П.С. идните дни ще добавя, GET, опция за интервали и още няколко други подобрения.

Трябваше ми мониторинг система, която да покрива изискванията ми и да може да следи 20-30к сайта без да струва торба пари.
Всичко отново е изцяло edge съответно има по-малък риск да счупя или забравя нещо.
С какво се отличава от останалите:
- Безплатна проверка на 60 секунди.
- Глобална мрежа от 300+ локации. Изходната точка се избира според натоварването на платформата, което не е идеално, но засега ми върши работа.
- Основната функция с HEAD заявки ще остане безплатна завинаги.
Можете да следите до 10 сайта на профил. Поне според тестовете ми работи с 80-90% от сайтовете без да се налага да се прави whitelist.
Както и при други мои проекти - държа на абсолютна прозрачност.
- Записват се минимални данни, които се изтриват автоматично до 90 дни.
- Не се споделят данни с трети страни и никога няма да се споделят.
В този си вид платформата има капацитет за около 5,000 потребителя (50,000 сайта). За повече трябва да намеря решение за монетизация, но ще го мисля по-натам.
П.С. идните дни ще добавя, GET, опция за интервали и още няколко други подобрения.