Безплатен Stats със Analytics функци - Аwstats

coolice

Owner
Аwstats е Безплатен и доста богат от към функции server log file analyzer. Работи Linux/Unix както и на windows сървъри. По принцип трябва да я имате добавена безплатно към вашят хостинг акаунт но тук таме се срещат и хостинг фирми които иска да си доплатите за да вия пуснат :evil: :evil: :evil:


Показва пълни Web, Ftp, Mail статистики, които включват:

Visits

Unique visitors

Visits duration (Като видите че 78.8 % от посетителите на сайта ви седят седят между 0s-30s значи трябва да използвате някои http://www.predpriemach.com/viewtopic.php?t=54Какво е Conversion Improvement техники......

Search engines - от коя търсачка са дошли или страница са дошли :roll:

Robots visits - кога е минавал някои spider и колко трафик е изхабил :)

Rush hours,

OS,

Browsers,

Pages - къде посетителите стоят най дълго.......

keywords, - от коя ключова дума са дошли на сайта ви

broken links

..............

http://awstats.sourceforge.net/
 
Последно редактирано от модератор:
Хубав е, но ми се ще да ползвам статистики и за това как даден посетител ползва сайта ми от кой продукт на кой отива - да мога да проследя пътя на действията в моя сайт, да разбия посетителите на възрастови групи, на професии(ако има възможност за log-in разбира се), а това не съм го намерил във нито една статистика досега... така ще мога да разбера кога посетителя напуска сайта ми и да си направя съответните изводи дали нещо не е наред.
 
на няколко от сайтовете които работя е сложена ТАЗИ статистика в XSP вариантаа и. Мога да кажа че повече от това така подредено систематизирано и т.н. просто няма какво да се желае. аз лично се влюбих в нея бъзо :)
Колкото до описаната по горе статистика... мога да кажа следното .. за един сайт от моите пак има пуснати 2 статистики .. не знам коя е по зле но и 2-те ми дават различини резултати .. нямам думи просто ... а и информацията е представена супер грозно.. и не толкова богато :) и все пак да не забравяме че това си е личното ми мнение.. на някого може да му хареса пък.. :)
 
не мога да кажа такова нещо (най-малкто не го разбирам за да съм му фен), но съм фен на поредените резултати и статистиката която ми показва там.. само едно нещо не ми показва толкова ясно което ми е любопитно и това е уникалните посещения.. но пак можеш да си направиш сметката долу горе ако се замислиш малко.. ;)
 
ами и аз потърсих но се оказа че страницата са я махнали и е казано да се свържеш с фирмата според контактите от Contact Us. ако става дума до колкото прегледах снимките на останалите .NET версията (за която няма цена :arrow: май е безплатна) ще ти върши същата добра работа :)
 

Горе