Безплатна виртуална карта MasterCard от Яндекс.Деньги (Yandex.Money)

happyslacker

New Member
Яндекс.Деньги предлага "безплатна" виртуална карта MasterCard. Вашите разходи са само тези свързани с валутните курсове и захранването на сметката ви в Яндекс.Деньги (на терминалите Cash Terminal, за които писахме в тази тема).

Картата може да бъде свързана с (в оригиналното съобщение: "you can link it to", "ее можно привязать к") Amazon, App Store, Google Play и PayPal.

Тоест има се предвид, че можете да си верифицирате акаунта в PayPal с такава карта.

Картата се издава за 1 година като е възможно по всяко време да я закриете и да ви бъде издадена нова.

При поискване на карта, получавате част от данните и по електронната поща, а друга част - чрез SMS. Така се намалява риска някой друг да я получи вместо вас.

Лимит за анонимни потребители (такива, които са си дали телефонния номер, електронната поща и останалите лични данни, но не са предоставили документи за потвърждаване на тези данни) - 15 000 рубли (около $420 по днешния курс на долара) за една транзакция (същият е лимита за денонощие и лимита за максимален баланс по сметката).

Лимит за идентифицирани потребители - 100 000 рубли (не става ясно дали това е за една транзакция или за денонощие - на сайта има противоречива информация). Същия е и лимита за максимален баланс по сметката.

Останалите лимити може да се видят в тази таблица.

За какво може да се ползва картата?

Основно може да я ползвате за да си получавате парите, които са ви пратили чрез системата Яндекс.Деньги (като ползвате тази карта когато пазарувате онлайн вместо обичайната карта, която ползвате). Не знам дали може да я добавите в ePay.bg (за да си плащате сметките за ток/вода/телефон и т.н.), вероятно може.

Можете да си верифицирате акаунта в PayPal (не съм го пробвал).

Можете също така да правите "анонимни" плащания - за отваряне на сметката са ви нужни "камуфлажни" лични данни (тоест не проверяват дали са вашите), телефон (проверяват дали е вашия със SMS!) и електронна поща (може да се регистрира "анонимно"). Имайте предвид, че нарушавате договора, ако дадете "камуфлажни" лични данни (а вероятно и законите на поне една държава - питайте адвокат). По всяко време може да ви поискат документи за "верификация" (не знам колко е вероятно това).

Когато последно проверявах какви са условията на Яндекс.Деньги:

Проверих как става регистрацията в Yandex.Money (Яндекс.Деньги).

При регистрацията може и да не задавате телефон. Ако правите транзакции до 15 000 рубли на денонощие (300 000 рубли месечно) може да не си верифицирате акаунта (да не им давате личните си данни, освен име, фамилия и адрес на електронна поща.

На пръв поглед изглежда, че предлагат услуга, която е по-добра от PayPal (в някои случаи). Можете да захранвате сметката си чрез терминалите на CashTerminal, които ги има в повечето големи градове. Прехвърлянето на пари между потребители на системата струва 0,5%. Захранването на сметката чрез дебитна карта струва 49 рубли (независимо от размера), за което обаче се изисква верификация на акаунта. За безплатно захранване на сметката трябва да можете да си отворите сметка в някои руски банки. Затова руснаците предпочитат Яндекс.Деньги вместо PayPal когато е възможно. Обаче ако не можете да си отворите сметка в руска банка - може да не е много изгодно да се ползва Яндекс.Деньги вместо PayPal.

Изгодно ли е да се ползва картата?

Не знам. Зависи дали вече сте потребители на тази система (имате пари по сметката) и ако сте - дали другите методи да си получите парите са по-изгодни.

Вижте например при какви условия ЦКБ/EasyPay издават виртуални карти.

Официалното съобщение на руски:

dD83bGy.png


Официалното съобщение на английски:

7FLjYYF.png



Написаното не е препоръка за ползване на услуга, правен съвет, финансов съвет и четете това на свой риск. Не съм пробвал лично тази услуга и само мога да предполагам, че скритите такси са само неизгодните валутни курсове и разходите по захранване на сметката. Не съм получил финансова компенсация за това ревю.
 
Последно редактирано:

Горе